Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1581 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 April 2010 - 10:09 AM

Интересно ми би ми било,може и на лични ако искаш ae_085.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1582 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 10:16 AM

Нека не е на лични. Може да е история, която да помогне за отрезвяване на някой кандидат размножители.
User's Signature

Качена снимка

#1583 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2010 - 10:51 AM

Случило се е на старият ни адрес. Лео от грозното пате, което откупих от зоомагазина, постепено започна да се превръща в чау. Знаете какъв фурор предизвиква сресано, наконтено, къпано чау. Започнахме да свикваме с всичките тези: "аууууууууу, муц-муц, Божеееееее" и другите възгласи. Тренирахме една сутрин на полянката, упражнявахме се с викане отдалеч по команда, седни-падни-легни и останалите "пълзешком до хоризонта и обратно!" - изобщо, тормозих любимото си крокодилище както ми е показал познат полицай с източно-европейска овчарка.
Тогава до нас спря една мургава българка от много ромски произход, с оранжева жилетка, от онези дето работят по програмите за времена заетост в почивка между ражданията.
Меко казано се изненадох - по принцип нейните мургави събратя и съсестри не обичат кучета и се страхуват от тях. Моят крокодил ги толерира само ако не го докосват: веднъж се опитаха да го откраднат и то пред очите ми, но "милото мече" след кратък размисъл показа зъби и мургавите хора се отказаха.
Та тази въпросна метачка ми каза следното:
- С к`во го раниш мъ? Мъ ний имаме същуту, мъ то няма такваз козина.
- Да бе същото - развесели се моята милост, тъй всеизвестна с неприятния си характер.
- Същуту мъ, същуту - увери ме госпожата, размахвайки метлата като бойно знаме - Имам щерка, та баща й го подари за първи клас. Нал т`ва чау-чау, онези, със сините езици.

Ето тук вече леко се спънах в повода на дотърчал по командата куч и увиснах като преинсталиран Уиндоуз. Жената знаеше названието на породата? Това беше преди около 5-6 години, то сега някои образовани хора ме спират по улиците да питат що за порода е моя дзвер, а някои още по-образовани ме уверяват че имам чихуа-хуа. А тази жена с изтъркан фалшив златен зъб, сбръчкана от мизерния си живот, притежава чау? Я, я по-подробно...

Историята е доста тъжна. Жената на времето "гат бе млада и убава" е ходила с един чернокож студент. Ходила - меко казано, но в резултат на активното им ходене тя забременя. Африканеца замина за неговата си там Африка, а мургавата гражданка роди момиче. Връща се африканеца след нанайсе години, срещат се, и за първи клас като за подарък пита дъщеря си какво иска тя. Детето казва:
- Куче!
И то не каквото и да е. Видяла някъде едни като мечета или лъвчета, странни, със сини езици. Децата са наблюдателни... Знаете. Поразровиха се из обяви и не щеш ли в Пловдив има кучило... Мда.
Африканеца има пари и комплекс за вина, задето вижда дъщеря си за първи път, та й купува женско чау-чау.

- ...и нал за т`ва та питам мъ, как го гледаш твоя че има такава грива и та слуша? Наш`та не слуша, живее на тавана и хапе.

Хранят го с бульон и лебец натопен.
Тогава го хранеха така, ако още е живо... не знам.
За сбогом мургавата женица ме попита:
- Ти на твоя намери ли му женска? Ако не, наш`та е женска, ша знаеш.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1584 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 15 April 2010 - 11:27 AM

Цитат(sara92 @ Apr 14 2010, 09:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Темата е пусната излишно, моля модовете да я изтрият. Дори да беше пусната в говорилня, пак щеше да има същия ефект. Четете има правила....!!!!

Такава тема наистина няма място в нашият форум.Най вече пост с кординати .Ще вземе някой идиот да и се обади.

#1585 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 April 2010 - 01:57 PM

Благодаря Ия, за отзива! Надявам се скоро да ни кажеш само добри и положителни новини за черното мече, бързо възстановяване и да стане по-щура от преди, та да докаже, че е в отлична кондиция! ba_025.gif af_089.gif

Ей Фурия, това не си го писала! Незнаех да се смея ли, да плача ли, но ме разведри....въпреки абсурдната ситуация....Много добре предаваш диалекта ab_041.gif ей всичко има на този свят...Обясни ли и с какво да го храни и защо е станало зло?

#1586 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 April 2010 - 02:07 PM

sara92
Обясни подробно - лебец и бульонец, гледали го на тавана - щото хапело.

Откъде да знае мургавелката с нейния мургавел африкански че тези кучета не са "мечета със синьо езиче"?
User's Signature

#1587 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 April 2010 - 10:08 PM

Фурия, представяш ли си защо е зло....неподдържано, без къпане, без ресане, БЕЗ ИЗВЕЖДАНЕ, то е престанало да се доверява. Станало е асоциативно, вярвам дори, че се съхранява защото го дразнят и гонят, едва ли някой е отишъл да го погали и т.н. Жалко за мечето ще доживее донякъде...

#1588 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 08:31 AM

Цитат(sara92 @ Apr 15 2010, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Фурия, представяш ли си защо е зло....неподдържано, без къпане, без ресане, БЕЗ ИЗВЕЖДАНЕ, то е престанало да се доверява. Станало е асоциативно, вярвам дори, че се съхранява защото го дразнят и гонят, едва ли някой е отишъл да го погали и т.н. Жалко за мечето ще доживее донякъде...

Сигурна съм че отдавнане е при тях - или е избягало или е издъхнало...

Така че преди да тръгнете да пускате обяви за скачки, драги стопани, ето ви линк към една книга която не е зле да прочетете преди да се захващате със създаване на кучила:
http://bglabrador.bo...-0-0-1212990729
User's Signature

#1589 Потребителят е офлайн   Silvia_ Xaris Икона

Публикувано: 19 April 2010 - 06:17 PM

Здравейте на всички с Мечета...! Моето вече е на 1 година. Нз дали тук е мястото да разкажа. Страшно много си разглезих кучето . Иска да яде само от ръка и да спи на леглото, а е толкова добро, не съм го чувала да лае от 2-3 месеца. Толкова е добър че всички кучета навън му се катерат а той не реагира по никакъв начин. В последните дни нищо не яде, а е активен.... dry.gif

#1590 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 April 2010 - 07:38 PM

Добре дошли във форума. Не разбрах името на новото мече? Какво точно Ви притеснява, по-дългия отказ от храна е проблем, за кратко е възможно да има неразположение от дадена храна и т.н. Кротък е наистина те са своенравни и не позволяват към тях волности независимо дали е от хора или животни. З а лигав незнам, всеки приучава любимеца си според разбиранията си. Тук всеки е минавал етап на лигавене поради даден проблем, например Иа, е хранена с лъжица, Лъки с биберон и т.н, но се е налагало. Зависи какъв е случая! re_037.gif

#1591 Потребителят е офлайн   kalito_malito Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 11:36 PM

[quote name='Silvia_ Xaris' date='Apr 19 2010, 06:22 PM' post='803924']
Здравейте на всички с Мечета...! Моето вече е на 1 година. Нз дали тук е мястото да разкажа. Страшно много си разглезих кучето . Иска да яде само от ръка и да спи на леглото, а е толкова добро, не съм го чувала да лае от 2-3 месеца. Толкова е добър че всички кучета навън му се катерат а той не реагира по никакъв начин. В последните дни нищо не яде, а е активен.... dry.gif
[/quote
Здрасти, не разбрах защо те притеснява, че кучето не лае. Те принципно не са агресивни кучета. Моята също не лае много, но когато спя само как някои тръгне да влиза в стаята при мен просто си нямаш на идея за какъв лай става въпрос.

#1592 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 08:48 PM

Сайта е подновен :be_107: Ехооо къде се изгубихте ? :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1593 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 April 2010 - 10:54 PM

Тука сме :ab_041: Как къде :r_181:

#1594 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 08:05 AM

http://forum.dog.bg/...showtopic=31619
И мен все още ме изненадват много неща. Нанук е прекрасна, не само на външен вид. Явно стопаните и не са издържали първите месеци, когато се създават навици,... и я изхвърлят... :eg_033:
Толкова много надежда и любов има в Нанук, въпреки всичко, което е преживяла!
А Айра е толкова благородна и търпелива, че я прекръстих на Далай Лама. :smile:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1595 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2010 - 09:06 AM

tigi

...направо като видях снимките и настръхнах - преди време на съседната улица живееше младо хъски, бяло със сини очи. Бе в барака две на две и се пускаше за разходка само в заградено пространство десет на пет. Към този момент (мисля че преди около две години) бе на година и половина. Заключена в бараката си виеше и плачеше, когато минавах край нея с кучета - то ми су тичаше на животното и му се играеше... От мръсотията изглеждаше точно като нанук от снимките в Сеславци. Не вярвам да е същото куче, то онези хора се преместиха преди година другаде, така че... Но съвпадението е невероятно - надали има много в София бели синеоки хъскита, които да ги гледат така безхаберно.
Много успех и здраве на вашето семейство, а девойките да не се разболяват и да радват стопаните си:-)))
User's Signature

#1596 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 10:35 AM

Възрастта съвпада, Нанук се предполага да е около четири годишна. Но не е съвсем хъски, според мен само очите и ръстта показват родствена връзка с тази порода. Ще кача във фотогалерия снимки на западносибирска лайка, за да ми кажеш мнението си.
Благодаря ти за пожеланията, надявам се и твоето "крокодилище" да боледува по-рядко! А че те радва много, не се и съмнявам!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1597 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 10:23 PM

Бързам да се похваля :smile: !
Преди минути, Айра влезе в ново амплоа. Абсолютна промяна. Скача, подхвърля играчки, закача се с Нанук, като я удря с дупето и я похапва леко със зъбки, търчи напред-назад! Не мога да повярвам, бебето ми се завърна! Не съм я виждала от месеци толкова щастлива и весела.., милата колко ли зле и е било. Навън, с другите кучета играеше много, но в къщи беше мързелива и без настроение, а аз го отдавах на порастването. :zz_217:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1598 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 April 2010 - 10:51 PM

МММ ДА ако знаеш какво те чака :af_089: .Но я укроти още 2-3 дни да не си направи беля.Моята тъпчи в момента с едни чорап ,а аз след нея :be_107: .А как се караше на прахосмукачката преди малко.Най е смешна с първият си номер.Спи спи и изведнъж се обръща по гръб мята с лапи, говори нещо и ме гледа :db_046: .

#1599 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 11:16 PM

Ще внимаваме :wub: Не мога да обясня какво изпитах, но ти със сигурност знаеш!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1600 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 April 2010 - 11:35 PM

А разкажи ,то винаги е интересно.И всеки ден е по весело.Като си представя че само преди 20 дни принцесата ми е била тъжна, ми се свива душата.Да не говорим че 5 дни не спах.Преди операцията един и 4 след това и много като ми се доспиваше се гушках при нея на земята.То някой хора може да ме смятат за луда,ама много я обичам.Тогава още не осъзнавах ,че съм сътворила нещо добро за нея.Само се надявах.Сега обаче няма по щастлива от мен.И като ми развързва връзките по улицата и ме похапва по дупето зада си играе,всичко и прощавам.Те са много смешни защото хем са големи ,едни такива тантурести,хем си играят като бебета.Мога да кажа ,че стопаните на кучета които не са кастрирани не знаят какво изпускат.Хормоните са голяма работа ,дори за здрави животни.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни