Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#221 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 July 2009 - 04:00 PM

Показване на мнениетоХамър, в Jul 13 2009, 04:58 PM, написа:

Не е удобно но това си чистата истина!!!!вече ми умориха 2 кучета,ами направо в стара загора ами за там?

В Стара Загора препоръчвам да се обърнеш към д-р Ганчев. Клиника ВИТА-ВЕРИ. тел. 0888 228 252
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#222 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 05:25 PM

Айде и аз ...
Да ме ориентирате към добър ортопед, моля. За София иде реч.

#223 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 05:39 PM

Д-р Димо Димов- Бест вет, 02 / 958 81 30 и 0888 418 898
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 07:21 PM

Показване на мнениетоshadow, в Jul 13 2009, 06:39 PM, написа:

Д-р Димо Димов- Бест вет, 02 / 958 81 30 и 0888 418 898

:ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#225 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 06:25 PM

Благодаря!

#226 Потребителят е офлайн   Exodus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:-_- animals; martial arts; music; street fitness workout -_-
Публикувано: 02 August 2009 - 09:58 AM

Здравейте.

Моят ротвайлер има някакъв проблем с задния десен крак. Незнам от какво е, дали е счупен или навехнат, но като гледам стъпва на него (не е както миналата седмица) Миналата седмица този рот се беше разхождал по улиците изоставено заедно с един вълчак и доколкото ми се кефеха лапетата от улицата са ги пускали тези две кучета с питбула на комшията, но рота и вълчето избягали. В петък (мин. седмица) рота беше застанал пред нас легнал целият в кал, а крака му беше по-зле. Баща ми го прибра и го върза и сега гледам, че кракът му се е подобрил, но още болнав. Не стъпва уверено на него, като сяда го изпъва в страни, трепери (само болният крак). Истрах ме е да го закарам на ветеринар поради простата причина, че е наплашен и няма вяра на никого (освен на мен, незнайно защо zz_193.gif ) и да не направи някоя беля. Та да попитам ако някои знае някакви медикаменти за пооправянето на този крак :? Вярно, че няма как да кажете ето това лекарство ще му помогне като не се знае причината за коцукането, но поне някакво хапче, което да му помогне да стъпи оверено (все пак ако кракът му беше счупен или навехнат за 5 дена нямаше да се оправи от само себе си)

пс - Ако някои иска снимка като си испъва крака да пише..
User's Signature

Има хора толкова стиснати, сякаш се готвят да живеят вечно, и хора толкова разточителни, сякаш се готвят да умрат утре. -- Аристотел

#227 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 02 August 2009 - 12:26 PM

Exodus, когато животното има здравословен проблем единственото адекватно решение е да го види ветеринар. Съвети по интернет за медикаменти са меко казано несериозни, още повече от потребител...как да кажа...не се изявил като невероятен мъдрец. Във форума има и подфорум "ветеринарен кабинет", където може да пишеш за проблема си и евентуално да те насочат ветеринарите, но съм убедена, че в крайна сметка ще трябва да посетите ветеринар. Да не говорим, че сте прибрали животно от улицата - така или иначе трябва да му се направи един общ преглед, обезпаразитяване, евентуално ваксиниране. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 06:02 PM

Крака не може да е счупен щом все пак стъпва на него. По- скоро нещо е навехнат, но посещението при ветеринаря е задължително.

#229 Потребителят е офлайн   Exodus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:-_- animals; martial arts; music; street fitness workout -_-
Публикувано: 03 August 2009 - 11:32 AM

Ясно, трябва да му се купи наморник и да го закарам на право при ветеринаря... А в нашият град (тутракан) ветеринарите са два, някои може ли да ми препоръча по-добрият ?
User's Signature

Има хора толкова стиснати, сякаш се готвят да живеят вечно, и хора толкова разточителни, сякаш се готвят да умрат утре. -- Аристотел

#230 Потребителят е офлайн   Yancho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2009 - 02:31 PM

Здравейте, ако някой знае добър ветеринар в Хасково, нека ми каже. Бяхме в клиника Пегас, но сега водим Парис при д-р Живко в Квартал Куба на ул. Липа му е кабинета.
Благодаря Ви предварително.

#231 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 07:02 PM

Цитат(Yancho @ Aug 11 2009, 03:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, ако някой знае добър ветеринар в Хасково, нека ми каже. Бяхме в клиника Пегас, но сега водим Парис при д-р Живко в Квартал Куба на ул. Липа му е кабинета.
Благодаря Ви предварително.

Ако толкова не можете да се спрете на ДОБЪР ветеринар в Хасково отидете в Стара Загора ... препоръчвам да се обърнете към д-р Ганчев. Клиника ВИТА-ВЕРИ. тел. 0888 228 252
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#232 Потребителят е офлайн   BAN Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 August 2009 - 04:17 PM

В памет на Ерика и в услуга на всички други.

Благодарение на Албена Бяндова преди 5-6 месеца се сдобихме със страхотна ротвайлерка Ерика.

Преди месец и 2 седмици се разгони. Държа я 1 месец. А преди две седмици кучето постепенно спираше да се храни и започна да отслабва.

Няма да споменавам изрично имена:

Преди 2 седмици – отиваме в частния кабинет на завеждащия клиниката в зоологическата градина в София?
- спокойно бе господине, жега е, на вас като ви е жега яде ли ви се? Няма страшно ще прояде кучето – 10лв. прегледа, ето и тук едни витамини за 10лв.”

До тук 20лв.

Преди 10 дни – посещава се клиника за 101 любимци” на гарата в овча купел.
– нормално е да спре да яде, не се притеснявайте….”
- Ооооо, ама то й е текло цял месец – ама с това трябваше да започнете. Просто сега има хормонален дисбаланс кучето, то в момента расте и се развива… нямам какво да се притеснявате – давате му от тези витамини и сега ще му направя една инжекция – 14 + 20 + 25лв ви е сметката”

До тук 79лв.
Преди 9 дни – пак клиника 101 любимци”
отказва да яде въобще, хм… Трябва да направим снимка на стомаха и седалището, добре е да се вземе и кръв – едното е 75лв. другото е 35лв.”

До тук 189лв.
мда… резултатите (снимката и кръвната) нищо не показват, така че няма от какво да се притесняваме – единственото което сега виждам е че едвам се държи на краката си, да не е пък нещо в костите – инжекция болкоуспокоително + инжекция антибиотик, утре пак – 24лв.”

До тук 213лв.
Преди 8 дни – пак клиника 101 любимци”
вижте… продължаваме с инжекциите, но това е от костите! Костите са й силно възпалени, тя усеща страхотна болка и затова не яде! Таке е токсоплазнозата (или както там го изрече). Започваме нов курс антибиотик и подхранващи инжекции за 3 дни напред! 3 х24лв.”

До тук 261лв.
Преди 5 дни – пак клиника 101 любимци” кучето 4 дни не е хапвало и хапка!
да… аз ви казах и преди, господине, просто много силно възпаление на костите на кучето, то едвам седи на краката си… токсоплазмозата е много коварна. Дайте да му направим изследване на костна плътност за да видим какво може да направим защото е доста скъпо изследването!?”
Отказваме се плащаме си прегледа 10лв.

До тук 271лв.
Преди 4 дни
Разтърсваме се – стигаме до клиника Ита Вет – клубния лекар на Ротвайлер клуб, поисква 2-те снимки и изследванията до сега. Пипа, гледа..
… кучето ви е с много остър гастрит. Просто страхотно възпален корем, което може да се случи от всичко! От тук нататък даваме лекарство през устата + котешка храна защото е много мека. Да се храни кучето от ръка, защото свързва болката в корема с чинията от която яде – затова не яде!”

Преди 2 дни – пак клиника Ита Вет, друга докторка
ооооо, ама какъв възпален корем – кучето ви е болно от лаймска болест. Моля ви се, почваме курс от два антибиотика – всеки ден в продължени на 10 дни!!!”

Преди 1 ден – кучето започва да изхожда гной – пак клиника Ита Вет, първата докторка
ами да, кучето вие с остро възпаление на яйчниците, дайте да правим ехограф! Ооооо, всичко е в гной – утре операция”

Днес (14.08.2009) – вече е късно докато се изясни дали е хормонално, ухапване от змия, възпаление на костите, остър гастрит или кърлеж – организма се е натровил от възпалението и едно прекрасно куче с невероятна душа и обич си отиде… 3 клиники, 6 различни доктора – 500лв.!!!

От цялата история пропускам разговори от рода на:

- ама вижте как са го обръснали кучето, некадърници!
- Вие го бръснахте вчера!
- Така ли? Кога? А да… да вие вчера идвахте за ехографа да, спомних си”

Къде вие вилата – в Пернишко….. оооооо ми то е ухапано от змия, моля ви се само като го видя и ми става ясно!!!”

добре е да се направи биопсия на костен мозък и да се прати в германия за пълно изследване – но е малко скъпичко 700лв. – вие ще си решите!”

и други…

#233 Потребителят е офлайн   mittel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2009 - 05:25 PM

Здравейте, съчувствам ви за кученцето, наистина.
Проблема с немърливостта на ветеринарите си е точно толкова сериозен колкото и с хуманните лекари - и в двата случая няма осъдени и никой не носи отговорност.
И все пак, мислите ли да разровите случая, в смисъл да си потърсите правата или нещо подобо.
Може би сега не ви е до това, извинявайте ако съм ви подразнил.
User's Signature

Няма нищо по-смешно от тези, които са се взели на сериозно ....

#234 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2009 - 02:10 PM

Цитат(BAN @ Aug 14 2009, 05:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Днес (14.08.2009) вече е късно докато се изясни дали е хормонално, ухапване от змия, възпаление на костите, остър гастрит или кърлеж организма се е натровил от възпалението и едно прекрасно куче с невероятна душа и обич си отиде 3 клиники, 6 различни доктора 500лв.!!!

Искрено съжалявам за загубата Ви, но в крайна сметка няма ли да разберете от КАКВО Е УМРЯЛО ЖИВОТНОТО ... Вие хубаво наплюхте тук известни ветеринарни лекари ... може пък една от диагнозите поне да е била вярна, дето се вика ... и в крайна сметка какво е предложението Ви, нещо не разбрах... tb_195.gif tb_195.gif tb_195.gif
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#235 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2009 - 06:55 PM

Така, понеже и ние сме замесени със случаят Ерика съм длъжна да отговоря:

Ерика дойде при нас след лечение за 'много неща'от друга клиника, като: повръщане, дисплазия, нежелано заплождане и т.н. На кучето му бяха поставяни инжекции, от които стопаните знаеха само имената на последните две, имаше рентгенова снимка на стомах и едно ПКК в началото на проблемите и в началото на юли.

В денят,в който ни посети Ерика, след разговора със стопаните и прегледа прецених,че кучето достаъчно е 'наблъскано' с какво ли не и е по-добре да изчакам да се развие някаква насочваща клиника. Единственото,което ги притесняваше най-много беше отказа на храна. Аз дори и предложих на место, а тя не отказа и си хапна. Ренгеновата снимка на стомаха показваше единствено обострен гастрит/най-вероятно от множествените повръщания преди/ и и изписах Алмагел преди хранене.
След 2-3 дни стопаните се обадиха, че кучето е вяло,вдървено и отново отказва храна. Направихме и кръвно изследване- показателите и бяха лоши със съмнение за трансмисивно заболяване. Температурата и беше висока. Стопаните отказаха да се направи тест и биохимия!!! Поради тази причина директно и изписахме лечение за трансмисивно заболяване/Доксициклин и Преднизолон/. На слевадващата сутрин се оказа, че Ерика освен всичко друго е и с пиометра/отворена/. Включихме я на венозни вливания и антибиотици и стопаните решиха да се оперира и на следващият ден насрочихме операция. Стопаните бяха предупредени за рисковете, но дадоха съгласието си писмено за операцията. Смъртта на Ерика е в следствие на ДИК синдром, които тя е развила заради ерлихиозата, която и е била водещото заболяване. Ще ме питате откъде знам, ами просто след смъртта на кучето и и направихме тест за наша сметка, за трансмисивните заболявания и той се оказа положителен за Ерлихия.
Нашият екип няма никакви угризения за случилото се, направихме всичко, което се очакваше от нас след съгласието на стопаните. А те самите просто трябваше да се съгласят и да и направим теста преди, а не след смъртта. Съжалявам, че са дали толкова пари при други колеги и там не е поставена диагноза, но няма и да се съглася да се спекулира и с името на нашата клиника. Всички изследвания на кучето от нашият екип и съгласията на стопаните са при нас в архива.
User's Signature

what will be to be.....[br][br]

#236 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 August 2009 - 11:17 PM

BAN, съжалявам за всичко и че така се случи с кучето.
Към ita_vet : хубаво е, че се включи, за да разясни нещата.
benib, съболезнования и към теб, сигурно последната научила.

Дано по-малко има такива случаи!
А равносметката всеки сам си я прави.

С пожелание за благоденствие - на собственици на дом. любимци и ветове. Взаимно свързани сме!!!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#237 Потребителят е офлайн   ianely Икона

Публикувано: 18 September 2009 - 06:44 PM

Кажете ми моля , някой добър вет в Плевен? С кученце ще ходим там за за един месец и дано не ни се налага посещение ,но все пак е по добре да съм подготвен. oi_129.gif

#238 Потребителят е офлайн   airanuman Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:служебни, ловни кучета, котки,мишки и канарчета и други полезни растения и животни за хобито на човека.интересите са ми различни в области непостоянни и динамични :):):)

Публикувано: 18 September 2009 - 09:19 PM

Това ку4е е разхождано като панаирджийска мечка по ветеринари и доколкото разбирам стопанина като че го боли за парите които е дал а не кучето от какво е умряло , при следващото куче се насочете при един ветеринар и водете кучето само при него а не при който ви скимне и утре пан да ги наплюете .

#239 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 06:36 AM

Здравейте,на едното ми куче му излезе образование някаде преди около 45 дена,в началото беше като пъпчица и постепенно взе да нараства,докторът го видя и каза че е папилома вирус,каза да не го пипам и че ще изчезне от самосебе си,или да го надраскам с бръснарско ножче докато пусне малко кръв,каза че не било заразно,нито опасно за други кучета,или хора,а вчера един друг доктор ми каза,че папиломата била силно заразна,че се предавала лесно по куетата,както и при хората и че е много опасна,при жените примерно се образувало рак на матката и подобни сериозни обвинения към папиломата,искам да попитам вярно ли е това,как се е заразило моето куче и какъв е най добрия метод за лекуване,онзи ден надрасках образуванието му,докато пусна малко кръв,както ми казаха,мога ли да имам контакт с кучето,опасно ли е
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   nevVn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 09:07 AM

Цитат(shaarkyy @ Sep 24 2009, 04:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,на едното ми куче му излезе образование някаде преди около 45 дена,в началото беше като пъпчица и постепенно взе да нараства,докторът го видя и каза че е папилома вирус,каза да не го пипам и че ще изчезне от самосебе си,или да го надраскам с бръснарско ножче докато пусне малко кръв,каза че не било заразно,нито опасно за други кучета,или хора,а вчера един друг доктор ми каза,че папиломата била силно заразна,че се предавала лесно по куетата,както и при хората и че е много опасна,при жените примерно се образувало рак на матката и подобни сериозни обвинения към папиломата,искам да попитам вярно ли е това,как се е заразило моето куче и какъв е най добрия метод за лекуване,онзи ден надрасках образуванието му,докато пусна малко кръв,както ми казаха,мога ли да имам контакт с кучето,опасно ли е

shaarkyy, втория доктор ти е дал, много вярна информация, относно папилома вируса, при хората наистина има такова действие и е особенно опасен, не само за жените, а и за мъжете, с тази разлика, че карантинния период при мъжете е по-голям, т.е. те са по-скоро преносители, но има вероятност и при тях да се развие. Относно лечението, на мен ми се струва, че идеята за нарязване, не е особенно добра, защото при хората, папиломните образувания се изгаря/изсушават, това става с едно лекарство, третира се в домашни условия, като с него се маже образуванието и до 5-6 дни то изчезва.
Общо взето бих те посъветвала, относно лечението да се довериш на втория доктор.
User's Signature

Качена снимка

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема