Куче с треперене и гърч
Публикувано: 03 April 2009 - 08:06 AM
вчера по време на разходка кучето ми започна да трепери. Първо не обърнах внимание, защото тя е абсолютен холерик и трепери дори, когато й се карам. Постепенно треперенето се усили. Когато стана видях, че има нарушения и в движенията - задните крака бяха схванати и ходеше разкрачено. Сложихме я да легне, дадохме и вода, но треперенето се усили и тя получи гърч, без пяна. Занесох я вкъщи и я сложих на леглото й. Вече трепереше толкова силно, че направо й се размиваха чертите на лицето и имаше температура, дишаше много учестено, гледаше с див ужас. По пътя към входната врата получи втори гърч - някъде към 30 минути до 45 минути след първия. После легна на стълбището на една страна, езикът й увисна на земята и почти спря да диша. Мислех, че ще ми умре в ръцете.
При ветеринаря получи диазепан, Б-комплекс, кортикостероиди и антибиотик (вече не разбрах какъв). Оставена е на стационар, за да е под лекарско наблюдение. Диагноза няма. Предполага се епилепсия или отравяне. Днес сутринта е взета кръв за изследвания.
Тази сутрин изглеждаше по-добре. През ноща не е припадала повече, повръщала е 2 пъти - предимно трева ( пасе като крава). Все още потреперва и изглежда нестъбилна.
Моля ветеринарите да помогнат с установяването на диагнозата - какви изследвания да направим, на какво може да се дължи подобна симптоматика? Аз досега не съм имала подобен проблем.
Благодаря за отговорите.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 03 April 2009 - 08:29 AM
Съжалявам, това преживавяне, с гърчовете е ужасно, оставя спомени :((.. Дано кучето да се оправи, да е всичко наред!

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 03 April 2009 - 08:34 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 03 April 2009 - 03:18 PM
Сега остава за тях да се намери причината.

Публикувано: 03 April 2009 - 06:37 PM
КАЛЦИЙ 1.24 фосфор 1.05
Не че не си пиша сама в тази тема де...........

Публикувано: 03 April 2009 - 08:58 PM
Колко е годишно кучето(извинявам се,ако сте го споменали).Някакви други изследвания направиха ли му?

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 04 April 2009 - 08:51 AM
Публикувано: 04 April 2009 - 09:00 AM
Публикувано: 06 April 2009 - 08:03 AM
tey4e, в Apr 3 2009, 06:58 PM, написа:
Колко е годишно кучето(извинявам се,ако сте го споменали).Някакви други изследвания направиха ли му?
Кучето е на около 10 месеца, женско, кастрирано. За съжаление биохимия не е направена. Следващият път, когато отидем на контролен преглед ще помоля пак. За бъбречна недостатъчност ми казаха, че не били това симптомите, така че го изключвали...Малко ме е яд, че там все трябва да подпитвам и моля за изследвания, а не ми ги препоръчват и сравнително бързо се задоволяват с първата възможна диагноза.
В събота и неделя кучето беше добре, даже вчера издържа доста дълъг поход без никакви проблеми. Забелязвам, че откакто поема калций вече не пасе толкова много трева.

Публикувано: 06 April 2009 - 10:41 AM
g_vasileva, в Apr 6 2009, 08:21 AM, написа:
Обезателно

Публикувано: 23 May 2009 - 08:51 PM
Искам да попитам, тези симптоми могат ли да се дължат на проблеми с паращитовидните жлези или не сме си улучили диагнозата? Всъщност не разбрах точно в какво се състой и проблемът с паращитовидните жлези. Кучето не може да усвоява калций от храната ли? Има ли смисъл тогава даването на храни с по-високо съдържание на калций, като кис.мляко с калций, сирене и пр.
И още нещо - има ли някакъв начин да забележа задаването на криза предварително, защото и 2-та пъти стана съвсем внезапно за мен и посред нощ? Как да реагирам в първия момент? Много ми е болно....

Публикувано: 25 May 2009 - 01:06 PM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 25 May 2009 - 02:36 PM

Публикувано: 26 May 2009 - 08:33 AM
margokk, в May 23 2009, 07:51 PM, написа:
Искам да попитам, тези симптоми могат ли да се дължат на проблеми с паращитовидните жлези или не сме си улучили диагнозата? Всъщност не разбрах точно в какво се състой и проблемът с паращитовидните жлези. Кучето не може да усвоява калций от храната ли? Има ли смисъл тогава даването на храни с по-високо съдържание на калций, като кис.мляко с калций, сирене и пр.
И още нещо - има ли някакъв начин да забележа задаването на криза предварително, защото и 2-та пъти стана съвсем внезапно за мен и посред нощ? Как да реагирам в първия момент? Много ми е болно....
Аз имах бул и симптомите които описваш съм ги виждала,глетката е ужасна а чувството че неможеш да помогнеш на любимеца си още по-ужасно.Заведохме го в стара загора там ни направиха пълни изследвания-диагнозата обаче беше епилепсия.Мога да ти изброя някои от симптомите ако те интерсува и ако изкаш да ги съпоставиш.
Публикувано: 26 May 2009 - 08:36 AM
margokk, в May 23 2009, 07:51 PM, написа:
А и нещо много важно не оставай кучето си само
Публикувано: 26 May 2009 - 09:31 PM
Някакви идеи?

Публикувано: 26 May 2009 - 11:27 PM