още утре ще я заведа на вет,защото днес е много специален ден.ще ви пиша утре за него
Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 25 May 2009 - 08:53 AM
още утре ще я заведа на вет,защото днес е много специален ден.ще ви пиша утре за него
Публикувано: 25 May 2009 - 07:01 PM
Публикувано: 25 May 2009 - 08:03 PM
gerry_22, в May 25 2009, 09:53 AM, написа:
Ия стискаме палци да не е нещо сериозно.
Много ми стана мъчно като прочето,да ни пишеш когато разбереш какво и е на Ия.
Гери и за теб стискаме палци
Аз като по неопитна да попитам какви са предпоставките за появяване на екземи при мечетата?Има ли начин да се предотврати това,защото съм сигурна че ще им е много неприятно и та тях и на нас.
МОята пакостница въпреки многобройните играчки който има си е харесала едни джапанки на детето и само с тях си играе като ги докопа.А Ванеса(дъщеря ми)като добра как и ги носи самичка

Когато положението стане наПЕЧЕНО, ПЕЧЕНИТЕ мацки хукват на пазар!!!
Публикувано: 25 May 2009 - 11:21 PM
gerry_22, не се притеснявай, ти ги наблюдаваш и си ги хванала на време, ще се оправи Айра. Сигурно ще взимате хапчета, но ако ти даде и за мазане щом е на лапите ще го облизва затова си приготви, бебешки памучни чорапки и ги слагай поне за половин час след намазването.Айде оздравявайте!!!
MIla,няма Чау,което да не е предразположено към екземи по-природа! Причините понякога са вътрешни и външни. Като правило се пазят от лягане на влажни места /банята/,всекидневно ресане на козината да не се сплита,и да не запарва. При най-малкото спарване, те започват да се чешат и така възпаляват кожата до кръв. Тук всички сме минали това, и всяка година поне веднъж правят рани, колкото и да ги пазим! Проблема е, че екземите са много упорити, и само ако се хване веднага и навреме, не се разпространяват и на повече места по-козината.
Публикувано: 26 May 2009 - 11:07 AM
Публикувано: 26 May 2009 - 05:00 PM
mary_belcheva, в May 26 2009, 10:34 AM, написа:
Дано няма основания за големи притеснения. Пожелавам бързо оздравяване на мечетата!
Целувки от мен и Арес.
днес бяхме на ветеринар-оказа се,че по-всяка вероятност ни се е възпалила жлезата-аз наистина доста силно усещах неприятната миризма последните дни.раничките са на всяка лапа на едно и също местоположение,така,че е много малко вероятно да е мокра екзема,или въобще някакъв вид екзема.и такааааааааа изстискаха жлезата-УЖАСНО ВЪЗПАЛЕНА БЕШЕ.и сега сме 4-5 дни в изчакване да видиме дали раничките ще завехнат.ако не,ще се мажеме с нещо.Айра ми наклепа едно хубаво колата,явно е отвикнала да се вози.........и така,нищо страшно май
Публикувано: 26 May 2009 - 10:33 PM
gerry_22, в May 26 2009, 06:00 PM, написа:
Важното е, че всичко е сравнително спокойно
Публикувано: 27 May 2009 - 11:22 AM
*LEA*, в May 27 2009, 01:17 AM, написа:
когато жлезата е възпалена първия признак за това е някакъв проблем с козината.Симба например се хапеше отзад за опашката и там си правеше раничка.НО откакто е родила(да чукам на дърво)няма никакъв проблем с нея.вече цяла година.Айра пък понеже е много дебеличка не може да си хапе дупето,а само се върти нервно и явно си е погризквала лапичките.с вета сме озадачени защо и на четирите лапички го е направила(ако наистина е от жлезата,де).немската ни овчарка Джеси пък почваше да куца при такова възпаление.тя е вече на 12-13 год.и откакто е поодъртяла няма такива проблеми.
при много кучета пък се наблюдава цялостно окапване на козината,всмисъл,ако не се вземат мерки навреме.
това е,което аз знам.
а за гледката на задната седалка разбрах,че Айри въобще не сдъвква гранулите.почти всичките си бяха набъбнали кръгли топчета .между другото,понеже и мен ме хвана финансовата криза сега сме на обикновен дог чоу-пупи,пиле с ориз,и мойте си го похапват с голяма наслада.даже наблюдавам леко покачавне на килцата на мамчето.като цяло им се отразява много добре.вече сме на финала на чувал от 18кг.междувременно давам и витамини на верселе лага-с омеги.
Публикувано: 28 May 2009 - 09:06 AM
*LEA*, аз имам и булонка (в "другото къщи"). При възпаление на жлезата направо си изяжда гръбчето - точно над опашката и му пада козинката.
gerry_22, Арес е същия
Публикувано: 28 May 2009 - 10:01 AM
а относно возенето в кола-свикват,а и не трябва да е непосредствено яло кучето,защото става по-страшно.Айра беше закусвала сутринта в 8,а я водих на вет в 3.имам щастието,че имам професионална техника за пране,иначе.........положението беше много оклепано.трябваше да ви пусна една снимка,за да видите и да ви се догади и вас
Публикувано: 28 May 2009 - 10:07 AM
та значи нашата Лили с Ланди имаше бал......беше невероятна кукла,ще пусна снимка само след нейно разрешение.беше много хубаво.а от това,което видях в у-щето и -тя беше една от най-хубавите моми.
Публикувано: 29 May 2009 - 10:28 AM
gerry_22 на Лили пожелавам, много късмет и успех , да е здрава и засмяна.Нека всички те и мечти се превърнат в реалност.
Публикувано: 30 May 2009 - 10:36 AM
сега вече е на 6 месеца и е 13 кила.Как мислите добре ли е за женска, защото на мен ми се струва,че е малко дребна?
Публикувано: 30 May 2009 - 01:11 PM
целувки от моите рижко и черньо.
Публикувано: 30 May 2009 - 03:50 PM
Пламиту, коя е местноста на която сте били? Добавените снимки са много хубави. Самър сама ли си влиза във водата, не се ли страхува?

Вход

Горе
Цитиране +