Изложбен повод
Публикувано: 19 August 2007 - 02:11 PM
Публикувано: 01 October 2007 - 09:39 PM
Цитат

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 01 October 2007 - 10:03 PM
Когато решиш, че е в кондиция и е време, махаш повода за разходка и слагаш изложбения. От момента, в който го сложиш, все едно че сте на изложба. Застава в стойка, все едно че влизате в ринга. Три - четири обиколки, гледаш да тичате в крак, кучето да тича до теб, а не да те тегли или ти да я теглиш, спирате, стойка, показване на зъби, пак стойка ... и наградка. Идеята е да свикне, че когато е с този повод, прави това и получава съответната наглада за своето старание. Ползвай различни клипчета от изложби, гледай снимки как трябва точно да застава - правилната стойка е много важна. Тренирай стойка у дома, не я жали, че е малка - изложбената кариера започва от рано, кученцето трябва да свиква да стои в стойка и да е спокойно, да иска да се показва. Не чакай петия, шестия месец - вече ще бъде късно, ако искаш да постигнеш някаква изложбена кариера, въпреки че и това не е много .. как да го кажа - има кучета, които си застават в стойка и без да са учени, имат сърце за ринг, има и кучета, за които се отделя много време именно за рингово поведение и някакси ... не се представят добре. Никога не я удряй или не замахвай срещу кучето, когато тренирате за ринг - често съдията ръкомаха точно срещу него, не е приятна гледка, когато в такъв момент кучето се свие уплашено. Гордост, красота, движение - всичко е в търсенето на идеала как трябва да изглежда породата.
И така .. пожелавам ти успех, ако имаш още въпроси, каквото мога, ще помагам.
Публикувано: 01 October 2007 - 11:31 PM
Цитат

Публикувано: 02 October 2007 - 08:47 AM
Дължина 125см,дебелина 3мм.

Публикувано: 02 October 2007 - 09:57 AM

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 02 October 2007 - 12:28 PM

Публикувано: 02 October 2007 - 01:58 PM
Save_The_World и renshi благодаря за инфото, ако няма при вета ни ще поръчам или в магазина или от нета, иначе няма как да стане. ???

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 06 October 2007 - 09:23 PM
Най-добре ми пишете на лични и ще пратя на който иска . Аз съм от Варна .
Публикувано: 06 October 2007 - 09:52 PM
Цитат
Цитат
Ех, усмихвам се .. виж, фатални неща няма. Не си закъснял, разбира се, всичко се постига с труд и желание. Съвети, които мога да ти дам - ходи и се учи, просто ползвай всяко ходене, за да научиш нещо, да видиш къде бъркаш и да се поучиш от грешките си. Със сигурност ще си притеснен първия път, поне аз бях страхотно притеснен и така се бях оплел, че .. чудо. Втория път боядих Кевин червен - изкъпах го и го суших на един китеник, който пусна боя и кученцето бе станало като мартеничка - бяло и червено ... :). И така .. после тренирах доста с него и разбрах, че аз за хендлер не ставам и ако искам кучето да се представя добре, трябва да бъде водено от човек, който знае как да го представи - късмет, имам такива добри приятели - Светла и Пламен и тяхната помощ е била винаги от значение. Много са нещата, които трябва да знаеш и да направиш, но най важното е - да се учиш ти самия и да имаш живия интерес да попиваш знания, да гледаш, да опитваш, да тренираш с него. Преценка кога и колко да го нахраниш, срешеш, да имаш поглед как се държи в ринга, от какво се плаши или притеснява, къде тича по добре - когато е първи или когато пред него има друго куче. Някакси .. за мен не става просто само с тренировки в парка, ако го няма истинския, реалния сблъсък на ринга и правилния извод и поука от него - просто бъди винаги готов да се учиш, ако искаш да имаш изложбено куче. Няма как да ти пресъздам какво удоволствие е да видиш работата на някои от големите имена в хендлинга - удоволствие да гледаш тях, кучетата, които представят, как умеят да изтръгнат най доброто и да ги представят по най добрия начин - това трябва да е целта ти - да опознаеш кучето си максимално добре и да успееш да го представиш по най добрия начин.
Публикувано: 06 October 2007 - 10:51 PM

Публикувано: 06 October 2007 - 11:26 PM
Разбира се, винаги може да ползваш услугите и на хендлер - понякога това е и по добрия вариант, всичко е въпрос на правилна преценка.
Време, търпение, постоянство, тренировки ... важното е да ти доставя удоволствие да го правиш и вече ще си успял, защото успеха не е само изложбата, титлата или оценката, а най важно е отношенията в тандема човек - куче, да изпитвате удоволствие от нещата, които правите заедно - това е безценно. :)
Публикувано: 07 October 2007 - 11:35 AM
http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=2438.0;attach=34826;image
Доволна съм от него, здрав и хубав.. (на Ферпласт) държи добре, удобен ми е, но се надявам някой ден да си купя от чужбина с верижка.
Едит: Ето нашият
Прикачени файлове
-
DSC00150.JPG (273.66K)
Брой сваляния: 246 -
DSC00150.JPG_thumb (540.12K)
Брой сваляния: 269