Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1271 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 November 2009 - 07:55 PM

Цитат(pacho1972 @ Nov 25 2009, 01:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте отново,аз и зная своето и тоя път ми се иска да задам въпроса си лично към БИЖУ(понеже попрочетох някой и друг неин коментар относно самата порода и в частност родословие),та въпроса-коя е истинската порода чау чау,тая отглеждана в Европа или тая в Русия защото по снимките които гледам са много различни като визия,та дори и СМУФА,дори и късокосмест кожата на челото при руските варианти пак се спуска като пелена около очите,нещо което не е така ярко изразено в европеиските развъдници,а дори и при оделни РОДОСЛОВНИ екземпляри липсва и при двата вида

Дъвкано, дъвкано .... хиляда пъти.
Истинската порода е тази която отговаря на стандарта на породата, който е описан по-горе във форума съвсем ясно и точно, и за да няма "голи думи" дали кучето влиза в стандарт или не, има удостоверяващ това документ, а именно - родословието.
Породата е една, няма такава отглеждана в Русия или Европа, навсякъде има качествени екземпляри едни развъдници по-развити от към добра развъдна дейност, други не чак до там.
В България единствено има лисичи тип на породата за това и хората които тепърва купуват куче, се умиляват от вида на такова бебе куче, след това обаче идва истината - дълги крачка, остра муцунка, остри уши , розово небце и венци, странна косменна покривка, сивкав цвят в основата, светли очи wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#1272 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 02 December 2009 - 01:35 AM

Да ви се оплача Леа напоследък е подивяла нещо,както се хвалех че е най доброто и кротко куче тя взе че ме изложи.Оставихме я сама със свекър ми за три дни защото трябваше да пътуваме с мъжът ми до провинцията и като се прибрахме какво да видим ud_009.gif изяла единият фотьоил на две места.Тази вечер се прибирам от работа и какво да ви кажа пак същата история. Направо незнам какво и става дали всичко това е напук че не сме я взели с нас или просто си играе, но досега чак такива бели не беше правила и ако продължава така ще има вече бой fa_067.gif
User's Signature

Качена снимка

#1273 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 02 December 2009 - 12:14 PM

*LEA* има спреове които ограничават пораженията от нашите домашни любимци.Аз предполагам ,че Лея просто ревнува и тъгува за теб.Но все пак ще ти свършат страхотна работа бях взела такъв да не хапе ИЯ обувките и стените и върши страхотна работа фирмата беше VERSELE-LAGA,но има и други виж http://209.85.129.13...l...&lr=lang_bg
http://209.85.129.13...p...&lr=lang_bg
http://209.85.129.13...p...&lr=lang_bg

А за храненето колкото повече наблягаме на готвенето ,толкова мечките се отказват от гранулата.До болка познат проблем щом успяхме да си докараме гастрит.

#1274 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 December 2009 - 12:31 PM

IA, не е така аз ги храня комбинирано, хапват и от двата варианта. Само напоследък много се изхитриха да обират месото и другото стои, тази храна давам пък на уличните кучета и така няма изхвърляне на нищо. ab_041.gif Другото което винаги ми е правило впечатление е че, при даването на Петнила апетита им се увеличава двойно. Общо са лигави на храна, това съм забелязала в целия форум за всички мечета. Някой е писал да ги оставим гладни, ами аз няма да мога да спя то ще ме гложди.. smile.gif Лъки е такъв, че като иска нещо или е гладен не спира да скимти, дори така ми казва къде го боли. За Леа, мисля, че търси внимание, ако няма годинка е простено, r_181.gif после ще влезе в релси. dog.gif

#1275 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2009 - 01:11 PM

Уф какво да ви кажа ставам тази сутрин и какво да видя кабела на цифровата който се подава съвсем малко прегризан.... какво е това чудо незнам явно сега започваме с белите ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

#1276 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 December 2009 - 01:30 PM

sara92 моята предпочита повече готвано и като и дам гранула се глези и знае, че я обичам и ще се смиля над нея за да си изпроси готвенко.А ИЯ посмъртно не можех да я оставя без храна с този гастрит защото почваше да повръща слуз.Сега да чукна на дърво се оправихме и няма ме този проблем, но това не значи ,че не се глезондрим и снощи като подуши печеното пиле не поиска да си изяде храната изобщо.Но пък и тя е любителка на храненето с лъжичка ab_041.gif
Лея вземи и нещо за ръфане един голям кожен кокал или нещо което предпочита.Аз по едно време не оставях ия без пръчка която да направи на соли после естествено чистене ab_041.gif .

#1277 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 December 2009 - 04:18 PM

Ния като малки правихме поражение.Бяхме поспряли,но в скоро време пак започна да яде первазите ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1278 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 December 2009 - 08:28 PM

IA,много се радвам, че Черното мече няма вече проблеми, за храната е ясно.... ab_041.gif Това с лъжичката направо ме кефи много сте културни.... af_089.gif Има кокали от животински жили доста издържат, Леа да пробва та да има спокойствие.. tb_195.gif

#1279 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 December 2009 - 09:50 PM

искам да попитам нещо нормално ли е за едно куче порода чау чау да тежи вече над 40 кила защото Гордан тежи вече 43 килограма преди 2 дена го теглих и е 43 килограма на 6 годинки

#1280 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 December 2009 - 01:48 AM

tanito, не е необходимо в две теми да пускаш един и същ въпрос.Мисля, че ти трябва да знаеш много добре дали с тези килограми Гордан отговаря на стандарта .Нали ходиш на изложби wb_052.gif .

#1281 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 December 2009 - 07:21 AM

аз него бяхтеглила отдавна последния път беше някъде към 40 преди 2 месеца мисля че е във нормата
щом досега не са ни направили забележка на изложба като сме ходили

#1282 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2009 - 02:04 AM

Тези кокали...., какви ли не сме взимали и само ги подритваме вкъщи.Не ги харесва и това си е незнам вече какво да взимаме wf_039.gif
User's Signature

Качена снимка

#1283 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 December 2009 - 04:38 PM

ОООО *LEA* я не се оплаквай от най доброто куче на света ab_041.gif Ние правим на нищо пуделчето дето ни го подарихте и даже опашката му няма вече та трябва да я шия ab_041.gif Много да я нацелуваш от мен, а явно ти отмъщава дето си я оставила на друг.Ако беше умърлушена пак щеше да се притесняваш какво и е .Те са като децата по добре палави и здрави отколкото умърлушени и кротки.Скоро ще видиш май ааааа..... gl_165.gif

#1284 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2009 - 10:59 AM

Хаха най доброто беше доскоро ама вече не ea_103.gif .А за това дали ще видя скоро как е с децата аз ти казах с твоето второ ще е моето първо така че действай и ти по въпроса ab_041.gif .Много целувки на палавата Ия va_010.gif
User's Signature

Качена снимка

#1285 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 01:06 PM

Извинявам се предварително за офтопика!
Furia,
Страшно се раздвам, че виждам твой пост! Чудех се къде ли пишеш, защото хем имаш какво да кажеш, хем умееш да го правиш. Което не се среща често... Ще бъда безкрайно благодарна, ако в профила си (или на лични) оставиш линк към друг форум, където човек може да прочете твои мнения, в случай, че зачезнеш отново задълго. Обещавам да не се натрапвам. Само ще си чета.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1286 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 December 2009 - 01:12 PM

Цитат(danny @ Dec 8 2009, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се предварително за офтопика!
Furia,
Страшно се раздвам, че виждам твой пост! Чудех се къде ли пишеш, защото хем имаш какво да кажеш, хем умееш да го правиш. Което не се среща често... Ще бъда безкрайно благодарна, ако в профила си (или на лични) оставиш линк към друг форум, където човек може да прочете твои мнения, в случай, че зачезнеш отново задълго. Обещавам да не се натрапвам. Само ще си чета.

Не пиша на български, това е причината. Пиша на руски и водя подробен дневник, но не е на български. Дневникът ми е основно с кучешка тематика - възпитание, отглеждане, снимки, опит от отглеждането с лабрадорката като приемно семейство на куче-водач от фондацията "Очи на 4 лапи". Ако има нещо за питане около кучето лео или лабрадорката - питайте. Ако сте в Сф, елате на 12-ти на ЦАЦИБа, ще нося списания, книги и снимки на чау и ще говморим за породата, обучение и отглеждане на чау:-)))

Благодаря за топлото посрещане. Изненадана съм.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1287 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 December 2009 - 01:19 PM

Цитат(Furia_S @ Dec 8 2009, 01:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за топлото посрещане. Изненадана съм.

А не трябва да сте изненада. Добре дошли, отново! Винаги е хубаво, когато старите членове от форума, се завръщат.
rc_036.gif за всяко мнение, много е интересно!
Поздрави

#1288 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 December 2009 - 01:54 PM

Това Норка напрово ме убива ea_103.gif .И Танито я нарича така заедо с Ивелина.А бе хора разберете това е мечка и се казва Норита или на галено Нори wub.gif какво е това Норка да не е котка,мишка или плъх dry.gif .

Нори, и на мен ми звъняха по онази стара обява, дали още подарявам Принц-Рики.А като гледам и девойката тя няма порода от която да не иска малки.Какво ли ще ги прави толкова.Може за продажба ,разплод или там каквото се сетиш.Но не е намерила майстора тук.

sara92, при нас времето е хубаво преди малко преваля ,но пак става .Пък нали повечето си имаме дъждобрани не пречи.Стига да имаме време за разходки всичко е супер ab_041.gif

#1289 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 01:57 PM

Furia,
щом е на руски - на руски да е! Нямам претенции... Ще чета с огромен интерес. :)
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1290 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 December 2009 - 02:35 PM

danny

Waikikii

Благодаря ви.
Малко ме притеснява че съм прекалено многословна, то толкова букви кой ще ти ги чете, но щом смятате че съм ги подредила буквите правилно, ще съм спокойна.

Опитвам се да съм подробна за да съм сигурна че ще бъда разбрана правилно и хората отсреща ще схванат точно това, което имам впредвид.

В крайна сметка ако ние, хората, не се разбираме, то как ще възпитаваме и обучаваме кучетата си?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема