От къде взехте вашия кокер???
Публикувано: 21 March 2009 - 06:33 PM
Аз взех Лейди от развъдник,ходих на място,видях родителите и,обстановката беше приятна,имаше и други породи и всички възрастни кучета изглеждаха здрави,охранени и жизнерадостни.Бебетата с майките бяха в къща на топло,не ме пуснаха вътре за да не ги заразя с нещо.Човекът се занимаваше явно с желание и си гледаше добре всички животни.Лейди беше в отлично здраве,човекът ги беше обезпаразитл,заведе ме до ветеринаря който се грижи за всичките му кучета,после аз си я заведох естествено на друго място и всичко беше ОК.Много съм доволна от избора си :)
Публикувано: 21 March 2009 - 09:05 PM

Публикувано: 21 March 2009 - 10:04 PM
Ще я мисля до утре.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 March 2009 - 10:09 PM
Макс го взехме от комшиите под нас, виждали сме само майката. Не много добро решение, предвид сегашните ми знания. не ги гледаха добре, нито тях, нито майката. освен щастлива усмивка, че са продали едно кученце повече, не получих нищо друго, заедно с малкия.
Публикувано: 21 March 2009 - 11:18 PM
Публикувано: 22 March 2009 - 12:11 AM
xelena87, в Mar 21 2009, 11:18 PM, написа:
Внасяш си го от някъде, например Великобритания

Публикувано: 22 March 2009 - 11:06 AM
Тази тема е доста обширна и понеже е ясно, че ще стигне до дилемата родословно-неродословно и прочие именно затова не исках да я оставям, защото този диалог вече е воден и продължава да се води на няколко места в този форум.
Тъжните факти са, че наистина английски кокер в Бг не може да се намери и силно се надявам това скоро да се промени, защото те са невероятни. А нашите, които не се знае какво има в тях, не ни пречи да си ги обичаме по-малко, така както се обичат и невероятните комбинации от уличните кучета или странните миксове от две породи... това няма значение за любовта.
Ще оставя темата, но с уговорката, че ако не ми хареса нещо в нея ще я редактирам или заключа, защото и без това фермите, магазините и домашното размножаване са ни в повечко.

Публикувано: 22 March 2009 - 11:35 AM
Публикувано: 22 March 2009 - 12:17 PM
Публикувано: 22 March 2009 - 12:23 PM
xelena87, в Mar 22 2009, 12:17 PM, написа:
Няма магазин или ферма от които мислещ, разсъждаващ и запознат с трагедиите там човек би ти препоръчал да си вземеш куче. Т.е. всички магазини и ферми са в графата "За бога, не купувайте от там!".

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 March 2009 - 12:25 PM
За нас има има само развъдници И обявите за подаряващи се кучета. Останалото си е вид стимулиране на нещо, което според нас не е правилно. И средно положение няма.

Публикувано: 22 March 2009 - 03:35 PM
Публикувано: 22 March 2009 - 05:23 PM
или странните миксове от две породи...
Преди да вземем Сара не сме чели нищо относно домашните любимци, (па камо-ли от къде и как) една колежка на съпругата ми са я купили от един зоомагазин за внучето й но се оказва, че детето е прекалено малко(1г. и 10м.) и неможе да съжителсват заедно. След като я взехме, аз започнах да чета тук във форума за да се запозная с начина на отглеждането й и се осведомих от вас за породата. Не след дълго посетих зоомагазина, от който е купена Сара и собственика се сети за продадения кокер, след което получих от него следното уточнение: "Тя не е АНГЛИЙСКИ или АМЕРИКАНСКИ а е АНГЛОАМЕРИКАНСКИ!!!" Повече не съм посещавал магазина!
Публикувано: 22 March 2009 - 08:46 PM
Всъщност не е като с цигарите, защото когато човек си купува цигари се трови сам себе си. А тук говорим за други живи същества, зависещи от нас хората. И купувайки ние стимулираме производството. И така се завърта вечният кръг, в който някоя от двете страни трябва да спре да прави това, за да спре и другата. Сещай се коя трябва да е.
Развъдници има в България за американски кокери, скоро се надявам и такива за английски да се появят, но надали точно това е проблема. Развъдници в българия колкото искаш, хората пак си избират да си купуват кучета от чужбина, не е нито сложно, нито страшно, нито ново.
Всичко е въпрос на избор, да знаеш какво искаш, че искаш не куче, което прилича на кокер, а кокер. Има много голяма разлика. Не в любовта, в други неща.

Публикувано: 22 March 2009 - 10:49 PM
Публикувано: 23 March 2009 - 02:49 AM
ПС:Между другото в един сайт видях обява за родословен Английски кокер(пишеше точно потеклото му),който търси партньорка също родословна и отново пояснено от какво потекло да е за създаване на чистокръвни кученца.Имаше и снимки на мъжкия и на негови предишни бебета.Изглежда има надежда това за което говорим да се случи
Публикувано: 23 March 2009 - 11:02 AM
Публикувано: 23 March 2009 - 05:52 PM

Шестгодишен английски пъстро-сив (blue-roan) кокер-шпаньол от София (с американско потекло), регистриран в «American Kennel Club» и в Българска републиканска федерация по кинология търси женска (пъстро-сива - «blue-roan», черно-бяла - «black-white», или кафяво-пъстро-сива «orange-roan»с регистрирано родословие и паспорт) за създаване на свое поколение и привнасяне на свежа американска кръв в българското семейство на английски кокер шпаньоли.
ПП:съжелявам за оффа