Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1421 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2010 - 11:19 AM

Цитат(Furia_S @ Feb 22 2010, 08:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Стой си на опашката, не ми пречиш:-))) то сума ти народ от форума беше там, кого ли не видях, с кого ли не говорих - а с някои не говорих да не им преча докато снимат или работят в ринга, снобите сме така - гледаме да не досаждаме на заетите:-)))
относно това колко пъти съм го написала - точно ти ли ще ми държиш сметката кое, как, къде и колко пъти го пиша? Да, радвам се че се запознах с хора, чиито познания в кинология са ми от полза, много интересни съждения чух, на много привидно незабележими дребни моменти ми обърнаха внимание, бяха ми от полза и сега смилам информацията, която ми сервираха. Още повече че с някои от тях виртуално си пишем от 2004-та, та сега се запознахме на живо, их че кеф))))
Все пак този етап "да се порадвам на кученцата" съм го минала от първите изложби като зрител, вече ми мина:-)))
Определено хора, които посещават с кучетата си изложби от рода Eukanuba World Challenge имат какво да разкажат.

Приключих по темата, имам наистина доста работа , рядко ми остава време да влизам вече във форума камо ли да разтягам локуми ....
Не ме вълнува въобще какво сте правили там, та можеше и да ми спестиш обясненията си. Надявам се не визираш Ия която точно минава през този етап "да се порадва на кученцата" и разнасяйки 5 часа померанчето на израелците го е мачкала и гушкала, в което няма нищо лошо разбира се. ae_085.gif smile.gif

User's Signature

Качена снимка

#1422 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 February 2010 - 11:25 AM

Цитат(**БИЖУ** @ Feb 22 2010, 11:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Feb 22 2010, 08:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Стой си на опашката, не ми пречиш:-))) то сума ти народ от форума беше там, кого ли не видях, с кого ли не говорих - а с някои не говорих да не им преча докато снимат или работят в ринга, снобите сме така - гледаме да не досаждаме на заетите:-)))
относно това колко пъти съм го написала - точно ти ли ще ми държиш сметката кое, как, къде и колко пъти го пиша? Да, радвам се че се запознах с хора, чиито познания в кинология са ми от полза, много интересни съждения чух, на много привидно незабележими дребни моменти ми обърнаха внимание, бяха ми от полза и сега смилам информацията, която ми сервираха. Още повече че с някои от тях виртуално си пишем от 2004-та, та сега се запознахме на живо, их че кеф))))
Все пак този етап "да се порадвам на кученцата" съм го минала от първите изложби като зрител, вече ми мина:-)))
Определено хора, които посещават с кучетата си изложби от рода Eukanuba World Challenge имат какво да разкажат.

Приключих по темата, имам наистина доста работа , рядко ми остава време да влизам вече във форума камо ли да разтягам локуми ....
Не ме вълнува въобще какво сте правили там, та можеше и да ми спестиш обясненията си. Надявам се не визираш Ия която точно минава през този етап "да се порадва на кученцата" и разнасяйки 5 часа померанчето на израелците го е мачкала и гушкала, в което няма нищо лошо разбира се. ae_085.gif smile.gif

айде, пак номера от селски вечеринки)))) типично за теб, макар че не те е интересувало)))хеххехе.

визирам и Ия, разбира се, мило момиче, и съм й го казвала в очите - мен ме стиска да казвам на хората в очите това, което мисля, а не да плюя по подфорумите кой кое куче не бил сресал:-)))Казвала съм й че тя все още е в периода на възторг, което е напълно нормално, и се подвежда по визията все още.

Сега, като приключихме с тъй неприятната ми личност, можеш ли да ми отговориш по същество: апропо, ти как си го мислиш да "напълним ринговете" с нашата порода?
Внос откъде визираш? Към кой развъдник си се ориентирала?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1423 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 22 February 2010 - 01:55 PM

Искам да уточня нещо на неразбралите.Защото когато човек чете постове и става въпрос за него ,нещата стоят различно.А и хората които ме познават знаят че много не говоря, а само питам.Всичко се сменя и човек трябва да се учи постояно.Обичам да набирам информация,така човек се развива.А и когато оставиш някой да говори,разбираш доста.Захласвам се по кучета и визията им в момента , защото това ми е в природата .Обичам определени породи.Това обаче не значи ,като не го коментирам ,че съм боса в тази област.Но пак казвам за определена порода,която съм отглеждала в този момент.А и всяка порода си има свои специфични неща.Просто от няколко години не съм била на изложби.И естествено не и с чау чау..Това което планирам са две породи Едната е чау, а другата померан.И както разбираме за померан можеш нещо да научиш от опита на други ,но с чау не стоят така нещата .Естестевно, няма никакво значение аз колко съм компетентна в момента. Въпроса е ,че няма чау на изложбите.Надявам се обаче които и да заведе чау на изложба всички да го подкрепяме и да се радваме за него.Защото който и да е този човек,той ще е вложил много знание,умение,любов към породата и нейното запазване и развитие у нас.Знаем също ,че и такава дейност няма парична възвращаемост.Това за учудване на някой изобщо не е бизнес, а много скъпо хоби.А всички точно това искаме нали....Да се радваме на здрави и старохтни екземпляри, та дори и да не са наша собственост.Щом обичаш безрезервно нещо ,трябва да се радваш независимо от ситоацията.Аз се чудя защо трите ни родословни чаута не посещават изложбите .Но за това могат да кажат Нанси и Торнадо.А също съм обедена ,че Фурия ако осъществи мечтите си и целите си, ще се справя страхотно,ще носи радост на всички и много знания.Дайте да мислим какво да направим и защо такава прекрасна порода си няма клуб.

А това кой кого е видял или не видял няма значение.Стига всички да работят в една посока и да имат една цел.

Бижу ,твоето йорки няма ли родословие.Защо не го водиш по изложби

#1424 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 February 2010 - 02:08 PM

А така, вече по темата, както си го обичам.

Това, в което се убедих и на този ЦАЦИБ, е че ние в околията - в цялата източна Европа - като изложба не представляваме интерес за сериозни развъдници на чау.
Отделно, подтвърдих си и скромните петгодишните наблюдения, че практически са на изчезване достойни екземпляри, ЗДРАВИ!!! - със снимки за дисплазия и проверките за ектропия-ентропия.

Относно демодекозата... Уточних за себе си един факт, който извънредно ме зарадва: дамата-израелка, която е започвала в кинология заедно със световно известни съдии, бе категорична че въпреки двусмислени клюки относно това заболяване тя е на мнение че тези кучета трябва да се изключват от развъждането и диагнозата се предава по наследство. Сподели ми че нейното куче, закупено от Финландия преди години, даде кучило с тази диагноза, тя не е знаела изобщо че майката е носител на демодекс канис. Веднага си е кастрирала майката и цялото кучило и приключи с тази линия тутакси. Шапка й свалям.

Много ми се иска не да "напълним ринговете", а да видим поне в ринга чау, което е здраво, с добра конструкция, пропорционално, с хубава глава, породно и добре представило се.
Това с амбицията да ги "напълним ринговете" не го искам - поради простата причина че НЯМА ОТКЪДЕ.
Уви.
Освен един развъдник в Москва, от който германците и финландците купуват кучета. Надали ще се доредя точно аз до него.
User's Signature

#1425 Потребителят е офлайн   Mitk0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 08:25 PM

Разрешихме проблемите с храната минахме на по-горния клас smile.gif и за сега всичко е Ок.
Започнаха обаче други проблеми , дано не е нещо сериозно :( появиха му се като петанца вътре в ушичките и явно го дразнят много, защото постоянно ги чеше и скимти.. даже на 1-то ушенце се е образувало като срупче отван
Веднага се посъветвах с ветеринар и ми изписаха някакви капки за уши (доста скъпички бяха), но като става въпрос за здравето не се замисляме за цената...
сега трябва да му слагам от тях по 2-3 капки в ушите и по толкова отван на раничките.. също ми казоха и да ги промивам с памук
Много кофти

#1426 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 08:50 PM

Цитат(Mitk0 @ Feb 22 2010, 08:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Разрешихме проблемите с храната минахме на по-горния клас smile.gif и за сега всичко е Ок.
Започнаха обаче други проблеми , дано не е нещо сериозно :( появиха му се като петанца вътре в ушичките и явно го дразнят много, защото постоянно ги чеше и скимти.. даже на 1-то ушенце се е образувало като срупче отван
Веднага се посъветвах с ветеринар и ми изписаха някакви капки за уши (доста скъпички бяха), но като става въпрос за здравето не се замисляме за цената...
сега трябва да му слагам от тях по 2-3 капки в ушите и по толкова отван на раничките.. също ми казоха и да ги промивам с памук
Много кофти

при по-рязката смяна на храната това е редовен проблем. Ако не сте застъпвали храната една седмица, а сте му я дали изведнъж - то тази реакция е обяснима. почиствайте ушите с някакъв безобиден препарат, нашата порода поне не са клепоушковци и нямат сериозен проблем.
User's Signature

#1427 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 22 February 2010 - 08:59 PM

Mitk0, нека да го проверят за кърлежи .Не те плаша но познавам чау, което си замина на 5 месеца от тях.Дано да не е това и бързо да се управите.Какво ти предписаха, Епи Отик ли? А за храната когато ти писах, не прочете ли из темата ,че не се сменя ей така винаги се захранва първо с по голямо количество от старата да кажем 80 на 20% . Постепено се увеличава количеството на новата храна като се следи поносимоста от смяната.

#1428 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 February 2010 - 09:22 PM

Много емоции......,завиждам на всички които са изплакнали очи с красиви представители на определени породи, дано има вече и от нашата, но засега уви.... smile.gif

#1429 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 09:27 PM

Цитат(sara92 @ Feb 23 2010, 09:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много емоции......,завиждам на всички които са изплакнали очи с красиви представители на определени породи, дано има вече и от нашата, но засега уви.... smile.gif

Няма да има скоро достойни чау. Понеже следя сериозните развъдници, то все повече се отчайвам.
Кварталните и дори някои развъдници в Русия със сериозни постижения са съсипали породата.
Вече има чау с розов език с тук-таме сини петна.
За какво говорим...
User's Signature

#1430 Потребителят е офлайн   Julieta_Romeo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Всякакви животни (най - вече кучета) 1 куче - Дейзи - дакел - 1 год. 8 месеца и 28 дни :) Др. интереси: интернет ,филми за животни, форуми за животни,музика, тенис,футбол

Публикувано: 23 February 2010 - 09:53 PM

Извинете не съм спец,но чау-чау не трябва ли да има лилаво езиче ae_085.gif но иначе е много красиво!

П.С. Знам само един отличителен белег на породата и за това, ако е спам молч МОД да изтрие поста ми. И сега видях че Sara08 е написала преди мен smile.gif
User's Signature

http://i48.tinypic.com/2zq7gb9.jpg <--- by Julieta_Romeo

#1431 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 10:14 PM

Не стопанина ни е виновен за това. А фермирите, които деградират породата.
Не плюйте по стопанина, моля.

Стоварете тъй праведния си гняв върху кварталните развъждачи, дето са тръгнали да си плодят домашните любимци.

Ей, аман от познавачите, които са правили кварталните скачки или седяли по интервютата с онези продажници зооборси "Нети".

User's Signature

#1432 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 February 2010 - 10:17 PM

Малките се раждат с розови езичета, постепенно им стават лилави до към 50-я ден. Незнам това малко на колко е, но вече е любимец и стопаните трябва да го приемат така както е....Митко дефекта е факт, но важно е малкото да е здраво, да няма други заболявания. Успех в отглеждането!

#1433 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 10:23 PM

Цитат(sara92 @ Feb 23 2010, 10:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Малките се раждат с розови езичета, постепенно им стават лилави до към 50-я ден. Незнам това малко на колко е, но вече е любимец и стопаните трябва да го приемат така както е....Митко дефекта е факт, но важно е малкото да е здраво, да няма други заболявания. Успех в отглеждането!

Забележи тъжната тенденция обаче. Когато гледах Лео на 45 дена в зоомагазина - той вече имаше син език.

Пигментацията или я има едно куче, заложено генетично, или няма.

Сега е много атрактивна окраската крем. Само че озадачените развъждачи най-често се чудят защо кучетата им крем-окраска нямат черен нос.

Ми много просто. За тва има една наука. Нарича се генетика.
User's Signature

#1434 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 February 2010 - 10:27 PM

Казано така "отчайващо" дори за развъдници в Русия, незнам какво ще се постигне. Някой чакат от там бебета, и смятат, че ще са перфектни...дано не се разочароват в очакванията си...

#1435 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 10:33 PM

Цитат(sara92 @ Feb 23 2010, 10:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Казано така "отчайващо" дори за развъдници в Русия, незнам какво ще се постигне. Някой чакат от там бебета, и смятат, че ще са перфектни...дано не се разочароват в очакванията си...

Зависи от кой развъдник. Аз съм положила години в проучванията си, и пак се нахендрих много зле. Не премълчах този факт, за което някои от развъдниците мъъъъъъъъъъъъ много са ми неблагодарни))))

Зависи от кой развъдник очакват въпросните хора.
А, "перфектни бебета " не съществуват. Всичките бебета са перфектни, само че защо порастват от тях инвалиди?

User's Signature

#1436 Потребителят е офлайн   Mitk0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 10:42 PM

Снимките са от преди.. вече сме с изцяло лилав Език !!! ea_103.gif

#1437 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 February 2010 - 10:44 PM

Тук не са фатални пет дни, фатално е генетично заложеното в малкото...дали ще му стане езичето лилаво. Според мен ще уголеми още малко лилавите петна, но ще останат розови "облачета". За крем е смешно да се говори...може да го правят хора без грам познание, но какво пък вече всичко виждаме и чуваме...

#1438 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 February 2010 - 10:49 PM

Ееее, Митко трябва да го видим, сега сме повече от любопитни..... Дано това е радващо, супер...Леко нахално ще чакаме снимки, мъника стана обект на дискусии. Извини ни, сигурно си се почувствал кофти....пък и тук не се пише, Мода може да трие или мести, извинявам се!!!

#1439 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 10:50 PM

Цитат(sara92 @ Feb 23 2010, 10:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тук не са фатални пет дни, фатално е генетично заложеното в малкото...дали ще му стане езичето лилаво. Според мен ще уголеми още малко лилавите петна, но ще останат розови "облачета". За крем е смешно да се говори...може да го правят хора без грам познание, но какво пък вече всичко виждаме и чуваме...

За крем специално съм сигурна че ще го направят - окраската е атрактивна. ред-ноуз не смущава никого, както и розовите петна по езика.

User's Signature

#1440 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2010 - 03:57 PM

Ния когато зимахме Сара беше на 33 дена и беше изцяло с лилав език.
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема