Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1361 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2010 - 09:52 PM

Ооох, ремонтът...не ме настъпвай по мазола. Толкова съм разочарована..какъв беше този пусти късмет незнам. Едно нещо няма, което да е довършено или да е станало от първия път. Отивам днес - от 4 врати 3 са издрани, плочките дето мислех, че отдавна сме приключили незнам какво е лепил ама изпод вратата стърчат плочките от банята...Кухнята 3 пъти я връщаха да преправят и пак си оставиха ръцете.Кошмар!! Днес тъкмо си помислих да напиша, че ще дойдем и ние и се сетих, че "поканихме" плочкаджията уикенда да заповяда да си оправи засера. Та зависи кой ден ще цъфне. Успокоява ме мисълта, че след още няколко скандала ии разправии ще сме на финалната права!

Спрей за разресване имаме, но аз не го харесвам. Май беше на Трикси...козината става една такава стипцава след него и не го ползвам. А шампоан оня ден взех и го изкъпах с един на Биогрум (май така беше) за породи с подкосъм. Този път реших да не слагам балсам да видя ефекта само от шампоана и честно казано съм доволна. Не че на Йорк козината е много голяма...той милия е почти като смуф, но стана мека и пухкава и се среса много лесно. Но ако си доволна от твоите задължително ще пробвам :-)

И не на последно място да споделя срам не срам...явно никак не съм се справила добре с възпитанието. В събота сутринта замалко да го загубя. Откачих направо! Бяха едни дълги 5-10 минути...Бях го пуснала - събота сутрин, няма жив човек. И само чух как някакъв кон чатка с копита и докато се усетя моя с едно негово улично причтелче вече хвърчеше към Околомръстното където гордо минаваха братята с каруца и кон! Носейки се крещейки след него само го видях как пресича и вече си предствях как го е ударила кола, защото на това никога не съм го учила...не ни се е налагало. След малко се върна уличния, нашия го няма...Вече бях пред разпад..Върна се слава богу. Вече се бях обадила на моя да идва с колата, че хубостника го няма...Дойде в момента, в който го строявах вече. Незнам разгонена ли подуши, след коня ли хукна, защото всякакви животни като крави, коне, магарета, овце са му много интересни...По Коледа се беше правил на овчарско куче, гонейки стадо овце...Помислил, че може да си поиграе..

Та сега сериозно съм се замислила за кастрация....трябва да превъзмогна явно личните си притеснения. И явно трябва да изчета темите за възпитанието пак. Ако някой може да даде съвет ще съм благодарна. Командата Ела тук явно никак не сме я усвоили и двамата!

#1362 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 January 2010 - 10:54 AM

На каква възраст е кучето?
Командата "Ела тук" при такъв силен дразнител като едро животно, движещото се - бягащо друго куче на младини на моя хубостник също не ни вършеше работа. За това отработвахме командата "Стой!". Взех дълго въже за простор - дълго поне 10 метра, вързах за нашийника и в парка се учихме на "Стой!". Вие можете да изберете и друга команда като дума, ако ще и "Ура!" да е, въпроса е да спира когато я подавате. Пускате кучето свободно, давате командата "Стой/Спри" и го спирате с въжето. Бурно го похвалвате и давате наградка. Поощряването трябва да е с подчертана интонация, галите го и го пускате. После пак и така докато не му дойде акъла. Добре е да го правите на празна поляна а други дразнители като кучета, например, да въвеждате постепено. Първо упражнение, после да играе ако има другар за игра, като от време навреме му подавате командата.
Внимание! Веднъж подадената команда трябва да бъде изпълнена. Няма да стане веднага, но по 15 минути на ден са достатъчни - сутри ни вечер по толкова на всяка разходка, бъдете търпеливи и последователни и ще се наредят нещата.

Относно продуктите на трикси - не съм доволна. Био-грум за рижави кучета ми хареса като шампоан, но сега ще минем на Chris Christensen по съвета на една дама с померани. Сега имам спрей срещу сплъстяване, но Антиколтун най-много ми хареса)))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1363 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2010 - 11:41 AM

Furia_S, благодаря за отговора!
Йорк е на 2 години и 3 месеца. Не е малък....Имаме подобна команда, която е Чакай. Обръща се и ме чака да отида до него или най-често да се наведа и да си завържа връзката на обувката. Ще трябва явно да я доотработим. Ще опитаме Вашия метод и после ще споделя как върви :-) Изпълнението на командите....честно казано съм го влачила с въжето само и само за да дойде и за да може подадената команда да бъде изпълнена. След тази случка ме е страх да го пусна честно казано и го разхождам на въже.

За продуктите на Трикси мислех, че само на мен не ми харесват smile.gif Пробвах ги още в началото и оттогава съм ги зачеркнала от моя списък. Значи, IA, пиши ме в списъка ;-)

#1364 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 January 2010 - 11:51 AM

Рулетка от 5 до 8 метра ще му свърши работа, имахме такива моменти, когато доотработвайки командата "Стой" ми се налагаше да не го откопчавам известно време. Не е фатално, отработвайте си "Чакай" до пълно изпълнение и го наблюдавайте как реагира, като вкарвате лека-полека и други дразнители и сменяте обстановката. Правят ги понякога тези ослушки-оглушки, важното е да се корегира веднага, да не се запусне:-)))
User's Signature

#1365 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 05:45 PM

Цитат(IA--- @ Jan 20 2010, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ох сега пък и козметиката ми хареса .Ама съм пощелива ab_041.gif деверми ще се гръмне ако и това му поръчам.То не са 50 спрея 10 шамплана преди това нагръдници дъждобрани .А аз съм поръчала освен духачката и една поставка трета ръка за нея, тя ще духа аз ще пудря -реша мецка -фръцла ab_041.gif af_089.gif

ШампОан (на английски: Shampoo), извини ме ИА, не се стърпях. Знам, че това не е сайта на българските филолози, но се задавям от неграмотното ти писане. Искам да чета за кучетата без да се налага да преглъщам подобно невежество.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1366 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 21 January 2010 - 08:39 PM

tigi, какъв ти е проблема .Сбъркала съм дума, сякаш никой тук не го прави.Или не те дразни това ,а нещо друго.Защо освен да четеш неграмотното ми писане , не вземеш да пуснеш някоя смислена информация.Пък представи си съм я преглътнала , и научила нещо от теб.

#1367 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2010 - 11:49 AM

Не, нищо друго не ме дразни. Напротив, много сте ми полезни ти и другите с компетентни мнения по отглеждане на чау.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1368 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 January 2010 - 01:56 PM

tigi, в този форум уважавам почти всички.Търпях Танито с нейните постове на Латиница и наистина неграмотното им писане.Като отделях от времето си и преправях постовете.Дълго време и плоските и лъжи.Да не говорим ,че има и доста други страни екземпляри, и се случва всеки от нас да прави грешки от недоглеждане .Но е важно общуването между нас ,подкрепата , а и вече видимите приятелства, на хора с еднакви интереси. И много често с еднакво мнение.Уважавам и Бижу с която много хора не намират общ език заради острото и поднасяне на информацията .Това не значи ,че от нея същите тези хора не са научили полезни неща.А и по някога в спора се ражда истината.Преди и се чудех защо е толкова остра ,но напоследък нещо много взех да я разбирам.И да съжалявам ,че не се включва от известно време тук.
Но да пускаш постове:
Ох колко сме сладки и хубави .
Вижте колко сме пораснали .
Да използваш форума еднопосочно, получавайки информация без да вкарваш такава.И от нямане на същата такава информация, да ми пишеш ,че се задавяш от неграмотното ми писане.И в следващият момент да си противоречиш ,че съм ти полезна.Без да имам претенции ,че съм полезна и аз много.Просто правя каквото мога и продължавам постоянно да се уча от всеки един тук.
Ай де няма нужда.

#1369 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 08:22 PM

Цитат(IA--- @ Jan 22 2010, 11:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
и се случва всеки от нас да прави грешки от недоглеждане .

И аз не се стърпях, дано не ми се обидиш, но това НЕ Е грешка от недоглеждане. Като цяло пишеш адски неграмотно, и не веднъж ми е правило впечатление , но съм си мълчала ....
Шамплан е само една от "грешките ти от недоглеждане".
За сметка на това обаче адмирации за структурата на форума, новата и полезна информация която пускаш и споделяш с нас. ae_085.gif

п.п Не се включвам, защото имам лични проблеми. Иначе като цяло когато имам време влизам и чета, наистина ми е приятно да виждам как форума се развива много положително благодарение на теб и Фурия.
User's Signature

Качена снимка

#1370 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 January 2010 - 02:24 AM

Ха ab_041.gif Бижу,не изневерява на стила си.Винаги първо ще закове човек.Не очаквах точно ти да харесаш инфото .
Като не ви харесва с tigi как пиша, имате си опция да не четете постовете на даден потребител.Използвай те я . wb_052.gif

#1371 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 09:48 AM

Цитат(IA--- @ Jan 23 2010, 01:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ха ab_041.gif Бижу,не изневерява на стила си.Винаги първо ще закове човек.Не очаквах точно ти да харесаш инфото .
Като не ви харесва с tigi как пиша, имате си опция да не четете постовете на даден потребител.Използвай те я . wb_052.gif

Е как да не чета инфото на модератора според теб? ab_041.gif
Харесвам правилния начин на писане.А не,че твоя специално не ми харесва wb_052.gif
Поздрави smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1372 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2010 - 10:53 AM

Цитат(tigi @ Jan 23 2010, 10:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(IA--- @ Jan 23 2010, 02:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Мота да помогна ab_041.gif "Използвай те" е една дума и се пише "използвайте", както и "деверми" са две думи : "девер ми". Ако си около двайсет годишна това е разбираемо, не си виновна, средното образование в тези години, в които си учила, не е на ниво.

"И в следващият момент да си противоречиш ,че съм ти полезна", не си противореча, въпреки всичко, смисъла на написаното е ясен....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1373 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 January 2010 - 12:43 PM

tigi, Мотай се и прави каквото искаш.Ако няма какво смислено по темите да пишеш, не ги пълни с глупости.Явно си объркала форума.Липсва ти учителската професия, май.Пиши по темите.Много добре знам кое как се пише.Не пускай постове през две минути.Имаш опция да си редактираш поста.Не ми се прави на интересна , вземи да прочетеш важните теми .Та да ти влезе нещо в главата от това за което пишем.Това ,че виждаш ли уж пишеш грамотно, не значи ,че си голям капацитет тук.Дай някаква полезна информация,която не се дублира.Иначе си объркала мястото да си избиваш комплексите.Тук както самата каза си говорим за КУЧЕТА .Ай де като си толкова велика ,прочети правилата на форума и ги спазвай.Ако си мислиш,че ще пълниш темите с безсмислени за тях постове ,жестоко се лъжеш.

**БИЖУ** всеки може да прецени дали да чете инфото на Мод. или не .Не си пускала скоро снимки на Бела и Армани.Какво правят?Видях,че йоркито ти вече е пораснало.Станала е голяма красавица.Надявам се да не си се разделила с чаутата.Ако имаш време ,ела на срещата утре.

#1374 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 06:40 PM

Съжалявам, би ми било приятно, но нямам възможност dry.gif може би на някоя от следващите срещи ще дойда обещавам.
Благодаря иначе,че се интересуваш.
Разбира се,че не съм се разделила с Белла и Армани, при мен са си и си живеят страхотно.
Белла не е във форма за снимки понеже сменя козината и е страшна парцалана станала, но скоро ще им пусна даже общи снимки.Тя си живее тук при мен в Лозенец с Касита (йоркито), а Армани живее в къщата на майка ми и баща ми ab_041.gif
Да ви кажа има огромна разлика за козината на кучето фактора къде живее - навън или вътре.
Примерно Белла постоянно има някакъв проблем с козината, я екзема,я нещо друго ..... докато Армани е като мечка, той по цял ден е навън и тича, само вечер го прибират при тях вътре.
Чудила съм се и дали не оказа влияние това,че го остригах нула номер преди време ....
User's Signature

Качена снимка

#1375 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 07:03 PM

**БИЖУ**
Едното няма нищо общо с другото: подстригване нула номер, апартемантно/къщно отглеждане и други тям.
Да, "обличането" може да е подпомогнато от отглеждането навън, но ако едно чау просто няма козина, тя няма откъде да поникне, и в хладилната камера да го гледаш.

Този мъжки (ЮЧР, ЮЧНКП, Ч России, Белоруссии, ЧНКП, ГРАНДЧ России, Белоруссии) е гледан в апартамент с парно цял живот.

Прикачена снимка
User's Signature

#1376 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 January 2010 - 09:40 PM

**БИЖУ**, Много ще е хубаво наистина да си правим чести срещи.Радвам се ,че чаутата са при теб.Разбирам защо Армани е при майка ти.Трудно се гледат две женски с един мъжки.Особено ако не си ги кастрирала.Точно за това се разделих с мъжкото тея йорки,което бях взела.Хубаво решение си взела все пак е останал в семейството.Съжалявам,че няма да дойдеш.Надявам се да се получи хубава среща.Ще ми е приятно следващият път наистана да намериш време.

Току що се връщам от разходка с ИЯ и Майки.Сладура е къпан, знам ,че има петна по езика, но ми е такава слабост.Беше приказен .Вероятно утре ще успеят да дойдат на срещата.Моята фръцла пак се прави на интересна, не яде.

Furia_S, все такива снимки намираш на най -грозните чаута ab_041.gif rc_036.gif Ето и една моя любима на бебета.
Прикачена снимка

#1377 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 09:54 PM

Цитат(Furia_S @ Jan 23 2010, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
**БИЖУ**
Едното няма нищо общо с другото: подстригване нула номер, апартемантно/къщно отглеждане и други тям.
Да, "обличането" може да е подпомогнато от отглеждането навън, но ако едно чау просто няма козина, тя няма откъде да поникне, и в хладилната камера да го гледаш.

Този мъжки (ЮЧР, ЮЧНКП, Ч России, Белоруссии, ЧНКП, ГРАНДЧ России, Белоруссии) е гледан в апартамент с парно цял живот.

Прикачена снимка

Фурия, аз говоря тъй като правя сравнение преди и сега.

Ия, благодаря за поканата, обещавам следващия път да намеря време ae_085.gif Да трудно е наистина, не казвам,че е невъзможно отглеждането им заедно защото живяха доста време под един покрив, но постоянно се биеха.
Йоркито дойде случайно у нас, не съм го планирала.
User's Signature

Качена снимка

#1378 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2010 - 09:59 PM

**БИЖУ**

Цитат(**БИЖУ** @ Jan 23 2010, 06:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Чудила съм се и дали не оказа влияние това,че го остригах нула номер преди време ....

Остригването нула-номер е най-голямата глупост и варварщина, която се прави спрямо чау с цел поникване по-богата космена покривка.
Как ти дойде на акъла да търсиш причината в това че кучето ти е на двора по цял ден и е било остригано нула номер па от там да правиш извод че за това имало по-богата козина?
Нали уж не си от новобранците и си чела статии включително в чау-чайник???

Нямам думи.

Да го обръсна цяло чау-чау нула номер ще е обяснимо само когато е запуснато до нещо страшно по вината на стопаните ...и то ще е медицински проблем. Например - цялото в рани и екземи, запустана форма. Но не и с цел да му "порасне козината" или "да не му е жега".
User's Signature

#1379 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 12:18 AM

Цитат(Furia_S @ Jan 23 2010, 08:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
**БИЖУ**

Цитат(**БИЖУ** @ Jan 23 2010, 06:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Остригването нула-номер е най-голямата глупост и варварщина, която се прави спрямо чау с цел поникване по-богата космена покривка.
Как ти дойде на акъла да търсиш причината в това че кучето ти е на двора по цял ден и е било остригано нула номер па от там да правиш извод че за това имало по-богата козина?
Нали уж не си от новобранците и си чела статии включително в чау-чайник???

Нямам думи.

Да го обръсна цяло чау-чау нула номер ще е обяснимо само когато е запуснато до нещо страшно по вината на стопаните ...и то ще е медицински проблем. Например - цялото в рани и екземи, запустана форма. Но не и с цел да му "порасне козината" или "да не му е жега".

Когато е бил подстриган, тогава е живял вътре. Споделям как при нас са седяли нещата, пък сега дали е ген, дали е било защото живее на вън или защото е бил остриган - не знам.Аз не съм го правила с цел обогатяване на космената покривка.
Има разлика от преди в козината и сега, също така когато на Кери14 и се беше наложило да подстриже Ричи също нула номер след това козината му беше уникална и сравнително по гъста.

User's Signature

Качена снимка

#1380 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 08:48 AM

Няма връзка остригването нула номер и подобряването на качеството на козината. Лео претърпя няколко операции и бе обръснат няколко пъти - не целия, но на доста големи участъци. И по твоята логика на обръснатите участъци козината му трябваше да е по-богата и по-хубава, но не е така.
:-))
Същата му е като по цялото тяло. Виж, от храната зависи, това да, на натурална храна беше с по-хубава козина.
Сега пък активно се разсъблича, крокодила му с крокодил - сетил се е като дойде студеното време че имало топло. Тази топла зима дето държеше допреди седмица направо му сбърка представите за смяната на козина, вкъщи само с четки тичам подир него.
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема