за чиповете?
#1 Guest_Фен на кучетата_*
Публикувано: 29 October 2005 - 09:29 PM
Публикувано: 30 October 2005 - 12:03 PM
Аз също се интересувам от повече информация за чиповете, освен зададените от Фен на кучетата въпроси, ме интересува дали има опастност от разместване на чипа когато животното се чеше с лапа, има ли някакви негативи и т.н.
Дано по-скоро повече ветеринарни клиники разполагат с четци и нещата да станат по-цивилизовани super
Публикувано: 30 October 2005 - 07:43 PM
Публикувано: 30 October 2005 - 08:22 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 30 October 2005 - 11:05 PM
Цитат
Еее, мисля че сам не може! То е толкова мааааааалко това нещо, че надали може да се напипа! А при лекар - само ако има четящо устройство, иначе мисля че пак не може да помогне и лекаря!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 31 October 2005 - 10:05 AM
Чипа, както вече serapeum написа, се слага бързо и боли, мааааалко по-малко от обикновена ваксина (просто иглата е по-деела). Пет минути след това, кучето не помни, че въобще някой някъде го е боцкал (аз сложих на кучето си преди две седмици). Цената беше 25 лева - напълно поносима, особено като се има предвид, че това един ден може да ти върне кучето (ако недай боже се загуби), а и много скоро (след 2007) ще стане задължително за всички кучета.

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 31 October 2005 - 03:58 PM

Публикувано: 01 November 2005 - 11:48 AM
Заедно с чипчето (което е с големината на оризово зърно) в спринцовката има течност, която дразни тъканите около мястото на поставяне, в резултат на което чипът се сраства с тях, т.е., не мигрира. По европейски стандарт мястото е отляво на шията, по американски - точно отгоре на шията, в основата на черепа.
Съветвам ви да изберете клиника, където имат четящо устройство, за да могат да проверят чипа преди поставянето, защото се случва чипът да е дефектен.
Публикувано: 03 November 2005 - 09:33 AM
Публикувано: 06 November 2005 - 09:00 AM

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!

Публикувано: 06 November 2005 - 12:16 PM

Публикувано: 07 November 2005 - 12:15 AM
Цитат
идентификационен код по Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици на населеното място и индивидуален номер на животното bl) bl) bl) bl)
?

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 06 December 2005 - 12:44 PM
Цитат
Татуировка поставя производителя на кучилото и клубът му.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !