Dog.bg Форуми : Изолатор СТАРА ЗАГОРА-кучета за осиновяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (32 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор СТАРА ЗАГОРА-кучета за осиновяване

#141 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 December 2009 - 11:13 AM

Събирам стари одеяла, палта, кожуси, вълнени дрехи. Зная, че почти във всяка българска къща има нещо за изхвърляне. Непотребните за вас неща, ще стоплят кучетата в изолатора. Идват страшни студове. Всичко, което нося, се мокри бързо с урина и се изхвърля. Пишете ми на лични или dikari@abv.bg, ще ги взема с кола от вас.
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 18 December 2009 - 11:30 AM

Има ли опция да се пратят по рейс от друго място?

#143 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 December 2009 - 12:06 PM

В тази връзка помисли дали е възможно да намираш сено - дрехите наистина ще са мокри след три часа. Сеното може да се сменя и не се мокри чак толкова - държи сухо (повече от постелка от плат) и що-годе топли. Друг е въпросът дали ще ти дадат да "цапаш" клетките с него. Иначе би трябвало да е евтино - преди години намирах голяма бала за 5 лв.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#144 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2009 - 11:22 AM

Боже колко мъка rf_011.gif
Не знаех,че вече се казва "изолатор'',не знаех,че се и намира някъде до мЕТРО.....
Преди десетина години отглеждахме в махалата семейство кучета-най-добрите,умни и обичливи същества на земята.Ходих по нощите да им нося попари и да им се радвамТогавашният ми прияттел мърмореше,че щели да ми се смеят хората-още тогава ми светна лампата.Другите комшии,кой с подигравка,кой мълчешком,кой чрез трети лица ми обясняваха,че правя глупости...Пет години семейството пази колите на всички пред блоковете,малки деца също,радваха им се ....Подаде се сигнал и дойдох и взеха майката-Сузи,с колана,с много врява,спряно движение по улицата-голям цирк eg_033.gif След три дни отидохме да я вземем-с връзки,като видях къде е и онемях-трийсетина кучета в една клетка,малка,тясна и гадна,едвам я измъкнахме.После исках да благодаря на "връзкаря" а не можах,започнах да заеквам... rf_011.gif rf_011.gif .................Тогава това беше в кв."К.Ганчево" Докато съм жива няма да забравя картината.
Ще помогна с каквото мога,за сеното е добра идея,мога да осигуря транспорт(лека кола),но не се сещам откъде може да се вземе.Колата е свободна всеки ден след 14 часа.За момента с друго не мога ca_003.gif Имам и парцали,ако не се намери сено.

dikari поздравления за това,което правиш rc_036.gif rc_036.gif rc_036.gif
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2009 - 04:55 PM

Ще търсим ли сено? Какво ще правим? Хайде да се разбираме! Диди, тъкмо станахме малко повече. Ще пускат ли животните?
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2009 - 05:48 PM

Ох, не може сено, ще мърси и задръства и без това жалката канализация. Има хора, събрали одеяла, писали са ми. Действам по въпроса.
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2009 - 11:30 AM

Ще кача снимки от днес, но за съжаление не мога да обясня много за кучетата, а и не се справям с писането. Дикари ще пише повече като успее да се включи. Ами с една дума - трагедия - родило куче, умрели бебета, студ, мизерия, кастрирани кучета с ужасни рани и.............. Аз още нищо не знам за изолаторите, как стигат до там животинките, какво ги правят, но всички са много добри. Нямаше нито едно агресивно куче. Вижте ги:
Това е единственото оцеляло от шесте бебета.
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Това е майката. Не разбрах добре, но май беше родила вчера и изхвърлила кученцата. Сега има само едно, но май и него не иска да кърми. Снимките са с много лошо качество, той и апарата ми отказва да снима в този изолатор.
Другите кучета - не мога нищо да Ви разкажа, освен, че са много добри, радват се, махат с опашки и разбира се всички заслужават да имат стопанин.
Бебето, което толкова харесвам и приемната му майка. То прилича в момента на померанче с тази пухена козинка. Майката е много добра.
И вечните Роси и Рени.
Прикачена снимка

ТЕ ВСИЧКИ ЧАКАТ!
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 December 2009 - 11:52 AM

Освен сухата храна, днес имаше по 1 селско хубаво варено яйце и по малко консерва за всеки. Овачароподобната ще я взимат във фирма. Всички са много добри, а при миризмата на вкусните консерви и страхливите приближиха и чакаха още.
Оцелялото бебе се сдоби с топло вълнено палто за постелка.
Новородените още след раждането са изпадали извън леглото и замръзнали вчера. Сега са на топлото и уютно небе. Бих казала, че съдбата предколедно бе милостива към тях. Едничко е живо на 1 ден. Колкото мишка е. Незная какво да му пожелавам, да оцелее ли...
За раните от кастрациите ще занесем антибиотик на спрей следобяд.
User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 22 December 2009 - 01:53 PM

От дарението от Холандците останаха доста одеала -в Сеславци са малко местата, където може да се сложи одеало... Ако имате нужда- кажи, ще организираме нещо.
Имате доста болонкоподобни. Отдавна търся за една германка възрастно, дребно, женско болоноидче. Ако имаш някое над 7-8 години, давай да го махаме от там.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 December 2009 - 03:11 PM

Болоноидните след откупуване от краварници и други простотии ги настаних и извадих оттам. За одеялата ти пиша на лични, ще сме много благодарни.
Ето още снимки, като е облачно не стават добри.
Прикачена снимка
Рени и Рони не ги сполетя Коледно чудо за съжаление. Остават там. Те толкова се радват, не знаят , че има и друг начин на кучешки живот - топла стая, меки дивани, добър човек до тях.
Прикачена снимка
Дребно, много добро момче, младо
Прикачена снимка
Кастрирана добра кучица
Прикачена снимка
Подобна на немска овчарка, ще я взимат за пазач.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 December 2009 - 11:39 AM

С надежда и поздрав на всички приятели и помощници - от кучетата от Стара Загора!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 December 2009 - 01:20 PM

Лош е днешният ден. Рени , Рони и едрата им сестра са пуснати от вчера пред изолатора и не са хранени. Не ни дадоха да им сипем, за да не стоели там, а да тръгнат нанякъде. Те от бебета са там и се припичат отвън на слънцето и незнаят къде да се дянат. Вървят след хора, ако мине някой оттам. Лошото е, че са напълно беззащитни към хора, коли, а и нищо за ядене няма наблизо. Рени много се гушка в нас, готова е за дом и семейство. Не закачат и двете котки там. Просто онемях като ги видях вън.
Вътре някои кастрирани са пуснати, но има нови. Гледачката е много болна и не ни отвори да влезем. А носехме хапчета, консерви, одеяла. Сухата храна стои в чувала, какво ядат цяла седмица, не ми е ясно. Как ще прекарат кучетата идващите дни, сигурно няма да ги посети никой. Ние нямаме достъп вътре. Ужасно безсилие, при положение, че има храна.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 December 2009 - 01:26 PM

Цитат(dikari @ Dec 29 2009, 12:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Рени , Рони и едрата им сестра са пуснати от вчера пред изолатора и не са хранени. Не ни дадоха да им сипем, за да не стоели там, а да тръгнат нанякъде.

Е, не! Точно вчера си мислех за Рени и Рони ама не очаквах да прочета това! dry.gif

#154 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 02:46 PM

Много тягостна ситуация sad.gif Милите душички,крайно време е вече да им проработи късмета .
Не ги оставяйте гладни.И мен много пъти са ме ругали и са ми правили забележка като храня бездомни,ама няма сила дето може да ме спре,все някой трябва да ги нахрани клетите.Гледам да го правя скришом .Факт е че където и да отидат все на някой ще пречат....
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#155 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 December 2009 - 03:10 PM

Диди, извинявай, не можах по-рано да кача снимките!
Днес, за пореден път си цитирах мислено Йовков и "По жицата" - "Боже, колко мъка има по този свят!", а и сигурно е най-цитираният автор по изолаторите. Рени, Рони и доведената им сестричка не могат да разберат какво и защо им се случва?! Те познават само изолатора и не разбират защо са навън. Рени непрекъснато гледаше да се шмугне, докато влизах в стаите. Тя е изключително социална и жизнерадостна, все едно цял живот хората са я глезили и угаждали. Докато бяхме там, покрай изолатора мина една жена и Рени веднага тръгна след нея с размахана опашка. Рони и другата красавица също са изключително мили и красиви животинки, но малко по-предпазливи.
Дикари като ги видя отвън се "разболя". Диди, Господ сили да ти дава за това, което правиш! А и на всички, които помагат!
Не ни пуснаха в изолатора, затова снимах само Рони, Рени, другата Красавица и едно бебе, което се е появило при Лора отвън.
Рени:Прикачена снимкаПрикачена снимка
Рони:Прикачена снимкаПрикачена снимка
Другата Красавица:Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка
Бебчето:Прикачена снимкаПрикачена снимка
Ако някой от Стара Загора може да помогне като приемен стопанин, моля, свържете се с Дикари. Можем да поемем разноските по престоя!
П.П. И трите кученца не са големи, колкото кокер може би, така че са напълно подходящи за апартамент.
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 05:40 PM

Защо пускат кучетата пред изолатора??? отказват се от тях ли?и защо след като там е домът им??? и имат храна,която носите вие??
Започвам да разпитвам познати за дом.Искам да ми кажете временен ли ще е или как?ако можех бих ги взела всичките у нас rf_011.gif

Кученцата ваксинирани ли са и всички подробности?...
User's Signature

Валери Петров

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 December 2009 - 05:48 PM

След кастрация по закон кучетата се връщат от местата, откъдето са прибрани. Но тези са взети като бебета и нямат никакви навици за пазене. В изолатора не могат да останат до края на живота си, то там няма да бъде и дълъг де. Не са ваксинирани, не ми разрешиха преди да го направим. Търсим временен дом, днес ги обезпаразитих, скоро ще ги ваксинираме.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   azi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 05:53 PM

Това е ужасно .Така ме е яд ,че не мога да ги взема при мен.Ще разпитам познати и приятели дали някой не може да ги прибере поне временно докато им се намери постоянен дом

#159 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2009 - 06:02 PM

Това за връщането по местата не е вярно ea_103.gif десетки върнаха на "старите им места" и повече не ги видях eg_033.gif нито едно!По скоро ги слагат на други места-непознати-но това е друга тема...

За едно може би ще мога да помогна,но само за едно,понеже човека често отцъства по цял ден е на работа и уикенда го няма.Живее в двор и има къщичка за куче.Стискайте палци да стане,макар никак да не ми се иска да се разделят dh_188.gif По-късно ще пиша или на лични.
User's Signature

Валери Петров

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 09:43 AM

Не можах да убедя 'човека'...много ме е яд eg_033.gif
Имам още един вариант ,там дано стане !
Как са днес кучинки,около 'дома" си ли са още?имат ли храна?
User's Signature

Валери Петров

Качена снимка

• (32 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10