Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 16 June 2008 - 10:41 PM
А на Ира пак ли петно? :( Или е това сащото,за което ти ми писа?
Публикувано: 16 June 2008 - 10:50 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 June 2008 - 02:08 AM
Ние също преживяхме такава операция когато бяхме съвсем бебета - около 6-7 месечни. Беше много неприятен и горчив опит. Надявам се всичко при вас да премине успешно и скоро да няма следа от операцията.
Моят Мечо също като Ланди, си разкъса шевовете, но не изцяло, а в ъгълчето само. Затова и ни препоръчаха да не го шием повторно, защото щеше да е повече болка и неприятни последствия от всички тези упойки, отколкото да има смисъл. Затоврихме раничката лека полека, използвайки т.нар. "моливче - въгленче". Проблема при нас беше, обаче, че лекаря се беше престарал в площта кожа, която беше отразял и оченцето не можа да му се прибере съвсем добре. Има едно малко "кладенче" (аз така го наричам), което понякога е по-видимо, а друг път почти не се забелязва (просто долният му клепач е дръпнат повече отколкото е необходимо и не покрива така както трябва оченцето). Та при нас така, не много приятно се стекоха нещата. Не е нещо, което е особено притеснително, но просто ме е яд на ветеринаря, който дори се хвалеше след операцията, че му взел толкова кожа, колкото площта на нокъта на големия си пръст - тогава изобщо не е подозирал сигурно какво е направил. Въпросното "въгленче", много помогна да се посъбере клепача. Сега наистина през по-голяма част от времето почти не се забелязва. Ако обаче не беше избран правилния подход, сигурно можеше очето на Мечо сега да наподобява оче на булдог. Неприятна история.
Публикувано: 17 June 2008 - 08:29 AM
Публикувано: 20 June 2008 - 01:59 PM
Разкажете какво правихте тези дни,растът ли малките,как се справяте с ''пубертетите'' ;D,ние вече минахме тази фаза.Сега Кери е много послушна.А Ричи все по-мързелив.
Кери сега не си е в София,в неделя се връща от на приятелят ми вилата.Там тича,играе и естествено яде като прасе.А козината й се е променила толкова много,пораснала и е друга и е станала голяма дунда,трябва да я снимам и да ви покажа снимки.А от ''Канал1'' я снимаха,ако някой желае да я види,от 8часа утре,до колкото разбрах ;D и аз ще чакам да я видя,как са снимали дебеланата да спи и едновременно пази черешите ;D най-големият пазач.
Публикувано: 20 June 2008 - 02:34 PM
Публикувано: 21 June 2008 - 08:17 AM
http://www.album.bg/...images/4881526/
Много ще се радвам ако ме приемете и мен във Вашите разговори.Нямам много опит и съм сигурен ,че мога да науча от Вас много неща за чау-чау.
Публикувано: 21 June 2008 - 08:52 AM
Публикувано: 21 June 2008 - 10:24 AM
Публикувано: 21 June 2008 - 04:26 PM
Публикувано: 21 June 2008 - 05:01 PM
Дени 69,как са всички малки и големи питомци,не сте писали,чакаме новини и снимки.Целувки за мечето Макс. :wub: :->)
doki 1980,сесе е абсолютно права на улиците има зарази,и е неудачно да се пуска.На възраст 60 дни се поставя втората тривалентна ваксина против гана,парвовироза и хепатит.Когато кученцето навърши три месеца му се поставя и последната ваксина против бяс.15 дни след това вече можете да го извеждате на разходка.Сега е добре да миете крачета и дупето ,но не и цялото,предвид плевмонии.захранили сте го сигурно със Стартер на Канин Роял той е супер.Може да ги накисвате в пил.бульон и става разкошно за тях.Също така ако можете пригответе поне за едно хранене на ден следнот:2с.лъжици овесени ядки,малко хляб,1жълтък и месо/пил.тел.каквото имате/ ,всичко това да е полято със пилешки бульон и пасирате с миксер или пасатор.Става разкошно много го обичат.Вечерта се дава нещо по леко Мляко+овесени ядки/черен хляб/,аз редувам месно и млечно.Ако има нещо питайте,приятна почивка.
Публикувано: 21 June 2008 - 11:09 PM
и не,не хляб +овесени ядки,а или едното или другото разбира се.(нали затова са скобите).
sara92,това с жълтъка трябва и аз да им проготвя като дойде времето.изглежда хранително.жълтъка суров ли?
doki1980,добре дошли и от мен.радвам се,че имаме нов стопанин на чау и че те се увеличават.значи сте имали първите си премеждия с малкия разбойник?ние като взехме Симба при нас решихме да я вземем с нас на море.беше на ~65-70дни.при първата ни поява на плажа с нея веднага бяхме предупредени от един човек за заразите по пл.ивица и че ако кучето ни не е ваксинирано е по-добре да не го разхождаме навън.внимавайте много с мъника.