Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 12 June 2008 - 08:33 PM
Публикувано: 12 June 2008 - 09:06 PM
Публикувано: 12 June 2008 - 09:21 PM
Чау-Чау
20000 руб. Без торга
( 845 $ или 545 по курсу на 12.06.08 )
Дата подачи объявления:04 июн 2008
Местонахождение: Москва
Описание
Предлогаются щенки ЧАУ-ЧАУ, 3 месяца, д.р.25,02,2008г., окрс рыжий, привиты по возрасту, клеймо,родословная РКФ,родители:
отец - ЧЕМПИОН РОССИИ, ЧЕМПИОН ФЕДЕРАЦИИ
мать - ЮНЫЙ ЧЕМПИОН РОССИИ
Публикувано: 12 June 2008 - 09:23 PM
А вие обърнахте ли внимание на тези чау-чау които търсят дом в един руски форум който пак СЕСЕ пусна? ...Просто са прекрасни,ето още един начин човек да се сдобие с такова мече.

Публикувано: 12 June 2008 - 09:37 PM
Цитат
В известни развъдници като росичау,бонтриумф и т.н цената на кученце до колкото знам не пада под 1500евро без пътни разходи :-

Публикувано: 13 June 2008 - 02:35 AM
Публикувано: 13 June 2008 - 08:02 AM
sara92,не съм питала нещо много важно:кога им се развива обонянието,с него ли се раждат или то се доразвивам в процеса на растеж?за това не съм се сетила да питам и вета.
леле,снощи гушнах едно от бебетата и си го допрях до брадичката,а то вдига главенце и почва да ми смуче брадичката.направо ми идваше да излапам :klati:
Публикувано: 13 June 2008 - 08:09 AM
Гледам пак се вихри старата тема за родословията, стара и толкова болна...Не всички искат, а и могат да си позволят изложбено куче. От друга страна също съм против кварталното развъждане от рода на чау чау с нещо си...Разочароващо и гадно е за самия собственик да го чакаш да порасне и дали ще стане...Знаете, че моето куче е без родословие и не защото не можех да си позволя такова, а защото не ми се чакаше колкото и глупаво да звучи. Сега го гледам, че започва да става черен :'( И едва сега си давам сметка за всичките неща, които прочетох преди, а и след като го взех. Това разбира се не го прави по-малко мое куче или обичан по-малко.... Всички в къщи го обожаваме...дори и майка ми, която не понася животни в къщи го харесва ;) Просто си давам сметка, че можеше и да е по-зле...Когато го взимах всичко беше като че ли на шега...куче- страхотно! Сега осъзнавам каква отговорност е, колко грижи иска и че всъщност не е играчка, а е живо същество със своите претенции, желания и настроения. Едва ли щях да го обичам повече, ако беше с родословие, но поне нямаше да го гледам и да се чудя какви са тези черни косми тук...
Пиша това за да ви помоля да не бъдете толкова крайни в постовете си. Едно нещо може да се оцени единствено само когато ти се случи...иначе е просто мнението или преживяното на някой друг.
Сега за кучо :blink: Вече оздравяхме, че нали го беше сразил някакъв вирус и вече е толкова енергичен, че ни изморява и тримата навън ;D А уж ставали мързеливи...Търся курс по послушание да го посещаваме двамата, но нещо не мога да си харесам още..Ако някой знае и има добри отзиви за някъде моля да сподели.
Днес заминаваме за уикенда и мисля ще му се отрази добре да потича на воля :blink:
Хубав ден на вас и много целувки на мечките :blink:
Публикувано: 13 June 2008 - 08:17 AM
КК,много точен си в обосновката,крайности не трябва да има,толерантността е важна.Имала съм куче с родословие и без но никога не съм нападала,и налагала мнения.Радваме се че сте добре ,бъдете здрави!!
Публикувано: 13 June 2008 - 08:47 AM
Цитат
kkk радвам се,че мислиш така и си осъзнала всичко това.Нали знае по-добре късно отколкото никога. ;) Ние тук нямаме за цел да делим породноста на кучетата ни.Ама някои потребители като чуят истината за кучетата си и скачат като ощипани моми и света им е крив :blink: ....
Моите кучета също са без родословие,обичай го и не се притеснявай от някакви си черни косми ;) това да ти е най-малкия проблем.

Публикувано: 13 June 2008 - 09:25 AM
Човек си търси всякакви оправдания, за да скрие неграмотността си. Всеки може да намери за себе си куче с добър произход, екстериор и породен темперамент, стига да иска. Има милиони варианти, дори да нямаш половин стотинка в джоба. Приблема е обаче за тези, които мислят, че знаят всичко и рушат породата, създавана с толкова труд и усилия.
Публикувано: 13 June 2008 - 09:31 AM
Обясни ми,че тя поема разходите по транспорта на кучето до България като го изпраща с абсолютно всички нужни документи и малък подарък от нея,крайната цена на синьото кученце което предлагаше заедно с разходите по транспорта беше 1000евро,което е кажи речи 2000лв,като се има напредвид,че тук в Б-я предлагат неродсолвни кучета цвят крем и синьо на цени от 1600лв приблизително ... разликата според мен не е фрапираща в цената,стига човек да има силно желание и средства разбира се,знае се кое е по-добрия вариант от двете ...

Публикувано: 13 June 2008 - 03:15 PM
Дори ако двора ви не е достатъчно обезопасен и мислиш,че може да се промъкне друго куче и там я пускай само когато има човек който да я наглежда.
Мъжките кучета когато надушат разгонена женска стават неконтролируеми и са способни на всичко.Пазете я.

Публикувано: 13 June 2008 - 03:25 PM
здравейте и от нас не сме писали отдавна защото нещата за съжаление в нашият форум доста загрубяха.Искам просто да кажа ,че от доста време много потребители се оттеглиха защото явно не им е приятно да се включват в такива неприятни спорове.Като чели няма друг форум,в който потребителите постоянно спорят/ меко казано/,поучават се и все нещо не са се разбрали.Искрено се надявам нещата да си тръгнат по старому,атмосферата да се успокои и да е удоволствие да се включи всеки.Нали затова има толкова теми,който иска да спори да си пише в тези теми , другите да пишем в останалите.
По въпроса на iron_lady -опасно е най-вече за вас,защото всички мъжки кучета ще ви следват и вие ще съберете погледите на околните и ще е мъчение за теб и кучето ти.По добре изчакай да и премине ,защото и тя ще е неспокойна при разходката,стават и по-своенравни.