Dog.bg Форуми : Тара търси нов дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Тара търси нов дом

#21 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 May 2009 - 09:25 PM

Кикита, кучето е гледано от Димов, при когото идват от цялата страна, мисля, че доста некоректно се държиш, при положение, че този човек кастрира на половин цена бездомни животни, като разликата се поема от клиниката му, а не от разни фондации. И доста животни от форума са оперирани от него. Да не говорим, че е един от най-добрите хирурзи, това ще ти каже и Станкова. Щом е казал, че кучето трябва да се отвори, значи е така. Ти какво, искаше да те излъже, че вижда нещо, което го няма ли? Истината ли те разочарова?

#22 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 08 May 2009 - 07:33 AM

Пърси, аз също подкрепям Кикита. Не твърдя, че доктора не е добър специалист, но това, което направи вчера, на мен ми се видя абсолютно недостатъчно. Защо гледаме на ехограф, след като знаем, че яйчниците са много малки и не могат да се видят? И наистина, аз не познавам д-р Станкова, но това което чувам за нея са разни чудесни неща. След като тя не е намерила яйчниците 1-2 часа, защо той да може?

Не искам да звуча укорително, това е мое мнение.

#23 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 08:34 AM

Доктор Станкова е великолепен човек и лекар, кой коментира това? Щом моето куче Лейла беше при нея 3 месеца и беше гледана като принцеса, и не само тя, всички кучета там се гледат с много любов и с много грижи и аз не веднъж съм й се възхищавала какъв човек е, така, че, не създавайте излишни интриги и не намесвайте нейното име. Освен всичко друго са доста добри приятели с Димов.
Кучето можеше да кърви и от друга причина, затова ехографът щеше да покаже има ли друг проблем с друг вътрешен орган. Не са търсени само яйчници, и вие май не слушате добре какво ви се обяснява. При кастрацията на Лейла имаше подобен проблем, защото беше малка и органите й не бяха развити.
И каква е вашата диагноза, в крайна сметка, така и не разбрах?

#24 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 08 May 2009 - 09:00 AM

Никой не е казал нищо лошо за д-р Станкова, точно обратното, и не виждам какви интриги се създават.

Аз (мога да отговарям само за себе си), ако можех да поставям диагнози, нямаше да се нуждая от ветеринари. Споделих впечатленията си от това, което видях вчера и не виждам защо човек да няма свое мнение. Смея да твърдя, че добре съм чула, това което ми се обяснява.

В карайна сметка не аз съм тази, която взима решенията за Тара. Съжалявам, че се намесих в темата.

#25 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 09:05 AM

На този етап нищо друго не ни остава освен да чакаме разгонването на Тара да приключи и след това да се оперира отново. Ако някой има по-добри идеи и предложения, ще се радвам да ги чуя.
Благодаря на evilbaby за оказаната помощ с транспорта!

#26 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 09:06 AM

И наистина, аз не познавам д-р Станкова, но това което чувам за нея са разни чудесни неща.

Май бързо забравяте какво сте писали.

#27 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 08 May 2009 - 09:18 AM

Показване на мнениетоPURSY, в May 8 2009, 08:06 AM, написа:

И наистина, аз не познавам д-р Станкова, но това което чувам за нея са разни чудесни неща.

Май бързо забравяте какво сте писали.

И кое е лошото???? Аз наистина чувам чудесни неща! Да виждате чудесни в кавички?

#28 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 May 2009 - 09:43 AM

Абе, хора, защо се карате за глупости!!!! Колко от вас са ветеринарни доктори, че да могат да дават оценка за квалификацията на някой доктор. Дали някой е добре или зле квалифициран може да каже само гилдията им, никой друг.

Аз искам само да попитам (защото не разбрах от написаното дотук) когато докторката е отворила Тара, всъщност, отстранявала ли е нещо от нея или просто е търсила, не е намерила яйчниците и е затворила кучето?
После - работата с ехограф си е специализация точно като рентгенологията или травматологията. Това, че масово лекарите работят с ехограф не значи, че успяват да разчитат всичко по екрана. Това НЕ ОЗНАЧАВА, че са лоши лекари. Просто не могат да гледат и четат с тази апаратура, това е. Нищо лично, нищо страшно.
Не знам колко от вас са виждали отстранени яйчници, но те така и така не са големи. Проблем е, че понякога се намират на нетипично място. Присъствала съм на точно такава операция, в която откриха единия яйчник не там където трябваше да бъде. Това е точно като при нас хората - някои от нас имат различно разположение на вътрешните органи (обърнати, прегънати и т.н.).
Освен това, малко ми е странно, че (ако предположим, че кучката е разгонена) не могат да открият яйчниците. Доколкото ми стигат познанията, цялата система "набъбва" и се разширява. Искате да ми кажете, че не могат да проследят роговете на матката ли? Някак ми е странно, но все пак съм лаик в медицината и не мога да давам компетентно мнение, а просто задавам въпроси. Личното ми мнение е, че ви трябва човек, който може да разчита такъв тип изследвания, а не просто да гледа.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#29 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2009 - 09:54 AM

Кучето не е било разгонено по време на операцията, така, че, това не е могло да помогне да й се открият яйчниците.

#30 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 09:54 AM

Аз имам въпрос на лаик (май така се казваше) - ако матката е махната, как ще кърви при разгонване? Доколкото знам, кучетата имат общо с хората по това, че при разгонване кървят от матката или? :zz_219:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 May 2009 - 10:18 AM

Умишлено не споменах името на лекаря,за да избегна подобни излишни конфликти м/у доволни и недоволни.Може и да е най-добрия специалист в тази област,но не обърна нужното внимание на Тара.А за д-р Станкова не знам пък къде има интрига.Едва ли има човек,който да е недоволен от нея.Стига с тези излишни спорове,важното е да се разбере какво й има на Тарка и да се оправи.За съжаление трябваше да пътува в неделя,но се отлага,докато скакалеца се оправи.
Огромни благодарности на Anuk и evilbaby за двете разкарвания,макар че нищо не свършихме.Само разкарахме момичетата за съжаление.Ще изчакаме д-р Станкова да се върне и ще го мислим тогава.

Доколкото разбрах,ако дори част от яйчник остане в нея тя ще продължи да се разгонва и да я тресат хормони както ако не е кастрирана.А иначе матката е отстранена при кастрацията,яйчниците не са намерени и е затворена така.Отделно далака (май беше) не е бил там където трябва да е и бил подут и е имала гной около матката.Така ми каза vaiolina тя е най-запозната.

#32 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 08 May 2009 - 10:30 AM

Поста на ДесиД е точният....никой от нас не може да дава преценка на работата на специалистите. Те затова се наричат така. Ние можем само да гадаем и да се доверим отново на тях - специалистите....

#33 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 May 2009 - 10:56 AM

Показване на мнениетокикита, в May 8 2009, 11:18 AM, написа:

Доколкото разбрах,ако дори част от яйчник остане в нея тя ще продължи да се разгонва и да я тресат хормони както ако не е кастрирана.А иначе матката е отстранена при кастрацията,яйчниците не са намерени и е затворена така.Отделно далака (май беше) не е бил там където трябва да е и бил подут и е имала гной около матката.Така ми каза vaiolina тя е най-запозната.

Аз знам за хормоните и че ако има останала дори малка част ще излъчва феромони да привлича мъжки, но все пак щом я няма матката не си обяснявам кървенето поради разгонване... Простете, ако звуча смешно - досега женско куче не съм гледала, освен малката Абра, но тя е все още малка за подобни изпълнения.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 12 May 2009 - 09:52 AM

Да попитам какво става с Тара?

#35 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 May 2009 - 01:03 PM

Д-р Димов ще я отвори отново и ще търси яйчниците.Трябва да мине разгонването обаче.

Така и така е вдигната темата тъкмо ще пусна малко снимчици да и се порадвате :) Много е жизнено момичето и търси постоянно внимание.Много сладко спи гушната в мен,понеже плаче ако я оставя в другата стая.Много е злояда.Като дойде у нас беше кожа и кости,а д-р Станкова я беше поохранила преди това,представете си каква е била.Май сега е качила още,но много и угаждам на храна-само попарки с мляко и кренвирши яде,никаква кучешка храна не иска.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#36 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2009 - 01:44 PM

Брей, че сладурана! Хайде стискам палци.

#37 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 May 2009 - 02:04 PM

Ей не мога да не сложа тези снимки :)))
Каква игра само пада като се видят с Малчо...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#38 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2009 - 02:30 PM

Мерси за снимките, Кики! Благодаря ти и че я гледаш така добре и я правиш щастлива.
п.п. На втората снимка виждам само едно кученце...другото същество по ми прилича на скакалец :wc_055:

#39 Потребителят е офлайн   Kate2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 04:53 PM

Как е Тара?

#40 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 May 2009 - 05:04 PM

Тарка от няколко дни е при позната на д-р Станкова,която ще я гледа срещу заплащане(д-рката плаща от нейния джоб),понеже имах уговорка с майка ми че ще е у нас до полета и сега заради усложненията трябваше да остане повече,което ми донесе невероятни скандали :(
Иначе момето не кърви чак толкова както беше в началото и оперцията ще е във вторник.Очакваме включване от vaiolina във вторник как са минали нещата.Стискайте палци да намерят яйчниците и да няма други усложнения...

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни