Мопс
Публикувано: 17 March 2008 - 10:36 PM
Публикувано: 17 March 2008 - 10:36 PM
Публикувано: 17 March 2008 - 10:44 PM
Публикувано: 17 March 2008 - 11:30 PM
Много бавно се качват снимките.Има много.Утре ще изпратя още.
Публикувано: 18 March 2008 - 03:49 PM
:yahoo: :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 18 March 2008 - 04:28 PM
Цитат
:yahoo: :yahoo: :yahoo:
Ние смятаме да ходим на 22.03 и на 29.03,даже за втората не е много сигурно.И на нас ни е за първи път и сме много зле,но се успокоявам,че за клас бебе не изискват много.
Заповядайте всички,естествено които могат,само трябва да си направим табелки с имената на кученцетата ни,че поне да се познаем ;D ;D
Публикувано: 20 March 2008 - 09:32 AM
вчера бяхме на поредния доктор по повод на ранички по кожата,според мен наподобяващи тези при демодекозата,ограничени области от окапала козина,който обаче кървят.преди време по същия повод бяхме в друга реномирана клиника,където и взеха кожна проба и казаха,че понеже в съседната на нашата къща има котки,та от това и излизали тези неща.вчерашният доктор ни каза,че кученцето ми страда от неизлечимо хормонално заболяване на надбъбречната жлеза,което трябва да се поддържа с кортизонови препарати.притеснява ме факта,че доктора не можа да се сети,представете си,как се казва това заболяване и още повече може ли да поставиш такава диагноза само но базата на анамнеза,не трябва ли да се пуснат някакви изследвания,не знам просто.съжалявам за объркания си пост,но съм адски притеснена,а ми се иска да чуя и второ мниние по въпроса,но вече наистина не знам къде да отида,честно казано отвратена съм от всички ветеринари на който съм попадала просто пълно безхаберие демонстрират.та молбата ми е да ми препоръчате някой доверен вет на който имате доверие да поверите мопсчето си.предварително благодаря на всички
Публикувано: 20 March 2008 - 10:14 AM
Цитат
вчера бяхме на поредния доктор по повод на ранички по кожата,според мен наподобяващи тези при демодекозата,ограничени области от окапала козина,който обаче кървят.преди време по същия повод бяхме в друга реномирана клиника,където и взеха кожна проба и казаха,че понеже в съседната на нашата къща има котки,та от това и излизали тези неща.вчерашният доктор ни каза,че кученцето ми страда от неизлечимо хормонално заболяване на надбъбречната жлеза,което трябва да се поддържа с кортизонови препарати.притеснява ме факта,че доктора не можа да се сети,представете си,как се казва това заболяване и още повече може ли да поставиш такава диагноза само но базата на анамнеза,не трябва ли да се пуснат някакви изследвания,не знам просто.съжалявам за объркания си пост,но съм адски притеснена,а ми се иска да чуя и второ мниние по въпроса,но вече наистина не знам къде да отида,честно казано отвратена съм от всички ветеринари на който съм попадала просто пълно безхаберие демонстрират.та молбата ми е да ми препоръчате някой доверен вет на който имате доверие да поверите мопсчето си.предварително благодаря на всички
Нашият вет е страхотен, прпоръчвам ти го. намира се в Лозенец на ул. Якубица. Д-р Александров.
ако ти е удобно мястото, ми пиши на лични да ти обясня как да стигнеш и да ти дам телефон.
Той е много добър специалист наистина.
Публикувано: 20 March 2008 - 10:21 AM
Цитат
Май той попрекали " неизлечимо хормонално" , не му вярвайте. За съжаление ,аз реших повече да не препоръчвам лекари.Защото искаш да помогнеш , а после ................
Наистина Ви разбирам и разбирам колко Ви зле и как сте притеснена за кучето.Най страшно в тази ситуация, че като почнете да ходите от лекар на лекар ,все ще чуете различни диагнози, а това най те влудява, по тази причина аз ходя само при един.
Пожелавам Ви успех и бързо оздравяване.
Публикувано: 20 March 2008 - 02:11 PM
Цитат
Здравей на Ичи на Шйла с риск и мен някой да ме оплюе
понеже си виря носа на всякъде и винаги се опитвам да помогна ще ти кажа къде ходим ние когато се появи неразрешим за нас проблем в клиника Анимо която се намира в Младост1 в блока зад пазара-пътеките,доверявам се на тези лекари и този кабинет по специално защото там първо работят денонощно и второ в този кабинет работят най добрите специализанти които са специализирали в Америка Канада и Мексико-говоря точно за тези кожни и хирургически проблеми,аз съм доволна от тях за 6години не са згрешили нито една диагноза на моето голямо куче а сега вече се грижат и за Грег!
По повод тези кожни екземи не съм медицинско светило надявам се да излезне нещо безобидно,но на някой от лекарите при които си ходила не им ли хрумна че може да са кожни екземи причинени от ухапване от бълхи и то по скоро такива ранички и укапване на козината се получава от самата слюнка на малките гадини раничкките се разпространяват от чесане и лизане на кученцето,дано да се окаже нещо такова но ----- сама си направи изводи колко са добри лекарите при които си ходила щом при самия преглед не са почистили и дезинфекцирали раничките които вече съществуват,има хирургичен разтвор много силен който изсушава самата раничка и спира кървенето на цвят е наситено розов ползват го и като дезинфектант на ранички.Ако котките които си споменала-тези в съседния двор не са обезпаразитени против вътрешни и външни паразити може и от тях нещо да сте накачили.
Сега е важно наистина да намериш добър ветеринар и най важното е да не даваш на Шйла да се ближе и да се чеши с ноктите защото по този начин има вероятност ако не е хронично а нещо друго да ги разпространи още повече,ако имаш цветя надостъпно местопо добре разкарай цветята на момента особено ако имаш трилистник-отровен е за хора камо ли за кучета едно докосване до изтеклото бяло мляко от одрязаното листо причинява алергична реакция при човека която може да стигне до копривна треска,а при кучето едно захапване на ;вкуснотйката; причинява алергичен шок и ако няма бърза лекарска намеса води до фатален край,написах тази информация не сам като полезна такава но и като факт който аз съм видяла с очите си- в случая не беше куче а 150кг теленце което от едно нагризано дори не изядено напълно листо от трилистник 5мин след като го сдъфчи направо падна на земята и запона да се гърчи и да излиза пяна от устата му за луд късмет на собственика на теленцето съсед му е ветеринаря който се отзова светкавично и му би някаква инджекция слава богу всичко се размина на косъм!
Съжалявам ако съм досъдила на някого с тази нфурмация но мисля че тя е полезна за всички които все още не са си обезопасили цветята!
Пиши моляте какво става разбра ли се какво й е на Шйла!
Надявам се всичко да е наред! :wub: