Dog.bg Форуми : Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (254 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мопс

#2561 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2008 - 03:06 PM

Бамби пиши какво става с нашият пациент добре ли се държа при чичко доктор :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2562 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 03:38 PM

Цитат

Бамби пиши какво става с нашият пациент добре ли се държа при чичко доктор :wub:

Пак здравейте всички....
Ние се завърнахме от лекар, намазани сме с онова зеленото лекарство и се държахме прилично. Раната зараства добре... и след 10 дни ще ни махнат конците.

Незнам как е в България, но аз понеже живея в Чехия... при нас чипа е задължителен... доколкото ми е известно татуировки също признават... само че сега родените кучета не се татуират, а са си с чипове. (за България не мога да кажа).
При поставянето си, доколкото ми е известно, се проверява дали чипа работи и на мен специално ми дадоха две лепенки като от баркод. Едната е залепена в паспорта му... Другата си е у мен(и аз не знам къде вече).
Айде пак да повторим какво трябва при излизането на куче само в страни от европейския съюз:
1. паспорт на кучето с всички необходими ваксини (хубаво е да се провери различното изискване на страните, през които се минава... напр. за България - задължителна е само ваксината срещу бяс.)
2. чип
3. документ от ветеринар, с печат и дата не по-рано от 3 дни преди началото на самото пътуване.

Ако кучето напусне Европейския съюз и после пак влезе (какъвто е случая с преминаването на Сърбия: на  влизане в Сърбия напускаш границите на ЕС, а на излизане - искаш пак да влезеш) трябва да им покажеш сертификат за титър на антитела срещу бяс. (Доктора, който ви ваксинира срещу бяс, 10-14 дни след ваксинацията, взима кръв и я изпраща за изследване в оторизирана лаборатория. Тя издава сертификат, който пътува с кучето!!!. Кучето излиза с него и се връща с него. Сертификата отразява наситеността на имунната система на кучето с антитела срещу вируса на беса и гарантира, че кучето се връща здраво от "рискова" територия.
Това е било изискване за всички кучета от Германия, Холандия и др., които идваха в България, преди да стане член на EU.)

Това е всичко, което аз знам... Това е официално. Аз го нямам този тетър... и ще трябва да го направя скоро явно, за да нямам проблеми ...
Минахме сръбско-унгарската граница на 2 пъти и никой не го поиска, но пък и на мен не ми се ще да рискувам...
Надявам се да съм била полезна  :blink:
(мали-и-и голям съм писател днес)

По отношение на самолетите, ние предпочетохме да пътуваме с автомобил, защото в самолета ти вземат кучето, слагат го в багажното и то си пътува там като куфар. Определено на Самуилката нямаше да му е много приятно това. Не че понякога не се налага. 

#2563 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2008 - 04:48 PM

Бамби страшно съм ти задължена.Едно голямо благодарско  :->) :wub: :wub: :wub:
Може би ти досаждам вече но последно да питам веднъж поставен чипа има ли вероятност да бъде исхвърлен от организма?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2564 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2008 - 04:49 PM

Радвам се за малкият вагабонтин :yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2565 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 04:53 PM

Ето и ние сега се връщаме от ветеринарите :blink:
Преди нас имаше една много симпатична жена,която държеше женско мопсе,казва се Рая.Много е хубава,леле все повече се влюбвам в тази прекрасна порода,може би някога ще си взема едно такова сладурче :blink: А Рая е мама на 6 малки каза жената.Направо като разбрах :yahoo: супер е.Какво ли е чувството да си отгледал едно сладурче и един ден то да си има бебенца и да ги гледаш до моментът когато ще им намериш едни любящи стопани. :blink:

#2566 Потребителят е офлайн   Deni_Ivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 04:56 PM

Здравейте, видях, че разисквате тема, по която смятам, че сме компетентни и реших да напишем и ние как се пътува с куче в чужбина...
Изискванията за Европейския Съюз са доста по-малко от тези за страни извън него /като нашия случай например - Украйна!/ и за там са ви необходими само чип и международен паспорт с ваксинация за бяс в него /за ваксината е важно да е направена поне месец преди излизането, за да си е създало междувременно кучето имунитет, но да не е пък и сложена преди година, защото могат да решат, че имунитетът вече го няма/. Чипът може никой да не го разчете /както вече стана дума на доста граници нямат и "четци" за чипове/и да не иска да го проверява, но си го сложете за всеки случай...
Ако обаче изкарвате/съответно вкарвате/ куче от страна извън ЕС или обратно, тогава освен посоченото по-горе ви трябва и ветеринарен сертификат от Националната ветеринарномедицинска служба в БГ /или страната, от която ще го вкарате в БГ/, който за да сте 100% сигурни, че нямате да имате проблеми е хубаво да е издаден предния ден преди пътуването ви /или поне фиктивно да е така/. Издаването му струва 5 лв в БГ или поне на мен толкова поискаха. Заедно с този сертификат трябва същата служба да отрази с печат и подпис и в международния паспорт на кучето това, че в района не е имало бяс за еди-колко си време...
При пътуване със самолет кучето трябва да е в клетка с метална, а не пластмасова решетка. Различните авиокомпании имат различна политика, но обикновено кучета до 5 кг или малко по-тежки пътуват в клетката в салона на самолета /затова гледайте клетката да не е много голяма, защото ще е удобно на кучето, ама като нищо ще го сложат в багажното, където определено ще се стресира!/, ако са по-големи - отиват заедно с багажа и е ужас... Плаща се на кг като свръхбагаж, обикновено около $5 на кг.
Надявам се да сме били полезни... ако някой го интересува още нещо - готови сме да отговаряме...

#2567 Потребителят е офлайн   Deni_Ivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 05:15 PM

Цитат

Бамби страшно съм ти задължена.Едно голямо благодарско  :->) :wub: :wub: :wub:
Може би ти досаждам вече но последно да питам веднъж поставен чипа има ли вероятност да бъде исхвърлен от организма?

Има редки случаи, в които чипът "излиза", но това наистина става супер рядко, казаха ни го просто да си знаем....

#2568 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 05:25 PM

Браво на Deni_Ivo, само дето не забравяйте за печата от ветеринаря, че кучето е здраво  :->) :->)
Иначе аз за чиповете... друго не знам... Казаха ми само къде да го търсим с четеца и толкова. Мисля, че на Унгария, Чехия, Словакия и там др. държави си имат четци... Само новоприетите членки все още си нямат  :rolleyes: :rolleyes:

#2569 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2008 - 06:01 PM

Deni_Ivo Много благодаря за полезната информация :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2570 Потребителят е офлайн   Deni_Ivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 06:08 PM

Цитат

Deni_Ivo Много благодаря за полезната информация :wub: :wub: :wub:

Няма защо, радваме се, че бяхме полезни  ;D

#2571 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2008 - 06:22 PM

Я да споделите малко челен опит с нас :blink:на колко месеца бяха мопситата като им сложихте за пръв път повода,щото ние сме на 3мес.и 10дена и като сложим повод не щем да се мърдаме от мястото си или пък ще тичаме двамата напред назад като откачалки :rolleyes: ;D
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2572 Потребителят е офлайн   Deni_Ivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 06:36 PM

Ние също на около 3 месеца за пръв път бяхме "оседлани" и излязохме навън, за да се учим да вършим това-онова извън къщи... На нашия Басарди му отне много малко да свикне с каишката и повода /и досега обаче ги дъвче злобно когато ги докопа!/ и да ходи горе-долу нормално с тях навън, но да кажем, че не се дърпа и в момента насам-натам като го извеждаме, значи да излъжем  :yahoo:

#2573 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 06:39 PM

Цитат

Я да споделите малко челен опит с нас :blink:на колко месеца бяха мопситата като им сложихте за пръв път повода,щото ние сме на 3мес.и 10дена и като сложим повод не щем да се мърдаме от мястото си или пък ще тичаме двамата напред назад като откачалки :rolleyes: ;D

Ами аз като го взех започнах да му слагам нагръдник... ей така, докато си играем за 10 минути... и така всеки ден, докато не започна да не го усеща изобщо... Дългия повод сложихме чак като започнахме да излизаме в градината...
После започнахме да излизаме навън и така... Трябва да ти кажа, че мопсчовците са изключително интелигентни същества и ако им покажеш ясно какво изискваш от тях... нямаш никакви проблеми  :wub: :wub:

#2574 Потребителят е офлайн   Deni_Ivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 06:43 PM

Bambalina,  твоя Самуил на каква възраст точно е... много ми е симпатичен, страшно ми прилича на нашия звяр и си мисля, че даже са на сходна възраст...

#2575 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 06:47 PM

Цитат

Bambalina,  твоя Самуил на каква възраст точно е... много ми е симпатичен, страшно ми прилича на нашия звяр и си мисля, че даже са на сходна възраст...

Така ли?  :yahoo: :yahoo:... ами нашия е на 7 месеца... и половина... и лелеее... колко бързо порасна  :rolleyes: :rolleyes: Тежим сега 8,6 килограма!
Хайде казвайте сега вашите мерки и теглилки... а и снимки трябва повече да има... Вие бебешките си снимки показахте ли ?  :yahoo:
Ако не сте... марш веднагически  :rolleyes: :P

#2576 Потребителят е офлайн   Deni_Ivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 06:52 PM

Цитат

Цитат

Така ли?  :yahoo: :yahoo:... ами нашия е на 7 месеца... и половина... и лелеее... колко бързо порасна  :rolleyes: :rolleyes: Тежим сега 8,6 килограма!
Хайде казвайте сега вашите мерки и теглилки... а и снимки трябва повече да има... Вие бебешките си снимки показахте ли ?  :yahoo:
Ако не сте... марш веднагически  :rolleyes: :P

А-а-а, все пак Самуилчо ни е "батко" - Басьо е на 5 месеца и половина и тежи 7,2 кг. Снимки по-рано качихме, май на най-първата е на 3 месеца, имаме една и с братче и сестриче като по-малък, ама незнайно защо не мога да качвам вече снимки тук :sos:

#2577 Потребителят е офлайн   Bambalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 07:05 PM

Ух, че неприятно това със снимките...
Можеш да пробваш да си направиш тогава албумче тук : ЦЪК ТУК и да ни пускаш линкчета, а ние да му се радваме  :yahoo: :yahoo:
Много ви е хубаво името на вас...  :yahoo:

Пък моето питане е: лаят ли мопсчетата... аз четох, преди да си взема Сам, че не лаят... а Самуилката как се кара на съседските кучета не е истина просто... Общуват си здрават... А представете си какво става, като се има предвид, че навсякъде кучета, около, над нас и пр...  :->)

#2578 Потребителят е офлайн   Deni_Ivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 08:27 PM

Я, можело... ето снимка на нашия бесен и в червата змей правена преди буквално 10 минути - разнася си леглото насам-натам из апартамента...

#2579 Потребителят е офлайн   Deni_Ivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 08:33 PM

Ето още една - леглото е победено и изправено до стената, пътеката е загъната, а Басьо е горд с постижението си и очаква одобрение...

#2580 Потребителят е офлайн   Deni_Ivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 09:02 PM

а тук сме с черното братче и сестриче в нашата разцветка... Басьо е първият вляво, съжалявам за лошото качество и леко демоничния вид на кучовците, но снимката е правена с мобилен телефон :->)

• (254 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни