Dog.bg Форуми : Инцидент в Трявна

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Инцидент в Трявна Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 23 March 2009 - 07:41 PM

21.03.2009

39-годишна жена е била нападната и жестоко нахапана от ротвайлер в центъра на Трявна, съобщи БНР.

"Кучето е водено на каишка без намордник. То се е откъснало и повалило жената. Животното е свалило част от скалпа й. Пострадалата е приета в тревненската болница, където е оперирана. Няма опасност за живота й, съобщават от лечебното заведение. Ротвайлерът е откаран за изследване в приют за безпризорни кучета. Срещу собственика му е заведено досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда", предаде кореспондентът на БНР в града.

39-годишна жена е приета в болница, след като ротвайлер я е нападнал в центъра на Трявна. Животното е откъснало част от скалпа на жената.

Тя е настанена в хирургичното отделение на местния стационар и според лекуващия лекар д-р Христофор Ангелов е получила сериозни травми.

Пострадалата е с голяма разкъсно-контузна рана на главата, с рана на гърба и дясната ръка. Възстановяването й ще продължи най-малко две седмици, ако не се наложи пластика. Инцидентът е станал тази сутрин.

Жената излизала от хранителен магазин, когато била нападната и повалена от кучето, съобщи Дарик радио.

Първи на помощ се притекли минувачи и клиенти на близко кафене. Собственикът на кафенето Веселин Димитров разказа, че са били нужни големи усилия, за да откъснат животното от жената, главата на която била в кръв.

Ротвайлерът обитава близка къща, в която се помещава и фирма. Имотът граничи с детска градина и ясла. Съседи разказаха, че животното е пускано да се разхожда свободно през почивните дни в двора на жилището. Собственикът на кучето Янко Миков не бе открит за коментар.

Според други свидетели преди инцидента животното е било развеждано от служител във фирмата, който бил в нетрезво състояние. То не е имало намордник. Ротвайлерът е откаран в габровския приют за кучета, където ще бъде изследван.
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#2 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 07:45 PM

Много неприятен случай!
Жалко за такива собственици на животинки, като не могат да ги възпитават защо мъчат и себе си и тях!!!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 07:55 PM

Това куче трябва да бъде евтаназирано,нападна ли човек ,ще посегне пак.Аз имах ротвайлер и нямах такива проблеми ,при това че децата ми го правеха на лудо с игрите и закачки,всичко зависи от въспитанието на самото животно.Сигурна съм ,че неговия стопанин насърчаваше това негово поведение и резултат не закъсня.Страшно, че самото животно не разбира къкво става ,защото то си мисли че това се иска от него,агресия.И накрая ,го отнесе невина жена и нещасно куче, а собственика се покри. Аз имам мое мнение относно ротвайлерите ,смятам ги за Мерцедес при кучетата.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#4 Потребителят е офлайн   ep_silver Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2009 - 08:17 PM

Незнам, аз куче да напада непровокирано не мога да си обясня :zz_217: , но в такива случаи вината за инциденти като този е в собственика, а не в животното. И сега пак ще се почнат едни бръщолевици как породата била такава и как такива кучета трябва да бъдат забранени и още един куп глупости. :mad: . Не кучето, собственика тябва да го евтаназират.
User's Signature

The Devil u Know is Better than the Angel u Don't!

#5 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 08:19 PM

Показване на мнениетоsvetamops, в Mar 23 2009, 07:55 PM, написа:

Това куче трябва да бъде евтаназирано,нападна ли човек ,ще посегне пак.Аз имах ротвайлер и нямах такива проблеми ,при това че децата ми го правеха на лудо с игрите и закачки,всичко зависи от въспитанието на самото животно.Сигурна съм ,че неговия стопанин насърчаваше това негово поведение и резултат не закъсня.Страшно, че самото животно не разбира къкво става ,защото то си мисли че това се иска от него,агресия.И накрая ,го отнесе невина жена и нещасно куче, а собственика се покри. Аз имам мое мнение относно ротвайлерите ,смятам ги за Мерцедес при кучетата.

Има много други начини да бъде променено поведението на това куче и евтаназията не е сред тях ! Жалко и за жената и за кучето ... ротвайлера не бива да бъде провокиран дори на шега защото резултатът ще е подобен като гореописаният !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#6 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 23 March 2009 - 08:30 PM

Съгласна съм с последното мнение на Бен.

#7 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 08:53 PM

Оффф! Случая наистина е доста неприятен.Не ви завиждам,собственици на ротове,много тенденциозно напоследък се натрапва чрез медиите на хората,че Ротвайлерите били такива и онакива.Преди години подобни митове се носеха и за Доберманите и собствениците им,все още си носим последствията и се сблъскваме с истеричното поведение на разни глупаци ,които видят ли доберман,или подскачат като опарени или се измъкват на другия тротоар или се изказват така,че направо те втрещяват с "не-мисленето си".Сега е ред на Ротовете.А след време знаеш ли може да са Кангалите,Риджбеците или всяка по едра порода.Сещам се за един коментар тук от форума,не се сещам на кого беше но е много точно казан. "Невъзпитаната болонка е досадна,а невъзпитания Доберман(или Ротвайлер в случая) е опасен."
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#8 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 23 March 2009 - 09:02 PM

наистина жалко за кучето и за жената...преди и аз имах особено мнение за ротовете-мислех ги за опасни и агресивни.но една моя приятелка,която е луда по тях ми ги показа в нова светлина-като мили гиганти които няма да те наранят току така.за щастие тя промени мнението ми.рота от инцидента сигурно е третиран много лошо още от малък...за него трябва да се положат специални за да може ако е възможно да се промрни до някаква степен....иначе...всички знаем какво следва :dh_188: :ec_117:
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#9 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 March 2009 - 09:18 PM

Жесток инцидент! Страдам за жената и ми е болно за "опорачеването" на породата.
Не е по темата, но точно затова съм на мнение, че ротвайлера не трябва да се гледа от всеки. Утвърдените развъдници не дават рот на всеки. У нас и по света е така.
За съжаление докато има неконтролирано плодене (за здраве) и даване на сульо и пульо да го отглеждат - така ще е!
А по-лесно е да се поругае породата. Днес е рот, утре ще е пит, а след дни може да е и доберман или все що е големо и хапе.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#10 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2009 - 09:46 PM

Потресаващо!Не знам кои е най-добрия случай за това животно,но съм поне малко сигурна,че може и да не е провокирано,тъй като мен няколко пъти едно и също куче ме беше нападало,а аз само си минавах покрай пицарията,при която те живееше.Аз не бях единствената нападната от него,жалби колкото щете,но никои не си мръдна пръста,нито тези от пицарията,нито никои друг!Кучето се засели при един друг блок,седя там седмица две и после изчезна.
Животното сигурно така е учено или малтретирано за да се стигне до тук ...
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#11 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 23 March 2009 - 10:04 PM

:ca_003: като бивша собственичка на ротвайлер ,съм убедена ,че погрешното поведение и отношение към кучето,определено води до безконтролна агресия.може да бъде провокирана дори и от обикновенно действие,взето от кучето за заплаха,обикновенно такива кучета са с нестабилни нервни системи, и неочаквани реакции.не споделям мнението за евтаназията ,но промените в един така създаден характер са дълги и трудни ,с човек който изцяло се посвещава на тази промяна и така...жалко ,но такива ''отглеждачи''мноооого.
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 11:21 PM

Ами случаят няма много за коментар-пиян разхожда чуждо едро куче,което явно не е социализирано и изведнъж забелязва "заплаха",и какво мислите става...Може би ако собственикът е бил с кучето си нямаше да се стигне дотам.Това си е чиста безотговорност!Агресивен рот=зареден пистолет и не знам с кой акъл този Янко Миков е дал кучето си на някой си,който на всичко отгоре е бил в нетрезво състояние.Кучето може въобще да не е имало неконтролируема агресия,а просто да не е научено кога трябва да е в режим "пазач" и кога-не и естествено,че в отсъствието на стопанин няма кой да го спре.Попринцип ротовете са изключително контролируеми,но попаднат ли в грешните ръце,както в случая,може да стане много лошо...Последното се отнася за всички по-едри кучета,въобще.Жалко за жената,станала жертва на човешка безотговорност :( .Жалко и за опетняването на,иначе прекрасната,порода.

#13 Потребителят е офлайн   mirannda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Книги,музика,кучета,деца,филми,цветя,татуировки,история,компютри,PDA,дрехи и дискотеки.

Публикувано: 23 March 2009 - 11:34 PM

Жал ми е не само за жената,а и за кучето.Ако питате мен трябва собственика да го вържат,бият и после да го пуснат в гората сам да си търси прехраната.
Мисля че ротвайрелите са прекрасни животни-интелигентни,миролюбиви и любящи.Не всеки обаче може да се ангажира с възпитанието на такова животно.Жалко че собствениците на много кучета не ги е еня за каквото и да било.Жалко за това че пак кучето ще излезе звяра,а не умопобъркания му собственик.
User's Signature

Няма нищо по-важно от засмените детски очи и четириног верен другар!

#14 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2009 - 09:25 AM

Уви, масата не иска справедливост - тя иска кръв. :ca_003: Най-вероятно ще убият хайванина.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#15 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 10:34 AM

Родителите ми се върнаха ден след инцидента от Трявна. Факт е, че се е случило. Жалко за жената и кучо, който с нищо не е виновен. казват, че не бил провокиран от жената, най-вероятно пияния работник с нещо го е подбудил.

ако тук има представители на приюта в който е ротвайлера-да се свържат с мен,аз ще взема кучето и ще му осигуря подходяща обстановка,обучение за да не се стига до такива инциденти..

Не чакай да те потърсят, а ако е възможно направете го Вие. Ще е много тъжно, заради невежеството на Човека, да си отиде невинно същество.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#16 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 12:00 PM

Дам,кучо ще го отнесе.Жената - невинна :zz_219: За да се 'откъсне' кучето,доста дърпане е трябвало.А и за да скочи,да я захапе,и чак да и свали част от склапа...каквото и да прави,ако кучето не е било провокирано надали ще й скочи.
Да погледнем и от другата страна.Тази на собственика.Представяте ли си вашето куче (ако е от едрите породи) да бъде провокирано и да скача на провокатора - вие как ще го удържите? Да се н*серете намя да успеете.Така собственика не е виновен.

Кой ще обвините - въпрос на гледна точка,но и в двата случея кучето е просто най-удобния виновник за инцидента,но дали наистина то има вина?...
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#17 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2009 - 01:06 PM

Що за въпрос? Естествено че собственикът е длъжен да може да задържи своето куче, без значение дали е провокирано или не, без значение дали е пинчер или санбернар и без значение, как ще направи това - дали с команда, дали с дърпане, дали с просване отгоре му. Иначе е намислимо и опасно въобще да има куче! :eg_033:
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#18 Потребителят е офлайн   ARS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 03:20 PM

Показване на мнениетоLilTed, в Mar 24 2009, 10:00 AM, написа:

Дам,кучо ще го отнесе.Жената - невинна :zz_219: За да се 'откъсне' кучето,доста дърпане е трябвало.А и за да скочи,да я захапе,и чак да и свали част от склапа...каквото и да прави,ако кучето не е било провокирано надали ще й скочи.
Да погледнем и от другата страна.Тази на собственика.Представяте ли си вашето куче (ако е от едрите породи) да бъде провокирано и да скача на провокатора - вие как ще го удържите? Да се н*серете намя да успеете.Така собственика не е виновен.

Кой ще обвините - въпрос на гледна точка,но и в двата случея кучето е просто най-удобния виновник за инцидента,но дали наистина то има вина?...

Всеки носи отговорност за кучето си! Как така как ще го задържи??? По твоята логика дай като се задърпа бясно някое куче от едрите породи да го пуснем, за да не ни изскубне ръката.... Но това е положението, никой не мисли за отговорността, която поема, вземайки си каквото и да било куче.

#19 Потребителят е офлайн   mirannda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Книги,музика,кучета,деца,филми,цветя,татуировки,история,компютри,PDA,дрехи и дискотеки.

Публикувано: 24 March 2009 - 03:32 PM

Всеки собственик е длъжен да може да удържи животното си,да може да спре агресията(дори и моментната),да може да предотврати кървава баня,без значение кой крив кой прав.Виждала съм 95 килограмов,агресивен спрямо външни хора,сенбернар.Разхождаше го момиче на 27г. но едва 50 кила.Кучето се "оправляваше" само с поглед,дума не съм чула от устата й.Никога не се е стигало до лаене срещу някой навън,камо ли до хапане.
Виждала съм и хъски(колко е такова не мога да знам),което беше също агресивно,непослушно и се е стигало до много инциденти(слава Богу не и с хора).Собственика му беше огромен мъж и все повтаряше че много съжалява,но не можел да накара кучето да се държи прилично.Горкото животно все бой ядеше и все по-агресивно ставаше.Два примера за два коренно различни типа...собственици.Изводите можете да ги направите сами.
User's Signature

Няма нищо по-важно от засмените детски очи и четириног верен другар!

#20 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 08:50 PM

Добре,ама когато кучето ти не е обучавано когато трябва...какво правиш? То ако е 90 кг,а ти 50 - какво ще го удържиш ли? Та някои едвам удържат 10 кг дакел,с рот ли ще се справят?
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни