Мопс
Публикувано: 06 August 2008 - 10:34 AM
Цитат
Да,в София има едно момиче което шие много хубави дрешки за кучета :blink:
Балканчо, дай телефон на тази мацка pls, че есента идва и ще трябва да вземем нещо готино за мама Тайра и Джонката - да си личи кое е момчето и кое момичето ;D ;D ;D миналата година на Тайра й бях намерила страхотно зимно палтенце с кожа около врата, ама се оказа, че няма размер за нашите калибри, а само за бебета..... :huh:
Публикувано: 15 August 2008 - 10:41 AM
Имам един въпрос. Вчера водих моя звяр при доктора за една инжекция против гъбички и ми каза, че с тоя малък нос не може да диша нормално и е добре да му се разшири... Операцията не била сложна и веднага се въстановявал. Някой от тука правил ли е такава операция??
Публикувано: 15 August 2008 - 11:55 AM
Цитат
Имам един въпрос. Вчера водих моя звяр при доктора за една инжекция против гъбички и ми каза, че с тоя малък нос не може да диша нормално и е добре да му се разшири... Операцията не била сложна и веднага се въстановявал. Някой от тука правил ли е такава операция??

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 August 2008 - 12:08 PM
Има такава операция и се прави когато ноздрите са много стеснени , като се отстранява част от носната лигавица и в дьлбочина се премахва хрущялна тъкан. Много често обаче , проблема не е само в стеснени ноздри , а има и удьлжено меко небце , та и за него се прави операция .
Та ако нещата при вас са свьрзани , една без друга операциите ще дадат частичен ефект .
Относно възстановяването , скептична сьм по отношение на всякакви упойки при брахиоцефали , ако не е наистина наложително. Ако кучето показва изразен дискомфорт при най леко усилие , примерно постоянно хьркащо дишане или задух даже и при неннатоварващи разходки при нормални температури , тогава е по добре да се оперира .
Та ако нещата при вас са свьрзани , една без друга операциите ще дадат частичен ефект .
Относно възстановяването , скептична сьм по отношение на всякакви упойки при брахиоцефали , ако не е наистина наложително. Ако кучето показва изразен дискомфорт при най леко усилие , примерно постоянно хьркащо дишане или задух даже и при неннатоварващи разходки при нормални температури , тогава е по добре да се оперира .
Публикувано: 15 August 2008 - 05:19 PM
Научих нещо ново :blink:
А дали такава операция е практика у нас или е нещо ново? Звучи ми като много сериозна операция (+проблема с упойката, за който говориш), та се чудя ако човек (не дай боже) му се наложи - дали има специалисти, които са я правили нееднократно?
А дали такава операция е практика у нас или е нещо ново? Звучи ми като много сериозна операция (+проблема с упойката, за който говориш), та се чудя ако човек (не дай боже) му се наложи - дали има специалисти, които са я правили нееднократно?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 August 2008 - 05:52 PM
Цитат
Научих нещо ново :blink:
Публикувано: 16 August 2008 - 09:35 AM
Не , операцията не е нова . Мисля , че добър хирург без проблем ще я направи . ПО важното е според мен да се направи в клиника където има възможност за обдишване на пациента.
tuzaro , кучето ти с брахиоцефален синдром ли е , че са ти предложили тази операция ? И само ноздрите ли ще разширявате или има и проблем с мекото небце?
tuzaro , кучето ти с брахиоцефален синдром ли е , че са ти предложили тази операция ? И само ноздрите ли ще разширявате или има и проблем с мекото небце?
Публикувано: 21 August 2008 - 09:51 AM
В Пловдив в магазин за бутиков дизайн СТИЛ ДЕКОР /срещу Природонаучния музей в безистенчето на ул.ген.Заимов/ ИМА : Статуя на МОПС -седнал, стар китайски стил околу 50 см. на табелата пише "Булдог" ама не. мопс е !от някяква нова материя прилича на каменна ,а еот стъкло......+ еди квоси пластика. ЕНА 160 лева. 1 бр.е Някой може да провери и я вземе от Вас.!!!!! Чао Гаро.

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 21 August 2008 - 10:09 AM
Цитат

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND