Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#121 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 August 2008 - 09:28 PM

Хм, много неприятно.... :(
nezi_7966, не подценявам знанията на нашите ветове, но на твое място бих потърсила съдействие за точна диагноза отвън.
Например в Сърбия (ей го къде е) в специализирана клиника - тази.  Ето ти и тема за прочит за самата нея : http://dog.bg/forum/...ic,11474.0.html
За да предприемеш каквото и да е, най-добре да започнеш с точно диагносциране и по-натам ветовете ще ти кажат, какво може да се направи.
Стискам палци и пожелавам успех!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#122 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 August 2008 - 04:21 PM

Много Ви благодаря...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#123 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 07:54 AM

Цитат

За да е ветеринар един лекар, то трябва да разбира от болести, а не от породи.

Разбира се, че от болести трябва да разбира. Но е важно да знае как протича развитието на всяка една порода, за да може да даде подходящи съвети. Имам доста болезнен опит с ветеринари и техни коментари относно породата Ротвайлер.

Извинявам се на  Darkyx  ;)
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#124 Потребителят е офлайн   nevVn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 11:34 AM

Аз също съм от варна, за доктор Манолов някой може ли да изкаже мнение?  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 06:20 PM

Ами аз съм от Варна и мога да кажа, че в Обединена ветеринарна клиника също има доста добри ветеринари, които си разбират от работата. Отидохме с голяма инфекция от ухапване и за по-малко от седмица нямаше и следа от раната  ;)

#126 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 01:16 PM

Имам едно въпросче тъй като чичо доктор е приключил за днес работа... преди малко като изкъпах Арес забелязах доста странна раничка на тестисите му. Кожата им изглежда като опъната и е доста суха на допир и в задния край на единия тестис седи като обелено едно петно с размер 1х2см. Намазах го с йодасепт маз тъй като нз какво друго да направя. Моля ако някой му се е случвало или има идея от какво може да е да каже че незнам . Като беше малък пак така му беше станало и с йода му мина за 2 дни. Утре сме на лекар но до тогава незнам... изглежда гадничко но него не го боли на допир или поне не показва да му причинявам болка или да го щипе като го мажа.
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 09:27 PM

Най-вероятно е протрито мястото. Нека утре го види вет за всеки случай.  :blink: Ако се окаже наистина протрито- най-добрият лек е дефламол(регенерира кожата много бързо). Преди време и ние имахме такъв проблем и д-р Чернева ни каза за таз "хитринка".  ;)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2008 - 11:23 PM

Имам проблемче.Забелязах че на Тара й се е появила някаква раничка отзад на ушето.Предполагам че е от ухапване когато си е играла с другото куче,защото ми прави впечатление че доста се хапят по ушите.Не съм сигурна какво е и преди да отида при чичо доктор реших да попитам първо тук,за да не отида при него за една малка раничка...надявам се да ми кажете че не е нищо сериозно и не е нужна намесата на доктор и ще се оправи с някое кремче :( ето снимките които успях да направя,малко са размазани,но може ли да накараш тоя звяр да застане мирно...
http://bgphoto.net/p...91721406250.JPG
http://bgphoto.net/p...91844843750.JPG
http://bgphoto.net/p...92138281250.JPG
така,раничката,която се вижда по-добре си е като най-обикновенна раничка,а другото до нея,което почти не се различава е като пъпка,не е твърдо и голямо.друго незнам как да описвам...съжалявам че почти нищо не се виждо,но....

#129 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2008 - 10:46 AM

И ние имаме проблем с яденето на уши. Вчера бяхме преждевременно на вет защото ни сцепиха ухото.... За тестисите се оказа протрито и аз съм доволна че му няма нищо  :blink: но другото ни помярче е изрод у го ухапа снощи по ухото незнам как но направо му е сцепено през средата (пръста ми минаваше през дупката ) и си имаме и шевче... Може би аз съм виновна защото помярката много го ревнува и постоянно го хапе и като тръгве той да и отвръща аз му се карам, тъй като той я хапеше предимно за гушата и я тръшкаше да я дави. Толко много съм му се карала че сега тя го прави на нищо а той горкия нереагира... Вчера откачих идеше ми да го разтрелям тъпия помяр.... нереагира на каране нито подава на обучение а не е и мой за да се занимавам с него да го водя на училища и др., но другия път ще хване дивото.... Карам му се а то ми скача да ме хапе :angry:
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   ilkata Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2008 - 07:51 PM

Здравейте, преди малко намерих форума и се регистрирах, но не видях тема относно раждането.
Заплождането на моята любима беше преди 57 дена, но още не съм 100% сигурен че е бременна.. Искам да попитам как мога да разбера със сигурност без видеозон и тн..
Ако може някой с опит да ми обясни и най-важното около самото раждане, защото знам много малко а искам всичко да мине перфектно.  :sos:

#131 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 09:29 AM

Здравей и добре дошъл.Първо-как да разбереш дали кучето ти е бременно.Щом покриването е било преди 57дни кучето трябва да е наддало на килограми и това личи най-вече по корема.Когато кучето е право обхващаш корема с 2 ръце и съвсем леко притискаш в задната част-пак казвам ЛЕКО.Ако е бременна се напипват отделните кученца.Когато наближи момента кучето започва да си търси място за "гнездо".Това обикновенно е тихо място където може да се скрие.Когато дойде момента на раждане кучето става неспокойно.Обикаля наоколо и се опитва да се скрие или другия вариянт-търси човека си за помощ.Започват напъни които зачестяват.Първо се показва едно мехурче с течност и заедно с него и първото кученце.Трябва да имаш под ръка парцали за подсушаване на бебетата.Обикновенно кучето се справя без чужда помощ при раждането,но понякога се налага и човека да вземе участие.Ако видиш,че нещо не е наред по-добре извикай ветеринарен лекар,защото ти явно нямаш никъкъв опит и вместо да помогнеш може да направиш беля.Забравих да кажа,че съм израждала булонката си 4пъти и котките си по 1 път.Ако имаш други въпроси питай-ако мога ще ти помогна.

#132 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 12:02 PM

ilkata, кучето трябва вече да прилича на камбана .. буквално.
Заведи я на ехо (или в краен случай на рентген). При едноплодна бременност (рядко, но се случва) почти няма да и личи, че е бременна, но може и да има нещо притеснително.
Успех!

#133 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 28 November 2008 - 12:35 PM

И аз пролетта не бях на 100% сигурен,че ротката ми е бременна...уви дойде 14-ти април ставам сутрин със замъглен поглед...бе хай уш утивам да я храня  ;D и кво да видя 6 тулумбички  :wub: всяко хванало една цицка и опъва яко.  :o

#134 Потребителят е офлайн   ilkata Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2008 - 02:40 PM

Благодаря ви много за изчерпателните отговори, успокойх се малко.. :)
Има всички симптоми на бременно куче, само корема не и е станал толкова голям, можеби защото тя по принцип си е едричка (не я лишавам от гранули, консерви и всякакви меса и тн  ;) )
Вече се подготвяме за раждане, дано всичко да мине ок и да си имам малки сладурчета-диванета.

#135 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 07:46 PM

Леко раждане! Да се похвалиш после!

#136 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 07:51 PM

Вие ме плашите направо  :rolleyes: или аз възприемам нещата по малко по особен начин  :- ....
Как е възможно през цялата "бременност" кучето нито веднъж да не посети ветеринар?! Той най-добре би ти казал дали има нещо или няма.Когато заплодиш куче обикновено би следвало и да се интересуваш как се развива плода (ако има такъв) да увеличиш дневните дажби храна,абе изобщо куп неща които е редно да направиш,а не да чакаш някоя сутрин да осъмнеш изненадан с 8 топки в кухнята примерно ....

:(
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   ilkata Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2008 - 09:36 PM

Цитат

Вие ме плашите направо  :rolleyes: или аз възприемам нещата по малко по особен начин  :- ....
Как е възможно през цялата "бременност" кучето нито веднъж да не посети ветеринар?! Той най-добре би ти казал дали има нещо или няма.Когато заплодиш куче обикновено би следвало и да се интересуваш как се развива плода (ако има такъв) да увеличиш дневните дажби храна,абе изобщо куп неща които е редно да направиш,а не да чакаш някоя сутрин да осъмнеш изненадан с 8 топки в кухнята примерно ....

:(

Ти незнам за какъв ме мислиш, но само ще ти кажа, че за кучето си правя всичко, само и само тя да е ОК. От Созопол съм и тук услугите, свързани с животни, не са толкова развити, колкото в големите градове (имам в предвид, че няма ултразвук или както се казва). Лекарката каза че не е сигурна, дали е бременна, водил съм я няколко пъти!!!

#138 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 November 2008 - 10:10 PM

Созопол-Бургас - 30 км.
Айде моля.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#139 Потребителят е офлайн   ilkata Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2008 - 11:11 PM

Цитат

Созопол-Бургас - 30 км.
Айде моля.

Няма нужда от спам!

#140 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона