ВЕТЕРИНАРНА
Публикувано: 07 December 2011 - 08:52 PM
flu_vessi, в 07 December 2011 - 08:02 PM, написа:
Ако толкова сте загрижени за кучето си, спрете да го Враните с гръкляни. Колкото и да ги варите, те са пълни с хормони от щитовидната жлеза, което със сигурност не е никак полезно за кучето ... и да, въпросите се задават ПРЕДИ, а не СЛЕД като започнеш да вършиш някоя глупост ... нищо лично. Постоянно си го повтарям и аз самия, за да не изпадам във вашата ситуация...
#423 Guest_flu_vessi_*
Публикувано: 07 December 2011 - 10:20 PM
Публикувано: 07 December 2011 - 10:46 PM
На другите въпроси не мога да отговоря.Потърсете и друго мнение от друг вет.
Публикувано: 08 December 2011 - 07:40 AM
flu_vessi, в 07 December 2011 - 10:20 PM, написа:
Ми той затова е съдия по изложби, че да разбира от СЪДЕНЕ, а не от ХРАНЕНЕ на кучета. За храненето е трябвало да попитате човек, занимаващ се с отглеждане и хранене ... някой добър ветеринарен лекар също е могъл да свърши работа.
Що касае многото ви въпроси - пак ще ви насоча към ДОБЪР ветеринарен лекар.
Аз лично бих могъл единствено да предположа, / ако причините за гърчовете са въпросните хормони/, че симптомите биха изчезнали с времето при спиране на въпросната много полезна диета...
Публикувано: 08 December 2011 - 12:37 PM
ShiBumi_GirL, в 07 December 2011 - 08:46 PM, написа:
Ако се храни всеки ден с дробчета, ще се предозира организма с мастноразтворими витамини (А, Е, Д). Доста източници за натурално хранене посочват, че с дроб може да се храни 2 пъти седмично максимум.
Хипервитаминоза при мастноразтворимите витамини
Моля, информирайте се добре, преди да експериментирате с кучетата си. Ако не ви се занимава със събиране на информация, хранете с готови сухи храни.
Ако все пак решите да храните кучетата натурално, използвайте подобни калкулатори - http://zdravoslovno.com/calculators/ които да пресмятат калоричността на дневната дажба, количеството протеин, мазнини и въглехидрати. Трябва да се снабдите и с информация какви са нуждите на съответната порода и възраст за кг телесно тегло - минерални вещества, витамини и т.н. Ако всичко това ви се струва непонятно, си хранете кучетата със суха храна, защото там тези неща са пресметнати предварително.
Публикувано: 08 December 2011 - 12:38 PM

Публикувано: 09 December 2011 - 12:40 PM
Публикувано: 09 December 2011 - 01:09 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 09 December 2011 - 01:31 PM
от там ми казаха че в бреша имало някакъв вет който правел успешно такива операций.срешнах се с него тази сутрин прегледа кучо видя снимките и ми каза че може да се оправи защото е малък още и е в процес на растеж още.
естествено 100процента гаранция не ми дава,незнам каква да правя дайте ми съвет, моля
Публикувано: 09 December 2011 - 03:19 PM
KOKO_ko, в 09 December 2011 - 03:22 PM, написа:
fabrizio, в 09 December 2011 - 01:31 PM, написа:
Никой тук няма да ти даде съвет по простата причина, че каквото и да ти се каже, може да се случи точно обратното. Затова направи каквото трябва, пък да става каквото ще. И без да искам да бъда арогантен или циничен - надявам се знаеш защо си се докарал дотук ... ако не се сещаш, ще ти припомня как още май месец ти се казваше какво може да те очаква, когато стимулираш междусъседското развъждане на килограм ...
много откровен отговор за което ти благодаря коко,мисля да се доверя на този вет.пак и нямам голям избор,знам че за тези пари които ще дам за операцията мога да си купя друго,но прекалено много сме се превързали към него.най вече сина ми не иска и да чуе за друго.
Публикувано: 09 December 2011 - 03:27 PM
fabrizio, в 09 December 2011 - 03:19 PM, написа:
много откровен отговор за което ти благодаря коко,мисля да се доверя на този вет.пак и нямам голям избор,знам че за тези пари които ще дам за операцията мога да си купя друго,но прекалено много сме се превързали към него.най вече сина ми не иска и да чуе за друго.
Стискам ви палци всичко да се подреди с най-малко травми и страдание ...
Публикувано: 11 December 2011 - 12:37 PM
Публикувано: 12 December 2011 - 09:15 AM
Може и да се е забило нещо, огледай го хубаво.
#436 Guest_flu_vessi_*
Публикувано: 14 December 2011 - 11:02 PM
Спряхме с гръкляните и нещата се оправиха. ХОРА НЕ ДАВАЙТЕ ГРЪКЛЯНИ НА КУЧЕТАТА СИ,МНОГО ИЗПАТИХМЕ ЗАРАДИ ТЯХ!!! Искам обаче да ви питам какво мислите за сухата храна на Kennels` Favourite за възрастни кучета, много малко пише за нея по форумите,почти никаква реклама, а цената е около 100 лв. 20 кг. в нета? Вет.лекар ми е препоръча, взех му 4 кг да я пробваме,ядем я с гооооолямо удоволствие, но все пак ме интересува и др.мнение?

Публикувано: 14 December 2011 - 11:11 PM
Публикувано: 21 January 2012 - 01:17 PM
Имам много хубав Ротвайлер на 11 месец от 2-3 месеца забелязах на десния крак на горната свивка една твърда кръгла бучка "кучето не го боли дори когато я стискам". Заведох го на ветеринар в Син Кръст там му направиха ренген и кръвна картина и ме успокойха, че нямало проблем но ако желая да премахна бучката ще трябва операция с много цифри $$$. Изчаках малко давах му актибиотик, който му бяха изписали но ефект нулев.....наскоро забелязах, че бучката се е овеличила и незнам какво да правя и какво всъщност е това на кракът му. Ще ви приложа снимки за да видите ренгена и кръвната картина и ако може някой да каже какво е и какво да правя.
http://www.picvalley...k0JRNrkdwbF.JPG
http://www.picvalley...r9xJmqqlL8O.JPG