Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1231 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 01 November 2009 - 01:41 PM

Нори ще ти поръчам няма пробем и без това ще вземам за ИЯ.
sara92, Белкандо Ия не и фен много , а и няма нищо общо с Фролик.Тя е деликатесна храна и съвсем друга консистенция от познатите храни.Гранулките са меки като сушено месо.Има и пилешико и телешко с моркови и други зеленцуци ,а и спомага за перисталтиката.Някой хора я вземат за лакомство.Мисля ,че ще останеш много доволна.

#1232 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 01 November 2009 - 10:45 PM

М да, аз мисля да я взема като подстрекаване за малко обучение, т.е. като награда.

User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1233 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 01:19 PM

Здравейте :-)

Пиша много набързо, защото още съм стресирана. Бяхме на лекар, че кучо повърна сутринта. Процедурата вече я знаем, случвало ни се е друг път...ренген, пълна кръвна картина, биохимия. Чакайки отвън виждаме прекрасна голдън ретрийвърка, нашия започва ухажване...заговаряме със собственика и човека споделя, че са болни от рядка и много страшна болест - дирофилариоза. Посъветва ни да говорим с нашия вет, защото се предава от комари и външно може и да не прояви симптоми. Стана ми много криво....Вижда се, че я обожават...Идва нашия ред влизаме и ни казват, че имаме тромбоцити под нормата, което не е добре. И...започваме да говорим за същата болест като на голдънката ea_103.gif Казват ни, че при нас е малко вероятно, защото няма други симптоми - температура, анемия...Предлагат да направим тест. Естествено се съгласявам. Питам има ли лечение - има, казва вета, но...е опасно.Кучо го обичам повече от мен си.. Прибрахме се в къщи, чакайки да ни се обадят с резултатите. Реших да видя каква все пак е тази болест и о ужас! Установих, че вътрешното обезпаразитяване с дронтал не е достатъчно. Никога не съм го знаела! Винаги съм смятала, че адвантикс и дронтал са напълно достатъчно за кучо да няма паразити. Да, ама не. Това бяха най-дългите 2 часа за мен...чакайки дали теста ще е положителен или отрицателен. Започнах да се обвинявам, как можах да съм толкова тъпа, та да не прочета предварително и да взема мерки...Изобщо кошмар. Обадиха се - отрицателен е! (Благодаря ти Боже и кучешки Боже!) Задължително ще взема мерки да се обезпаразитим и за тези гадини! Пиша всичко това, ако има някой като мен, да се посъветва с ветеринаря си, дали обезпаразитява правилно и достатъчно. Ето ме мен, мислейки, че кучето ми получава добри грижи, без спестяване на средства, без спестяване от ветеринар....на ръба на нервна криза! Никой досега не ми беше казал, че не е достатъчно, естествено вината си е само моя...Отидохме за едно, а тя каква стана..
Та така...сега отиваме на заслужена дълга разходка :-)

#1234 Потребителят е офлайн   mkd1979 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:jivotni,nai ve4e ku4eta osobenno porodata 4au-4au
Публикувано: 08 November 2009 - 01:23 PM

това е нашия чау на 1г7м ДЕИЗИ.Това са просто страхотни кучета хора.

#1235 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 November 2009 - 03:10 PM

kkk, не искам да те разочаровам но , дирофилариоза се лекува само в начален стадий.Докато лаврата обитава кръвта.След като лаврата завърши развитието си това е немислимо.Тъй като възрасният вече червей обитава сърцето.При едно лечение опасноста от смър е почти сто процента .Защото умрелите вече червеи запушват артериите .За успокоение мога да ти кажа , че наистина в България е рядко срещана.Хващат я повече кучета които живеят навън и с по къса козина.Нашите чаута са с дълга козина и тях по трудно ги хапят комари.Винаги когато майката е заразена ,тя автоматично предава лаврите на малките .За това е хубаво да ги обезпаразитим още в рана възраст, че ако има лаври да бъдат премахнати преди тяхното развитие.Много се радвам ,че при вас теста е отрицателен.Много целувки на твоят мечо wub.gif и моляте пиши тук по често, че ни липсваш.

mkd1979, вашата Дейзи е много сладка.Качвай те повече снимки в галерията.И разкажете за ния.

#1236 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 03:55 PM

Честно казано, прочетох за лечението и изпаднах в ужас...Явно затова вет каза, че лечението е опасно...Относно обезпаразитяването след малко ще ходя да видя какво се дава за тези гадини...Незнам колко е рядка, но се надявам да не ми се налага да разбирам след това, което видях...Надявам се на никой да не му случва!

За писането :-) честно казано с новата къща не ми остава много време :-) Видях, че сте събярали стеничка :-) Ясно ти е :-) Как е IA? Ние се радваме на по-хладното време, макар че дъжда ни отвращава...а пък и вятъра е толкова страшен...

#1237 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 November 2009 - 07:57 PM

kkk, изкарали сте едно голямо притеснение....радващо е, че всичко е наред.Аз започнах да смятам, че породата ни никак не е лесна за гледане, страшно податливи са към болести. Дано не попадаме на тази която е "фатална". Май Гери, беше писала за едно от кучетата което скубе от гърба на майка си козина, как се оправи????? В момента Лъки скубе от гърба на Сара цели кичури и ги плюе....тя не проявява признаци на притеснение обаче на гърба там където пада опашката се оголи една лента. Кожата отдоло е розова, спокойна, няма рани. Чудя се защо го прави, а тя защо търпи!? Това оплешивяло място ще иска отново терапия. dh_188.gif
ДОБРЕ ДОШЛА на Дейзи!!! re_037.gif

#1238 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:28 PM

Sara92, привет :-)
Изкарахме притеснение вярно е :-) Дадоха ни Ивермектин против тая гадост...Сега обаче се зарових и видях, че Стронгхолд е също с действие срещу тях и се чудя....кое е по-добро и по-щадящо кучо...Ще питам пак явно.

За скубането нека Гери се включи...Странно е наистина. Но щом Сара търпи...явно не я дразни :-) Ще трябва терапия...ясно е. Между другото аз давах Мегадерм последно и като че ли съм по-доволна от него отклкото от Петнила...Порасна му козината на д-то, че беше плешо :-)

#1239 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 11:10 AM

kkk, и аз съм по доволна от Мегадерм.sara92 пробвай го няма да съжаляваш ae_085.gif .Иначе Ия е доста игрива ,вече 2 месеца .Откакто се справих ме с фалшивата бременост.Е това ,че се прави на интересна при всяко хранене и се храним с лъжица вече не го броя.Писнами обаче нейната козина, снощи пак си е изяла опашката.Направо ми иде да я оскубя косъм по косъм с пинсетата. ab_041.gif Толкова я обичам а тя не ме остава да си почина от проблеми.Иначе все повече се превъща в куче пазач дори и към другата част от семейството.Само някой да посмее да ме събуди, пазиме като очите си.А навън защитава и синът ми от един господин който го блъснал за да го пререди пред бутката за цигари си понесъл последствията .И нейното приятелче кокерче се опита да се порадва и то на Хриси ,че се връща от училище,но тази намеса никак не хареса на ИЯ.А като видим цигани кво правим, не питайте. Мъжо пък я научил като пуши на прозореца да се изправя на два крака и да ме чакат заедно да се върна .Един ден просто щяла да проговори ab_041.gif само това и оставало. ab_041.gif Но таз козина направо ме побърква dry.gif

#1240 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 04:09 PM

Току що се връщам от среща с Furia_S, мога да кажа ,че нашият форум само е изгубил от това ,че тя вече не го посещава.Страшно компетентна и приятна жена.И много се радвам ,че се запознах с такъв човек като нея.

#1241 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 November 2009 - 06:46 PM

kkk, ще опитаме Мегадерма, щом и Иа, са го ползвали с успех ще го пробваме. mg_062.gif Би трябвало през този период да нямаме проблеми с козинките им. Сега се сгъстяват и нарастват, обаче уви! "Фурия" май беше някога мод. не сме засичали снимки на нейни кучета, незнам към коя порода е. Дано Йорк и проговарящата Ия са в отлично здраве! dog.gif Разбирам какво иска да каже Иа, у нас Лъки е така! ba_025.gif re_037.gif

#1242 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 November 2009 - 08:28 PM

sara92, Освен ,че е била Мод. на Фурия едно от кучетата е 6 годишен мъжки чау.

#1243 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 November 2009 - 01:37 PM

Цитат(sara92 @ Nov 8 2009, 07:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Май Гери, беше писала за едно от кучетата което скубе от гърба на майка си козина, как се оправи????? В момента Лъки скубе от гърба на Сара цели кичури и ги плюе....тя не проявява признаци на притеснение обаче на гърба там където пада опашката се оголи една лента. Кожата отдоло е розова, спокойна, няма рани. Чудя се защо го прави, а тя защо търпи!? Това оплешивяло място ще иска отново терапия. dh_188.gif
ДОБРЕ ДОШЛА на Дейзи!!! re_037.gif

само да поясня-Симба ми е с голо петно на гърба под опашката,НО Айра не и сваля от там козина и я някакси я ''пощи''.то тръгна от едно петно от микроспория,но самото петно от гъбите си се окосми,личи си свежата козина ,за другото петно мислят,че не е на хормонална основа,отделно се стъргахме за демодекоза/крастичката/.сега ми препоръчаха едни таблетки CANIIMUN,немски са,но са скъпички и още не мога да стигна до тях да ги купя/около 65-70лв са/.ще пиша веднага за тях когато почнеме да ги пиеме.
иначе ние сме добре.Айра става все по-игрива,снощи преобърна таборетка, ab_041.gif онази вечер направо повдигна стъклото от масат.........няма спирка това щуро момиче.мама Биби покрай нея също много се разиграва.снимки не пускам,защото както писах рядко се снимаме напоследък.

#1244 Потребителят е офлайн   Ves_ela Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2009 - 03:56 PM

Здравейте отново...имам един такъв въпрос...днес детето разхождало кучето и голяма игра паднала с още куп деца.Сега ми звъни и ми обяснява ,че отдолу според нея на предната лапа на едната възглавничка има нещо като срязано на буквата Г било-малко било едвам се виждало.Бимбо( кучето откакто се прибрали и все лежал-може и да е от умора според мен но аз все пак питам по знаещите)...Въпросът ми е предполагам че трябва на вет.лекар да го водя но да мна ли първо да купя някакво мазило или след прегледа.И това като описание страшно ли е..

Благодаря Ви на всички

#1245 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 November 2009 - 08:08 PM

Леле geri, това са гъбички, щом Сара стои значи я сърби и Лъки просто я пощи, айде на лекар....аз мажа тук превантивно но няма да стане без да вземат проба. dh_188.gif Точно мислех, че само с Мегадерма ще се възстанови... zz_226.gif
Ves_ela, лапичката може да е леко срязана от стъкло или нещо остро, щом няма кръв раничката трябва да се промие с хибитан или реванол. Каквото имаш. После намажи с "Гентамицин актавис-крем" или простичка безсолна мас. Натисни да видиш дали го боли и го наблюдавай дали стъпва, да не куца. Куца ли, веднага на лекар за инж-тетанус и да не направи възпаление. Това е нещо уж безобидно, а каква беля може да направи, просто не ми се говори. Смятам, че при вас няма да се усложни, успех. ba_025.gif

#1246 Потребителят е офлайн   Ves_ela Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 08:38 AM

Благодаря за отговорът....като се прибрах го почистих с риванол..Явно на нещо остро е стъпал.Раничката е много малка-около половин см.Не го водих на вет....такъв дъжд валеше.Ще взема днес мазило.Не куца и явно не го боли ,защото уж в играта няколко пъти го натиснах точно там.Добре са го изморили обаче от игра децата-голямо спане направи.Днес сутринта не куцаше.Ама и дъщерята такова описание ми направи по телефона ,че ме шашна от раз.

Лек ден на всички.

#1247 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 November 2009 - 01:19 PM

sara92, това което забравих да ти напиша ,че ако комбинираш Мегадерма на Вирбак със храната за кожни и хранителни алергии на същата фирма ефекта е зашеметяващ.На скоро научих ,че Вирбак са пуснали такава храна мисля ,че е много подходяща за нашите мечета.Не е евтина 3 кл. е 57лв, но си заслужава.Може да се използва не ограничено.

#1248 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 November 2009 - 03:43 PM

IA---,предложението ти сигурно ще е ефикасно wa_048.gif трябваше да ми пишете, че Мегадерма е на Вирбак, на тази фирма всички лекарства са безупречни като качество.Само цената е доста за три килограма, ако са на гранули Лъки има разходна норма до 400гр. а Сара 300гр. на ден.Тия три килограма на кой по-напред да дам и за колко дена ще стигне.... ab_041.gif При всички случай една храна е ефикасна когато се взема поне един месец. Сега на Сара взех Роял Канин за петното, а Лъки е на Белкандо и Елкануба. Тази храна сигурно е лечебна навремето имаше една която не помня със същата фантастична цена, тогава ми обясниха, че е за изтощени кучета след операция. Ние попаднем ли в тази графа няма да се замисля да я взема за Лъки!! mg_062.gif
На Ves_ela бързо оправяне за крачето "юнак без рани неможе" ba_025.gif

Рики е чудесен, Нори може да го прехвърлиш във Фотогалерия, те ще знаят за следващото пускане!

#1249 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 November 2009 - 06:07 PM

sara92, за 35 кг. куче разходната норма наистина е 400 гр.Храната обаче за разлика от много лечебни храни не лишава организна от нещо за сметка на друго.Даваш 1 месец и ако можеш да си прозволиш може постоянно да е на нея.Мисля ,че ако се намери по голям чувал ще е в пъти по евтино или от някоя борса.Съдържанието на храната отговяра като лечебни съставки на Мегадерма с обагатено съдържание на незаменими мастни киселини омега 3 и омега 6.За порода като нашата която страда от постояни кожни проблеми и и се отразява веднага всяка хранителна алергия върху кожата ,мисля че това е най подходящата храна .Може и да не съм права ,но ако сметне човек цената на друга по евтина храна и това което даваме като добавки за кожата и козината, а и като витамини то общата сметка тогава не е по малка от това което бихме дали за Dermatology-adut dog на Вирбак.А и недай се боже да се получи кожен проблем , тичане по доктор разходи за лекарства ,нерви и губене на време.Да не ме чуе дявола но ИЯ се въстановява шеметно бързо с тази храна и Фролик.А между другото може и да не вие осносвата храна за хранене.Давай им по 100 гр на ден пак ще е нещо.С тези хранителни проблеми на ИЯ май няма храна и добавка вече да не знам на изуст ab_041.gif

Рики, вече го прехвърлих във Фотогалерия, нека да го търсят там.

#1250 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 11 November 2009 - 08:33 PM

IA---,права си като статистика постоянно даваме добавки, витамини и специфични ш-ни за козината, за да поддържаме доброто жизнено ниво на чау.Трябва да ти кажа, че капризна на храна е Сара, при нея много съм сменяла и всичко сме изпробвали, незнам как ме изтърпя сесе, постоянно исках консултации и сравнявах спрямо нея. Стигнах до извода, че храната трябва да е разнообразна спрямо състоянието на кучето и сезона. Например за Лъки търсех диетична в даден момент трябваше да свали тегло и т.н и т.н. За нашата порода е важно да има в храната биотин източниците са в месото и зеленчуците. Затова гледам да им приготвям храна, в готовата колкото и да е на ниво има консерванти които са неделима част. Лошото е, че времето винаги ни е кът, затова гледаме с гранулите да свършим всичко.Когато давах рибено масло козината нямаше проблеми, то поддържа здрава козина, ама по-лесно "Петнил". Давах много бирена мая, жълтък в храната и даваше отличен резултат, ама по лесно сега Мегадерм. Има някой простички неща които трябва да се правят посто, и да не се спират. dog.gif
СЕСЕ, не си писала скоро, ще ни е драго да пишеш как сте с Ия! re_037.gif

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема