Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1701 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 May 2010 - 11:54 PM

Показване на мнениетоIA---, в 15 May 2010 - 11:53 PM, написа:

Не съм знаела ,че Лео е толкова зле.Но не ти разбирам тонаКачена снимка ,чесно.

А, тона е запазената ми марка.
Оказа се че е ТОЛКОВА зле. Знаех си, но не очаквах.
Съпружето все още не говори с мен задето съм предателка.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1702 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 11:55 PM

Кучето вече се изпуска на 10 минути и после пак пие вода.....възможно ли е да е цистит или настинка? Съжалявам , че не спирам да ви притеснявам , но наистина съм ядски обеспокоена , а до понеделник едва ли ще мога на лекар да я отведа.
User's Signature

Качена снимка

#1703 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 16 May 2010 - 12:07 AM

Да не е яла нещо солено?

#1704 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 12:11 AM

Ми грипалите си беше яла и вечерта консерва. Нищо по-различно от обичайното.Иначе нослето и е влажно , което ме навява , че няма температура.Възможно ли е да е от Петнила ? Давам го три дни вече .... да не е той причината се чудя.Поне не е унила и беснее повече от всякога....това ме държи още да не съм откачила съвсем.
User's Signature

Качена снимка

#1705 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 May 2010 - 12:15 AM

По колко даваш от Петнила? Съмнавам се да е от него.Вероятно щом беснее и е топло и за това пие толкова водичка, съответно пишка.

#1706 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 12:18 AM

Показване на мнениетоIA---, в 15 May 2010 - 11:20 PM, написа:

По колко даваш от Петнила? Съмнавам се да е от него.Вероятно щом беснее и е топло и за това пие толкова водичка, съответно пишка.

По три на ден , козината й само три дни имам усещането , че стана адски обемна. :ba_025: Ами тя принципно си пие доста вода и си беснее , но това не се е получавало. Мисля , че е настинала и се чудех дали да не й дам половин парацетамол.
User's Signature

Качена снимка

#1707 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 May 2010 - 12:29 AM

Не мисля, че е настинала, сезона не е такъв.Не и давай нищо което не е предписано от вет.Най малко пък човешки лекарства. Изведнъж ли почна да пишка често ?

#1708 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 12:32 AM

Да , днес излязох до кауфланд и ме нямаше два часа... и като се върнах следобед започна да пишка много често.Не е била унила , не е имала някакви индикации да не е добре и сега си е ОК като изключим това.Ми не е такъв сезона ама си валя тука тия дни , а тя с нейната тераса не се знае дали не си простуди коремчето. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#1709 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 May 2010 - 12:41 AM

Не бойсе бе мила,не е толкова студено ,че да и простине стомахчето.И ако е така,щеше да има разтройство.Пък и няма нищо по хубаво от това ,че е весела и си играе.Болните кучета са унили.Сигурно просто и се вторачваш.За всеки случай я заведи на доктор, утре.Ти от къде си, че няма работещ кабинет в неделя?

#1710 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 12:47 AM

От София съм , но тука около мен в неделя не работят.Но мога да звънна да си запиша час извънредно ще видим , ако и утре е така.Утре ше разкажа как е положението , а сега ще лягам и аз. Моята мецанка заспа вече , дано спи и не ме буди да отварям вратата на терасата и всичко да се оправи.Лека и мека от мен.
User's Signature

Качена снимка

#1711 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2010 - 05:44 AM

Лора, не се притеснявай! С Айра имах същото преживяване, на същата възраст. Минава през купичката, пийне вода, чишне. Буквално през секунди. И аз мислих, че е цистит, но отшумя за ден-два.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1712 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 11:20 AM

Да за щастие и при нас днес няма абсолютно нищо.Бяхме навън пишка си , изходи си се по голяма нужда и не е правила цяла нощ никакви локвички.Така , че явно всичко вече е наред. :af_089: А днес както е хубаво времето няма да ни се размине парка като вчера , та тя може и бойкот да ми е правила , че само в близката зелена площ я водих 3 пъти ... , а не да беснее в парка. :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#1713 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 May 2010 - 04:14 PM

