Публикувано: 03 May 2010 - 01:40 AM
Около час , ако не и повече разглеждах фотогалерията. Така с какво да започна , може би с това , че понякога хубавите неща се случват на шега и съвсем случайно. Една приятелка в последно време ми повтаряше , че иска да си купи куче , не знае какво , ала-бала. А аз ни най-малко съм се замисляла да взимам , защото при майка ми имаме пекинез на 13 години , който навремето не спирах като дете да искам , а в мига в който се купи не положих и елементарна грижа. Вярно бях дете , но....!!! Отделно сега живея на квартира и другото момиче има кръстоска между пинче и чихуа-хуа... та отново повод да не мисля за нов домашен любимец. Обаче в един ден просто лампата каза щрак и само за два дена след обстойни прегледи из интернет и доста позвънявания тук и так се сдобих с моята плюшена топка.Интересното беше , че исках мъжко куче...но навсякъде където звънях или кучето се бе продало или нещо др. ставаше.И накрая след няколко дни звънене звъннах на развъдника с който бях говорила в самото начало отчаяна и обезверена , че няма кучета и той ми изръси , че е останало само едно.... другите му събратя и посестрими го биели и даже се наложило да го отдели.Веднага усетих доза съжаление и съдба ,знаех , че по някаква причина тя идва в живота ми и може би винаги съм я чакала....!!!Оттогава сме неразделни , навсякъде е с мен , във всяко помещение , където и да съм не спирам да мисля за нея и да бързам да се прибера за да я нагушкам.Изключително умна е , не ходи вътре на тоалетна , а до края на ваксините само на терасата... и без никакви дресировки , изумена съм имайки предвид спомените от пекинеза ни.Игрива , палава , тромава , много похапва....:)))) , обожава да гризе опашката на др. домашен любимец , който е в депресия откакто тя е вкъщи , голям себелюбец е той и трудно го преживява , но докато той се цупи тя превзе територията.Вече в парка ходим на дълги разходки , едва на 3 месеца , а там вече се престрашавам и я пускам без каишка и определено се гордея с това , че винаги е близо до мен.Вече знае да сяда , мисля в този форум прочетох някакви упражнения и взех да опитвам и се получи.Реша я почти всеки ден , храня я с Педигри Джуниър грипали и консерви ( попари с хлебче и варено яйце , мляко , сирене .... краставици... абе всичко яде. :))Сутрин обожавам да си поспивам ,а тя още към 7.00 започва да ме бие с лапа да ставам за нейната сутрешна разходка...Ох изписах цял ферман за което ще ме извините , просто може би само вие ще ме разберете как ме допълва това същество.Може би има нещо което бих и питала по-старите кучкари....с миризмата как се справяте? Къпя я парфюмирам я , но определено си има миризма.... разбираемо , козина , но все пак нещо да ме посъветвате.