Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#521 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2012 - 04:00 PM

Показване на мнениетоMax_Mimi, в 02 October 2012 - 03:00 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 02 October 2012 - 12:59 PM, написа:

Показване на мнениетоMax_Mimi, в 02 October 2012 - 10:55 AM, написа:

Видях сега, че има и специален форум във форума!

МОЛЯ ВИ, ОТЧАЯНИ СМЕ!!! АКО ПРОЧЕТЕТЕ ТЕМАТА, НЕ НИ ПОДМИНАВАЙТЕ БЕЗ КОМЕНТАР, МОЛЯ,КОЙТО Е ИМАЛ ПОДОБНИ ОПЛАКВАНИЯ ИЛИ Е ЧУЛ ЗА ПОДОБНИ СИМПТОМИ (ЧЕСТО ПИЕНЕ НА ВОДА И СЛЕДОВАТЕЛНО УРИНИРАНЕТО Е ПО-ЧЕСТО, НО НЯМА ДАННИ ЗА ДИАБЕТ ИЛИ НАРУШЕНИ БЪБРЕЧНИ ФУНКЦИИ, СЛЕД ПРИЕМ НА БИОФЛОКСАВЕТ Д, 50МГ)., СЪЩО ТАКА ИМА НЯКАКВО ЗАПУШВАНЕ НА НОСНИЯ КАНАЛ И ОЧИТЕ СА МУ ДОСТА ЗАЧЕРВЕНИ СЪС СЛАБО ИЗРАЗЕНО ИЗТИЧАНЕ НА СЕКРЕТ, КОЙТО СЛЕД 3 ВИДА КАПКИ Е ПОЧТИ БЕЗЦВЕТЕН, САМО ОТ ЕДНАТА НОЗДРА, НА СТРАНАТА НА ПО-ЗАЧЕРВЕНОТО ОКО, СЕКРЕТЪТ Е ПО-ЗЕЛЕНИКАВ. ИНАЧЕ НОСЪТ МУ Е СУХ, НЕ винаги ГОРЕЩ, НО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СУХ, МНОГО РЯДКО СЕ ВИЖДА ВОДИЧКА ОТ ЗДРАВАТА НОЗДРА!

ПОМОГНЕТЕ!!

Добре де, този секрет дето постоянно го коментираш ... него изследвахте ли го? За бактерии, за гъби или там каквото може да е?

Там е проблема, никой от ветеринарите и от София и от Русе, не го смята за сериозен симптоми и сега няма от 4 часа не иска и да става....
Ние настояваме да се направи подобно изследване, но отговора беше, че такова изследване не може да се направи в Русе, т.е. да се вземе проба и да се изследва...! ПЪЛЕН ХАОС, аз вече се замислям да се консултирам с хуманитарен лекар Уши, нос гърло, който да направи изследванията за посявка от този секрет...!

Показване на мнениетоMax_Mimi, в 02 October 2012 - 03:00 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 02 October 2012 - 12:59 PM, написа:

Показване на мнениетоMax_Mimi, в 02 October 2012 - 10:55 AM, написа:

Добре де, този секрет дето постоянно го коментираш ... него изследвахте ли го? За бактерии, за гъби или там каквото може да е?

ударихме на камък и с хуманитарният лекар, говорих с него и за съжаление отговори, че не е в неговата материя и не може да каже нищо, отделно, трябва да излъжем в микробиологичната лаборатория, че се отнася за човек.... НЯМАМ на идея какво да правим, а кучето си отива пред очите ни!

Какви са тези дивотий бе ... елате в добрата стара София, ако ви е по-близо и в Стара Загора ще направят микробиологично изследване на секрета ...:eg_033:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#522 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2012 - 04:01 PM

Показване на мнениетозако, в 02 October 2012 - 09:33 AM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 01 October 2012 - 01:05 PM, написа:

Показване на мнениетозако, в 01 October 2012 - 10:23 AM, написа:

Здравейте,имам два ротвайлера - мъжкия е на 14 месеца,женската е на 9 месеца.Кучетата живеят заедно и искам да избегна забременяване като му дойде времето - изключвам кастрацията и искам да науча за всички БЕЗВРЕДНИ начини.Ще се радвам ако някой сподели информация и ми даде напътствия.

Здравейте,

Единственият безвреден начин е разделянето на кучетата.

за разделянето ясно,но в моя случай то ще е свързано с връзване,цвилене,лаене и ми се ще да бъде избегнат този тормоз , ако има някакви медикаменти за да не разделям кучетата.

Както вече е споменал КОКО_ко Единственият Безвреден начин е разделянето.Препоръчително е да не е свързано по никакъв начин с връзване(каквото и да означава това?!), а по отношение "цвилене" и лаене, просто ги раздели на достатъчна дистанция и въобще да нямат визуален контакт...и естествено се приготви въпреки всичко за екстрите които продължават около месец, два пъти годишно.С разни медикаменти и често срещани ветеринарни некомпетентни просветления(само и само да угодят на клиента :dry: ), ще им докараш нежелателни здравословни проблеми, това е сигурно :wb_052: .Важно е да знаеш, че има вероятност женската да започне да ти прави фалшиви бременности.Ти си знаеш най добре, но в синтез бих казала...Или качествено разделяне, или кастрация.Виждам, че изключваш кастрацията като вариант, но въпреки всичко те съветвам да се информираш малко по обстойно(пожелателно, даже наложително без вкарване в някакви измислени чисто човешки филми и разсъждения) и адекватно да вземеш решение, кое би било най доброто решение за твоите четириноги приятели.Успех.
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#523 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2012 - 04:02 PM

Здравейте,наистина неприятна ситуация.
Вземете телефонните номера на по-големите клиники,обадете се и питайте дали са съгласни да Ви направят изследването.По-сигурно е така от колкото да пътувате и да се окаже ,че не желаят да Ви направят изследването или ,че не отдават значение на този симптом.
Чак ми е странно,че се отказва изследване.
Късмет
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#524 Потребителят е офлайн   Max_Mimi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 04:25 PM

Здравейте отново,
искам да благодаря сърдечно за отзивите и съветите!

Най - накрая направихме микробиологично изследване и излезе стрептококова бактерия ... ЕВРИКА..
толкова време загубихме, и в София и в Русе, никой не искаше да погледне по-отблизо, всички казваха, това е локална инфекция, не може да е свързано със симптомите.. а за симптомите... според ветеринарите от всичко, което им разказваме за промените...., те бяха само 2:
- вода пие много и пишка много, като урината е по -прозрачна и естествено е неконцентрирана, след теста за беззахарен диабет излезе, че се концентрира нормално, ако не яде или пие! ( а той изобщо не иска да си наведе главата над купата с храна, само за водата)
- и вторият симптом беше тази липса на апетит и рязко смъкване на кг - от 53 на 44 и в момента е 43.400!
Тук вече допълвам аз за 3-тия симптом : Запушена ноздра и доста странен жълто-зеленикав секрет от едната, само едната ноздра, който не изтича , а просто засъхва и запушва изцяло ноздрата!

Сега, сме на системи, всеки ден, но според думите на 4-тия ветеринар( само той се съгласи да му вземе секрет за изследване) пак лекуваме на сляпо!! При условие, че микробиологичната посявка излиза от лабораторията със списък на реагиращите на тази бактерия - антибиотици!!!

БЛАГОДАРЯ на тези, които обърнаха внимание и ми помогнаха дори и само с думи!

Само искам да спомена, че лечение и изследване до момента ни излезе 580лв с пътуването до София ( националната ветеринарна клиника).! Антибиотика, който ще реагира на тази бактерия, ще ни струва по 10 лв. на ден! ИСКАМ ДА ВЯРВАМ, че е така, че наистина ще подейства, но загубихме толкова много време.. подчертавам ВРЕМЕ, да ни игнорират думите... защото, след като ветеринар се обръща към собственика на пациента и го пита ами това искате ли, а това ... а не казва, това ЩЕ трябва и това НЯМА да трябва да се прави... то отчаянието е огромно, защото ако пациент трябва да казва на лекаря какво трябва да му се лекува... то... оставям на вас да довършите изречението!!!!!!!!!!!!!

Ще постна и резултатите на МАКС от всички изследвания, които му направихме!
И ще се опитам да го снимам с телефона за да видите огромната разлика във външният му вид... Да не говорим, че вече се спъва като върви.. и не може да се качи и сам в колата, няма сили...!!!!!

#525 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2012 - 07:20 PM

Streptococcus spp are opportunistic pathogens that normally reside in the upper respiratory, intestinal, lower urinary, and genital tracts but can cause localized infection or septicemia in dogs of all ages. http://intl-vet.sage...t/47/3/387.full

Тези бактерии нормално си обитават носната кухина, така че намирането им за съжаление не обяснява клиниката и не е достатъчна за диагноза и прогноза.

Дълго се чудих дали да пиша тук. Защото и аз съм един от вет. лекари замесен в случая. Не съм се колебал и не съм се срамувал да кажа, че не мога да поставя диагноза на Макс. Дано това куче има късмет и да оцелее. Ако това зависеще от обичта и загрижеността на стопаните му, вече да беше здраво.

#526 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 October 2012 - 09:44 PM

Показване на мнениетозако, в 01 October 2012 - 08:23 AM, написа:

Здравейте,имам два ротвайлера - мъжкия е на 14 месеца,женската е на 9 месеца.Кучетата живеят заедно и искам да избегна забременяване като му дойде времето - изключвам кастрацията и искам да науча за всички БЕЗВРЕДНИ начини.Ще се радвам ако някой сподели информация и ми даде напътствия.

Цитат

В никакъв случай не слагайте хормонални инжекции за отлагане на разгонването! Ковинан, депо-промон и прочие използвани за целта препарати са толкова опасни, че просто... Дългосрочно са канцерогенни, повишават риска от рак на млечните жлези в пъти.

Най-безвредно ще да е да кастрирате или мъжкия или женската.Имам две кастрирани женски(при женските има опасност от мнима бременност или пиометра).Това избрах аз като най-безвреден начин да съжителстват женските с мъжкаря :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#527 Потребителят е офлайн   зако Икона

Публикувано: 04 October 2012 - 10:34 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 04 October 2012 - 09:44 PM, написа:

Показване на мнениетозако, в 01 October 2012 - 08:23 AM, написа:

Цитат

В никакъв случай не слагайте хормонални инжекции за отлагане на разгонването! Ковинан, депо-промон и прочие използвани за целта препарати са толкова опасни, че просто... Дългосрочно са канцерогенни, повишават риска от рак на млечните жлези в пъти.

Най-безвредно ще да е да кастрирате или мъжкия или женската.Имам две кастрирани женски(при женските има опасност от мнима бременност или пиометра).Това избрах аз като най-безвреден начин да съжителстват женските с мъжкаря :ba_025:

Благодаря за информацията - явно ще ги разделям когато трябва.Още един въпрос,въпреки че не му е тук мястото - кучетата ми ядат много плодове и зеленчуци,значи ли това,че " нещо " им липсва като се има на предвид,че никога не съм им давал някакви витамини или калций и освен за ваксините доктор не сме посещавали,ако си набавят " нещо " от тези зеленчуци , зимно време с какво да ги заменя-храня ги с гранула средна хубост - испанска за подрастващи,месо,риба,яйца,ябълки,краставици, домати,сливи,зеле,моркови :ab_041: :ab_041: и кучетата ми са в цветущо здраве.

МОД.

ЗАКО! Остави червения цвят за модераторите на форума.

#528 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:40 AM

Показване на мнениетозако, в 04 October 2012 - 10:34 PM, написа:

гранула средна хубост ,
сливи,зеле

:ea_103: :ea_103: :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#529 Потребителят е офлайн   Max_Mimi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 02:14 PM

здравейте,
при Макс нещата не се развиват както трябва.... продължава тази липса на апетит, захранваме с каквото можем, пиле печено, пържолка, кебапче... но... вече не може и да се качи в колата, скимти при всяко ставане, всеки ден по 2-ва пъти му се бие мускулно антибиотик, вливане венозо - аминокисилини банки с Натриев хлорид се чете ..или просто нещо с което да поддържат общото състояние! Приема от вчера хапчета по 2 на 24 часа - според вет. лекар заради леко увеличения черен дроб и съмнения за цироза... или може да греша!, толкова много предположения.....
Макс едвам ходи,залита много от днес, след системите и инжекциите! гърба му хлътна надолу, главата изобщо не я вдига(седи като увиснала) и ако стои изправен има една клекнала поза, пие само вода... отива до купите си и сякаш не души а само постоява над купата с храната и директно се насочва към водата! Краката му са отслабнали изключително много, сякаш мускулите се топят и остава само кожа и сухожилия, и кости!
Уж дъвчи, но сякаш му е трудно да преглътне, Яде това, което успеем да напъхаме до кътните зъби и той инстинктивно да сдъвче!
Скимти ако иска да се изправи, а като тръгне да се изправи залита на момента и буквално пада... докато не го подкрепи някой!
Това е последният ми коментар... явно нищо и никой не може да помогне!

п.п: Качвам обещаните изследвания!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#530 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 03:07 PM

Правихте ли изследване за бабиоза, ерлихиоза, лаймска и др. подобни?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#531 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2012 - 07:06 PM

Не съм писала отдавна тук.Преди месец на Макс му потвърдиха панкреатит.
Да се похвалим вече изядохме едно чувалче от храната Роял Канин Лоу Фат 22 и за последните 10 дни е повърнал само 2 пъти съвсем мъничко.Утре отиваме да му купим следващото чувалче :be_107:
Лекарите казаха,че ще има дни когато ще има повръщане,но все по-рядко. :af_089:

Кадиев как е кучето на брат Ви? Подейства ли му храната?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#532 Потребителят е офлайн   Kadiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 08:13 PM

Да има напредък....вече ака твърдо . Други забележки нямаме

#533 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2012 - 08:16 PM

:smile: :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#534 Потребителят е офлайн   amigo_boy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 October 2012 - 06:55 PM

Моето ротче стана почти на 3 месеца, онзи ден го изкарах за първи път малко шашнат от различната обстановка, видя един батко ротвайлер на 6 месеца и взе да ръмжи срещу него но след като баткото изла няколко пъти, моето започна да трепери и се скри в мене :wb_052: И няколко човека ми казаха "абе то много пухкаво" сигурен ли си че е ротвайлер и малко ме стъписаха. Родителите са хубави и здрави ротвайлери, а на моето му викат че било пухкаво и взех да се чудя нормално ли е да е по пухкаво за това време 2-3 месеса. Ветеринаря ми каза че щял да си смени козината и нямало да го позная после. Другия ми въпрос е времето между втората и третата ми ваксина е точно 1 месец, споменаха ми че това било доста време между двете ваксини.

#535 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2012 - 07:35 PM

Показване на мнениетоamigo_boy, в 21 October 2012 - 06:55 PM, написа:

Моето ротче стана почти на 3 месеца, онзи ден го изкарах за първи път малко шашнат от различната обстановка, видя един батко ротвайлер на 6 месеца и взе да ръмжи срещу него но след като баткото изла няколко пъти, моето започна да трепери и се скри в мене :wb_052: И няколко човека ми казаха "абе то много пухкаво" сигурен ли си че е ротвайлер и малко ме стъписаха. Родителите са хубави и здрави ротвайлери, а на моето му викат че било пухкаво и взех да се чудя нормално ли е да е по пухкаво за това време 2-3 месеса. Ветеринаря ми каза че щял да си смени козината и нямало да го позная после. Другия ми въпрос е времето между втората и третата ми ваксина е точно 1 месец, споменаха ми че това било доста време между двете ваксини.

Ако ветеринаря ти е казал точно това ,по добре го смени защото , точно 30 дни е времето между втора и трета ваксина.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#536 Потребителят е офлайн   amigo_boy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 October 2012 - 08:18 PM

Показване на мнениетоsergeevrott, в 21 October 2012 - 07:35 PM, написа:

Показване на мнениетоamigo_boy, в 21 October 2012 - 06:55 PM, написа:

Ако ветеринаря ти е казал точно това ,по добре го смени защото , точно 30 дни е времето между втора и трета ваксина.

Ветеринаря ми каза за козината, а за ваксините ми е написал в паспорта точно 1 месец време между втора и трета ваксина и едни познати, които го прочетоха ми казаха че това било доста време, но явно е точно толкова колкото трябва щом казваш че е 30 дни. :ae_085:

#537 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2012 - 12:21 AM

Все още имаме повръщане от време на време-понякога само пяна и стомашен сок,понякога храна.Вече привършваме втория чувал от лечебната храна и скоро ще купуваме 3-ти.Дано съвсем да спре с повръщанията,защото е загубил значително от теглото си.Беше 48-50кг сега е 40кг.
Някой знае ли дали може да му се дават някакви добавки като например Опти Коут или тези добавки БИС на МВП?Ще се посъветваме и с вета,но все пак ако някой знае нека сподели.
Много е нещастен милия вече не му даваме да гризе от тези стиксове/солети,както и любимите му кокали от пресована кожа.Лекаря ни каза,че ще му дразнят стомаха :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#538 Потребителят е офлайн   klkv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2012 - 11:05 PM

Здравейте,

От скоро си имаме малко ротвайлерче, което на 25ти ще навърши три месеца. За съжаление преди около 2 седмици
забелязахме подутина на предното ляво краче (както каза доктора на коляното) с формата на малка топка.
Според ветеринарният лекар става дума за хигрома, която с времето "трябва да спадне".
Бих искал да попитам, тъй като ми е доста притеснено, дали някой е имал подобен проблем и как сте процедирали.
При нас няма никакво развитие.

Благодаря предварително

#539 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2012 - 12:54 PM

Моля помагайте,Кари пак има мнима бременност и само скимти,правя и масаж с лед както ми казаха ветеринарите,но няма ефект,някой сблъсквал ли се е с този проблем?Предварително Благодаря. :dh_188:

#540 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 December 2012 - 02:17 PM

Да, аз. Масажи не съм й правила, мисля, че те допълнително стимулират лактацията. Лед не търпеше, но съм й мазала гърдите с Рефригеранс - My link. Резултат имаше, но временен. След всяко разгонване проблемът се задълбочаваше, докато стигнахме до там, че гърдите й започнаха да изглеждат като на родилка. С времето и след като видях, че проблема не се решава и само се заблуждавам, че ще имам успех, записах час за кастрация и мисля, че ни олекна и на двете. Формите й не станаха обли, демек не надебеля, както се очаква да стане след кастрация. Характерът също си остана непроменен. Сега си мисля, че можех да спестя тези дискомфорти много отдавна и съжалявам, че го отлагах толкова дълго. Ако кучето не е ценен за породата екземпляр, кастрацията е единственото правилно решение при такъв проблем.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема