Dog.bg Форуми : От къде взехте вашия кокер???

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От къде взехте вашия кокер???

#1 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2009 - 06:33 PM

Здравейте от мен.Макар че от скоро посещавам редовно този сайт си позволих и аз да пусна една тема,в която всеки да сподели от къде е взел своя кокер,доволен ли е ,в какви условия е живял преди домашният им любимец и т.н.Напоследък влизам във всички теми за кокери и изчитам всичко което сте си писали преди и да ви кажа ако нямах куче и исках съвет от къде е най добре да си взема щях да съм доста объркана.Всеки дава различни съвети и различни мнения(което е нормално),но накрая желаещият да си вземе кученце става от компютъра си безкрайно неориентиран,стресиран и несигурен(това са мои предположения).Видях че има доста информация по темата,но е разпокъсана,а така всеки като сподели личния си опит и желаещите да имат домашен любимец ще могат сами да преценят от къде ще е наи удачно да go вземат.Ако мислите че темата ще е полезна пишете малко информация за вашите любими същества.

Аз взех Лейди от развъдник,ходих на място,видях родителите и,обстановката беше приятна,имаше и други породи и всички възрастни кучета изглеждаха здрави,охранени и жизнерадостни.Бебетата с майките бяха в къща на топло,не ме пуснаха вътре за да не ги заразя с нещо.Човекът се занимаваше явно с желание и си гледаше добре всички животни.Лейди беше в отлично здраве,човекът ги беше обезпаразитл,заведе ме до ветеринаря който се грижи за всичките му кучета,после аз си я заведох естествено на друго място и всичко беше ОК.Много съм доволна от избора си :)
User's Signature

[/img]Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 21 March 2009 - 09:05 PM

Само да попитам от Ловеч ли взехте Лейди? Бъди го взехме тук от Казанлък, виждала съм майката и бабата на Бъди.Ходих да си го избирам преди това. Жената беше много любезна обясни ми всичко как да се грижа за него, даде ми от храната с която го бяха захранвали, също така ми даде и 3 книги- 2 за отглеждане на кучето и възпитание и една за болестите.Насочи ме към ветеринар и си го взехме. Мисля, че това много помогна и така трябва да правят всички които отглеждат кучета :dog:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#3 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 March 2009 - 10:04 PM

Не съм убедена, че ни трябва подобна тема. При наличието на само три развъдника регистрирани в Бг всичко останало е почти против правилата на този форум. Освен това имаме поне няколко подобни теми - Да се представим, Когато искаме куче... И в поне още няколко може да се намери подобна информация. Така или иначе "местата" от които са взети някои кучета няма да мога да ги оставя написани, ако са ферми, зоомагазини, борси... не виждам защо трябва тази тема да остава....
Ще я мисля до утре.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2009 - 10:09 PM

Тази тема би била добра, само дето някои неща трябва да се уточнят още от самото начало. най-важното сред които - между човек, който просто има мъжко и женско куче от една порода и ги развъжда и човек, който има развъдник за родословни животни разликата е огромна. В случая с Лейди, който е описан по-горе съм убедена, че става дума за обикновена ферма за кучета. за щастие поне този път, са гледани явно при по-добри условия, но това определено не би трябвало да печели титлата "развъдник". както вече милион пъти уточнихме РАЗВЪДНИЦИ ЗА АНГЛИЙСКИ КОКЕРИ в България НЯМА - макар да ни е много тъжно да го кажем. тъй, че нека не се спекулира с думата и тази тема наистина бъде в помощ на всеки бъдещ стопанин.

Макс го взехме от комшиите под нас, виждали сме само майката. Не много добро решение, предвид сегашните ми знания. не ги гледаха добре, нито тях, нито майката. освен щастлива усмивка, че са продали едно кученце повече, не получих нищо друго, заедно с малкия.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2009 - 11:18 PM

ОК махнете темата,и без това не бях сигурна дали е нужна.Но на мен самата не ми е ясно след като НЯМА правилно място за взимане на английски кокер,от къде се появиха всички в този сайт и не само :) .Значи вие самите сте твърдо против "ферми","зоомагазини" ,"домашно развъждани" и т.н,а в същото време всеки от вас който има английски кокер го е взел точно по този начин(изключение правят спасените изоставени кокерчета) Е точно това не разбирам.Какво да направят тези който искат да имат Английски кокер?Лейди я взехме от с.Ясен и човека ни обясни че останалите му породи са с родословие ,с изключение на кокерите.Но и тях ги купува от изложения или нещо такова не ги е намерил на улицата.Може и ферма да е било,но поне се грижеха за животните си.
User's Signature

[/img]Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2009 - 12:11 AM

Показване на мнениетоxelena87, в Mar 21 2009, 11:18 PM, написа:

ОК махнете темата,и без това не бях сигурна дали е нужна.Но на мен самата не ми е ясно след като НЯМА правилно място за взимане на английски кокер,от къде се появиха всички в този сайт и не само :) .Значи вие самите сте твърдо против "ферми","зоомагазини" ,"домашно развъждани" и т.н,а в същото време всеки от вас който има английски кокер го е взел точно по този начин(изключение правят спасените изоставени кокерчета) Е точно това не разбирам.Какво да направят тези който искат да имат Английски кокер?

Внасяш си го от някъде, например Великобритания :ac_007: Куче, което е купено за 200лв. или подарено не се надявай да е от най-родословните :) Родословните струват повече от теб, както се казва...Има 1 типичен пример във този форум за това и аз даже завиждам малко, но от сърце ;) Моята муцунка няма родословие и я купих точно за 200 лв. от животинския пазар в София.Знам, че е голяма грешка, треперила съм над нея и продължавам да треперя всичко да е наред - здравословно имам предвид, но не съжалявам - да чукам на дърво, засега нямаме никакви проблеми - расте си, щурее си, ядосва ни... :aa_002: Все си ме дарява със същата любов, с която ще ме дари и някое чистопородно кутре ^_^

#7 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 March 2009 - 11:06 AM

Обяснението е много просто. Повечето, които са си купили куче, не само кокер, от зоомагазин, а пък сега са твърдо против това са се сдобили с това си мнение СЛЕД като са си купили куче от въпростото място и или са имали проблеми, или просто са разбрали истината /да речем от този форум/ след като са потърсили някаква информация тук. Никой не се ражда научен, и аз съм искала да си взема кучето от зоомагазина, защото едно време си мислех, че това е единственото място, на което мога да го намеря. Оказа се, че не е.
Тази тема е доста обширна и понеже е ясно, че ще стигне до дилемата родословно-неродословно и прочие именно затова не исках да я оставям, защото този диалог вече е воден и продължава да се води на няколко места в този форум.
Тъжните факти са, че наистина английски кокер в Бг не може да се намери и силно се надявам това скоро да се промени, защото те са невероятни. А нашите, които не се знае какво има в тях, не ни пречи да си ги обичаме по-малко, така както се обичат и невероятните комбинации от уличните кучета или странните миксове от две породи... това няма значение за любовта.

Ще оставя темата, но с уговорката, че ако не ми хареса нещо в нея ще я редактирам или заключа, защото и без това фермите, магазините и домашното размножаване са ни в повечко.
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 22 March 2009 - 11:35 AM

Точно така, аз благодарение на този форум разбрах за родословните кучета, след като взехме Бъди. Но ми се струва, че хората които не са наясно и нямат кучета, мислят че развъдниците са нещо лошо, и само развъждат кучета, аз лично се сблъсках с това няколко пъти.За това преди да се вземе куче, човек наистина трябва да проучи всичко.
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#9 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2009 - 12:17 PM

Ок ,няма проблем ако прецениш и сега я махни.Моята идея не беше да се правят един вид реклами на въпросните ферми ,магазини и т.н,а да се даде съвет на тези които са решили да имат точно Английски кокер,а в България няма развъдник с родословни,както е в случая.Идеята е хората който не знаят кое е правилното място(както и ние не сме знаели) да не се набутват на определени места за които се знае че обичайно продават болни,недогледани кученца.Ясно е че за чиста порода в случая не може да се говори.То който иска чиста порода няма да си ги купи от България изобщо.Виждам че помагате на хората постоянно.Ако има магазин,ферма или некоректни хора,за които сте чули негативи или от личен опит знаете,нека това да е мястото където да споделите и съответно обратното.
User's Signature

[/img]Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 March 2009 - 12:23 PM

Показване на мнениетоxelena87, в Mar 22 2009, 12:17 PM, написа:

Ако има магазин,ферма

Няма магазин или ферма от които мислещ, разсъждаващ и запознат с трагедиите там човек би ти препоръчал да си вземеш куче. Т.е. всички магазини и ферми са в графата "За бога, не купувайте от там!".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 March 2009 - 12:25 PM

Аз идеята я схващам, но тук не може да става дума за средно положение. За нас ВСИЧКИ зоомагазини, ферми, домашно развъждащи и т.н. НЕ са място, от което може да си вземеш куче. Те, колкото и хубаво да си гледат животните, не развъждат породата според правилата. А щом не го правят както трябва значи не можем да ги препоръчаме за каквото и да било.
За нас има има само развъдници И обявите за подаряващи се кучета. Останалото си е вид стимулиране на нещо, което според нас не е правилно. И средно положение няма.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2009 - 03:35 PM

Аха ясно.Няма смисъл да продължаваме тази тема тогава.Можем просто да кажем на всички-Не купувайте Английски кокер от България,колкото и да ви харесва породата защото това е против правилата.Няма средно положение-или чистокръвна порода от истински развъдник извън страната ни ,или Нищо.Звучи логично и мисля че всички биха се съобразили с това.Това е нещо като с цигарите-Поясоянно се говори че пушенето убива,но цигари се продават и хората ги купуват макар да знаят че е вредно.
User's Signature

[/img]Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   penchopp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 March 2009 - 05:23 PM

[quote name='samotnata' date='Mar 22 2009, 09:06 AM' post='601104']
или странните миксове от две породи...
Преди да вземем Сара не сме чели нищо относно домашните любимци, (па камо-ли от къде и как) една колежка на съпругата ми са я купили от един зоомагазин за внучето й но се оказва, че детето е прекалено малко(1г. и 10м.) и неможе да съжителсват заедно. След като я взехме, аз започнах да чета тук във форума за да се запозная с начина на отглеждането й и се осведомих от вас за породата. Не след дълго посетих зоомагазина, от който е купена Сара и собственика се сети за продадения кокер, след което получих от него следното уточнение: "Тя не е АНГЛИЙСКИ или АМЕРИКАНСКИ а е АНГЛОАМЕРИКАНСКИ!!!" Повече не съм посещавал магазина!
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 05:31 PM

Човекът е бил със собствен принос с породообразуването - АНГЛОАМЕРИКАНСКИ...хитро!!!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   penchopp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 March 2009 - 06:41 PM

Абе незнам какъв е но на въпроса: "Породите не са ли две (американски и английски)?" Той ми отговори: "Да, така е, но те(т.е. развъдчиците) ги правели така, че били по-красиви..." Аз нищо не успях да продумам, просто излязох безмълвен...
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 22 March 2009 - 08:46 PM

xelena87, лека ирония ли долавям?
Всъщност не е като с цигарите, защото когато човек си купува цигари се трови сам себе си. А тук говорим за други живи същества, зависещи от нас хората. И купувайки ние стимулираме производството. И така се завърта вечният кръг, в който някоя от двете страни трябва да спре да прави това, за да спре и другата. Сещай се коя трябва да е.
Развъдници има в България за американски кокери, скоро се надявам и такива за английски да се появят, но надали точно това е проблема. Развъдници в българия колкото искаш, хората пак си избират да си купуват кучета от чужбина, не е нито сложно, нито страшно, нито ново.
Всичко е въпрос на избор, да знаеш какво искаш, че искаш не куче, което прилича на кокер, а кокер. Има много голяма разлика. Не в любовта, в други неща.
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2009 - 10:49 PM

Много жалко, че думата развъдник се опорочи много, големи спекулации с името се проследяват в последното време. Що не ферма-все "развъдник", наистина жалко... Темата наистина е много обширна, доста се изговори по-въпроса, но всеки си избира от къде. Жалко наистина, че тук все още кучетата се продават като стока- в магазина на витрина. Но все се надявам, че наистина и тук, в БГ има истински почитатели на породата английски кокер, които един ден ще внесат качествени кучета и ще положат основи, за кой ли път... Защото породата я имаше, но се претопи за съжаление.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2009 - 02:49 AM

idol ike напълно съм съгласна с теб,дано това се случи скоро,защото е безмислено да спорим а нищо да не се променя.Вярвам че ако има истински развъдник за Английски кокер ,след цялата информация която се предоставя за фермите ,магазините и т.н хората биха предпочели да си вземат истински Английски кокер и ще го правят.А не Англоамерикански,междусъседски или какъвто и да е друг.Искренно се надявам нещата да се случват в положителна насока и за стопаните и за домашните любимци,така всички ще са доволни и щастливи.(С изключение естествено на тези създатели на нови породи,за които четем ):):):)
ПС:Между другото в един сайт видях обява за родословен Английски кокер(пишеше точно потеклото му),който търси партньорка също родословна и отново пояснено от какво потекло да е за създаване на чистокръвни кученца.Имаше и снимки на мъжкия и на негови предишни бебета.Изглежда има надежда това за което говорим да се случи

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

[/img]Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2009 - 11:02 AM

xelena87, относно обявата, дано да намерят токова куче, но за сега няма информация в клуба. Ако се случи чудо-някой да е внесъл родословно, но не го е регистрирал. И преди време съм била казала на собственичка, че няма, а и цвета е специфичен и за кръвна линия имат изисквания, просто не ми се вярва да се намери тук точно това. В съседна Сърбия, примерно, има много развъдници за тази порода, те имат кучета на Европейско и Световно ниво, защото не веднъж са печелили на тези изложби.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2009 - 05:52 PM

намерих обявата и ето какво точно пише в нея :aa_002:
Шестгодишен английски пъстро-сив (blue-roan) кокер-шпаньол от София (с американско потекло), регистриран в «American Kennel Club» и в Българска републиканска федерация по кинология търси женска (пъстро-сива - «blue-roan», черно-бяла - «black-white», или кафяво-пъстро-сива «orange-roan»с регистрирано родословие и паспорт) за създаване на свое поколение и привнасяне на свежа американска кръв в българското семейство на английски кокер шпаньоли.
ПП:съжелявам за оффа
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни