Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1051 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 13 July 2009 - 06:24 PM

Категорично не е екзема, само съжалявам, че не съм го видяла по рано, можеше да не се възпали. Иначе в момента съм в един адски малък град до Стара Загора и тука вета може само да скопява прасета... :)
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1052 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 06:42 PM

:-) адски малък град до Ст.Загора звучи толкова познато....На нас ни даваха просто хирургичен разтвор за екземите, едно розово и се разтваря във вода. Би трябвало поне това да има вета за да почисти раната...Ние също мислехме, че първата ни екзема е от забит осил, но не би.

#1053 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 08:40 PM

Норита, /ккк/ има предвид хибитан. Той се взима от вет.аптека или клиника и с него се прочиства няколко пъти на ден раната. Това което може да направите е следното вземете Преднивет-5mg таблетки давай по две на 12 часа- в продължение на три дни. После 3 дни по 1 таблетка на 12 часа. това лекарство се взема от вет.аптека. От хуманитарна аптека вземи Ciprofloxacin Actavis това е антибиотик за гнойната зона, да може да го игнорира без инжекции. На 12 часа по половин хапченце, ако има нещо неразбрано пиши. За инжекции трябва вече при вет.лекар ако се разраства или изпуснете нещата от контрол.

#1054 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 08:39 PM

Норита, /ккк/ има предвид хибитан. Той се взима от вет.аптека или клиника и с него се прочиства няколко пъти на ден раната. Това което може да направите е следното вземете Преднивет-5mg таблетки давай по две на 12 часа- в продължение на три дни. После 3 дни по 1 таблетка на 12 часа. това лекарство се взема от вет.аптека. От хуманитарна аптека вземи Ciprofloxacin Actavis това е антибиотик за гнойната зона, да може да го игнорира без инжекции. На 12 часа по половин хапченце, ако има нещо неразбрано пиши. За инжекции трябва вече при вет.лекар ако се разраства или изпуснете нещата от контрол.

#1055 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 08:36 PM

#1056 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2009 - 07:44 AM

sara92 златна си душицо. Аз с вета така или иначе тук няма да се посъветвам, защото когато куч имаше бронхит каза, че е вродено заболяване на белия дроб и трябва да я евтаназираме... и обърка краста с гъбички... Разбирам го човека. В Гълъбово (малкото градче) има 10тина породисти кучета, за които стопаните се грижат и той няма къде да практикува. Все пак за твоя съвет се посъветвах с пича от ветеринарната аптека и с майка ми (хуманен лекар, ама пак става :ab_041: ) и казаха, че това е отличен вариянт, за да сме сигурни. Започваме лечението още днес, но се надявам да е само осил. Препоръчаха ми и разтворен във вода калиев перманганат, но той е по-сложно разтворим, защото ако има кристалчета правят проблем с кожата и много оцветява козината, та ще следваме твоя съвет. Само не разбрах - да го даваме докато разничката отмине или определено време, защото примерно човешкия антибиотик се пие 5 дни, независимо от подобрението?

ккк благодаря и на теб :wub:
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1057 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 08:19 AM

Норита, бързо оправяне! :smile:
А аз съм Тополовград та затова малките градчета в този район са ми познати :-) Разбирам те и за вета....Стискам палци :-)

#1058 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 14 July 2009 - 10:36 AM

Вярно е ,че sara92 :gb_023: е златна .Винаги дава перфектни съвети :wub:

#1059 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 14 July 2009 - 11:50 AM

Здравейте, първо се извинявам за трикратния ми пост по-горе, точно в момента на пускане ми изписа,че във форума има профилактика и да опитам пак след 20 мин. Не смятах поста за пуснат. :smile:

Норита, за промиването на раничката само хибитан ползвай. Пълниш една малка спринцовка и буквално промиваш след това подсушаваш със стерилна марличка, памука се лепи, ако пък натриваш ще го боли животинчето. За антибиотика всичко е дадено за 6 дни, дори може ако не завехне мястото да се даде и до седмия. Дозата е половинка до 30 кг, не вярвам да сте по-тежки?! Разбирам, че може да сложите и инжекция сами, ако може направете го. Един брой БАЙТРИЛ-5% и един брой КАЛИЕРКОРТИН поотделно на врата отгоре. Дезинфектираш повдигаш леко кожата и слагате въобще няма да усети, само ако може да го направите иначе НЕ. Ако се разраства пък инж. ще са други. Дано се оправите бързо, това е засега. :ba_025:

kkk, леко и приятно лято на теб и Йорк! :re_037:
IA, благодаря много. Нали затова сме тук, да си помагаме и да обменяме опит за това което не знаем! Приятна почивка и на Вас през лятото! :dog:

#1060 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 July 2009 - 10:00 AM

Maлко инфо: Благодарение на вас, мили дами, раничката на опашката ни е в отлично състояние. Вече не я боли когато я промивам и ще я мажа още два дни :) Утре заминаваме на море, но тя не обича водата, така, че няма да е проблем за раничката, но ще внимаваме за осили и тем подобни други бурени. Мерси на всички, залтни сте! :wub:
Много мечешки поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#1061 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 July 2009 - 01:13 PM

Норита, весела почивка и приятно прекарване, тази година може да заобича водата, къпането няма да е проблем, а съхненето на козината! :ie_146:

#1062 Потребителят е офлайн   Elektra1208 Икона

Публикувано: 18 July 2009 - 09:58 PM

Качих няколко снимчици на Анджи в галерията, тези дни ще кача и по-нови, че в момента нямам на този компютър.
Да ви попитам вие как издържате в жегите? На мен не ми се иска да го подстригвам,но като го слушам как диша мечо и ми става жал направо- много му е топло.
А сега и гъбички лекуваме, чудя се как ги е завъдил, дали не е от жегата?
Весела почивка на Норита! :smile:
User's Signature

Качена снимка

#1063 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 July 2009 - 11:31 PM

Elektra1208 добре дошла :smile: и нас жегите много ни морят .Поръчала съм за ИЯ климатици в всички стаи.А гъбичките вероятно са ти от жегата.

#1064 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 July 2009 - 07:46 AM

Показване на мнениетоElektra1208, в Jul 18 2009, 10:58 PM, написа:

Качих няколко снимчици на Анджи в галерията, тези дни ще кача и по-нови, че в момента нямам на този компютър.
Да ви попитам вие как издържате в жегите? На мен не ми се иска да го подстригвам,но като го слушам как диша мечо и ми става жал направо- много му е топло.
А сега и гъбички лекуваме, чудя се как ги е завъдил, дали не е от жегата?
Весела почивка на Норита! :smile:

Мерси много :md_064: . А за козината - подстригахме се ние и дишаме по-леко, но пак не може да седи на топло дълго време и пак не иска да излиза наобяд. Ако искате подстрижете я - определено им е по лекинко на душиците хубави.
User's Signature

Качена снимка

#1065 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 July 2009 - 10:50 AM

:oj_088: Горещините много ни морят! И на море да са едва ли някой би си оставил кучето под слънцето....IA--,аз също им пускам климатика и това е спасението! ЕЛЕКТРА, гъбичките стават наистина в повечето случай в жегите, но винаги са комбинирани ако кучето има навик да спи на мокро /баня, мокра трева и т.н/.За момента им е хладно, обаче козината се спарва и се появяват различни проблеми. Досега съм била против постригването, но явно стопаните са разбрали колко повече главоболия си спестяват като намалят дължината на козината. Минимално беше намалила Бижу, и визията беше добра, някой направо ги орезиляват...В момента завиждам на тези от Велинград, Банско, Бачково...там климата е винаги прохладен! Амииии прохладен ден..! :ba_025:

#1066 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 08:42 PM

sara92, благодаря :-) Хубаво лято и на Вас и...малко повече прохлада. Тези дни е страшен мор. Мислех да ходим на разходка извън София този уикенд, но едва ли щеше му се отрази много добре разходка в тази жега...и решихме да си останем. Може би другата седмица.
Ние си намерихме и кърлеж преди около 2 седмици, много хубаво забит и дебел. Мястото още е подуто, мажем с крем и чакаме да мине.

#1067 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 July 2009 - 09:56 PM

kkk, още ли не сте се оправили от кърлежа? Какво казва вета?

#1068 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 July 2009 - 09:56 PM

kkk, трябва ухапването от кърлеж да е преминало, знам много е неприятно..Бързо оправяне на Йорк. Сега и в планината има едни дребни чернички кърлежи, и там няма спасение...Приятен уикенд! dog.gif

#1069 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 July 2009 - 12:05 AM

Да ви споделя как ИЯ едва не ми докара инфаркт.Като си простирам по нощите и тя си играе с нощните пеперуди, изведнъж почва да тръска глава и какво да видя ОСА.Гадината я ужилила в устата, проснах си аз и гледам моята мецанка започва да се подува,направо усничките и се бяха завряли в устата ud_009.gif .От там да не губя време да будя съпруга си, викнах такси.Малкият естествено чу и почна да плаче.Добре че таксито дойде бързо и намерихме денонощна аптека.Пред аптеката и дадох 4 и 1/2 таблетки Преднизолон Актавис и веднага почна да спада.Е това не значи че ще мигна цяла нощ, но какво да се прави нали ми е маминото момиченце wub.gif .Сега спи след като 6 пъти се опита да гони по терасата пак пеперуди ea_103.gif ,но парен каша духа не и давам.Та лошото идва много бързо, сега направо не мога да повярвам ,че стана седя и я гледам,а сърцето ми ще изкочи. ud_009.gif

#1070 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 July 2009 - 01:01 AM

Добре,че си реагирала навреме и се е оправила.Поздрави и много целувки dog.gif
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 52