Мопс
Публикувано: 28 March 2008 - 06:12 PM
защото доста напомняш на този господин, който се крие зад тези имена...
и ако обичаш не ми давай съвети какво е трявбало или не трябвало да правя за кучето си, а гледай само себе си, без да се бъркаш на хора, които разбират от тези неща малко повече от теб.
съвети се дават само когато ти ги искат, всичко останало е ПРОЯВА НА МНОГО ЛОШО ВЪЗПИТАНИЕ!
Публикувано: 28 March 2008 - 06:40 PM
За разлика от доста мопсове които бълват из цяла България, без да се знае абсолютно нищо както за тях ,така и за техните родители. Тайра има разплодна способност и валидни иследования за заболявания .Кучето е клинично здраво.И не такива като Вас ще решават дали да я заплождат или не.
Публикувано: 28 March 2008 - 07:22 PM
Вижте мнението на специалист, по въпроса за демодекоза.Всички ние тук сме делитанти в сравнеие с нея.
Настоящим бичом последнего времени стал демодекоз. Еще 10-12 лет назад демодекоз был из области фантазий, а сегодня чуть ли не каждая вторая собака больна.
Возбудителем является микроскопический клещ Demodex canis, который паразитирует в волосяных луковицах, потовых и лимфитических железах. Носителями клеща являются почти все здоровые животные (и многие люди в том числе, но не пугайтесь у кошек, собак и людей возбудители демодекоза разные). Заболевают же, как правило, только молодые животные в возрасте 6-15 мес. Многие европейские врачи приходят к выводу, что демодекоз напрямую связан с иммунной системой животного, что объясняет молодой возраст заболевающих. Как известно, с 3-х до 7-ми мес - интенсивный рост скелета собаки, рост внутренних органов, смена зубов; с 6-7 мес начинается половое созревание - начинается усиленная работа эндокринной системы, т.е. с 3-х до 8-9-ти мес огромная нагрузка на организм в целом и на иммунную систему в частности. Развитию демодекоза спсобствует также перенесенный стресс, неправильное питание, инфекционные заболевания - все то, что ослабляет иммунитет.
Публикувано: 28 March 2008 - 07:24 PM
Цитат
Ева,
цитирам ти мнението на нашия вет, на когото прочетохме писмото на въпросния господин, представящ се за жена, с отчайващо некомпетентото мнение за демодекозата ;D
първо - тя не е заразно, а ПАРАЗИТНО заболяване на кожата - образуват се ранички. не се предава от майката. всяко куче може да се разболее, ако лепне въпросния кърлеж.
второ - тя се лекува бързо и на 100%.
и трето, това е СПЕЦИАЛНО за мойта приятелка Норма с неясния пол ;D ;D ;D- Тайра не е имала генерализирана демодекоза никога. ти си го написал толкова убедено, все едно си ми бил в къщата и си много наясно :huh: :huh: :huh: И на всичко отгоре ще ни наричаш Кристиана и Алекс и ще ми размахваш пръст.... :viking: пак си помисли
Публикувано: 28 March 2008 - 07:25 PM
Публикувано: 28 March 2008 - 07:26 PM
Захарова Г.П.
Просмотр профиля
сообщение 16.5.2006, 18:59
Сообщение #4
ВЛАДЕЛЕЦ ПИТОМНИКА
Из: Москва
Люди добрые, да не бойтесь вы так демодекоза. Я уже писала, что и мой питомник не миновала эта беда. Ну, так что, всех стерилизовать и начать работу с нуля? В конце концов детей, заболевших СПИДОМ, никто не предлагает поместить в резервации. И больным спидом разрешают рожать детей.А мне так кажется, что спид и демодекоз - одного поля ягоды - и то и другое заблевание связаны с ослаблением имммунной системы. Если бы ветеринары хотели бы, давным-давно можно было бы лечить демодекоз в полпинка на самой ранней стадии заболевания и тогда бы никто бы не ужасался виду больных животных, так как лечение начиналось бы с маленького (маленьких) пятнышка (пятнышек). И по собственному опыту скажу, просчитать кто заболеет, а кто нет - невозможно. Посоветывать могу только следить за своими щенками хотя бы до года, контролировать владельцев, выпытывать у них про все-все, что происходит за щенком, тогда, в случае заболевания, вы сумеете поймать эту гадость на самом раннем сроке и проблем с лечением не будет. Всем удачи!!! А волков бояться. так в лесу не переспать, так кажется гласит народная мудрость.
Публикувано: 28 March 2008 - 07:37 PM
Защо не попитате търговци които вкарват от къде ли не и къкво ли не.Как вече в Пловдив има внесени мопсове с ДИСПЛАЗИЯ. Това не ви е кожно заболяване ,Дисплазия не се лекува и това е болки, мъки и лекарства за цял живот :'(А най страшното ,че това наистина се предава по наследство и като почнат да ги въдят с Дисплазия ,къкво ще кажете на горките хора които придобият такива бебета.Лоши развъдчици или ,добри търгаши?
Публикувано: 28 March 2008 - 08:09 PM
Публикувано: 28 March 2008 - 08:58 PM
Цитат
Ева,
напълно съм съгласна. това е някаква дребна душица, която супер много ни е завидяла според мен.
днес носихме писмото на нашия вет да му го прочетем - той умря от смях (буквално) и каза, че това са пълни глупости.
този Norma е от пришълците, които само пускат някакви бомби да развалят атмосферата във форума. много ми се ще да се срещна с него да ми обясни от къде пък толкова добре ме познава, че ще ми говори на малко име и чак клинична диагноза постави на кучето ми без да го е виждал никога ;D няма как, такива нещастници ще има винаги. то хубавото си е хубаво и за завиждане ;)
Публикувано: 28 March 2008 - 09:03 PM
Публикувано: 28 March 2008 - 09:04 PM
Цитат
Публикувано: 28 March 2008 - 09:06 PM
Цитат
Демодекозата се причинява от ПАРАЗИТ и не се предава по кръвен път, не се безпокой. това не е генетично заболяване.
така или иначе, никое куче не е застраховано - те са като нас, и те боледуват, случва се. Въпросният кърелж може да се лепне от всяка полянка в междублоковите пространства, но се лекува бързо и не е чак толкова страшно, колкото този "разбирач" го е описал.
Публикувано: 28 March 2008 - 09:26 PM
Цитат
Цитат
Марги, дори не ми се говори за разликата между родословни и неродословни ку4ета... Откакто имам Буда, единственият проблем, който съм имала с него беше, когато глупа4ето изяде една игла.. Ина4е не е боледувал, да 4укам на дърво! Да не говорим за характера му-фантасти4ен е (прили4а на тати Анджело май)! :wub: От тук нататък ли4но аз винаги ще си купувам САМО родословни ку4ета! И вси4ки сме много щастливи, Марги, 4е си произвела нашето любимо и най-оби4ано мопс4е!!! :wub:
Норма, само така-скрий се и пове4е не се показвай...поне не, за да всяваш смут и паника в ина4е спокойният ни форум! :blink:
Публикувано: 28 March 2008 - 09:41 PM
Цитат
Цитат
Чери ти последно какво куче искаш да си вземеш пинчер или мопс помисли защото виждам че освен в наща тема си писала и в темата на пинчерите двете породи са корено различни и да знаеш че мопса е няколко пъти по скъп от пинчера особено ако държиш да има родословие!
Днес минах край един "аквариум", в който продават мопсче. Малката душица стои вътре повече от месец и половина и всеки път, минавайки от там виждам колко е пораснало и тъжно. Цената на мопсчето, което е без родословие, а само с ветеринарна книжка е с 200 лв. по- висока, отколкото цената на бебе с родословие. Пиша това, защото хората се заблуждават, че да си купиш куче от магазин е по- изгодно. Всички искаме куче, за да го обичаме, а някои определено не искат да го водят по изложби, но няма нищо лошо в това да си вземеш животинче с доказан произход /и то за по- малко пари/ и по този начин да се запази чиста породата. Пък и удоволствието от това да ходиш на изложби, да срещаш себеподобни, да обменяте опит- абе, наркотик си е! :yahoo:
Колкото до Тайра и нападките срещу нея- никой от нас не е застрахован, че кучето му ще е вечно здраво, всичко и на всеки се случва.
Важното е, че майчето и бебетата са добре, радвайте им се!
Публикувано: 28 March 2008 - 09:51 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 March 2008 - 09:54 PM