Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#441 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 January 2012 - 02:27 PM

Показване на мнениетоBerky, в 21 January 2012 - 01:17 PM, написа:

... търся помоща на хора, който са се сблъсквали с подобен проблем като моя....Имам много хубав Ротвайлер ...забелязах на десния крак на горната свивка една твърда кръгла бучка "кучето не го боли дори когато я стискам". ... ветеринар в Син Кръст там му направиха ренген и кръвна картина и ме успокойха ... но ако желая да премахна бучката ще трябва операция с много цифри $$. Изчаках малко давах му актибиотик, който му бяха изписали но ефект нулев.....наскоро забелязах, че бучката се е овеличила и незнам какво да правя и какво всъщност е това на кракът му. Ще ви приложа снимки за да видите ренгена и кръвната картина и ако може някой да каже какво е и какво да правя.

Здравей, приятелю/(ко)

Форумът тук не е само за хора с много хубави ротвайлери като твоя, та ако искаш да пишеш и по тази тема, вметнатото не беше много на място.

Що касае проблема ти с кучето, ще ти кажа, че последното нещо от което се нуждаеш е писането по форуми и задаването на въпроси на хора, които в по-голямата си част не само , че не са "имали проблем като твоя", но и да са имали, няма как да са сигурни в твърденията си, щото по снимки няма как да знаят дали бучките по телата на кучетата им са идентични с бучките по тялото на твоя любимец.

Щом са ти направили снимка и щом са те успокоили ветовете, по-добре не ръчкай на места като това. Тук най-много да чуеш някоя градска легенда, гарнирана с научно издържани аргументи като "една жена каза" или "четох някъде" и пр. От друга страна, ако много държиш да ръчкаш, гледай да не звучиш, както звучиш в момента: "...отидох тук при едни ветеринари, ама ми поискаха пари и поискаха да ми оперират кучето, ама кааха, че може и без операция да му мине ..."

Избери си ветеринарен(ни) лекар(и) и повече не дълбай по темата. Така само ще се объркаш още повече, а и при тази малка България, в най-скоро време дори и първия ти избор на лекар няма да иска да ти обръща сериозно внимание, след като разбере, че не само не приемаш насериозно препоръките му, ами ги поставяш на съмнение, задавайки въпроси във форуми за свободни съчинения по толкова сериозни теми. (отделно, че не ми се отварят цитираните от теб снимки. Опитай да ги качиш директно тук, не чрез препратка към друг сървър)

Ето ти едно свободно съчинение от мен си :

Бучките по тялото на кучето, както и при хората са почти на 100% идентични по вид и произход. Може да са от травма, от бърз растеж в комбинация с тежка костна система, от неправилна обмяна на веществата, може да са от паразити, може да са и от разрастващи се ракови клетки за съжаление ... като си помисля, може да са и от какво ли още не, все пак аз също не съм лекар.

След като имаш снимка и след като на кучето е взета кръв и всичко е "нормално", на твое място бих отишъл да дам проба от тъканта за евентуално изследване за ракови клетки (което изследване също е свързано със съответните рискове от своя страна), с което ще изключа най-тежкия вариант на случващото се.

Отделно не разбрах, как хем "няма проблем", хем те "успокоиха", хем пък ти предлагат операция за много $$$. И колко е "много за теб"? Да не се окаже, че просто си от хората, дето гледат да минат тънко? И какви антибиотици са ти предписали, след като уж са те успокоили ...

Айде, че започвам да ставам все по-саркастичен и отново ще ме изядат с парцалите моята любима група хейтъри :ab_041: ... както и да е ... ( добре, че сте вие да ми разнообразите ежедневието :beer: )

Резюмето от досадното ми бръщолевене е: или избирай един лекар и му се довери, или спри да търсиш под вола теле. Лекуването с рецепти от междублоковото пространство може да се окаже изключително опасно, много често е и фатално.

С поздрави и пожелания за по-бързо оздравяване

ОМ
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#442 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 January 2012 - 02:36 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#443 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 03:29 PM

Показване на мнениетоdmm, в 21 January 2012 - 02:36 PM, написа:

Благодаря,

от това което виждам мога да ПРЕДПОЛОЖА, че в случая става дума за БУРЗИТ

Бурзите са малки фиброзни торбички, съдържащи синовиална течност. Разположени са на места в близост до големите стави за намаляване на триенето на сухожилията или мускулите. Те улесняват движенията и предпазват ставите от прекомерно разгъване.
Бурзитът представлява възпаление на някоя от бурзите, най-често разположена около раменната, лакътната, коленната и глезенната и други стави. Травмата е много честа причина за поява на заболяването, както в някои случаи и инфекция или като съпътстващо възпаление при ревматоиден артрит. В редица случаи причината остава неизвестна.
Раменният бурзит започва с болка, която се усилва при странично движение на ръката. Раменната става е болезнена и при опипване, и при натиск, често е леко подута и зачервена. Симптомите са подобни и около другите засегнати стави – пред капачката на коляното и върха на лакътя, които стават очебийно подути и възпалени.
Острите атаки обикновено траят само няколко дни, но понякога продължават дори и седмици. В случаи, когато не се предприемат мерки навреме, се стига до хронична болка с ограничение на движенията и вторична мускулна инактивитетна атрофия.

Лечението има за цел да успокои възпалението чрез първоначално шиниране на съответната става, за да се постави за известно време в положение на покой. Заедно с това се предписват нестероидни противовъзпалителни медикаменти от рода на ибупрофен или индометацин.

Ако бурзата е твърде подута от необичайната за организма свръхпродукция на синовиална течност, една част от нея може да се изтегли със стерилна игла и спринцовка с едновременно инжектиране на стероиден препарат, смесен с локален анестетик. Тази процедура успокоява болката веднага и поставя възпалението под контрол. Преди това обаче лекарят трябва да се увери, че няма налична инфекция..."

Ако е горното, е хубаво твоят много хубав ротайлер да лежи на меко. Хубаво е и да не се тръшка при лягане, което е чест случай при нашите кучета ... хубаво е и да отидеш да си дадеш многото пари (не вярвам да са повече от 100-200 лв), ако кучето има силни болки, все пак животинка е дето се вика ... ако няма болка, нещата ще отшумят сами след някой друг месец ...

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#444 Потребителят е офлайн   Спарк Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 10:06 AM

Здравейте на всички!Имам рот на 2 месеца и 13 дена.Много е игрив,постоянно хапе,палаво кученце.Към момента е 9 кг и малко.От вчера обаче нещо не е добре.Диша много тежко,със затворена уста си диша,но мога да го чуя и от другата стая,по-скоро може би диша учестено.Дави се,сякаш се мъчи да изкара нещо,снощи повърна малко храчки,смесени с кръв(така ми изглежда).Почти не яде,вода не пие,много е зле.Водихме го на доктор още снощи поред нощ каза,че може би е глътнал нещо и е заседнало.Днеска го водихме на снимка,то не стои,но пак нищо не се вижда притеснително.Доктора каза,че има вероятност ако си е раздърпал някаква играчка да му е отишла в белите дробове.Но и той не знае.Вчера го гледа на ехограф,всичко му е наред,на снимката не се вижда много добре,но според него пак всичко е наред.Сякаш и той не може да разбере какво му е.Аз знам,че вие не можете да ми помогнете,но може би сте чували за нещо подобно.Ще съм ви наистина признателна ако споделите,ужасно много се притеснявам. :((

#445 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 11:17 AM

Показване на мнениетоСпарк, в 06 February 2012 - 10:06 AM, написа:

Аз знам,че вие не можете да ми помогнете ...

Именно. Иначе проблемът може да е от какво ли не. Смени лекарите ако смяташ, че не са достатъчно компетентни. И по-бързо, да не стане късно ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#446 Потребителят е офлайн   Спарк Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 11:29 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 06 February 2012 - 11:17 AM, написа:

Показване на мнениетоСпарк, в 06 February 2012 - 10:06 AM, написа:

Аз знам,че вие не можете да ми помогнете ...

Именно. Иначе проблемът може да е от какво ли не. Смени лекарите ако смяташ, че не са достатъчно компетентни. И по-бързо, да не стане късно ...

Ами не мога да преценя дали лекаря е компетентен или не,защото ходя от скоро при него,както и кученцето ми е от скоро при мен.Просто исках да разбера някой имал ли е подобен проблем и да ме посъветва нещо.И ако разбира се нещо е лапнал и е заседнало някъде какви са вариантите да се изкара от там,самичко може ли да излезе и такива неща.Извинявам се ако съм ви притеснила с нещо.

#447 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 04:05 PM

Показване на мнениетоСпарк, в 06 February 2012 - 11:29 AM, написа:

...заседнало някъде какви са вариантите да се изкара от там,самичко може ли да излезе и такива неща.Извинявам се ако съм ви притеснила с нещо.

Притесняваш ни само с това, че не си намерила верния лекар. Малките кучета могат да умрат за часове, ако не вземем мерки навреме.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#448 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 04:23 PM

Пълна Кръвна картина, за да се види за възп.процес и алерг. проблем.Рентгенова снимка на бял дроб в 2 проекции странична и на гръб-по детайлна е, да се обхване трахея ,за колабс на трахея ,хранопровод и снимка на стомах и черва с Бариева каша! Ако това не Ви е направил вета...го сменете! За повече инфо на лични! Проверете за паразити!

#449 Потребителят е офлайн   Спарк Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 08:55 PM

Благодаря ви! geriat,тези неща,които сте ми написали,вета дори не ги е споменавал.Единствено го прегледа с ехограф и му направи снимка на хранопровода.От тази снимка по-късно разбрах,че нищо не се разбира,изобщо не е качествена.Още днеска посетихме друг ветеринар,който ме прати първо на снимка на бял дроб.Тази вечер хапнахме малко,още не го е повърнал,което е добре.Благодаря за съвета още веднъж.:)

#450 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 12:43 AM

Да не те плаша ама това може и да е преобръщане на стомах и без снимка с каша за проходимост на червата (правят се две снимки през няколко минути) не може да се каже със сигурност.Успех

Ps.Не съм ветеринар
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#451 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 03:10 PM

Показване на мнениетоСпарк, в 06 February 2012 - 06:55 PM, написа:

Благодаря ви! geriat,тези неща,които сте ми написали,вета дори не ги е споменавал.Единствено го прегледа с ехограф и му направи снимка на хранопровода.От тази снимка по-късно разбрах,че нищо не се разбира,изобщо не е качествена.Още днеска посетихме друг ветеринар,който ме прати първо на снимка на бял дроб.Тази вечер хапнахме малко,още не го е повърнал,което е добре.Благодаря за съвета още веднъж.:)

За нищо,дано се оправите бързо! Имах подобен проблем преди 4,5 год. Докторките ми спасиха кутрето тогава,сега е здрав прав мъжкар. Не съм вет.,но имам спомен какво ми мина тогава през главата от едно глътнато парченце шлаух от кучешка играчка. Стигна се до пластика на пилора,диета с месеци...,но мина. Пожелавам Ви бързо оздравяване! Ако имате въпроси-на лични,да не разводняваме темата.
Успех!

#452 Потребителят е офлайн   Спарк Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 February 2012 - 05:29 PM

Здравейте!Благодаря отново за ценните съвети.Относно доктора-вече сме при друг.Кученцето ми се оправи,няма да влизам в подробности какво му беше,важен е крайният резултат.Апетита ни вече се възвърна и сме 12 кг,след 1 седмица правим 3 месеца. :be_107:

#453 Потребителят е офлайн   murok13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 12:17 PM

Здравейте мили приятели,съжалявам че пиша тук но съм в безизходица и търся всякакви варианти!!!,имам една голяма молба!!! Кученцето ми Ариса е ротвайлер на 11месеца,скоро ще направи годинка. Преди 5дена й направиха операция на предните лапи (имаше лакътна дисплазия) Слава богу успяхме от роднини и близки да съберем сумата от 1400лв,всичко беше наред сега се възстановява. Обаче лошото е че на задните крачета също има дисплазия но в много напреднал стадии и няма друга опция освен смяна на ставите. То струва 2800лв.на краче.Хубавото е че първо може единия крак,след 3 месеца възстановителен период другия за това имаме време за събиране на паричките. С цялото си сърце Ви моля дори и да е минимална помощта ще съм адски благодарна...
Банковата сметка е: IBAN: BG65PRCB92304040120810 / Pro Credit Bank

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#454 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 03:14 PM

Показване на мнениетоmurok13, в 09 March 2012 - 12:17 PM, написа:

То струва 2800лв.на краче.Хубавото е че първо може единия крак,след 3 месеца възстановителен период другия за това имаме време за събиране на паричките. С цялото си сърце Ви моля дори и да е минимална помощта ще съм адски благодарна...

Здравей и ти,

хубаво е да ни кажеш от къде си, в коя клиника е оперирано животното и какви са изгледите за успех от операция на немладото ти куче. Дай снимки и епикрикризи, пък да видим ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#455 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 11:43 PM

Показване на мнениетоfabrizio, в 09 December 2011 - 03:19 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 09 December 2011 - 03:22 PM, написа:

Показване на мнениетоfabrizio, в 09 December 2011 - 01:31 PM, написа:

от там ми казаха че в бреша имало някакъв вет който правел успешно такива операций.срешнах се с него тази сутрин прегледа кучо видя снимките и ми каза че може да се оправи защото е малък още и е в процес на растеж още.естествено 100процента гаранция не ми дава,незнам каква да правя дайте ми съвет, моля

Никой тук няма да ти даде съвет по простата причина, че каквото и да ти се каже, може да се случи точно обратното. Затова направи каквото трябва, пък да става каквото ще. И без да искам да бъда арогантен или циничен - надявам се знаеш защо си се докарал дотук ... ако не се сещаш, ще ти припомня как още май месец ти се казваше какво може да те очаква, когато стимулираш междусъседското развъждане на килограм ...

много откровен отговор за което ти благодаря коко,мисля да се доверя на този вет.пак и нямам голям избор,знам че за тези пари които ще дам за операцията мога да си купя друго,но прекалено много сме се превързали към него.най вече сина ми не иска и да чуе за друго.

Не е нужно да се натяква на хората откъде са взели кучето си. Минало-заминало..някак си наистина звучи неприятно да се споменава това нещо, при положение, че хората са разтревожени.
Аз само ще спомена, че съм твърдо За взимането на кученце от легитимен развъдник, но нека да кажем, че това също не е гаранция за здравословното състояние. Говоря от личен опит- имам куче от развъдник(не зоо борса, зоомагазин, междусъседско развъждане или псевдо - развъдник), но кучето ми има дисплазия и то тежка степен. Коментарът ми в никакъв случай не искам да се разбира като отрицателен спрямо работата на хората занимаващи се с развъдна дейност или поощряване на закупуване на куче от друго място. Казвам само фактите, нещата никога не са само черни или само бели. Така че натякването е излишно.

#456 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 12:32 AM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 09 March 2012 - 11:43 PM, написа:

Не е нужно да се натяква на хората откъде са взели кучето си. Минало-заминало..някак си наистина звучи неприятно да се споменава това нещо, при положение, че хората са разтревожени.
Аз само ще спомена, че съм твърдо За взимането на кученце от легитимен развъдник, но нека да кажем, че това също не е гаранция за здравословното състояние. Говоря от личен опит- имам куче от развъдник(не зоо борса, зоомагазин, междусъседско развъждане или псевдо - развъдник), но кучето ми има дисплазия и то тежка степен. Коментарът ми в никакъв случай не искам да се разбира като отрицателен спрямо работата на хората занимаващи се с развъдна дейност или поощряване на закупуване на куче от друго място. Казвам само фактите, нещата никога не са само черни или само бели. Така че натякването е излишно.

Напротив. Натякване е нужно и НИКОГА няма да бъде излишно. Важно е да натякваме и то непрекъснато. За да няма случаи като твоя и като на момичето, дето по-горе моли за помощ ... Развъждам расови кучета от 20 години и досега не ми се е случвало да имам куче с проблеми в ставите. Има изключения като в твоя случай, но в крайна сметка те си остават изключения , а не правило. (интересно ми е с каква степен на тазобедрена дисплазия са родителите на кучето ти от не-псевдоразвъдника ... почти съм сигурен, че някой от родителите няма да е много читав я с таза, я с костната система като цяло)... ако не друго, от същия не-псевдоразвъдник са щели да ти дадат здраво кутре от следващо раждане ... случват се тези неща /за съжаление/, колкото и да е рядко /за радост/ през последните години. И ако не развъждаш с твоето куче всичко ще е наред. Толкоз... тук няма място за приятно и неприятно.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#457 Потребителят е офлайн   murok13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 11:25 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 09 March 2012 - 03:14 PM, написа:

Показване на мнениетоmurok13, в 09 March 2012 - 12:17 PM, написа:

То струва 2800лв.на краче.Хубавото е че първо може единия крак,след 3 месеца възстановителен период другия за това имаме време за събиране на паричките. С цялото си сърце Ви моля дори и да е минимална помощта ще съм адски благодарна...

Здравей и ти,

хубаво е да ни кажеш от къде си, в коя клиника е оперирано животното и какви са изгледите за успех от операция на немладото ти куче. Дай снимки и епикрикризи, пък да видим ...

По принцип щеше да е добре да я оперират до 8 месец щеше да е много лесно и не сложно но просто късно го хванахме....поне слава богу имаше вариянти.В централна ветеринарна клиника е оперирана ; аз съм от софия/кв.Надежда

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#458 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 10:09 PM

Показване на мнениетоmurok13, в 10 March 2012 - 11:25 AM, написа:

По принцип щеше да е добре да я оперират до 8 месец щеше да е много лесно и не сложно но просто късно го хванахме....поне слава богу имаше вариянти.В централна ветеринарна клиника е оперирана ; аз съм от софия/кв.Надежда

Не разбрах защо е трябвало да чакате 11 години, че да се сетите, че на осем месеца операцията е щяла да бъде с по-големи изгледи за успех, но както и да е ... станалото - станало. Доста трябва да се е измъчила животинката без стави ... Консултирала ли си се с други специалисти, освен с лекарте в ЦВК? Сигурна ли си, че няма възможност за по-евтина операция?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#459 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 07:04 AM

Показване на мнениетоmurok13, в 09 March 2012 - 01:17 PM, написа:

Кученцето ми Ариса е ротвайлер на 11месеца

Тук пише 11 месеца, не години. Или информацията е грешна?

#460 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 09:53 AM

Показване на мнениетоPlayers, в 11 March 2012 - 07:04 AM, написа:

Показване на мнениетоmurok13, в 09 March 2012 - 01:17 PM, написа:

Кученцето ми Ариса е ротвайлер на 11месеца

Тук пише 11 месеца, не години. Или информацията е грешна?

Благодаря за уточнението. Мое недоглеждане, нека ме извини девойката ако е възможно. Също и даде още информация по темата...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »