Тара търси нов дом
Публикувано: 07 May 2009 - 09:25 PM
Публикувано: 08 May 2009 - 07:33 AM
Не искам да звуча укорително, това е мое мнение.
Публикувано: 08 May 2009 - 08:34 AM
Кучето можеше да кърви и от друга причина, затова ехографът щеше да покаже има ли друг проблем с друг вътрешен орган. Не са търсени само яйчници, и вие май не слушате добре какво ви се обяснява. При кастрацията на Лейла имаше подобен проблем, защото беше малка и органите й не бяха развити.
И каква е вашата диагноза, в крайна сметка, така и не разбрах?
Публикувано: 08 May 2009 - 09:00 AM
Аз (мога да отговарям само за себе си), ако можех да поставям диагнози, нямаше да се нуждая от ветеринари. Споделих впечатленията си от това, което видях вчера и не виждам защо човек да няма свое мнение. Смея да твърдя, че добре съм чула, това което ми се обяснява.
В карайна сметка не аз съм тази, която взима решенията за Тара. Съжалявам, че се намесих в темата.
Публикувано: 08 May 2009 - 09:18 AM
Публикувано: 08 May 2009 - 09:43 AM
Аз искам само да попитам (защото не разбрах от написаното дотук) когато докторката е отворила Тара, всъщност, отстранявала ли е нещо от нея или просто е търсила, не е намерила яйчниците и е затворила кучето?
После - работата с ехограф си е специализация точно като рентгенологията или травматологията. Това, че масово лекарите работят с ехограф не значи, че успяват да разчитат всичко по екрана. Това НЕ ОЗНАЧАВА, че са лоши лекари. Просто не могат да гледат и четат с тази апаратура, това е. Нищо лично, нищо страшно.
Не знам колко от вас са виждали отстранени яйчници, но те така и така не са големи. Проблем е, че понякога се намират на нетипично място. Присъствала съм на точно такава операция, в която откриха единия яйчник не там където трябваше да бъде. Това е точно като при нас хората - някои от нас имат различно разположение на вътрешните органи (обърнати, прегънати и т.н.).
Освен това, малко ми е странно, че (ако предположим, че кучката е разгонена) не могат да открият яйчниците. Доколкото ми стигат познанията, цялата система "набъбва" и се разширява. Искате да ми кажете, че не могат да проследят роговете на матката ли? Някак ми е странно, но все пак съм лаик в медицината и не мога да давам компетентно мнение, а просто задавам въпроси. Личното ми мнение е, че ви трябва човек, който може да разчита такъв тип изследвания, а не просто да гледа.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 08 May 2009 - 10:18 AM
Огромни благодарности на Anuk и evilbaby за двете разкарвания,макар че нищо не свършихме.Само разкарахме момичетата за съжаление.Ще изчакаме д-р Станкова да се върне и ще го мислим тогава.
Доколкото разбрах,ако дори част от яйчник остане в нея тя ще продължи да се разгонва и да я тресат хормони както ако не е кастрирана.А иначе матката е отстранена при кастрацията,яйчниците не са намерени и е затворена така.Отделно далака (май беше) не е бил там където трябва да е и бил подут и е имала гной около матката.Така ми каза vaiolina тя е най-запозната.
Публикувано: 08 May 2009 - 10:56 AM
кикита, в May 8 2009, 11:18 AM, написа:
Аз знам за хормоните и че ако има останала дори малка част ще излъчва феромони да привлича мъжки, но все пак щом я няма матката не си обяснявам кървенето поради разгонване... Простете, ако звуча смешно - досега женско куче не съм гледала, освен малката Абра, но тя е все още малка за подобни изпълнения.
Публикувано: 12 May 2009 - 01:03 PM
Така и така е вдигната темата тъкмо ще пусна малко снимчици да и се порадвате :) Много е жизнено момичето и търси постоянно внимание.Много сладко спи гушната в мен,понеже плаче ако я оставя в другата стая.Много е злояда.Като дойде у нас беше кожа и кости,а д-р Станкова я беше поохранила преди това,представете си каква е била.Май сега е качила още,но много и угаждам на храна-само попарки с мляко и кренвирши яде,никаква кучешка храна не иска.
Публикувано: 24 May 2009 - 05:04 PM
Иначе момето не кърви чак толкова както беше в началото и оперцията ще е във вторник.Очакваме включване от vaiolina във вторник как са минали нещата.Стискайте палци да намерят яйчниците и да няма други усложнения...

Вход

Горе
Цитиране +