Dog.bg Форуми : Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (254 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мопс

#5021 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 October 2008 - 09:41 PM

Цитат

това тук  прилича на изключително комерсиален клуб,с малки изключения,не се говори за нищо друго освен за това колко са хубави кучетата от вашите развъдници,НИЩО ПОДОБНО,доста сме чували за генетичните проблеми на вашите кучета и това че нашите нямат родословие не ги прави по лоши представители на породата от вашите...и не ви прави чест да убеждавате хората че ВСИЧКИ неродословни кучета са носители на генетични заболявания,а колкото до това, че не можете да си продавате кучетата на висока цена е проблем не на хората като нас ,които са си заплодили кучето от желание да видят поколение ,а на магазините които ги внасят на килограм от Унгария

Къкво има лошо в това ,че хората  показват и се хвалят с успехите на своите любимци?Това е клубен форум и на приятели на клуба,за къкво трябва да пишеме или на Вас по добре да ни няма? И къкво има лошо или комерсиално в това че ние притежаваме кучета с родословия ,аз лично съм горда че притежавам такива.Всеки сам си избира със или без такова.И кой убеждава хората в това че всички кучета без родословия са носители на генетични проблеми? Бихте ли ми ги посочили?За цена да не говорим, когато някой ми съобади и ме попита за моята цена и тя не го устройва ,винаги казвам ,че за всеки влак си има пътник,купете там където ви изгодно.Познавам човека които внася на килограм от Унгария и Словакия , доста дебати водих с него по този въпрос,защото внася болни животни и доста от тях умират и къкво ,щом има кой да купува ,ще внася,живеем в свободна държава.Не вярвам че някой в клуба има проблеми с продажбите,имаме доста малко произведени кученца за да има някой проблеми ,а и помагаме взаимно.Опишете Вашия проблем и кажете кой Ви обидил, така ще видиме за къкво става въпрос.Не забравяйте ,все пак че пишете в клубния форум където повечето кучета са с родословия и държиме на това че имаме произход,не искам да обидя тези кучета които го нямат.Но зад наши родословия стои труд на много ,много, хора и не може този труд да не бъде оценен.

Не смятайте ,че като нямате родословия за Вас се говори лошо а за тези които имат се говори добре.Няма такова кино,плюят ни и още как, свикнах с това.Имам дори запазени писма на такива.Една жена произвела кученца без родословия и трябва да ги продаде, когато я попитаха дали имат документи ,тя вместо да каже истина ,така ме оплю и моите кучета.Ок, аз намерих нейния телефон и и съобадих, нямате представа как и беше срам и как ми се извиняваше,защото нито ме познава нито видяла моите кучета.Нейното объяснение беше ,че просто трябва да продаде кучета ,затова лъжеше.И колко има такива.
Затова ,лично аз смятам че всеки трябва да си гледа своята кошара и да не гледа в чуждата.
Ако не Ви харесва този форум ,няма проблеми,просто няма да пишете тук ,ще пишете в другия,ще пишете там където смятате че Ви разбират и харесват ,лично аз си харесвам нашия форум,може да нямаме голямо движение и много събития ,но си го имаме и си е наш.Просто не всички наши членове имат възможност да пишат тук.
Пожелавам Ви успех.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#5022 Потребителят е офлайн   ladyostrich Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 10:09 PM

лично аз съм прочела доста груби коментари от вас директно отправени към съвсем дружелюбно настроени хора,не посещавам вашият форум защото не намирам много информация,освен нападки и коментари...............а може да бъде доста полезен,а и да не говорим че от унгария се взима твърде лесно родословие ,но това е без значение....ние обичаме нашите кучета и ще си развъждаме ,като си носим отговорността,защото когато раждат нашите майки ние полагаме най-добрите грижи за тях,като ги поверяваме на лекари с опит и спим спокойно.............

#5023 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 10:21 PM

Ние ,развъдчици поне знаем къкво имаме,за разлика от тези които не знаят изобщо къкво си купили.За добри или лоши представители на породата можеме да кажем само като ни сравняват в ринга,но Вашите кучета са лишени от такова право ,защото просто нямат произход и не могат да го докажат.Защо веднага сме станали комерсиални?От къде Ви идва тази омраза към тези които имат документ за произход,защо някой я сее тази омраза? А кой Ви каза че не можете да заплождате? Тови си е право на всеки които го иска, само че преди да кажете ,че сме комерсиални кажете ми истина -Вие подарявате ли Вашите кученца или взимате за тях пари?
Сега ще поговориме за генетични проблеми ,за които сте чули,недочули, а дали това е истина? Вие добре ли сте чули или чули само това което Ви харесва или което не разбирате ,но Ви го казали?
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#5024 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 10:25 PM

Цитат

лично аз съм прочела доста груби коментари от вас директно отправени към съвсем дружелюбно настроени хора,не посещавам вашият форум защото не намирам много информация,освен нападки и коментари...............а може да бъде доста полезен,а и да не говорим че от унгария се взима твърде лесно родословие ,но това е без значение....ние обичаме нашите кучета и ще си развъждаме ,като си носим отговорността,защото когато раждат нашите майки ние полагаме най-добрите грижи за тях,като ги поверяваме на лекари с опит и спим спокойно.............

А ние и нашите ветеринари изобщо не спим,ние бдиме над нашите кучета,защото за разлика от вас ,ние не ги намножаваме ,а се занимаваме с развъждане.Напълно Ви разбирам ,като нямате документ за произход ще плюете тези които го имат,ако бяхте го имали ,щяхте да плюете другите.А къква информация искате? Не сте питали ,не сте получили отговор.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#5025 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 October 2008 - 12:11 AM

Цитат

Надявам се да можете да спите спокойно и когато вашето поколение, пръканало се от абсолютно неизвестни баби и дядовци, без никакви изследвания, изведнъж се окаже, че има проблеми. Тогава искам да ми кажете, че спите спокойно, защото сте се погрижили да предотвратите това.
И кога най-после ще разберете, че не родословието е важно, а това, което седи зад него -  грижата - изследване, информация за родители до толкова, че да се знае кой какво носи или НЕ носи, с една цел - здраво (най-важното) и после  приличащо на породата поколение.
Омръзна ми хора, на които уж не им пука дали кучето им има документ, че принадлежи към дадена порода, хора, които постоянно тръбят, че не ги интересуват стандарти и прилики с породата - всъщност точно тези хора, да са си купили,куче, носещо етикет (в случая) "мопс".
Като  не ви пука от породи и родословия, защо си купихте точно това, което някой е нарекъл "мопс"? Защо не си взехте първото от улицата? Защото ви е харесало точно това -  милото излъчване на сплесканата муцуна, благия и дружелюбен характер. А тези неща се запазват през годините само с контрол и знания. Защото като заплодите утре вашето куче, което (премерно) има сторойни крачета като на пинчер със съседския мопс, който пък има стойката на булдог... Когато и тяхното поколение има поколение и т.н. - след няколко години резултата от вашето рзплождане ще бъде нещо много далечно от мопса. Като визия, да не говорим за характер.

И защо хора като вас влитат в този форум, обвинявайки, а всъщност разкривайки комплекса си, че тяхното куче няма родословие. Ако попрочетете повечко, ще видите, че в този голям форум голяма част от кучетата не са с родословие, Но това не пречи на хората да си общуват, да си говорят за техните приятели. И най-вече - (тези които искат) да научат нещо ново и полезно. А именно защо не бива да развъждаме кучета с неизяснен произход.

А от къде всъщност идват кучетата с неизяснен произход, защо това ме изкарава от релсите, защо не искам тези нещастни същества да имат поколение - нагледно - вижте ми подписа.

Обичайте си кучетата, макар и без родословие, ако успеете да го направите, ще успеете да комуникирате тук, ако не можете да си простите  и да се примирите, ще пишете постове като досегашните ви.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5026 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 October 2008 - 07:33 AM

Евала на Бушката, че изобщо има нерви за това разяснение.
Госпожо Щраус, ЧЕТИ ТУК - на толкова много от "вас" /щото се пишете в множествено число някакво/ толкова пъти вече е отговаряно, че става досадно.
User's Signature

Качена снимка

#5027 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2008 - 03:40 PM

Писна ми от комплексари, които се връзват на всяко завистливо подмятане за това или онова. Егати и форума! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

п.с. Не съм влизал от два дни, а това което виждам е само заяждания и разяснения, които съм чел и слушал откакто имам Аксел, т.е. за година и половина, поне хиляда и петстотин пъти. Не ви ли омръзна вече :angry:
User's Signature

Качена снимка

#5028 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 06:13 PM

Цитат

Писна ми от комплексари, които се връзват на всяко завистливо подмятане за това или онова. Егати и форума! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

п.с. Не съм влизал от два дни, а това което виждам е само заяждания и разяснения, които съм чел и слушал откакто имам Аксел, т.е. за година и половина, поне хиляда и петстотин пъти. Не ви ли омръзна вече :angry:

Напълно си прав ,вече просто ще ги трия.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#5029 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2008 - 06:16 PM

Цитат

Цитат

Напълно си прав ,вече просто ще ги трия.

Еми трий ги, като искат толкова много да се заяждат да пишат лични съобщения или някъде другаде, стига са цапали темите! Ай сиктир вече, наживо сигурно са супер заспали, а тука са много смели.
User's Signature

Качена снимка

#5030 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2008 - 08:48 PM

:chaika:
User's Signature

Качена снимка

#5031 Потребителят е офлайн   Ganev75 Икона

Публикувано: 20 October 2008 - 05:38 PM

Здравеите и от мен! Моето Куче се казва Рая,и го взехме преди 2 седмици от жена живееща в гр.Плевен, но го закупих от магазин в гр.Русе. Продавачьт ми каза че кучето е с родословие. Вьпросьт  ми е следният:Искат ми още 150лв. за родословието и незнам дали е естинско. Имали някакьв начин за взимане на документ имащ право на участие в сьстезания ако документа е фалшив,или как мога да получа такьв. БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!!! :sos:

#5032 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2008 - 06:23 PM

Добре дошъл, надявам се да ти бъдем полезни за в бъдеще, а конкретно за това, че ти искат допълнителна сума за родословие, означава че има нещо нередно или в продавача или в кучето (касаещо разбира се родословието де, което ще ти даде право да го водиш по изложби). Има обаче по-големи спецове от мен тук, те ще ти отговорят по-точно.
User's Signature

Качена снимка

#5033 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 07:10 PM

Цитат

Здравеите и от мен! Моето Куче се казва Рая,и го взехме преди 2 седмици от жена живееща в гр.Плевен, но го закупих от магазин в гр.Русе. Продавачьт ми каза че кучето е с родословие. Вьпросьт  ми е следният:Искат ми още 150лв. за родословието и незнам дали е естинско. Имали някакьв начин за взимане на документ имащ право на участие в сьстезания ако документа е фалшив,или как мога да получа такьв. БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!!! :sos:

Правят опит да Ви измамят.За да участвате на изложби ,ако кучето е закупено от България трябва да има жълто родословие от клуба ,с логото на БКК Мопс,БРФК и на Международна Федерация,трябва да има печат и подпис от племенна книга на БРФК където се прави заверка и вписването на родословие.
Ако кучето закупено от чужбина трябва да има педигри експорт,това е родословие на кучета които идват от други държави.
Май в Вашия случай няма нито едното ,нито другото.
Имате си правата и си търсете Вашето.
Мразя лъжливите търгаши,кажи истина ,защо лъжеш? Надявам се че няма да се промени отношението и любовта Ви към мопсчето ,свързано с този проблем! Малката Рая не разбира човешки проблеми и простотии и не виновна за това,тя се нуждае от Вас ,а не от наличието на хартии или липса на такива.Накажете финансово мошениците и това е.
Ако искате някой съвет ,пишете ,ще се постарая да Ви помогна.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#5034 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 09:00 PM

Цитат

Със сигурност вашето кученце е без родословие.Мисля,че сте поредния измамен от зоомагазин.Дано не ви поискат и пари за измислено родословие.Когато се купува куче от чужбина,ако е родословно то кученцето пристига с паспорт с нанесени ваксини и експортно родословие/pedigree export/.Родословието се издава след 50 ден от раждането на дадено кученце от съответния клуб.То придружава кученцето навсякъде. В повечето страни се правят татуировки на кучетата или микрочип.Затова човек трябва много да проучва нещата преди да направи решителна стъпка. Така,че много жалко,но явно нямате родословие.Разбира се това не ви пречи да го обичате и да му се радвате.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#5035 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 09:55 PM

Цитат

Аз пък мисля, че кученцето може и да има родословие, някои магазини имат практика да дрънчат клиентите си за допълнителни пари за родословие.
Аз да питам като незнаеща - кой развъдчик ще си даде кучето в зоомагазин?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#5036 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 10:01 PM

Цитат

Цитат

Аз пък мисля, че кученцето може и да има родословие, някои магазини имат практика да дрънчат клиентите си за допълнителни пари за родословие.

Наши развъдници не дават. :blink:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#5037 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 10:08 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Наши развъдници не дават. :blink:
Значи е добре да се знае, че ако някой  ви каже, че кучето от зоомагазин може да е с родословие - това си е лъжа. А постове като горния само подхранват измамите в магазините, като разколебават хората които не са наясно.
Или с две думи - заоомагазин, борса, ферма - стой на далече.

Справка - подписа ми.

(това всичкото е към задалия въпроса)
User's Signature

#5038 Потребителят е офлайн   Ganev75 Икона

Публикувано: 23 October 2008 - 05:32 PM

Благодаряви наи искренно за изчерпаемият отговор!!! Посьветсвах се и с други хора които имат домашни любимци и тяхното мнение е сьщото какво и вие ми писахте.Благодаряви!!!А ако тази жена влиза вьв форума ще бьда много щастлив ако ми пише. За нея  знам само че е от гр.Плевен има тьмно син Opel Vectra и донесе кучето на 09.10.2008г. в магазина на Коко собственик на Автмивка Усмивка.

#5039 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 12:58 AM

Имам питане.
Трябваше ми инфо за мопса и открих,че нямате тема нито за стандарт, нито за здравословни проблеми. Имате една за здравето, но тя е повече за приказване.
Ровейки като луда намерих чудесни постове (това, което търсех) в постовете на hubavajena6 на странца 277  :rolleyes: .
Защо не извадите подобни постове в тема/и, които да се виждат веднага, тъй като това са едни от първите и най-важни неща за породата.
User's Signature

#5040 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2008 - 01:27 AM

Буши имам две световни енциклопедии с инфо не само за мопс ами за всички породи кучета обаче се сещаш че са на англйски и естествено не мога да преведа всичко просто защото не знам значението на някои от думите,на драго сърце бих ги предоставила на някой който ще може да преведе и качи в сайта полезна иформация!
Другото което е факт беспорен че за нашите извън земни приятели има писано много малко-срещала съм само една или две книги специално за мопс,естествено на англйски никога неиздавани у нас!
Търся и филма -Майло и Отис -филм описващ приятелството между котка и мопс-аз лично съм го гледала много е хубав но за съжаление не успях да го сваля иначе имах голямо желание да изненадам съфорумците с него!Апропо филма е доста стар май беше от 89-или79г.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (254 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема