Кучета пазачи на стадата
Публикувано: 27 January 2008 - 07:56 AM
Цитат
Проявявам интерес към овчарските кучета и естествено, най-много към българското.
Също с голям интерес разгледах почти целия форум за овчарското куче на балканите и съжалявам, че е заключен. Това е една от причините да пиша тук.
Споровете, които се водят се очертават основно в две посоки:
- липса на точни критерии за породата;
- междуличностни отношения.
Направи ми впечатление много активните атаки срещу г-н Стефан Попов. Но още по-силно впечатление ми направи начина на присъствието му в темата за овчарските кучета.
Две неща са повече от очебийни:
- г-н Попов не познава материята, която коментира;
- г-н Попов определено има комплекси, които не може да осъзнае, но е добре да контролира. За целта трябва да се обърне към съответните консултанти и медицински среди.
Г-н Попов,
Вие се явявате някакъв фактор в тази порода, а според самоизтъкването Ви доста важен.
Вие ползвате термини, чието значение определено не разбирате.
Вие си служите с език и обяснения, които не могат да бъдат на човек, заемащ такава висока позиция в българската кинология.
На много места Вие цитирате неща, които видимо не знаете, а вкарвате в речника си за придаване на по-голяма авторитетност. Това, което е от последните Ви коментари, че БРФК е работила по Ерусалимския метод. Абсолютно не е вярно и доказателство е начина, по който коментирате много неясни Ви неща. За метода на Ерусалимский пръв публично заговори г-н Андрей Мицулов, презиран от БРФК, недолюбван и от Вас самия, макар че единственото киноложко образование, което имате е именно това, което недоизкарахте при него.
В приложените текстове, оформени като едно цяло в снимка, се вижда само за 5 дни колко участия имате и по-важното, което е и определено симптоматично колко пъти сте наблегнал на собствената си персона.
Г-н Попов, един човек, колкото повече казва АЗ, толкова е по-безличен. Правете така, че другите да го казват. В противен случай, най-малкото сте смешен, а сериозно казано Вие наистина трябва да направите съответни консултации с компетентни специалисти.
Поздрави към Ванко 2 за неподправеното му и оригинално чувство за хумор. Разсмя ме от сърце.
А други, особено Ана 3, най-добре е да се скрие, да чете и може би след 5-6 години вече ще има какво да каже.
Също с голям интерес разгледах почти целия форум за овчарското куче на балканите и съжалявам, че е заключен. Това е една от причините да пиша тук.
Споровете, които се водят се очертават основно в две посоки:
- липса на точни критерии за породата;
- междуличностни отношения.
Направи ми впечатление много активните атаки срещу г-н Стефан Попов. Но още по-силно впечатление ми направи начина на присъствието му в темата за овчарските кучета.
Две неща са повече от очебийни:
- г-н Попов не познава материята, която коментира;
- г-н Попов определено има комплекси, които не може да осъзнае, но е добре да контролира. За целта трябва да се обърне към съответните консултанти и медицински среди.
Г-н Попов,
Вие се явявате някакъв фактор в тази порода, а според самоизтъкването Ви доста важен.
Вие ползвате термини, чието значение определено не разбирате.
Вие си служите с език и обяснения, които не могат да бъдат на човек, заемащ такава висока позиция в българската кинология.
На много места Вие цитирате неща, които видимо не знаете, а вкарвате в речника си за придаване на по-голяма авторитетност. Това, което е от последните Ви коментари, че БРФК е работила по Ерусалимския метод. Абсолютно не е вярно и доказателство е начина, по който коментирате много неясни Ви неща. За метода на Ерусалимский пръв публично заговори г-н Андрей Мицулов, презиран от БРФК, недолюбван и от Вас самия, макар че единственото киноложко образование, което имате е именно това, което недоизкарахте при него.
В приложените текстове, оформени като едно цяло в снимка, се вижда само за 5 дни колко участия имате и по-важното, което е и определено симптоматично колко пъти сте наблегнал на собствената си персона.
Г-н Попов, един човек, колкото повече казва АЗ, толкова е по-безличен. Правете така, че другите да го казват. В противен случай, най-малкото сте смешен, а сериозно казано Вие наистина трябва да направите съответни консултации с компетентни специалисти.
Поздрави към Ванко 2 за неподправеното му и оригинално чувство за хумор. Разсмя ме от сърце.
А други, особено Ана 3, най-добре е да се скрие, да чете и може би след 5-6 години вече ще има какво да каже.
Това да не урок по български език?Спрягане на глаголи,подлог,изречение,падежи? ;D ;D ;D ;D
Публикувано: 27 January 2008 - 10:49 AM
Цитат
Цитат
някой знаели за тези кучета намерх ги в един сайт.благодаря предварително :->)
Кой е този сайт GORSKI ?А кучетата са от село Конарско над Якоруда и са от братята Кунгьови - Юсуф и Пепи.
Адаш, как не знаеш кой е GORSKI - я бре ???
Това са самите Славейко Балджийски и отрочето му...
Публикувано: 27 January 2008 - 11:01 AM
Цитат
Цитат
Цитат
някой знаели за тези кучета намерх ги в един сайт.благодаря предварително :->)
Кой е този сайт GORSKI ?А кучетата са от село Конарско над Якоруда и са от братята Кунгьови - Юсуф и Пепи.
Адаш, как не знаеш кой е GORSKI - я бре ???
Това са самите Славейко Балджийски и отрочето му...
Знам че под този ник пише Балджийски, но нали пише за някакъв сайт пък аз съм любопитен да го видя
Публикувано: 27 January 2008 - 05:19 PM
горски,какво куче е онова нефокусираното,заприлича ми на кангал или нещо подобно :rolleyes: :o
Публикувано: 27 January 2008 - 06:32 PM
[quote author=GORSKI link=topic=2430.msg334868#msg334868 date=1201451163]
[quote author=Murat link=topic=2430.msg334836#msg334836 date=1201447985]
Айде и от мен GORSKI да влезе в крак с времето ;D
[/quote]това генерала ли е , :->)а
[/quoteПросто не може да го збърка човек който го е виждал. :yahoo:

Всеки вижда как изглеждаш,но малко чувстват какъв си...
Публикувано: 27 January 2008 - 06:33 PM
От скоро пиша,в тази тема ама тука е голяма караница!Защо,така бе хора?Принципно форумите, са за това да си помагат хората със съвети и с каквото друго могат!А тук ще се изядете :angry: на кой били най-хубави кучетата,кои са най-хубави то е видно!Развивайте породата,но не и с разни мелезаци(кавказци,алабаи и т.н.)успех на всички!
Публикувано: 27 January 2008 - 06:45 PM
[quote author=SHOMBA link=topic=2430.msg334870#msg334870 date=1201451568]
[/quote]Някой знае ли кой е бащата на тоя Шаро Генерала?
[/quote]Някой знае ли кой е бащата на тоя Шаро Генерала?