Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#421 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 December 2011 - 08:08 PM

Само пияндета се събраха тука. :) Спокойно, моята сама се оправи... но пък е по млада.. на почти 5 години е.

#422 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 08:52 PM

Показване на мнениетоflu_vessi, в 07 December 2011 - 08:02 PM, написа:

Здравейте,Каза,че проблема може да е в това че го враниме със свински гръкляни,или по-точно от жлъчката в гръкляните.( които варим много добре, слагаме и зеленчуци). Сега го е сложил на диета със специална лечебна суха храна,но ме притеснява, ако не е от това да не стане по-лошо като минава време! Кажете ми възможно ли е да е от храната? И може ли да получи гърч от бъбреците? Кажете ми и от какво може да се получи този гърч? Съжалявам за многото въпроси, но ми е много притеснено! :(

Ако толкова сте загрижени за кучето си, спрете да го Враните с гръкляни. Колкото и да ги варите, те са пълни с хормони от щитовидната жлеза, което със сигурност не е никак полезно за кучето ... и да, въпросите се задават ПРЕДИ, а не СЛЕД като започнеш да вършиш някоя глупост ... нищо лично. Постоянно си го повтарям и аз самия, за да не изпадам във вашата ситуация...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#423 Guest_flu_vessi_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 December 2011 - 10:20 PM

Преди няколко години един познат, който е съдия на киноложки изложби ми беше казал, че нямало по-хубаво и полезно ядене за едно куче от гръкляните и от тогава гледаме главно гръкляни да купуваме и не съм очаквала, че може да е толкова вредно! Добре, хубаво ми се скарахте, а на др. въпроси някой ще ми отговори ли нещо :(

#424 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 December 2011 - 10:46 PM

гръкляна няма никаква хранителна стойност до колкото знам-хрущял.По добре му вземете дробчета или месце с ориз и зеленчуци.А най-добре висок клас гранула.
На другите въпроси не мога да отговоря.Потърсете и друго мнение от друг вет.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#425 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2011 - 07:40 AM

Показване на мнениетоflu_vessi, в 07 December 2011 - 10:20 PM, написа:

Преди няколко години един познат, който е съдия на киноложки изложби ми беше казал, че нямало по-хубаво и полезно ядене за едно куче от гръкляните

Ми той затова е съдия по изложби, че да разбира от СЪДЕНЕ, а не от ХРАНЕНЕ на кучета. За храненето е трябвало да попитате човек, занимаващ се с отглеждане и хранене ... някой добър ветеринарен лекар също е могъл да свърши работа.

Що касае многото ви въпроси - пак ще ви насоча към ДОБЪР ветеринарен лекар.

Аз лично бих могъл единствено да предположа, / ако причините за гърчовете са въпросните хормони/, че симптомите биха изчезнали с времето при спиране на въпросната много полезна диета...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#426 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 08 December 2011 - 12:37 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 December 2011 - 08:46 PM, написа:

По добре му вземете дробчета или месце с ориз и зеленчуци.

Ако се храни всеки ден с дробчета, ще се предозира организма с мастноразтворими витамини (А, Е, Д). Доста източници за натурално хранене посочват, че с дроб може да се храни 2 пъти седмично максимум.

Хипервитаминоза при мастноразтворимите витамини

Моля, информирайте се добре, преди да експериментирате с кучетата си. Ако не ви се занимава със събиране на информация, хранете с готови сухи храни.

Ако все пак решите да храните кучетата натурално, използвайте подобни калкулатори - http://zdravoslovno.com/calculators/ които да пресмятат калоричността на дневната дажба, количеството протеин, мазнини и въглехидрати. Трябва да се снабдите и с информация какви са нуждите на съответната порода и възраст за кг телесно тегло - минерални вещества, витамини и т.н. Ако всичко това ви се струва непонятно, си хранете кучетата със суха храна, защото там тези неща са пресметнати предварително.

#427 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2011 - 12:38 PM

е не съм имала в предвид всеки ден :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#428 Потребителят е офлайн   fabrizio Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2011 - 12:40 PM

здравейте,незнам дали тук е мястото да попитам имам ротвайлер на 7 мес. преди 1м. направихме снимка на задните крака оказа се дисплазия.и то в последен стадий.вьпроса ми е има ли начин освен слагането на протези да се оправи. например по оперативен пьт.благодаря предварително

#429 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 December 2011 - 01:09 PM

Дисплазията не се лекува. Предава се по наследство. Мисля, че вашият ротко е твърде млад за такива изследвания, защото той има още много да расте. Къде ви поставиха тази диагноза, ако не е тайна?
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#430 Потребителят е офлайн   fabrizio Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2011 - 01:31 PM

не, не е тайна живея в италия по точно в бреша.а снимките ги правихме в милано в една клиника там ме изпрати моя вет.на снимката се вижда и двата крака са отвън, но ябалките не са износени още и има минимален шанс да се оправи по оперативен път.

от там ми казаха че в бреша имало някакъв вет който правел успешно такива операций.срешнах се с него тази сутрин прегледа кучо видя снимките и ми каза че може да се оправи защото е малък още и е в процес на растеж още.

естествено 100процента гаранция не ми дава,незнам каква да правя дайте ми съвет, моля

#431 Потребителят е офлайн   fabrizio Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2011 - 03:19 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 09 December 2011 - 03:22 PM, написа:

Показване на мнениетоfabrizio, в 09 December 2011 - 01:31 PM, написа:

от там ми казаха че в бреша имало някакъв вет който правел успешно такива операций.срешнах се с него тази сутрин прегледа кучо видя снимките и ми каза че може да се оправи защото е малък още и е в процес на растеж още.естествено 100процента гаранция не ми дава,незнам каква да правя дайте ми съвет, моля

Никой тук няма да ти даде съвет по простата причина, че каквото и да ти се каже, може да се случи точно обратното. Затова направи каквото трябва, пък да става каквото ще. И без да искам да бъда арогантен или циничен - надявам се знаеш защо си се докарал дотук ... ако не се сещаш, ще ти припомня как още май месец ти се казваше какво може да те очаква, когато стимулираш междусъседското развъждане на килограм ...

много откровен отговор за което ти благодаря коко,мисля да се доверя на този вет.пак и нямам голям избор,знам че за тези пари които ще дам за операцията мога да си купя друго,но прекалено много сме се превързали към него.най вече сина ми не иска и да чуе за друго.

#432 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2011 - 03:27 PM

Показване на мнениетоfabrizio, в 09 December 2011 - 03:19 PM, написа:

много откровен отговор за което ти благодаря коко,мисля да се доверя на този вет.пак и нямам голям избор,знам че за тези пари които ще дам за операцията мога да си купя друго,но прекалено много сме се превързали към него.най вече сина ми не иска и да чуе за друго.

Стискам ви палци всичко да се подреди с най-малко травми и страдание ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#433 Потребителят е офлайн   fabrizio Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2011 - 04:19 PM

мерси, в понеделник ще го оперират после ще пиша

#434 Потребителят е офлайн   ivelin4o5 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 December 2011 - 12:37 PM

Здравейте, имам боксер на 4 месеца и половина. От тази сутрин куца с задното си краче. Не стъпва хубаво на него. Когато върви прескача с крачето и като спре го държи изправено, само на ноктите се подпира . Днес е неделя, ветеринарите тук не работят и просто не знам къде другаде да се обърна за съвет. Не иска да ходи на разходка и не иска да яде.

#435 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2011 - 09:15 AM

Провери да не му е сцепена лапата. Моята кучка преди 2 години си беше сцепила ''възглавничката'', мина доста време докато се затвори.... даже беше загубила мускулна маса на ранения крак. Добре, че беше зимата и вървеше повече по сняг, че иначе влизат камъчета, боклуци и става мазало...
Може и да се е забило нещо, огледай го хубаво.

#436 Guest_flu_vessi_*

• Група: Гости

Публикувано: 14 December 2011 - 11:02 PM

Здравейте,
Спряхме с гръкляните и нещата се оправиха. ХОРА НЕ ДАВАЙТЕ ГРЪКЛЯНИ НА КУЧЕТАТА СИ,МНОГО ИЗПАТИХМЕ ЗАРАДИ ТЯХ!!! Искам обаче да ви питам какво мислите за сухата храна на Kennels` Favourite за възрастни кучета, много малко пише за нея по форумите,почти никаква реклама, а цената е около 100 лв. 20 кг. в нета? Вет.лекар ми е препоръча, взех му 4 кг да я пробваме,ядем я с гооооолямо удоволствие, но все пак ме интересува и др.мнение? :mg_062:

#437 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 11:11 PM

Не е лоша храната.Внимавайте да не е тази оранжевата 21% Експандед тя е за отслабване.Иначе актив и агне с ориз не са лоши.Също така Еукануба или Роял ще ти е с 20 лв някъде разлика с Кенълса.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   Ники-Левски Икона

Публикувано: 16 December 2011 - 01:36 PM

Искам също да попитам дали е нормално често да отделя секрет от очите.Не е много и е гъст и винаги му го махам ,но много му треперя ,затова ,че е навън и все си мисля ,че му има нещо.

#439 Потребителят е офлайн   sandanka Икона

Публикувано: 17 December 2011 - 07:38 PM

zdraveite as iskam da popitam za edin problem s moeto ku4e koito vaznikna v rezultat ot gre6kata ....Molq pomognete...

МОД.

Нищо не ти се разбира. Опитай отново. На кирилица.

#440 Потребителят е офлайн   Berky Икона

Публикувано: 21 January 2012 - 01:17 PM

Здравейте, приятели тук съм нов търся помоща на хора, който са се сблъсквали с подобен проблем като моя.
Имам много хубав Ротвайлер на 11 месец от 2-3 месеца забелязах на десния крак на горната свивка една твърда кръгла бучка "кучето не го боли дори когато я стискам". Заведох го на ветеринар в Син Кръст там му направиха ренген и кръвна картина и ме успокойха, че нямало проблем но ако желая да премахна бучката ще трябва операция с много цифри $$$. Изчаках малко давах му актибиотик, който му бяха изписали но ефект нулев.....наскоро забелязах, че бучката се е овеличила и незнам какво да правя и какво всъщност е това на кракът му. Ще ви приложа снимки за да видите ренгена и кръвната картина и ако може някой да каже какво е и какво да правя.

http://www.picvalley...k0JRNrkdwbF.JPG

http://www.picvalley...r9xJmqqlL8O.JPG

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема