Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1621 Потребителят е офлайн   sexyfucker Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 May 2010 - 02:57 AM

zdraveite :) otskoro imam 4au 4au i otkrih tova hubavo mestence za barborkane :) Kak ste dnes... kak sa me4etata ?

Във всеки форум се пише на Кирилица.Като ви харесва това място, спазвайте правилата.
Мод.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  245.bmp (95.68K)
    Брой сваляния: 169

#1622 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:40 AM

Около час , ако не и повече разглеждах фотогалерията. Така с какво да започна , може би с това , че понякога хубавите неща се случват на шега и съвсем случайно. Една приятелка в последно време ми повтаряше , че иска да си купи куче , не знае какво , ала-бала. А аз ни най-малко съм се замисляла да взимам , защото при майка ми имаме пекинез на 13 години , който навремето не спирах като дете да искам , а в мига в който се купи не положих и елементарна грижа. Вярно бях дете , но....!!! Отделно сега живея на квартира и другото момиче има кръстоска между пинче и чихуа-хуа... та отново повод да не мисля за нов домашен любимец. Обаче в един ден просто лампата каза щрак и само за два дена след обстойни прегледи из интернет и доста позвънявания тук и так се сдобих с моята плюшена топка.Интересното беше , че исках мъжко куче...но навсякъде където звънях или кучето се бе продало или нещо др. ставаше.И накрая след няколко дни звънене звъннах на развъдника с който бях говорила в самото начало отчаяна и обезверена , че няма кучета и той ми изръси , че е останало само едно.... другите му събратя и посестрими го биели и даже се наложило да го отдели.Веднага усетих доза съжаление и съдба ,знаех , че по някаква причина тя идва в живота ми и може би винаги съм я чакала....!!!Оттогава сме неразделни , навсякъде е с мен , във всяко помещение , където и да съм не спирам да мисля за нея и да бързам да се прибера за да я нагушкам.Изключително умна е , не ходи вътре на тоалетна , а до края на ваксините само на терасата... и без никакви дресировки , изумена съм имайки предвид спомените от пекинеза ни.Игрива , палава , тромава , много похапва....:)))) , обожава да гризе опашката на др. домашен любимец , който е в депресия откакто тя е вкъщи , голям себелюбец е той и трудно го преживява , но докато той се цупи тя превзе територията.Вече в парка ходим на дълги разходки , едва на 3 месеца , а там вече се престрашавам и я пускам без каишка и определено се гордея с това , че винаги е близо до мен.Вече знае да сяда , мисля в този форум прочетох някакви упражнения и взех да опитвам и се получи.Реша я почти всеки ден , храня я с Педигри Джуниър грипали и консерви ( попари с хлебче и варено яйце , мляко , сирене .... краставици... абе всичко яде. :))Сутрин обожавам да си поспивам ,а тя още към 7.00 започва да ме бие с лапа да ставам за нейната сутрешна разходка...Ох изписах цял ферман за което ще ме извините , просто може би само вие ще ме разберете как ме допълва това същество.Може би има нещо което бих и питала по-старите кучкари....с миризмата как се справяте? Къпя я парфюмирам я , но определено си има миризма.... разбираемо , козина , но все пак нещо да ме посъветвате.
User's Signature

Качена снимка

#1623 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2010 - 09:13 AM

Добре дошли! Кучетата от пета група-шпицове и примитиви, и по-специално близките ми наблюдения са от чау-чау и още една севернячка по екстериор, но с неустановен произход, нямат специфичната телесна миризма/на куче/. Така че, мисля си.., може би остава урина по "гащичките" на мъника и оттам...Можете да му миете дупето след разходката вечер или да забърсвате с мокри кучешки или бебешки кърпички.
До колкото съм информирана във България има само един лицензиран развъдник за чау-чау на Торнадо и не съм чула да имат бебета, но може и аз да не съм осведомена.
Кученцето е много хубаво!
Гранули не иска ли да яде?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1624 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 03 May 2010 - 09:41 AM

М да, просто не ми се пускаше пост през ноща дълъг 3 километраКачена снимка
Хората не правят разлика между лицензиран развъдник и пъпимил.Ферма за произвеждане на кучета.Качена снимка Щом има кучета и тяхните бебета -значи ,развъдник.
И ми писна вечният номер на тоз идивид,че е останало само едно куче.И хората бързат ,та да не го изпуснат.Така беше казъл и на Хриси с кремавият слададур.Хваща едно куче което прецени и го продава.
Кучетата от нашата порада не миришат.За да убиете неприятната миризма може да го обтриете с кърпа напоена с вода и оцет.
За начина на хранене ,просто нямам коментар,това не е прасе да яде всичко.Ще откриете топлата вода ,но чак като започнат кожните проблеми.Прочетете темата за храненето.
Не си мислете ,че сме нещо против вас, просто има много да учите за да отгледате здраво куче от тази порода.А и от този търгаш който ви е продал кучето ,ни писна.
Променете начина на гледане и ако имате въпроси пишете.А и забравих, Добре дошли все пак при насКачена снимка и да ви е живо и здраво мечето. Радва ме се все пак ,че се увеличава нашето. семействоКачена снимка

#1625 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 May 2010 - 10:02 AM

Ия,

Умница.
Я дръж едно плюсче от мен.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1626 Потребителят е офлайн   Бела Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:19 PM

не можах да преценя къде да сложа поста си(ако се повтаря го изтриите). Искам да ви питам освен таксата към общината за куче,друго какво трябва да направят стопаните?Моя приятел е гледал някакъв репортаж и там се говорило за това,че при разходка на кучето се носи паспорта му,имало определени места за разходките и кучетата трябвало да са вързани...Друго не се сещам какво ми каза,ако можете да ми дадете по-подробна информация какво може и не може в България.
User's Signature

Качена снимка

#1627 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:23 PM

Показване на мнениетоtigi, в 03 May 2010 - 08:18 AM, написа:

Добре дошли! Кучетата от пета група-шпицове и примитиви, и по-специално близките ми наблюдения са от чау-чау и още една севернячка по екстериор, но с неустановен произход, нямат специфичната телесна миризма/на куче/. Така че, мисля си.., може би остава урина по "гащичките" на мъника и оттам...Можете да му миете дупето след разходката вечер или да забърсвате с мокри кучешки или бебешки кърпички.
До колкото съм информирана във България има само един лицензиран развъдник за чау-чау на Торнадо и не съм чула да имат бебета, но може и аз да не съм осведомена.
Кученцето е много хубаво!
Гранули не иска ли да яде?

Да яде и гранули , изобщо не е претенциозна като се замисля. :)))Ползвам мокри кърпички , но за лапичките вече ще имам предвид и др. ви съвет за дупето.

Показване на мнениетоIA---, в 03 May 2010 - 08:46 AM, написа:

М да, просто не ми се пускаше пост през ноща дълъг 3 километраКачена снимка
Хората не правят разлика между лицензиран развъдник и пъпимил.Ферма за произвеждане на кучета.Качена снимка Щом има кучета и тяхните бебета -значи ,развъдник.
И ми писна вечният номер на тоз идивид,че е останало само едно куче.И хората бързат ,та да не го изпуснат.Така беше казъл и на Хриси с кремавият слададур.Хваща едно куче което прецени и го продава.
Кучетата от нашата порада не миришат.За да убиете неприятната миризма може да го обтриете с кърпа напоена с вода и оцет.
За начина на хранене ,просто нямам коментар,това не е прасе да яде всичко.Ще откриете топлата вода ,но чак като започнат кожните проблеми.Прочетете темата за храненето.
Не си мислете ,че сме нещо против вас, просто има много да учите за да отгледате здраво куче от тази порода.А и от този търгаш който ви е продал кучето ,ни писна.
Променете начина на гледане и ако имате въпроси пишете.А и забравих, Добре дошли все пак при насКачена снимка и да ви е живо и здраво мечето. Радва ме се все пак ,че се увеличава нашето. семействоКачена снимка

Да видях темата за храненията , прочетох и доста неща в интернет ...натъкнах се , че чау в Китай ги хранели с ориз , зеленчуци.. нетипични храни за кучета , дане говорим , че били и деликатес. :))))Какво да ви кажа пекинеза ни освен месо др. не признава и е останала с един зъб в устата.....радва ме това , че кучето похапва примерно домат , краставица .... все пак са витамини.Днес бяхме и при ветеринаря предупреди ме да я реша сериозно около опашката особено , че там се развъждали най-много микози.Днес пътувахме и в кола , да се похваля бе много послушна макар пътуването да беше цял час в тази жега.Подала бе главичка през прозореца и красеше пейзажа.:)))

Ами първия път като звъннах имаха няколко кучета , женски и аз при което реших да потърся на др. места. Но все удрях на камък , нямаше кученца , само на едно място мисля имаше в Пловдив и си беше частно лице , а и родителите на снимки нещо не ми допаднаха и пак опрях до първия човек. Аз лично го харесах при срещата ни , а и да доколкото разбрах не се занимава само с чау-чаута , а с всякакви породи.И пак бих предпочела него , защото за нищо на света не бих сменила моята топка......с някоя друга пък било родословна или каквато ще да е.

Не пускай коментари един след друг.Използвай редактора ако искаш да добавиш.
Мод.

User's Signature

Качена снимка

#1628 Потребителят е офлайн   Бела Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 01:36 PM

Аз на Бела и мия дупито в банята,както и лапичките...не ползвам шампуан,защото после трудно бих я измила от пяната и ще се стигне до къпане,а няма годинка за това и не е и чак толкова мръсна. Не си храни кучето с всичко,което би изяло...при мен котката сваляше храна от масата на кучето,а то си я обираше,така ми върна на пода едни бадеми... както ми бяха казали на мене:слагаш му в купичката ядене и като приключи я вдигаш.Ще си знае кога ще яде и къде :)
User's Signature

Качена снимка

#1629 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2010 - 02:20 PM

lora23, добре дошли Киара е в добра форма, ще става голяма така като гледам, може ли да я провериш за пъпна херния точно на пъпчето, все пак идва от място което не вдъхва доверие...дори като гледане и хранене...Бъдете здрави!
Бела е станала голяма браво!

За тази специфична миризма, на мен на няколко пъти ми е замирисвала козината, особенно ако се намокри след дъжд. Веднъж споделих с нашия вет. и той ми отговори " Ама вие какво искате, това да не е цвете, на какво трябва да Ви миришат...." Точно с оцет и вода както писа Ия, ако има нещо миризмата се неутрализира, също много помага "Тапилан"-на прах, сега е особенно добре да се пудри заради кърлежите. Миризмата е приятна с дъх на лимон. Другия вариант на силна миризма е ако имат кожни проблеми, това всички го минават и се лекува вътрешно и външно. Извинете ако се повтарям!

#1630 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 May 2010 - 05:26 PM

да напомня, че все още имате възможност
да станете притежател на страхотна тениска
DOG PERSON - dog.bg
или да направите подарък на някой приятел
- цена25лв
ето тук може да прочетет на кого помогнахме с предишните тениски
Тениски

Качена снимка

#1631 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 May 2010 - 10:17 AM

Момичета, ако знаете колко ми е притеснено в момента... Заминавам утре, уж за малко само - няма и една пълна седмица, но ми е свита душата: на съседната улица зад нас са разхвърляли някакви химии, явно от строежа там са се отървали я от негасена вар, я от друга някаква гадост, та вчера синът ми като е извел Риж - прибират се и се е разкуцал. Наранени са му лапичките от долу... Все едно ожулено изглежда. Вече имаше такъв момент веднъж, бяхме на лекар дадоха ни мазило да се цапаме и му мина... И не сме минавали от там доста време... И явно не бива да минаваме въобще. Изобщо, ще има да го мисля дали лапичките ще му заздравеят докато ме няма, дали няма да си разлиже поредното петно от нерви, както прави винаги, когато съм на път...
За децата си не се притеснявам толкова, колкото за него. Ще въртя телефона през пет минути и ще го мисля как е. Пак ще лежи до вратата и ще ме чака.
Ох, как мразя да се разделям с него.
User's Signature

#1632 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 12:46 PM

Ох, не ми говори,това е труден момент .Аз като оставих ИЯ за 2-3 дни ,се скъсах от притеснение.А тя милата не беше яла.

#1633 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 08:27 PM

сесе, много хубав нагръдник имате от кожа ли е?:ba_025:

IA, това да оставя някъде Лъки направо ме разболява, дано не се налага, обаче ако се наложи лечение.....незнам...:dh_188:

#1634 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 08:48 PM

Днес ми беше много стресов ден. В парка принципно се разхождаме без каишка и никога не е имало проблем , но днес се появиха два лабрадора мисля , които бяха адски сприхави , големи и без каишка. При което налетяха на малката ми топка и тя се стресна и хукна към улицата , а лабрадора започна да я притиска вс епо натам..... при което тя не можеше от него да се върне при мен. Аз направо загубих разум и започнах да крещя на собственичката да си викне кучето , че заради него може да я помете нещо на пътя.:(((( Знам , че и аз рискувам пускайки я така , но всеки ден сме така и никога не е имало проблем , просто това куче беше като ударено с ток само скачаше , налиташе й , беше такава нервоза , че тя се шашна.... , а аз повече.Изпокарах се със собственичката де , но отчитам , че това е навярно нормална ситуация , обаче ми е за пръв път и се панирах. Отделно на прибиране за капак уличните ни пумияри , които не са никак малко взеха , че ме подгониха и аз като идиотка литнах в обратна посока , кучето не се стресна , ама аз....:((( И после с една смела жена преминах , която ме посъветва да не ги гледам в очите , все едно ги няма и смело напред....отдега се плаша , когато мога да я гушна , а като стане голяма не знам как ще процедирам. моля да ме посъветвате нещо.....за кураж.
User's Signature

Качена снимка

#1635 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 09:33 PM

Здрасти!
Чувала ли си, че чаувците обичат да бягат? Както повечето от тяхната пета група. Пуснах Айра без повод след като навърши година, и отново със страх, обича да ме прави на майуна. Оглежда се и ме търси, но настигна ли я, тича отново. Не винаги, но не е изключение. Така че, никакво пускане, ако мястото не е специално пригодено.
Относно лабрадорите, те са много игриви и динамични, обикновено винаги готови за игра. Очакват те много подобни изненади, при които ще губиш контрол, ако кученцето ти не е на повод.
Безпризорните едва ли биха нападнали бебе.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1636 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 09:53 PM

Показване на мнениетоsara92, в 05 May 2010 - 08:32 PM, написа:

сесе, много хубав нагръдник имате от кожа ли е?:ba_025:

IA, това да оставя някъде Лъки направо ме разболява, дано не се налага, обаче ако се наложи лечение.....незнам...:dh_188:

Благодарение на Ия се сдобихме с този хубав нагръдник, от кожа е и много удобен.
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1637 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 10:07 PM

Тиги,
идване по команда се учи от бебе.
Лео идва при мен по команда дори да види тичаща глутница. Учихме го и го упражнявахме упорито. Така че ако го пускам - нямам притеснения, особено ако бягаше някъде като по-малък най-важното бе да не идвам към него. Напротив, обръщах му гръб и го игнорирах, дори се криех зад дърветата. Той спираше, търсеше ме с поглед и на муцуната му се изписваше безкрайна изненада:
- Я! Това двукрако се изгуби някъде! що за създания тези двукраки, да не ги изтървеш от поглед, веднага се губят!

И се втурваше да ме търси. Тогава го виках по име и с команда, пляскайки с ръце и му давах наградка.
А пускането от повод има свои тънки прелести: например когато кучето спира на кръстопът и мълчаливо те пита с поглед "Сега накъде?" и ти му посочваш с ръката посоката.
User's Signature

#1638 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 10:23 PM

Lora23 дано не ти се случват много такива неща.И недайси боже да се случи нещо на бонбонката.Не се сърди обаче,нямаш право по закон да пускаш кучето без повод,освен в определените за това места.Ако си изрядна тогава можеш да претендираш за правата си.Има доста инфо във форума,прочети. Предполагам и стопанката на другите кучета е била в нарушение. За бездомните те разбирам,тук не мога да се съглася със tigi , че не нападат бебета.До скоро излизах с пръчка дори когато ги хранех.Сега само вечер съм подсигурена.Изяждаха си храната и скачаха срещу ИЯ.Сега сякаш посвикнаха малко.Но, около нас са много и все са ми очите на шест.Бебе чау е доста внушително и се опитват да го сложат на място. Бъди внимателна и не я пускай не само заради глобите , но и заради нейната сигурност.А иначе нашата порода ще те дари с невероятно приятни моменти.Качена снимка

sara92 , ако се наложи да оставиш Лъки Качена снимка за лечение някъде.Не тъгувай ,за негово добро е.А и всички ще сме много щастливи да се оправи.

сесе, пак да разцелуваш ИраКачена снимка ,тя нали ми е слабост.Нашата какаКачена снимка

Фурия ,забравих да ти пожелая, лек пътКачена снимка

#1639 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 10:42 PM

Ами пускам я само в парка където се разхождат освен мен безброй хора с кучетата си, беше и след 18.00 часа , както видях , че е по закон.Ами тя не бяга изобщо дори от мен , случая беше такъв , че голямото куче я подгони и тя бе принудена да побегне.Само в парка в пускам да направи по 2-3 обиколки вървейки без каишка , казаха ми че куче от малко се учи да върви така , че после става немислимо.И тя наистина върви , а пинчера на съквартирантката ми е на 2 години и не го бе пускала досега и сега бяга.Буквално щуква и иди го хвани , тя моята не прави така в парка , но от вкъщи се опитва да духва.:)))) Отвори ли се входната врата , замаял ли си се излита и започва да лае и да се обръща с поглед на лукава хитруша и ме привиква да излизаме.:)))) При което я хващам на вратата на входа и се прави на шамандура.За щастие в парка не се случва.... поне на този етап.Иначе всякакви кучета и големи и малки се спират при нея и винаги всичко досега е било наред , просто това беше като навита пружина и ни шашна и мен и бебето ми. :))))Не знам , но ме е обсебила напълно , направо ме е зомбирала. Такава любов към животно чак не вярвам , че е възможно д аизпитвам , аз още нямам деца и имам чувството , че развивам майчински инстинкт покрай малката плюшена топка....
User's Signature

Качена снимка

#1640 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 10:55 PM

Показване на мнениетоLora23, в 05 May 2010 - 10:47 PM, написа:

Ами пускам я само в парка където се разхождат освен мен безброй хора с кучетата си, беше и след 18.00 часа , както видях , че е по закон.Ами тя не бяга изобщо дори от мен , случая беше такъв , че голямото куче я подгони и тя бе принудена да побегне.Само в парка в пускам да направи по 2-3 обиколки вървейки без каишка , казаха ми че куче от малко се учи да върви така , че после става немислимо.И тя наистина върви , а пинчера на съквартирантката ми е на 2 години и не го бе пускала досега и сега бяга.Буквално щуква и иди го хвани , тя моята не прави така в парка , но от вкъщи се опитва да духва.:)))) Отвори ли се входната врата , замаял ли си се излита и започва да лае и да се обръща с поглед на лукава хитруша и ме привиква да излизаме.:)))) При което я хващам на вратата на входа и се прави на шамандура.За щастие в парка не се случва.... поне на този етап.Иначе всякакви кучета и големи и малки се спират при нея и винаги всичко досега е било наред , просто това беше като навита пружина и ни шашна и мен и бебето ми. :))))Не знам , но ме е обсебила напълно , направо ме е зомбирала. Такава любов към животно чак не вярвам , че е възможно д аизпитвам , аз още нямам деца и имам чувството , че развивам майчински инстинкт покрай малката плюшена топка....

Абсолютно нормално е това което изпитваш към кучето си - ОБИЧ! Един съвет от мен, ако го позволиш. за твое удобство научи кучето си на следното нещо: на повод излизате от вас, тя не бива да дърпа, за това си има командата "Редом", след това веднага намираш тревна площ която е около вас да се изпишка детето (е, не пред магазина и под балкона на съседа), после стигате до парка, и през цялото време не й позволяваш да те дърпа, има много теми във подфорума "Възпитание и обучение" за целта. Откопчаваш я в парка и от там си вече готова с любимите й лакомства. И се учите на команди.

Тя е малка, няма как да не се държи като участник на глутницата, когато вижда няколко тичащи кучета. Ще се наредят нещата с много труд и желание.

Ия, мерси за пожеланието.
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема