Berky, в 21 January 2012 - 01:17 PM, написа:
Здравей, приятелю/(ко)
Форумът тук не е само за хора с много хубави ротвайлери като твоя, та ако искаш да пишеш и по тази тема, вметнатото не беше много на място.
Що касае проблема ти с кучето, ще ти кажа, че последното нещо от което се нуждаеш е писането по форуми и задаването на въпроси на хора, които в по-голямата си част не само , че не са "имали проблем като твоя", но и да са имали, няма как да са сигурни в твърденията си, щото по снимки няма как да знаят дали бучките по телата на кучетата им са идентични с бучките по тялото на твоя любимец.
Щом са ти направили снимка и щом са те успокоили ветовете, по-добре не ръчкай на места като това. Тук най-много да чуеш някоя градска легенда, гарнирана с научно издържани аргументи като "една жена каза" или "четох някъде" и пр. От друга страна, ако много държиш да ръчкаш, гледай да не звучиш, както звучиш в момента: "...отидох тук при едни ветеринари, ама ми поискаха пари и поискаха да ми оперират кучето, ама кааха, че може и без операция да му мине ..."
Избери си ветеринарен(ни) лекар(и) и повече не дълбай по темата. Така само ще се объркаш още повече, а и при тази малка България, в най-скоро време дори и първия ти избор на лекар няма да иска да ти обръща сериозно внимание, след като разбере, че не само не приемаш насериозно препоръките му, ами ги поставяш на съмнение, задавайки въпроси във форуми за свободни съчинения по толкова сериозни теми. (отделно, че не ми се отварят цитираните от теб снимки. Опитай да ги качиш директно тук, не чрез препратка към друг сървър)
Ето ти едно свободно съчинение от мен си :
Бучките по тялото на кучето, както и при хората са почти на 100% идентични по вид и произход. Може да са от травма, от бърз растеж в комбинация с тежка костна система, от неправилна обмяна на веществата, може да са от паразити, може да са и от разрастващи се ракови клетки за съжаление ... като си помисля, може да са и от какво ли още не, все пак аз също не съм лекар.
След като имаш снимка и след като на кучето е взета кръв и всичко е "нормално", на твое място бих отишъл да дам проба от тъканта за евентуално изследване за ракови клетки (което изследване също е свързано със съответните рискове от своя страна), с което ще изключа най-тежкия вариант на случващото се.
Отделно не разбрах, как хем "няма проблем", хем те "успокоиха", хем пък ти предлагат операция за много $$$. И колко е "много за теб"? Да не се окаже, че просто си от хората, дето гледат да минат тънко? И какви антибиотици са ти предписали, след като уж са те успокоили ...
Айде, че започвам да ставам все по-саркастичен и отново ще ме изядат с парцалите моята любима група хейтъри

Резюмето от досадното ми бръщолевене е: или избирай един лекар и му се довери, или спри да търсиш под вола теле. Лекуването с рецепти от междублоковото пространство може да се окаже изключително опасно, много често е и фатално.
С поздрави и пожелания за по-бързо оздравяване
ОМ