Мопс
Публикувано: 24 June 2008 - 04:33 PM
Преди около три седмици бяхме в клиниката с Чочолина/възраст-4месеца и 11дни/ и Данте/5месеца без два дни/.Тя беше 3.300кг.,а той 7.300кг.Теглихме ги,за да преценим от кой противопаразитен гел да им сложим.Според мен Данте върви добре,но мацките май са дребнички.Храня ги с Фрискас-джуниър,но за коричка хлебец направо откачат от радост...
Как са според вас като цяло-визия,тегло,стойка?
Ако не ви е проблем,можете да дадете мнение и на "лични съобщение",за да ги прочета,когато съм си в къщи,че иначе изтървам много от форума...
Чао на всички
Ще участва ли някой на изложбата през септември в Добрич???
Как са според вас като цяло-визия,тегло,стойка?
Ако не ви е проблем,можете да дадете мнение и на "лични съобщение",за да ги прочета,когато съм си в къщи,че иначе изтървам много от форума...
Чао на всички
Ще участва ли някой на изложбата през септември в Добрич???
Публикувано: 24 June 2008 - 04:46 PM
Според мен Скарлет най-много прилича на Тайра.И е най-"скромната" и тихата.Кротичка е и малко притеснителна,дори страхливичка.Сузката е кукличка за милване.Само се присламчва да я взема и заспива от милувките.Чочка е палава и чак прилайва,ако не и обърна внимание.А Данте винаги е най-дивия.Постоянно на бегом,скача,дивее...
Весела къща сме. Особено като се родиха ротвайлерчетата.....
Така им се радваха мопсчетата,но много-много скоро батко Данте и каките останаха по-дребни от бебетата-ротвайлерчета ;D ;D
Е,сега пак сме с Чара и мопситата.Всичко си дойде на място и очакваме изложбата,за да ни видят КОИ СМЕ !!!!!!!!!!!
Весела къща сме. Особено като се родиха ротвайлерчетата.....
Така им се радваха мопсчетата,но много-много скоро батко Данте и каките останаха по-дребни от бебетата-ротвайлерчета ;D ;D
Е,сега пак сме с Чара и мопситата.Всичко си дойде на място и очакваме изложбата,за да ни видят КОИ СМЕ !!!!!!!!!!!
Публикувано: 12 July 2008 - 09:26 AM
Здравейте на всички!Виждам, че всички тук сте фенове на породата мопс и затова реших да пиша тук.Преди няколко дни си взех мопсче на 2 месеца и половина, което е наистина прекрасно.Проблемът обаче е , че имам мъжка немска овчарка на 13 години.Още от първия момент овчарката не хареса малкото кученце и започна да ръмжи и да иска да го хапе.Наложи се да държа мопсчето само в моята стая за да го пазя от овчарката, защото се страхувам да не го нарани.Немската ми овчарка никога не е била агресивна към хора и по принцип е изключително спокойно и кротко куче и до преди 2 месеца имахме една женска болонка, която почина и двамата си живяха спокойно цели 13 години без никога да е имало проблеми между тях.С мопсчето обаче стана точно обратното и дори се наложи да го оставя на приятеля ми. Проблем обаче отново се появи - хазяите му не разрешават да се гледа куче в апартамента му и ни дадоха няколко дни да махнем кучето от там. Единственото решение , колкото и да не ми харесва е да намеря нож собственик на Лъки (моето малко мопсче) . Затова реших да пиша тук , защото виждам , че всички обичате много кученцата от тази порода , а не искам да го поверя на случаен човек. Моля ви ако някои от вас иска да си има още едно сладко мопсче или ако чуете за ваш приятел или познат, който иска , да ми пишете.Искам да намеря на кученцето нов дом колкото е възможно по-бързо за да не се привърже прекалено много към мен и за да не му е мъчно после. Мопсчето е родено на 17.04.2008 г. и е вкарано от Чехия, има паспорт , сложени са му основните ваксини , обезпаразитено е и се гледа в домашни условия. Моля ви да ми пишете ако можете да ми помогнете! Благодаря ви предварително!
Публикувано: 12 July 2008 - 06:49 PM
Здравейте всички,
имаме един проблем, ако някой е имал същия моля за съвет.
Франки е на 7 месеца и още на са му паднали 4 от млечните зъби - "кучешките", а новите вече са пораснали и сега си има по два зъба (общо 8 кучешки).
Доктора каза, че ако не паднат до 10-12 месец ще трябва да ги махнат оперативно, а това ми се вижда страшно.
Франки постоянно дъвче разни "кокалчета" и "солети", но тези зъбки си стоят. С какво да му помогнем та да не се стига до упойка и оперативна намеса.
имаме един проблем, ако някой е имал същия моля за съвет.
Франки е на 7 месеца и още на са му паднали 4 от млечните зъби - "кучешките", а новите вече са пораснали и сега си има по два зъба (общо 8 кучешки).
Доктора каза, че ако не паднат до 10-12 месец ще трябва да ги махнат оперативно, а това ми се вижда страшно.
Франки постоянно дъвче разни "кокалчета" и "солети", но тези зъбки си стоят. С какво да му помогнем та да не се стига до упойка и оперативна намеса.
Публикувано: 13 July 2008 - 10:40 AM
Не разбирам от бебета-мопсове, ама това бебнце ми изглежда по-малко от 2 месеца?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 July 2008 - 12:05 PM
Цитат
Моят дивак като беше на 2 месеца, му давах 1 малка шепа гранули (роял канин джуниър) накисната във вода и намачкани на кашичка по 2 пъти на ден. Като се наяде коремчето му става като балонче, беше много сладък.
Цитат
През първите 2 месеца кученцето се храни 4-5 пъти дневно.
Между 3-ия и 6-ия месец: четири пъти дневно
Между 3-ия и 6-ия месец: четири пъти дневно
Повече по темата.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 July 2008 - 02:05 PM
Цитат
Може ли някой да ми каже какво да дам да яде на малко бебе мопс-2 месеца,вчера пристигна и е много гладен ;)
Роял канин ,стартер или джуниър. Като го взимахте не Ви ли казаха с къкво го храниха ? Много страно,как го взехте без да попитате с къкво се хранило? Трябва да се внимава с храната през тези големи жеги,препоръчвам само суха храна.За дъшането няма проблеми ,това е нормално за тях.
Успех. ;)
Публикувано: 15 July 2008 - 06:37 PM
Може и бульон да ги накизваш на Балканчо мн му харесват :) Иначе за друга храна евентуално плодове.Попринцип гранулите са достатъчни,но ние нашето Балканче го глезим и с плодове много обича ДИНЯЯ сега направо полудява(без семки) и така хайде успех с маничето :) :wub:
Публикувано: 15 July 2008 - 09:34 PM
Цитат
:blink: да,доктора каза да ги накисвам в кисело мляко,но незнам освен тези гранули не е ли добре и малко друга храна да му се дава,нищо не ми казаха.... :(