Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1041 Потребителят е офлайн   bebcho Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2009 - 08:23 PM

Здравйте,отдавна не съм писала,но сега имам проблем и се надявам да ми помогнете.Моето мече е на 7 месеца и половина.От няколко дни е адски неспокойна,постоянно скимти...Днес докато я решех забелязах,че има кръв около "катеричката" й.Но незнам дали е цикъл,защото съм чела,че когато това стане би трябвало да има кръв по пода,но при нас няма.Нарочно я оставих на леглото,но когато стана и там нямаше нищо.Просто незнам,не мога да си намеря място от притеснение и мисля утре да я заведа на лекар.Но докато дойде утре ще откача.Много моля за някакво мнение или съвет.Благодаря предварително...Целувки на мечетата

#1042 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2009 - 09:37 PM

Просто това ви е първото разгонване,няма място за притеснение ... не винаги има кръв по пода.
Най-често тя се "самопочиства" и не оставя следи.
User's Signature

Качена снимка

#1043 Потребителят е офлайн   bebcho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2009 - 08:11 AM

Много ти благодаря

#1044 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2009 - 06:02 PM

Норита,аз не разбрах-вие ли сте подстригали мецанка или сте я водили на куч.фризьор?на мен ми се струва ,че в момента си сменя козината.трябва да изресвате много старателно старата козина,за да не се допуска тя да запарва новата.
много ми е интересно колко кг сте?ние си държим едни кг с 1-2 разлика-Айри е 22-24кг,Сиба е -18-20кг,Нора ми се струва добре сложена. :ab_041:

#1045 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 July 2009 - 06:15 PM

Мецана си я подстригах аз, защото фризьора каза "аз това куче няма да го подстрижа" :) Не знам каква беше причината, но безсмислено я разходихме до Стара Загора и после аз си купих от един зоомагазин ножица и 7 часа се подстригвахме (беше много изморително). За височина - малко по ниски от нормалното за стандарта, но предполагам, че това е от рахита, но поне крачетата се изправиха хубаво (бяха х-образни), а за теглототоку що се претеглихме - 21кг и 700гр... Хм, като се замисля мислех че тежи поне 35-7 кг, защото като я вдигам ми е ужасно тежка :) А бебешкия пук ни е голям проблем за това я и подстригах. Не пада изобщо нито с ресане, нито с нищо, но сигурно е заради добавките и лечението. Все още е с бебешки пух. Но откакто я подстригах тя очевидно се чувства много по добре :) Ам това ни е четката... такава ни препоръчаха когато взехме Нора от един магазин в Стз. Прикачена снимка

Целувки на всички божествени мечета :*
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1046 Потребителят е офлайн   Elektra1208 Икона

Публикувано: 10 July 2009 - 03:53 PM

Здравейте!
Не знам дали тук е мястото да се представим.
Аз съм от София и от 4 месеца си отглеждам едно сладко мече- Анджело, което днес става на 6 месеца. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#1047 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 10 July 2009 - 04:56 PM

Добре дошъл Анджело.Ако може да разкажат за теб и да качат някоя снимчица да те видим. :va_010:

#1048 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 July 2009 - 05:28 PM

Добре дошли Анджело, може да пускате снимки във фотогалерия да видим мечето!!! :re_037:

сесе, как сте с ИРА не сте писали скоро??!!?! :dog:

#1049 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 July 2009 - 02:48 PM

Не исках да пускам нова тема, за това реших да пиша тук. Имаме си проблемченце. На опашката в основата имаме гнойна рана. Видях я едва вчера, когато се хапеше и подстригах мястото. Много ми се притеснено, та чак ми се плаче. Не е голяма - около 2-3 см в диаметър. С майка ми, която дойде да я прегледа днес решихме че е от осил, и започнах да я мажа с едно антибиотично кремче: Baneocin на sandoz. Очевидно я боли, когато някой я доскосне на мястото. Мога ли да й слагам тампонче с тетра или KMNO4? Иначе няма промяна в поведението, а се чудя дали ако осила е вътре ще излезе сам?
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1050 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 06:09 PM

Норита, сигурни ли сте че е от осил? Ние имахме екзема на опашката миналата година. Идете на лекар, ще дадат с какво да мажете.

#1051 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 July 2009 - 06:24 PM

Категорично не е екзема, само съжалявам, че не съм го видяла по рано, можеше да не се възпали. Иначе в момента съм в един адски малък град до Стара Загора и тука вета може само да скопява прасета... :)
User's Signature

Качена снимка

#1052 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 06:42 PM

:-) адски малък град до Ст.Загора звучи толкова познато....На нас ни даваха просто хирургичен разтвор за екземите, едно розово и се разтваря във вода. Би трябвало поне това да има вета за да почисти раната...Ние също мислехме, че първата ни екзема е от забит осил, но не би.

#1053 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 08:40 PM

Норита, /ккк/ има предвид хибитан. Той се взима от вет.аптека или клиника и с него се прочиства няколко пъти на ден раната. Това което може да направите е следното вземете Преднивет-5mg таблетки давай по две на 12 часа- в продължение на три дни. После 3 дни по 1 таблетка на 12 часа. това лекарство се взема от вет.аптека. От хуманитарна аптека вземи Ciprofloxacin Actavis това е антибиотик за гнойната зона, да може да го игнорира без инжекции. На 12 часа по половин хапченце, ако има нещо неразбрано пиши. За инжекции трябва вече при вет.лекар ако се разраства или изпуснете нещата от контрол.

#1054 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 08:39 PM

Норита, /ккк/ има предвид хибитан. Той се взима от вет.аптека или клиника и с него се прочиства няколко пъти на ден раната. Това което може да направите е следното вземете Преднивет-5mg таблетки давай по две на 12 часа- в продължение на три дни. После 3 дни по 1 таблетка на 12 часа. това лекарство се взема от вет.аптека. От хуманитарна аптека вземи Ciprofloxacin Actavis това е антибиотик за гнойната зона, да може да го игнорира без инжекции. На 12 часа по половин хапченце, ако има нещо неразбрано пиши. За инжекции трябва вече при вет.лекар ако се разраства или изпуснете нещата от контрол.

#1055 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 08:36 PM

#1056 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2009 - 07:44 AM

sara92 златна си душицо. Аз с вета така или иначе тук няма да се посъветвам, защото когато куч имаше бронхит каза, че е вродено заболяване на белия дроб и трябва да я евтаназираме... и обърка краста с гъбички... Разбирам го човека. В Гълъбово (малкото градче) има 10тина породисти кучета, за които стопаните се грижат и той няма къде да практикува. Все пак за твоя съвет се посъветвах с пича от ветеринарната аптека и с майка ми (хуманен лекар, ама пак става :ab_041: ) и казаха, че това е отличен вариянт, за да сме сигурни. Започваме лечението още днес, но се надявам да е само осил. Препоръчаха ми и разтворен във вода калиев перманганат, но той е по-сложно разтворим, защото ако има кристалчета правят проблем с кожата и много оцветява козината, та ще следваме твоя съвет. Само не разбрах - да го даваме докато разничката отмине или определено време, защото примерно човешкия антибиотик се пие 5 дни, независимо от подобрението?

ккк благодаря и на теб :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1057 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 08:19 AM

Норита, бързо оправяне! :smile:
А аз съм Тополовград та затова малките градчета в този район са ми познати :-) Разбирам те и за вета....Стискам палци :-)

#1058 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 14 July 2009 - 10:36 AM

Вярно е ,че sara92 :gb_023: е златна .Винаги дава перфектни съвети :wub:

#1059 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 14 July 2009 - 11:50 AM

Здравейте, първо се извинявам за трикратния ми пост по-горе, точно в момента на пускане ми изписа,че във форума има профилактика и да опитам пак след 20 мин. Не смятах поста за пуснат. :smile:

Норита, за промиването на раничката само хибитан ползвай. Пълниш една малка спринцовка и буквално промиваш след това подсушаваш със стерилна марличка, памука се лепи, ако пък натриваш ще го боли животинчето. За антибиотика всичко е дадено за 6 дни, дори може ако не завехне мястото да се даде и до седмия. Дозата е половинка до 30 кг, не вярвам да сте по-тежки?! Разбирам, че може да сложите и инжекция сами, ако може направете го. Един брой БАЙТРИЛ-5% и един брой КАЛИЕРКОРТИН поотделно на врата отгоре. Дезинфектираш повдигаш леко кожата и слагате въобще няма да усети, само ако може да го направите иначе НЕ. Ако се разраства пък инж. ще са други. Дано се оправите бързо, това е засега. :ba_025:

kkk, леко и приятно лято на теб и Йорк! :re_037:
IA, благодаря много. Нали затова сме тук, да си помагаме и да обменяме опит за това което не знаем! Приятна почивка и на Вас през лятото! :dog:

#1060 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 July 2009 - 10:00 AM

Maлко инфо: Благодарение на вас, мили дами, раничката на опашката ни е в отлично състояние. Вече не я боли когато я промивам и ще я мажа още два дни :) Утре заминаваме на море, но тя не обича водата, така, че няма да е проблем за раничката, но ще внимаваме за осили и тем подобни други бурени. Мерси на всички, залтни сте! :wub:
Много мечешки поздрави!
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема