Dog.bg Форуми : за чиповете?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

за чиповете?

#1 Guest_Фен на кучетата_*

• Група: Гости

Публикувано: 29 October 2005 - 09:29 PM

Здравейте! Разгледах сайта на ИТА ВЕТ и бях изненадан, че слагате чипове на домашните кучета! Това е едно добро начало. И много успешна техника на запад! Интересува ме каква е цената на една такава процедура? И болезнено ли е в началото за кученцата? Все пак това е един вид чуждо тяло в организма им??? Благодаря Ви предварително за отговора! До скоро...

#2 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 October 2005 - 12:03 PM

Здравейте и от мен!

Аз също се интересувам от повече информация за чиповете, освен зададените от Фен на кучетата въпроси, ме интересува дали има опастност от разместване на чипа когато животното се чеше с лапа, има ли някакви негативи и т.н.

Дано по-скоро повече ветеринарни клиники разполагат с четци и нещата да станат по-цивилизовани super

#3 Guest_Guest_HERZ_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 October 2005 - 03:57 PM

Da, Това наистина е добър въпрос! И аз видях тази информация в сайта!
А след време има ли вероятност някакви отклонения да има, в смисъл някакви проблеми кучето като поостарее???

#4 Потребителят е офлайн   moonriver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2005 - 07:43 PM

Аз сложих миналата седмица чип на кучето си.Цената е 30 лв.Поставя се в основата на врата с нещо като спринцовка,но с малко по-дебела игла.Трае няколко секунди,као ваксина,и ако кучето е спокойно няма проблем. d)

#5 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2005 - 08:22 PM

Хей, това е супер! И цената е приемлива! Май и Шели ще се сдобие с чипче b) d) d) d)
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#6 Потребителят е офлайн   liter bebe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2005 - 08:28 PM

аз бих иоскала да попитам ако 4овек не е сигурен далуи ку4ето му има 4ип как може да разбере трябва ли да го заведе на лекар или може и сам да разбере d)
User's Signature

Bianko....Bruno....Blue.....My love!

#7 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2005 - 11:05 PM

Цитат

аз бих иоскала да попитам ако 4овек не е сигурен далуи ку4ето му има 4ип как може да разбере трябва ли да го заведе на лекар или може и сам да разбере d)

Еее, мисля че сам не може! То е толкова мааааааалко това нещо, че надали може да се напипа! А при лекар - само ако има четящо устройство, иначе мисля че пак не може да помогне и лекаря!
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#8 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2005 - 10:05 AM

Да, с четящо устройство лесно се разбира.
Чипа, както вече serapeum написа, се слага бързо и боли, мааааалко по-малко от обикновена ваксина (просто иглата е по-деела). Пет минути след това, кучето не помни, че въобще някой някъде го е боцкал (аз сложих на кучето си преди две седмици). Цената беше 25 лева - напълно поносима, особено като се има предвид, че това един ден може да ти върне кучето (ако недай боже се загуби), а и много скоро (след 2007) ще стане задължително за всички кучета.
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#9 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2005 - 03:58 PM

А къде си сложила чипчето на кучето? Имам предвид в коя болница???
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2005 - 08:59 PM

Ами за всички неща от които кучето ми има нужда се отнасям към д-р Радослав Драгоманов. Ако имаш още въпроси, моля пиши ми на лична
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#11 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 November 2005 - 11:48 AM

Вече във всички ветеринарни клиники поставят микрочипове, елементарно е. Иглата е дебела, но много остра и кучето нищо не усеща.
Заедно с чипчето (което е с големината на оризово зърно) в спринцовката има течност, която дразни тъканите около мястото на поставяне, в резултат на което чипът се сраства с тях, т.е., не мигрира. По европейски стандарт мястото е отляво на шията, по американски - точно отгоре на шията, в основата на черепа.
Съветвам ви да изберете клиника, където имат четящо устройство, за да могат да проверят чипа преди поставянето, защото се случва чипът да е дефектен.

#12 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2005 - 09:33 AM

r) Чл. 174. (3) При регистрацията на кучето ветеринарният лекар поставя татуировка или микрочип, които съдържат идентификационен код по Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици на населеното място и индивидуален номер на животното

#13 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 06 November 2005 - 09:00 AM

точно днес става 1 година от както сложих чипа на Ашли r) няма нищо страшно да се слага чип, това е просто един голям плюс- с него доказваш изцяло че кучето е твое и че това което пише в родословието наистина е твоето куче(ако имаш такова разбира се!), ако не се слага лепенката само в паспорта. а и ако го изгубиш(кучето имам в предвид oleeee ) това е доказателство, че кучето си има стопанин. ако пък ти го откраднат и после бъде видяно някъде ти можеш дори да ги осъдиш защото доказателството ще си е в теб-баркода на чипа който е зад ушето на песа d) за сега хората които знаят за тези чипове са много малко, може би само тези които се интересуват повечко и тези които са чули от приятели. хора които нямат кучета ми се е случвало да ме гледат като марсианец за това че кучето има чип. но това ще се промени, както каза Тедди, през 2007 всяко животно-няма значение дали ще е гълаб, прасе, куче или хамстер, трябва да има чип! та това е.... super
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2005 - 12:16 PM

Да и ние ще слагаме чип на лудетината, но малко по-нататък. Все пак да минат ваксините, да укрепне малко и ще я чипираме b)
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Kara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2005 - 12:15 AM

Цитат

r) Чл. 174. (3) При регистрацията на кучето ветеринарният лекар поставя татуировка или микрочип, които съдържат идентификационен код по Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици на населеното място и индивидуален номер на животното

идентификационен код по Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици на населеното място и индивидуален номер на животното bl) bl) bl) bl)

?
User's Signature

http://www.karakacha...forum/index.php

"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"

Arthur Schopenhauer /1788-1860/

#16 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 December 2005 - 12:44 PM

Цитат

Татуировка поставя производителя на кучилото и клубът му.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни