Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1461 Потребителят е офлайн   topcho83 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 06 March 2010 - 09:33 AM

не съм стоянка нито съм собственичка на горданимате грешка
това че вашите кучета си нямат родословие си е ваш проблем

#1462 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 March 2010 - 09:44 AM

Цитат(topcho83 @ Mar 6 2010, 09:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
не съм стоянка нито съм собственичка на горданимате грешка
това че вашите кучета си нямат родословие си е ваш проблем

Чие е родословието тогава на вашето куче? От кой развъдник е и кои са родителите му?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1463 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 06 March 2010 - 01:52 PM

Не ми говори глупости eg_033.gif .Трябва да си много неука за да не знаеш ,че Модераторите имат всички данни за компютрите от които пишат потребителите.Всички познаваме начина ти на писане и темите за които пишеш.Просто си прозрачна.Когато обръщаш един текс от Латиница към Кирилица сто пъти съм ти казвала поне интервали да има между думите.Няма да си губя времето с теб и изобщо забрави ,че ще позволя да има няколко страници със спорове тук.Умните хора се учат от грешките си, при теб обаче това правило явно не работи. dry.gif

А и ти от къде знаеш ,че нашите кучета нямат родословия.Да не би и друг път да си се регистрирала тук ob_173.gif Или сега следва разказ за несъщеструващи изложби и срещи на които няма да се появиш. ab_041.gif
Айде стига, до тук беше.

#1464 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 March 2010 - 02:14 PM

Добре де, няма лошо щом човек държи да общува и има нужда от контакт с хората. Но защо трябва да става чрез лъжа? Това не го проумявам, наистина.

Относно чау с родословия, водени по изложби - в цялата България знам за 4 такива: Лео от Пловдив (рижав на окраска), Торнадо (крем)и Лаура (черна смуфка) от Хасково, Валенсия (крем).

Черен петгодишен мъжкар с родословие и изложбени награди в България няма, защо трябва да ги заблуждавате хората с това?
Обичайте си кучето и престанете с лъжите.
Моето куче е без родословие, но е най-прекрасно за мен на света и друг като него няма. Няма да си го хвърля, само защото е без документи, я.
Но няма и да тичам нагоре-надолу, уверявайки всеки срещнат че има родословие - на мен са ми предлагали да му направят фалшиви такива, отказах.
А и за разплод не съм го пускала, еле пък да повярвам на някой, който твърди че женска специално от Москва ще се пуска за разплод с куче, което никой никога не е виждал по изложби.

Познавам IA--- лично, виждали сме се не веднъж и то не само да пием кафе, а и някаква работа да свършим около чау-та. Тя нито веднъж не ме е излъгала и нямам основания да не й вярвам че вие, topcho83 и въпросната Танито сте един и същ човек.
Вас, с който ник и да се наричате, познавам само от към лъжите ви, която не е само една, нито са две, няма ли да спрете?

Обичайте си кучето и си го гледайте, стига с тези детински изпълнения вече, ако искате хората да контактуват с вас, престанете да ги лъжете.
User's Signature

#1465 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 March 2010 - 02:30 PM

Да, и въпреки ,че изгонихме Стоянка никога не съм и отказвала да пускам информаци и снимки на нейното куче, когато тя желае.Защото и преди да бъде Изгонена , тя така и не се научи да пуска снимки.Винаги сме биле толерантни към нея и я съжалявах ме .Явно обаче жестовете които правим нямат значение за нея.Сега ще пусна и снимките които ми прати преди дни за да видите как се грижи за нейното чау в момента .Няма да коментирам и тези и предишните, то се вижда.Правила съм го по скай ,но тя така и не се учи какво да прави.

#1466 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 04:28 PM

Цитат(IA--- @ Mar 6 2010, 02:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, и въпреки ,че изгонихме Стоянка никога не съм и отказвала да пускам информаци и снимки на нейното куче, когато тя желае.Защото и преди да бъде Изгонена , тя така и не се научи да пуска снимки.Винаги сме биле толерантни към нея и я съжалявах ме .Явно обаче жестовете които правим нямат значение за нея.Сега ще пусна и снимките които ми прати преди дни за да видите как се грижи за нейното чау в момента .Няма да коментирам и тези и предишните, то се вижда.Правила съм го по скай ,но тя така и не се учи какво да прави.

Това, което видях от предишните снимки е доста далеч от изложбено куче, че и с тегло 43 кила.
Подръжката не я коментирам, тя е очевАдна.
И тези хора пускат кучетата си за разплод? Нямам думи.
User's Signature

#1467 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 March 2010 - 05:05 PM

[14:55:23] Stoqnka mircheva: izvinqvai

Това е отговора на Стоянка за създалата се ситуация,днес.

#1468 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2010 - 05:16 PM

Цитат(IA--- @ Mar 6 2010, 05:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
[14:55:23] Stoqnka mircheva: izvinqvai

Това е отговора на Стоянка за създалата се ситуация,днес.

Достатъчно е просто да спре с простотиите си и непрекъснато обяснение как нейния Гордан запложда женски.
Защо го правят тези хора? За да има кого да хващаме после с тебе по бунищата?
Хората вече изхвърлят чау, да не говорим че покрай кварталните скачки кучетата вече не приличат на чау, и здравето им е в перманентно ужасно състояние.
Просто стига с това вече - с детинщини, с глупости и с лъжи. Аман.
User's Signature

#1469 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 06 March 2010 - 06:15 PM

Цитат(milenkaaaaaaa @ Mar 5 2010, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(topcho83 @ Mar 5 2010, 10:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
zdraveite az imam cherno chow chow koeto e na 5 godini i e sas rodoslovie che vi foruma i mnogo mi haresva ima mnogo polezna informaciq

Здравейте ! Как се казва кучето ? Разкажете нещо повече за него.

Поздрави ! wub.gif

ПС: Пишете на кирилица ae_085.gif

IA---, от самото начало си знаех, че това е Стоянка Мирчева, точно заради това написах "как се казва кучето" ea_103.gif щях да напиша да не се казва Гордан, но реших да не съм груба. 5 годишен, "имал родословие" ... /оставам без коментар/ dry.gif

ab_041.gif Стоянка, смешни истории ...
User's Signature

Качена снимка

#1470 Потребителят е офлайн   Katerina21 Икона

Публикувано: 07 March 2010 - 02:00 PM

Здравейте, не знам къде точно е мястото на тази тема.. от доста време чета всичко, което помествате, понеже съвсем скоро ще съм собственик на бебе чау-чау и искам да знам всичко около отглеждането му... Мисля, че вече добре се запознах с основните неща, но имам един неизяснен въпрос. Как точно протича разгонването на женската? Четох, че има цикъл? Не съм ставала свидетел на това... грижила съм се само за мъжки представители. Как се постъпва в този период? Не ми е ясно, превръзки използват ли се или някакви по-специални грижи, освен основните превантивни мерки за да не бъде заплодена? Благодаря Ви и ще чакам да ми отговорите.. защото съм обезпокоена, макар че ще има доста време, докато стигнем този период.

#1471 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 07 March 2010 - 02:15 PM

Цитат(Katerina21 @ Mar 7 2010, 02:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, не знам къде точно е мястото на тази тема.. от доста време чета всичко, което помествате, понеже съвсем скоро ще съм собственик на бебе чау-чау и искам да знам всичко около отглеждането му... Мисля, че вече добре се запознах с основните неща, но имам един неизяснен въпрос. Как точно протича разгонването на женската? Четох, че има цикъл? Не съм ставала свидетел на това... грижила съм се само за мъжки представители. Как се постъпва в този период? Не ми е ясно, превръзки използват ли се или някакви по-специални грижи, освен основните превантивни мерки за да не бъде заплодена? Благодаря Ви и ще чакам да ми отговорите.. защото съм обезпокоена, макар че ще има доста време, докато стигнем този период.

Продават кучешки гащи+превръзкиПрикачена снимка
Има и различни спрейове,които премахват миризмата на разгонено куче и не привличат мъжките кучета около него.Женските кучета се разгонват два пъти в годината – на пролет и на есен.При някои породи обаче, нехарактерни за нашите географски ширини, например коли, разгонването може и да не съвпадне с тези два сезона.Кучетата стават полово зрели между 7 и 12-месечна възраст – зависи от породата, когато става първото разгонване. В някои случаи то може да стане по-рано, например на 6-месечна възраст, или да се забави дори до 18-месечна възраст.Продължителността на разгонването е 14-21 дни. В този период женското куче променя поведението си. То става неспокойно, непослушно, често уринира (затова, ако го отглеждате в апартамент, трябва по-често да го изкарвате навън), половият му орган – вулвата, се уголемява и набъбва (може да увеличи обичайните си размери 2-3 пъти) и от него изтича секрет, примесен с кръв.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1472 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 March 2010 - 09:49 PM

Добре подадена информация! rc_036.gif Конкретно женското чау е с много "чистоплътно" поведение. Дори да забравите да сложите "памперса" на дупето, те си почистват най-старателно дори една капка да капне на пода,...разбира се може и в по опростен вариант бебешки памучни гащички,плюс превръзка която после се изхвърля. Тук в галерия има снимки на кучета в такъв неудобен период. Спрейовете са полезни при излизане да не влачите цяла глутница след себе си от мъжки индивиди ab_041.gif При нормално развитие на чау, първата изненада е края на шестия месец и наистина е доста дълго до 20 дена!

#1473 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2010 - 10:30 PM

Гащичките са най-добрия вариант, според мен, а и никак не са скъпи - 8-9лв. Ние вече имаме 2 разгонвания за нейната една годинка. През деня, особено при второто разгонване се чисти постоянно, но през ноща се качва да спи при нас и всеки ден перях чаршафи. smile.gif Няма как да го прави, докато спи, милата. И имам въпрос към стопани на женски. След второто разгонване, вече втори месец, вулвата и не се е възстановила в първоначалното и състояние. При вас как е?
http://www.zoomagazi...1...67&cat1=287 - гащички
http://www.zoomagazi...&...53&start=10 - спрей
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1474 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 March 2010 - 11:17 PM

Заведи я на доктор,има проблем.И дано вече не е много серьозен.Защо два месеца не си и обърнала внимание?Виж и гърдичките също.Дали пускат секрет и дали са твърди.

#1475 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2010 - 10:35 AM

"Компетентно" и изчерпателно..., знания, трупани с години опит. Само диагноза не постави. Върнахме се от лекар. Айра е здрава! af_089.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1476 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2010 - 10:49 AM

Цитат(tigi @ Mar 8 2010, 10:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
"Компетентно" и изчерпателно..., знания, трупани с години опит. Само диагноза не постави. Върнахме се от лекар. Айра е здрава! af_089.gif

Не виждам нищо лошо в съвета да се заведе кучето на лекар когато имате подобен въпрос и съмнения.
Ия е гледала доста кучета преди първото си чау. Напразно се заяждате с нея, и то не за първи път го виждам това.

шифтер ви каза че всичко е наред, бяхте на ветеринар - както ви е посъветвала Ия, и не виждам да е сбъркала - така че няма място за опит за ирония.

Всички стопани на женски чаувци ми твърдят за невероятната чистоплътност на тези кучета, като гледам моя мъжки, дето няма да нагази в локва - естествено е да повярвам за женските. Имам опит с лабрадорката - малейййй, беше ад...
Купих й гащи женски до към кръста и ходеше с превръзка, имам и снимка. Комично-трагична гледка беше, това чудовище не знаеше що е чистота. Никакъв спрей не ни спасяваше, глутниците я надушваха и бяха на "пост" до входната врата. Ужас-ужас-ужас. Като се сетя и настръхвам отново.
User's Signature

#1477 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2010 - 11:03 AM

Да, Furia_s, вече съм спокойна, след втрещяването ми снощи, породено от категоричното заключение на IA. Гледам Айра с голяма любов и грижи, за това не ми се струва подходящ "тона" и упрека, който долових. Та за разгонването..., моята е много смешна навън, когато е в цикъл почти не се спира да си свърши "малката работа", много е смешна, прави го в движение, леко приклекнала, върти сладкото дупе и прилича на автоматична пръскачка ab_041.gif . Но вероятно това си има своето обяснение в този период.
Честит осми март на всички! Мир и разбирателство! dog.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1478 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2010 - 11:06 AM

Цитат(tigi @ Mar 8 2010, 11:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, Furia_s, вече съм спокойна, след втрещяването ми снощи, породено от категоричното заключение на IA. Гледам Айра с голяма любов и грижи, за това не ми се струва подходящ "тона" и упрека, който долових.
Честет осми март на всички! Мир и разбирателство! dog.gif

Мир да има (намигва приятелски), нито аз нито Ия не сме ви врагове:-)))
Разбира се че я гледате с любов и грижи, то личи по кучето. Има хора които не обичат кучето, а себе си до кучето, вие не сте от тях. За мен това е показател, и то голям.
Честит празник въпреки виелицата навън))))
User's Signature

#1479 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2010 - 01:24 PM

tigi, IA--- Ви е дала най-добрия съвет, чудесно е, че сте здрави! af_089.gif И аз съм на мнение, че при най-малкото съмнение е добре да се направи консултация с ветеринар. При нас с Ира, нямаше типичните симптоми за пиометра, освен повишена жажда и благодарение на бързата ни реакция хванахме заболяването още в началото и не се стигна до усложнения.
Честит 8 март на всички, желая Ви много здраве и чудесни мигове с вашите сладури!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1480 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2010 - 01:36 PM

сесе,жаждата в симптоматиката но заболяването ли е, или това беше изходната точка за последвалите изследвания и прегледи?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни