ВЕТЕРИНАРНА
Публикувано: 17 July 2008 - 11:32 PM
Цитат
Ами ветеринарката каза,че,за да порасне както трябва,трябва да яде по 6 пъти на ден.Каза,че можем да го храним с всичко,с изключение на някои храни,за които ни предупреди...На ден му даваме 2 пъти висококачествени гранулки,а другите 4-разнообразна храна.Например ориз,варени яйца,месце...Бях чел,че прясното мляко не е полезно,но мисля,че това са просто митове,а и вета не ни беше казал да го не храним с прясно мляко,а да не му даваме прекалено много,защото щяло му втръсне до болка...
Публикувано: 17 July 2008 - 11:34 PM
Цитат
Ок,но аз съм от малък град и няма денонощни клиники...
Публикувано: 17 July 2008 - 11:40 PM
И внимателно се информирайте за храненето.
И една идея. Много от докторите от големите градове са си дали телефони за денонощно звънене. Дано не ме намразят за съвета, ,ама пробвайте. Винаги после може да им платитите за неудобството.
Все пак на преяждане ми мирише.
Последно: Ако ще звъните не доктор, не давайте нищо преди това. Ако не - дайте витамина и оставете кучето да си отспи.
Публикувано: 17 July 2008 - 11:46 PM
Другото което е,как може да му пльоснете пържола?! :rolleyes: ... горе описания начин на хранене и схема е безумен за едно кученце на 50 дни,от която и да е порода.
Кученцето може и да се храни 5-6 пъти дневно,но по малко и само с определена храна.
Не бива да се допуска преяждане и подуване на корема ...
Освен това по-горе правилно ви казаха,че би трябвало там от където сте го взели да да ви казали с каква храна са го захранвали до сега,да ви дадат поне 100-200гр от нея и постепенно да я смесвате с тази която вие ще му давате,защото много често рязката смяна на храната не се отразява добре на бебешкото коремче :-

Публикувано: 18 July 2008 - 12:00 AM
Не забравяй витамин-ц-то!!!
Публикувано: 18 July 2008 - 09:58 AM
Цитат
Какво витамин С? Как ще определи правилната доза? Знаеш ли, че предозирането му също води до диария и повръщане?! :- Моля спрете да предписвате на хората лекарства и витамини. Има си лекари за тази работа. Лекарите лекуват симптоматично. Спрете със съвети от сорта: дай му витаминче, дай му аспиринче и т.н.
Публикувано: 18 July 2008 - 03:58 PM
Цитат
Публикувано: 24 July 2008 - 07:52 PM
Верно че обича да си похапва и то доста но гледам да го ограничавам.
Храня го с разнообразен тип храни за кучета и допълнително вета ми препоръча калций.
Но един вчера по същия начин кучето ми започна да повръща. Изпражненията му бяха рядки като вода.
Още вечерта повиках един познат който е ветеринар и му би две инджекции.
Днес кученцето си е наред, още има разтройство но поне е жизнено и не отказва да яде както вчера. Преди малко му биха още една и утре ще го дупчат пак. Обясниха ми че е от някакъв вирус но незнам...дано се оправи животинчето че ми е много мило за него. :(
Публикувано: 25 July 2008 - 01:22 AM
Цитат
Верно че обича да си похапва и то доста но гледам да го ограничавам.
Храня го с разнообразен тип храни за кучета и допълнително вета ми препоръча калций.
Но един вчера по същия начин кучето ми започна да повръща. Изпражненията му бяха рядки като вода.
Още вечерта повиках един познат който е ветеринар и му би две инджекции.
Днес кученцето си е наред, още има разтройство но поне е жизнено и не отказва да яде както вчера. Преди малко му биха още една и утре ще го дупчат пак. Обясниха ми че е от някакъв вирус но незнам...дано се оправи животинчето че ми е много мило за него. :(
За щастие,при нас беше само преяждане :blink:.Сега й ограничавам храната и,да чукна на дърво,нямаме проблеми :yahoo:.
Публикувано: 25 July 2008 - 07:53 AM
Цитат
Кученцата имат чувствителни стомаси, може дори стомахът да реагира чувствително при смяната на марките храни.Моето куче получава разтройство и понякога повръща, когато без мое знание са и давани разни "лакомства" различни от кучешка храна особено като сме я водили на гости. И после като съм питала дали на кучето е било друга храна освен кучешка храна, обикновено отговорът е да ( дори от определени видове зеленчуци е повръщала). Също така кучето ми повръща, ако е изяло някакъв боклук навън.
Публикувано: 08 August 2008 - 02:52 PM
Имам 2 ротвайлера. Женска на 4 месеца, и мъжки на почти 8 месеца .
Проблемният е мъжкият. Закупих го,когато беше на 55 дни от зоомагазин. След 2 седмици забелязах, че има много леко почти незабележимо накуцване на лявото задно краче.
След което започна ходене по мъките. Първият ветеринар на който го показах каза, че кучето е малко и не може да се каже нищо и че трябва да се изчака да порасне. НО едно голямо НО, кучето започна да става унило , играеше но не беше така жизнено предпочиташе да си гризе пръчицата вместо да потичва с останалите кутрета. След около 2 седмици реших да го покажа на втори ветеринар, защото куцотата макар и незабележима я имаше. Вторият също каза, че е малко на възраст и е рано да се говори за дисплазия. Изписа му ако не греша артростабил и каза че трябва да подейства за 15 дни и да спре куцотата. УВИ не се получи. След което , го заведох при трети вет, който каза: да въпреки, че е малък можем да съдим за дисплазия, но за да кажат със сигурност трябва да бъдат направени специални снимки, при което упояват кучето . Направиха въпросните снимки и казаха, че има макар и ниска степен дисплазия и, че за тази възраст на кучето /4 месеца/е подходяща операция, която се казва: "Ранно срастване на пубиса (Juvenile Pubic Symphysiodesis): Доста нова , слабо инвазивна техника. При нея се извършва ранно срастване на 2-те срамни кости (pubis), позволявайки останалите тазови кости да се развиават нормално, като се подобрява покритието от страна на ацетабулума и се намалява риска от развитието на артрит. Ранната диагностика е най-важна, тъй като операцията може да се извърши до 20 седмична възраст, за предпочитане до 16. Резултатите са много обнадеждаващи."
Съдейки по състоянието на кучето - то продължаваше да куца и да е лениво, реших да го дам за да го оперират. Кучето престоя 3 дни в клиниката. След като си го взех , подобрение в куцотата нямаше , а и то нямаше как да има за 3 дни , но в интерес на истината той стана по активен, разхождах го не трябваше да го товаря с тичане, и за разлика от преди не се опитваше постоянно да сяда :wub:
До тук ще си кажете добре проблема е решен , но...
С времето по предположение на лекарите куцотата трябваше да намалява. Сега 3 месеца след операцията, куцотата е още по видима , но на всичкото отгоре вече замята и здравия заден десен крак.
Когато го паказах на лекарите, казаха че отново трябват снимки и ако се наложи втора операция. Но нали разбирате, за съжаление нямам неограничени възможности, но не това е основния проблем, пари се намират. Времето лети кучето расте, и ме притеснява мисълта, че дори и втората няма да помогне.
Незнам с какво можете да ми помогнете, може би да ме посъветвате за ветеринари, които имат специализация в тази насока. Ако има припатили като мен моля пишете... :'( :'( :'( Не казвам, че в клиниката в която го оперираха не са компетентни, но бих искала още едно мнение на ветеринар специалист, който да потвърди че е необходима втора операция, и че тя ще бъде по успешна от първата.
П.С Знам че дисплазията е трудно излечима дори и с няколко операции :'( :'(

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 08 August 2008 - 03:05 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 August 2008 - 03:08 PM
Цитат
П.С Знам че дисплазията е трудно излечима дори и с няколко операции :'( :'(
за съжаление сега ще прозвуча като сатана, но при описаната картина на животното ... абе я да не звуча като сатана по-добре...колкото и операции да се правят кучето е обречено до края на дните си да живее в постоянна болка и страдание. ако Ви дава сърце - гледате го и носите последствията на покупката на куче от магазин. ако Ви дава пак сърце - спасявате го от мъките му! Съжалявам наистина ... тъжната истина е че колкото и операции да се направят подобни животни са орисани на тъжен край...
Публикувано: 08 August 2008 - 03:25 PM
Ще положа необходимите усилия за да предотвратя нежелания край. :'( :'(
Благодаря ...

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 08 August 2008 - 03:32 PM