Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1341 Потребителят е офлайн   Dark_Love Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:имам чау-чау моля ви намерете ме в скайп.. помогнете ми за тази порода и начина на гледане моля ви се ...
Публикувано: 06 January 2010 - 06:18 PM

Мерси за доброто посрещане но гледам коментарите и ти също си навътре относно чау чау.. няма да спра да посещавам форума ще чета и ще се уча и все пак за начало ми трябва някой когото да ми даде начало за гледане на моята мечка ако може дай си скайп да ми помагаш отначало но ти решаваш. имам толкова много въпроси който незнам как да ги задам по скайп ще ми е по лесно помисли си ae_085.gif

миленче моето мече е страхотно ab_041.gif взехме го но той беше на месец и нещо .. баща му има родословие от Стара Загора съм.. четох темата за обучение и че трябва да съм от самите 45 дена с него за да го обуча за жалост не е така и сега е много надут не ме слуша прави си оглушки и като прави поразий има бой с вестника също така си мисля че може да е наследственно защото баща му е същтият своенравник .. на 7 месеца е досега сме нямали проблеми с козината и кожата четах болестите и не сме се натъквали сега много внимавам никакво понятие си нямам ... но ще е мъка събота ще се зомбирам на компютъра и ще пада яко четене ... ако има желаещи да ми помагат скайп:eol_element_1 очаквам ви

#1342 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 January 2010 - 06:40 PM

Dark_Love
Кучето ви се развива нормално - на седем месеца те карат един вид пубертет, при различни кучета и различни породи това особено личи точно в тази възраст между 6 и 9 месеца. това че сега не ви слуша е обяснимо заради възрастта, това че чау правят оглушки и ослушки - това е спецификата на породата, не е трагедия.
Формулирай въпросите си тук - ВСИЧКИТЕ ВЪПРОСИ - и ще помагаме.
Виж, ти сигурно ще зададеш същите въпроси които ще измъчват други стопани на чау, за това добре е те да бъдат задавани и на тях да се отговаря точно във форума, за да може другите стопани да четат и да намират отговори, нали?
:-)))

Разкажи ми какво те тревожи, ще помагам, насреща съм:-)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1343 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 06 January 2010 - 10:33 PM

Да ви се похвалим,че и ния вече имахме сняг макар и малко. По-късно ще ви покажа клипче как Сарка се радва af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#1344 Потребителят е офлайн   Ves_ela Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 02:25 PM

Здравейте...и спорна нова година

Имам един въпрос: някои да има мнение за храната Orlando?

#1345 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 15 January 2010 - 12:32 PM

Ves_ela, разгледай темата за хранене.
Къде сте всички ,пуснете някоя снимчица или разкажете как са ви любимците .Целувки от нас с пожелание за много радост.

#1346 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 January 2010 - 01:04 PM

Цитат(IA--- @ Jan 15 2010, 12:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ves_ela, разгледай темата за хранене.
Къде сте всички ,пуснете някоя снимчица или разкажете как са ви любимците .Целувки от нас с пожелание за много радост.

Аз съм по задачки - бях до общината да регистрирам моят Риж и дълго говорих с жената от "Екологията" относно бездомните и вдигане на киноложко ниво сред населението. даде ми един диск на руски, ще го изгледам и ще го запиша, за да го преведа на български.

Инак моето Рижаво Слънце в момента се разсъблича активно - не смогвам да изгребвам подкосъма - много му е топло с тези ненормални за зимата температури.

Ся, утре и вдругиден има ЦАЦИБ, аз съм там утре.
Място на провеждане: зала Локомотив
(на стадион Локомотив, бул. Рожен 23)
Начало : 10.00.ч.

User's Signature

#1347 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 01:24 PM

Като стана дума за подкосъм... - някой да знае някъде (баба на село?) да преде кучешка вълна?

Диск на руски... unsure.gif Имам подозрения, че ще се окажем доста назад с материала. Тоест - ще ни лиспват 2-3 диска преди този. По форумите съдя, че там има площадки, че се работи с инструктори (мн. число!), че...

Аз съм си мислила по въпроса за кноложкото ниво. То даже не е "киноложко", нека да го наречем елементарна битова култура спрямо домашните животни. Според мен е нужен вестник - малък дори, 1А3 - 4 странички А4. Цветен и... безплатен в голям тираж. Да се пуска по кутиите, както куп други рекламни вестници. Два пъти в месеца (поне) - упорито и продължително. Но за това трябват много пари, трябва спонсор в дългосрочен план...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1348 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 01:40 PM

Цитат(danny @ Jan 15 2010, 01:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Като стана дума за подкосъм... - някой да знае някъде (баба на село?) да преде кучешка вълна?

Диск на руски... unsure.gif Имам подозрения, че ще се окажем доста назад с материала. Тоест - ще ни лиспват 2-3 диска преди този. По форумите съдя, че там има площадки, че се работи с инструктори (мн. число!), че...

Аз съм си мислила по въпроса за кноложкото ниво. То даже не е "киноложко", нека да го наречем елементарна битова култура спрямо домашните животни. Според мен е нужен вестник - малък дори, 1А3 - 4 странички А4. Цветен и... безплатен в голям тираж. Да се пуска по кутиите, както куп други рекламни вестници. Два пъти в месеца (поне) - упорито и продължително. Но за това трябват много пари, трябва спонсор в дългосрочен план...

Да, на жената точно това й е мисълта - да се разпостранява със списанията и вестниците като подарък, барем хората го изгледат и нещо им остане в главата.
User's Signature

#1349 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 02:30 PM

Не е лоша идеята - и е по-реална от моята. Но се съмнявам, че еднократното действие ще има реален резултат.
Трябва да е постоянно, натрапливо (Като капката, която дълбае камъка... Като вестник в кутията - абе хвърляш го, ама един поглед му мяткаш задължително - аванта все пак... ) Пък току нещо ти се види забавно - я виц, я рецепта за кучешки соленки, я ловен разказ или сърцепокъртителна снимка... И покрай него прочетеш и друго...
Дори да не е самостоятелен вестник - ежеседмично приложение от 4 вестникарски страници към някой високотиражен също върши работа... Ама кой ти дава 4 страници?!
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#1350 Потребителят е офлайн   diddlina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 08:13 PM

Здравейте, от много отдавна не съм влизала във форума.
Виждам, че мечешкото семейсво се е разширило доста af_089.gif

Пускм тема, понеже не успях да открия информацията, която ме интересува.
Нашият Бен е вече на над 2 години. Предстои му за първи път да се срещне с женска. Бихте ли ми казали дали има някакви особености, които трябва да се спазят при срещата на двете кучета. За уточнение, женската също не е имала друг контакт.
Всичко, дори и малки подробности ще са ни от полза. От пространството, което им трябва, трябва ли да останат сами (предполагам да).... и т.н.
Благодаря ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#1351 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 08:16 PM

Предполагам,че поста ми ще бъде приет "на нож",но аз все пак да си питам...Нужно ли е да го пускате?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#1352 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 08:24 PM

Цитат(diddlina @ Jan 15 2010, 08:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, от много отдавна не съм влизала във форума.
Виждам, че мечешкото семейсво се е разширило доста af_089.gif

Пускм тема, понеже не успях да открия информацията, която ме интересува.
Нашият Бен е вече на над 2 години. Предстои му за първи път да се срещне с женска. Бихте ли ми казали дали има някакви особености, които трябва да се спазят при срещата на двете кучета. За уточнение, женската също не е имала друг контакт.
Всичко, дори и малки подробности ще са ни от полза. От пространството, което им трябва, трябва ли да останат сами (предполагам да).... и т.н.
Благодаря ae_085.gif

Моят мъжки е на 6.5 години, снимките му са в галерията, никога не е давал поколение. Защо ще пускате Вашият мъжкар за разплод? каква е причината? За промяната в поведението на опознал женската мъжкар да не говоря.
User's Signature

#1353 Потребителят е офлайн   diddlina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 08:32 PM

Според вас не е добре да го пускаме, така ли? Какви са причините, бихте ли ми изяснили.
Няма конкретен повод , поради който ще го водим.
User's Signature

Качена снимка

#1354 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 08:34 PM

Въпрос:защо кучето изобщо трябва непременно да се пуска за ..."разплод"?
И наистина...има голяма вероятност поведението на кучето да се промени след това,както казва Фуриа.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#1355 Потребителят е офлайн   diddlina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 08:37 PM

По какъв начин ще се измени поведението му?
User's Signature

Качена снимка

#1356 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 08:38 PM

Цитат(diddlina @ Jan 15 2010, 08:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Според вас не е добре да го пускаме, така ли? Какви са причините, бихте ли ми изяснили.

Не, животно без родословие и с изложбена кариера небива да дава поколение, защото вие не знаете какви болести в гените си носят двамата родители и какво ще бъде бъдещето поколение.

Резултат от подобна скачка аз имам вкъщи и все го лекувам - вие не можете да гарантирате че малките от вашата скачка ще са здрави, нормални, породни чау-та. Не го правете, моля ви. Още повече че мъжки в нашата порода след скачка често почва да се прави на голямата работа и следва побои, изразено доминантно поведение и други тям прелести. Апропо - сигурни ли сте че вашата невяста няма да го зарази с някаква гадост?

Пренасям тук, от друга тема, за да съм изчерпателна:

Искам (всъщност, думата е "моля") читателите на моите мнения да не се връзват на острият ми тон, който познава мен и кучето ми е напълно наясно защо реагирам така: кучето ми е от зоомагазин и е непрекъснато със здравословни проблеми. Купих го от там случайно - съпругът ми настоя да е точно това кученце, макар че тогава го молих да ми даде време да потърся развъдник, но той се заинати и така се появи в живота ми Лео. От тогава съм върл противник на безмозъчно развъждане, защото пообиколих рингове на чау и някои развъдници в Москва, преобърнах информация в интернета относно породата и развъждането и съм наясно колко знания и труд трябва да стоят зад истинско развъждане. Знам че има развъдници регистрирани с приставка във FCI които произвеждат болни кучета и замълчават здравословните проблеми на кучетата си, какво да говорим за кварталното развъждане?
Хора, вижте че във подфорума на чау-чау в най-горния раздел, в постоянните теми "Важно" има тема "Здравословни проблеми типични за породата". Погледнете колко страници има. Единадесет. 11. Най-много от всичките важни теми. Мине се не мине и някой изреве "Кучето ми е болно". Откъде се появяват тези болни нещастни създания? Все от там - от ръцете на безотговорни, лекомислени и неграмотни стопани.
Едно куче за да бъде допуснато до разплод освен че трябва да има родословие и да се появи на изложбите та да го оценят експерти трябва да представлява интерес за породата и да е ЗДРАВО. Най-малко снимки за дисплазия - лакътна и тазобедрена - да има, да няма проблеми с кожа, очи, връзки, стави, имунитета и психиката. Кучето за разплод трябва да е породно, освен че е породисто. Правите разлика между двете неща, нали?
И да не се пуска на скачка с друго такова просто ей така, щото онова също има родословие и стопаните ги е засърбяло неизвестно защо. Благодарение на кварталното развъждане и замълчаване на регистрирани развъдници относно проблемите ние масово срещаме кучета-инвалиди. Късат връзки на секунда, вечно са с екземи, куцат, имат слабо сърце или умират от жега. Или са с порочна психика. (говоря само за чау, забележете).
И след това "оле-мале, ма то хапе, то е пак болно, то куца, то гние живо".
Душата ми болеше всеки път, когато водих моят болник на операция. Мъка е това - да обичаш едно вечно болно куче и стремително да се учиш как да му търсиш нова екзема и да я тушираш.
Виждала съм красиви, породни и здрави чау. Ето тях трябва да ги заплождат, за да можем ние вместо мъка да имаме пълното удоволствие от живота с тази чудесна порода. Да не се чудим после защо нашите тук в България са някак си странни, с остри муцуни, не отговарящи на стандарта и вечно болни.

Истинско развъждане е труд, адски труд и знания, развъдчика се учи непрекъснато и е в течение за това какво става в породата като цяло, у нас и в чужбина. Той ИМА време да го прави. Той държи в главата си определен тип, който се стреми да получи, знае достоинства и недостатъци на кучетата си и на евентуалните женски/мъжки с които иска да ги заплоди.

User's Signature

#1357 Потребителят е офлайн   diddlina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 09:04 PM

Благодаря за мненията :)
User's Signature

Качена снимка

#1358 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2010 - 10:35 AM

Моето Мече е станало невъзможно, много е разглезен, много грешки направих във възпитанивто му, чау чау е много трудно за гледане куче,особенно за хората които нямат опит като мен. Непрекъснато се инати и не иска да се храни с гранули, тогава го оставям да не яде нищо и на другия ден започва да ги яде нормално, може и да не е правилно. Сега е на почти 9 месеца, като излезнем на вън се стиска и не иска да ходи до тоалетна и така по 1,5 -2 часа го разхождам в най-големия студ и той пак не ходи, аз го пребирам и тогава започва да скимти на вратата че иска пак навън. Извеждам го навън и чак тогава се сеща да ходи и това е едно всекидневие. Да не говоря за това че като види че ще се пребира и ляга на земята на улицата и не иска да мръдне. Команди знае, но изпълнява само ако си прецени. За сега не е показал агресивност с изключение на един път когата беше болен, помиярите го нападат и той само им скимти, което не ми харесва.Никога не съм го била, но когато е било нужно съм се държала много строго. dry.gif Какво да правя с това мече..........?

#1359 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2010 - 10:41 AM

На тази възраст карат един вид пубертет.
Да, нормално да не му се прибира зимата - то сега е тяхното време, на чаувците. Играе му се и му се тича в снега, за това отказва да се прибира, обяснимо е. Направете разходките по няколко пъти на ден по 40 минути, да свикне че като се върнете, след малко пак ще излезете, само че не знам как сте с времето и има ли някой да ви отменя ако през деня сте на работа. Лео го извеждах така преднамерено. След време схвана че няма нужда ей сега да вземе своето от разходки наведнъж, защото ще има излизане пак.
User's Signature

#1360 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 19 January 2010 - 01:02 PM

Voca, Furia_S е права ,че това е тяхното време но твоят красавец- пубер не трябва да те разиграва.Аз с всичките капризи на ИЯ се справям по един и същи начин и много работи.Въпреки ,че тя е доста доминантна женска.Дори като пишка често вдига крак.Та и ние сме го имали този проблем с прибирането .Вземаш нещо което му е любимо, да кажем бисквитка или пастармичка за кучета ,каквото най обича ти имаш наблюдения върху това .И като се брибере веднага го поущряваш с думи,жестове,целувки и даваш лакомството .Така той за кратко ще разбере ,че като се прибере във вкъщи го чака нещо хубаво.По същият начин и с ходенето до тоалетна ,до такава степен ми беше писнало да търся храсти и безлюдни места .Предполагам ,че и него го е срам и търси спокойствие.Но каквато и да е причината пак по същият начин като се изходи му се радваш и даваш лакомство.Запази си любимите неща само за по серьозни случай не при обикновена дресировка зада не привиква към тях.Гарантирам че от този метод ще останеш много доволна, защото имай в предвид, че той усеща твоето напрежение дали ще си свърши работата или дали ще се прибере.Поглъща от твоята нервност,бъди спокойна след 2-3 дни няма да го познаеш .Те са умни и бързо възприемат, така след известно време няма да ти трябват лакомства.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни