Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#401 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2011 - 07:49 PM

Показване на мнениетоnikolaev, в 23 August 2011 - 12:45 PM, написа:

появиха се екземи по краката , някои знае ли как да ги лекувам

еми с нещо срещу екземи по краката :ba_025:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#402 Потребителят е офлайн   hopi Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 01:38 PM

Нашият Ровар е ротвайлер на около годинка.По кожата му се появиха ранички и козината му започна да пада по тези места.До сега бе лекуван от двама ветеринари,но без видим ефект.Днес бе прегледан от специалист ,който не работи в страната.Взе проби и след анализ установи ,че има гъбички,но не познава лекарствата в страната и трябва да си намерим сами от аптеките тук.Бихте ли ми препоръчали нещо ефикасно,и такова за дезинфекция и предпазване понеже ми казаха,че е заразно.Предварително благодаря за оказаното съдействие!

#403 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 01:44 PM

Досега не съм виждал рот, който да няма гъбички по краката. Междудругото май не са точно гъбички... мисля, че се получаваше от спане на твърдо, или нещо такова.

#404 Потребителят е офлайн   hopi Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 01:51 PM

Показване на мнениетоPlayers, в 29 August 2011 - 01:44 PM, написа:

Досега не съм виждал рот, който да няма гъбички по краката. Междудругото май не са точно гъбички... мисля, че се получаваше от спане на твърдо, или нещо такова.

Извинявам се,грешката е моя.Раните са по главата и гърба.

#405 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2011 - 02:11 PM

Не Ви съветвам да предприемате лечение с лекарства препоръчани във който и да е форум.Ако сте в чужбина,да Ви предпишат курс на лечение там и си купете лекарствата от там.Тук може да се консултирате за дадено лекарство дали се внася или за заместители.Вземете си всички изследвания които са му правени,с тях също може да се консултирате в Бг.
Ако не сте доволни от досегашният Ви Ветеринар,винаги може да го смените.Във форумът може да Ви посъветват къде да отидете,но никой Ветеринар няма да Ви предпише лечение. :smile:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#406 Потребителят е офлайн   ajax_1912 Икона

Публикувано: 10 October 2011 - 04:58 PM

Здравайте хора! Наскоро правихме операция на ротвайлера ми и днес е 2-ри ден от операцията. Досега никога не са оперирали което и да е куче което съм имал, и искам да попитам, нормално ли е изведнъж да изниква доста силна болка очевидно, и да продължава около 5 секунди, и кучето скимти много силно ? И ако може някой съвет как да го храня? Много се притеснявам защото не обичам да го гледам как го боли!

Проблема беше че имаше голяма подутина от лявата страна! Която се подуваше и спадаше когато си пойска!

След операцията се разбра че му се е било забило осило много на дълбоко и тази голяма подутина всъщност е била топка гной!

Ако съм качил снимка, тя е след операцията!

#407 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 11:58 AM

Хора мойта ротка за 6 месеца кара 2ра мнима бременност.има ли някои запознат по :dh_188: тази тема.

#408 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 15 November 2011 - 12:03 PM

има такава тема,ето я : http://forum.dog.bg/...b0%d1%82%d0%b0/
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#409 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2011 - 12:07 PM

мерси :ba_025:

#410 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 08:34 PM

Здравейте! От един месец и аз имам ротвайлерче :smile: , а форума го чета от доста време.За да съм информиран и да отглеждам правилно кучето си.По принцип не съм от пишещите по форумите , но възникна малък проблем.Моето ротче кат си седне и започват да му трепери единия крак и то тоя дето не му е опорния , а свободния.Според ветеринара ми е липса на калции.Знам , че трябва да му се пуснат изследвания , но в малкия град от 18-ти век ветеринарна лаборатория няма.В хуманната първо ме изгледаха странно , а после категорично ми отказаха.
Храня с Purina Pro Plan,По съвет на ветеринара му давах три дена конски дози калции делис , но и това не помогна.Последваха инжекции калции и Б12.Ефект никакъв.Продължава да си трепери и това е.
Спрях му калция за една седмица и от понеделник трябва да почна да давам пак.Но не съм сигурен , че трябва да го правя.
Тук четох за ротвайлерка със същия проблем , но отговор на питането няма.Та въпроса ми е това треперене може ли да е от липса на калции или да търся другаде причината?
И втори въпрос.Какви са признаците на предозиране с калции?
Благодаря предварително на отзовалите се.
Приятна вечер:beer:
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#411 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 09:24 PM

Показване на мнениетоDzveru, в 18 November 2011 - 08:34 PM, написа:

... дена конски дози калции делис , но и това не помогна.Последваха инжекции калции и Б12.Ефект никакъв.Продължава да си трепери и това е.
Спрях му калция за една седмица и от понеделник трябва да почна да давам пак.Но не съм сигурен , че трябва да го правя.
Приятна вечер:beer:

Този проблем често се среща при младите кучета, особено ако не са с особено здрава костна система и ако са били системно недохранвани от съвсем малки. Третирането с "конски дози калций" може да има необратим ефект. Особено когато храниш кучето с висок клас гранули. Най-често треперенето изчезва с времето, но все пак е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО малкото да бъде видяно от добър специалист, да му бъдат направени кръвни изследвания, евентуално и рентген. Всичко останало е шарлатания и игра със здравето на животното.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#412 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 12:00 AM

Хм, винаги съм се чудел по - какво се познава дали кучето е със силна костна система. Може ли това да се определи с просто око?

П.С. И самото понятие ''костна система'' какво точно означава?

#413 Потребителят е офлайн   Wiktor Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 09:14 AM

Показване на мнениетоPlayers, в 19 November 2011 - 01:00 AM, написа:

Хм, винаги съм се чудел по - какво се познава дали кучето е със силна костна система. Може ли това да се определи с просто око?

П.С. И самото понятие ''костна система'' какво точно означава?

до колкото знам, костна система означава всички кости, костици и подобни в тялото ?
а понеже наскоро водихме нашия сладур на ветеринар за рентгенова снимка, разбрах че силна слаба костна система значело плътността на повърхностния слой на костта, който се определял, което се определяло в зависимост от калция, който получава

#414 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 09:43 AM

Това с калцийя, особено конски дози, е сигурен начин да се съсипе куче.
Преди даване на калций - задължително кръвен тест. Всяка лаборатория го прави. В хуманните просто се носи кръв. Ако не - повечето големи лаборатории работят и с куриери. Малък град днес е несъстоятелен аргумент. Направете снимка на тазобедрените стави.
User's Signature

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   niknak560 Икона

Публикувано: 21 November 2011 - 03:27 PM

здравейте,имам ротвайлер на 3 месеца и 20 дена,но в момента съм на 200км от него и до следващия понеделник не мога да го заведа на доктор.проблема е следния-в акото му имало малко кръв или нещо подобно - от 4 дни жената започнала да му дава всяка вечер с яденето по един морков и от тогава се появила и кръвта.кучето се храни три пъти на ден с гранула а вечер с ориз и месо смесени с морков и сварено яйце с черупките-никога не е хапвал кости,изключвам и вероятноста да е ял нещо случайно,много е активен , "видимо здрав" и лаком,закъснял съм с третата ваксина 4 дни и ще закъснея още 7 дни,кучето се гледа на двора с друго куче - това е за което се сещам,моля за компетентни мнения и препоръки

#416 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 November 2011 - 04:41 PM

Сигурно ли е, че е подобно на кръв, а не парченца морков? Напълно възможно е кучо изобщо да не може да усвои моркова и да остават парчета в изходния материал (при нас имаше куче, което хранеха с моркови и мога да кажа, че всички моркови си излизаха не усвоени, но просто на малки парченца). Другото - защо с черупки? Ако черупките се усвояваха от организма и бяха лесно разградими, нямаше да намираме черупки на милиони години. А ако са попаднали по-остри парчета, напълно вероятно е да са одрали някоя стена.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   niknak560 Икона

Публикувано: 21 November 2011 - 09:52 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 21 November 2011 - 04:41 PM, написа:

Сигурно ли е, че е подобно на кръв, а не парченца морков? Напълно възможно е кучо изобщо да не може да усвои моркова и да остават парчета в изходния материал (при нас имаше куче, което хранеха с моркови и мога да кажа, че всички моркови си излизаха не усвоени, но просто на малки парченца). Другото - защо с черупки? Ако черупките се усвояваха от организма и бяха лесно разградими, нямаше да намираме черупки на милиони години. А ако са попаднали по-остри парчета, напълно вероятно е да са одрали някоя стена.

жена ми казва,че е малко кръв в акото и акото е меко,но не е диярия,а колкото до черупките-спираме ги

#418 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2011 - 05:13 PM

Кучето ми от 2-3 дни пие адски много вода! Днес например съм й доливал 3 пъти, което ще рече, че е изпила днес близо 5 литра вода.... чак се е надула. :dh_188: Иначе отстрани погледнато й няма нищо - всe същата лудетина си е.... само дето нещо се е пропила...

П.С. Вчера дори повърна докато слизаше надолу по стълбите, пак се беше надула с вода и направо й потече от устата.

#419 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2011 - 03:48 PM

Показване на мнениетоPlayers, в 23 November 2011 - 06:13 PM, написа:

Кучето ми от 2-3 дни пие адски много вода! Днес например съм й доливал 3 пъти, което ще рече, че е изпила днес близо 5 литра вода.... чак се е надула. :dh_188: Иначе отстрани погледнато й няма нищо - всe същата лудетина си е.... само дето нещо се е пропила...

П.С. Вчера дори повърна докато слизаше надолу по стълбите, пак се беше надула с вода и направо й потече от устата.

Благодаря за отделеното внимание! :ab_041: Вече си пие вода в нормални количества. Не знам каква беше причината. :re_037:

#420 Guest_flu_vessi_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 December 2011 - 08:02 PM

Здравейте,
Преди 1-2 седмици и моето куче започна да пие адски много вода, близо по 3-4 литра дори повече на ден! В началото си мислехме, че е от времето и не обърнахме голямо внимание. Той е на почти 8 години и на 05.12.2011г. вечерта към 23:30 получи гърч(за 1-ви път) без пияна, но много вода му е изтекла през устата по време на гърча,след 2-3мин. се оправи,все едно нищо не се беше случило, но все пак го заведохме на ветеринар. Единствено пулсът му беше учестен, всичко друго си беше нормално, хапваше бизквитки, тичаше,беше си същото куче. На другия ден вет.лекар му взе кръв и му направи изследвания. Оказа се че всичко си е нормално, само показателите за бъбреците са по-високи,но пак са си в нормата. Взе му урина, от това изследване се оказа, че урината е много разводнена, но въпреки всичко вет.лекар не може да каже причината нито за гърча, нито дали има проблем с бъбреците. Каза,че проблема може да е в това че го враниме със свински гръкляни,или по-точно от жлъчката в гръкляните.( които варим много добре, слагаме и зеленчуци). Сега го е сложил на диета със специална лечебна суха храна,но ме притеснява, ако не е от това да не стане по-лошо като минава време! Кажете ми възможно ли е да е от храната? И може ли да получи гърч от бъбреците? Кажете ми и от какво може да се получи този гърч? Съжалявам за многото въпроси, но ми е много притеснено! :(

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни