Цитат
Казаха ми ,че най-хубаво е от развъдник да се вземе мопсче,той се намира в Унгария,в момента майката е бременна и чакам да се родят,и искам аз да отида там за да си избера.Колко голямо трябва да стане бебето за да се отдели от майката? :-
Здравей,първо в Бг също има добри развъдници но ако си решила си вземи и от Унгария но като отидеш да си го вземеш си изискай и рдословието щото ще увиснеш като(прани гащи)особено ако искаш куче не само за домашен любимец но и като изложбен екземпляр,а пък ако искаш куче само за компанйон няма проблеми и да е без родословие,но след като си тръгнала чак от Унгария да търсиш куче най вероятно държиш на родословието!
Не знаеш на колко месеца малкото се отделя от майката извинявай но това ме навежда на мисълта че не знаеш почти нищо за отглеждането на кучета :o-дано да си мисля грешно но ако наистина не знаеш вземи си литература която е специализирана за отглеждането на домашен любимец,наистина ще ти бъде от полза защото там са описани почти всички непредвидени ситуации в които можеш да изпаднеш,и не на последно място да ти кажа че с решението да си вземеш домашен любимец ти поемаш голяма отговорност за друго живо същество което е като новородено бебе със всичките съпътстващи хубави и лоши моменти!!!
Кучето е желателно да се отдели от майката поне на два месеца и половина но на три месеца е най добре защото тогава се поставя и последната тривалентна ваксина! ;)