Благодаря за отговора, iveta 2. Оказа се, че е доста по-различно. Затова и попитах. Обърнахме се към Карго партнер и съм леко разочарована. Служителката на която попаднах първо ми обясни,че мислела, че кученце под 3 месеца не може да пътува.

А в тяхната брошура пише, че кученцето трябва да е над 6 седмици (разбира се с необходимите документи и ваксинации). Явно нещо е чула-недочула за ваксината за бяс. Следващият й въпрос който ме смути е: „Какви размери трябва да е клетката?” Аз от къде да знам какви са изискванията за размерите на клетката за 3 килограмово кученце. Замислих се и казах: „Приблизително 68/50/48”. След около 20 мин. Служителката ми се обади и ми каза – 750 евро. Офертата била направена въз основа размерите на клетката. Направо онемях. Обясних й, че имаме оферта от холандска фирма за транспорт на животни възлизащана 568 евро. Тя е за полет с Луфтханза с прехвърляне във Франкфурт и престой там от 7часа.
Любезно обясних на служителката, че директни полети от Амстердам до София има всеки ден с България ер и помолих за нова оферта, по възможност с България ер и вече коректни размери на клетката спрямо пале 3кг. Обаче служителката нямала представа каква трябва да е клетката.

Тя се занимавала с вноса. Помолих я да попипа колегите си.
На следващият ден отново позвъних в Карго партнер, за да попитам дали вече има нова оферта. Служителката ми каза отново 750 евро. Това й подали холандците. И пак с полет с Луфтханза.
А в брошурата им пише, че се съобразяват с избора на клиента за авиокомпания.
Моята оферта много си прилича с тази на hallmark.
hallmark, в 02 July 2009 - 03:24 PM, написа:
... ми казаха че само митото на кучето щяло да ми струва 750 Euro - ориентировачно, а като попитах на каква база се изчислява ми казаха, амиииии... та си мисля че горките нищо не знаят) ?
cargo-partner, в 03 July 2009 - 06:35 AM, написа:
Втората причина е страната на износ - Русия. Това е един доста сложен и объркан пазар, най-вече от митническа гледна точка. Въпросните 750 Евро не са мито, а са всъщност цена за износно митническо оформяне. за съжаление това е Русия и по внос и по износ нещата стоят така.
cargo-partner, в 03 July 2009 - 06:48 AM, написа:
Относно авиокомпаниите които се ползват - обикновено те се по осмотрение на изпращащия спедитор. Естествено ако клиента държи да се ползва точно определена - винаги ще спазим това изискване - стига тя да има тази дестинация и да няма рестрикции за животни или някакви други ограничения.
Авиокомпания България ер има директни полети Амстердам – София и превозва животни, но уви, това е положението.
Та така – Карго партнер отпада. Може и да има компетентни служители в тази фирма, но аз не попаднах на такъв. Ще прослушам и "Smart Express" .