Не знам какво му стана на моето момче, днес нова огромна екзема зад ухото, току що я туширах... От както се върнах само търся нови и нови ранички, на него почва да му минава - успокоил се е все пак от сряда насам, но аз докога ще издържа така не ми е ясно... ставам по нощите да го оглеждам, особено като го чувам че е неспокоен. Още една седмица така и ще откача окончателно. Плаче ми се като го гледам такъв.
User's Signature

#1714 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2010 - 05:06 PM

Милото момче, всяко лято ли сте така или е реакция от отсъствието ти? Ако оказват влияние температурите, дали няма да да го облекчи, ако го подстрижеш?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1715 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 05:14 PM

Показване на мнениетоtigi, в 16 May 2010 - 05:11 PM, написа:

Милото момче, всяко лято ли сте така или е реакция от отсъствието ти? Ако оказват влияние температурите, дали няма да да го облекчи, ако го подстрижеш?

Всяко лято.
Готова съм да ревна като малко дете сега, уж съм цинична и корава, не се разплаквам лесно, но като стане дума за него и все едно някой от децата ми е болен.
Първите години тичахме да даваме анализи нагоре-надолу, няма паразити и краста, от цъвтежа е и е на нервна основа. Аз за това подскачам като ощипана сега при самата мисъл за някакво пътуване - изпадам в паника като си представя какво ще си причини докато ме няма... Тази нощ си изкарах на дивана в хола за да ставам да го проверявам, още малко и на пода при него ще легна... Като нищо щях да го направя ако това можеше да му помогне. Не ми се ще да го тъпча с кортикостероиди и силни хапове, просто ще стискам зъби и ще го мажа... Дано се успокои и му мине по-скоро че направо вече не знам...
User's Signature

#1716 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2010 - 05:22 PM

Искаш да кажеш, че може би има поленоза? Напълно ти вярвам, че не спираш да плачеш. Аз също не плача, от години не го бях правила. Но 2-3 дена, покрай притесненията ми с Айра не можех за се овладея. Ревях по кабинети, ревях в къщи, ревях..., ревях.
Ако е поленова алергия, няма ли начин да се тестува и в института по заразни и паразитологични болести да му се приготви ваксина? Аз съм с поленоза от шест годишна. От този институт в София взимахме ваксините. Не знам..., може би е много по-различно при кучетата.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1717 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 05:32 PM

Тиги, благодаря ти, трябва да намеря начин че е някакъв ад. Миналата година му давах "Преднивет" по посочената схема, боя се че с възрастта той просто по-трудно понася тези болежки... Срещнах една жена, която си обръсна чау-то като лъвче заради тези същите гадости... Само че препарата е противопоказан при бъбречна недостатъчност и сърдечна такава. А май единственото му здраво нещо е сърцето му... Лъвското му Сърце... За това ме е страх от силните препарати... Спасявам се с многото мазане за сега.
Днес, когато клекнах до него за да го мажа си долепихме челата едно до друго и постояхме така малко. Той успокояващо ми говореше нещо, сигурно ме съжаляваше че съм изкукала така...
User's Signature

#1718 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2010 - 05:39 PM

Колко много страда той, че те кара да плачеш!
Хайде, стегни се! Нали само на теб разчита?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1719 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 05:47 PM

Само на мен, аха. Погледнах петното сега - вече е по-бледо, като го мазах бе гадно червено на цвят, сега му олекна, уфффф (бърши си студената пот от челото). Добре че вече имам едно на ум като дойде сезона и Екзематина ми е винаги под ръка... И слава Богу че му помага, просто екземите излизат по-бързо с възрастта.
User's Signature

#1720 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2010 - 05:50 PM

kkk, пази се за негативни неща не мисли. Любимците ще бъдат с нас, ако се грижим за тях навреме и адекватно, няма да се притесняваш за такива неща!! :ba_025:
Lora23, Петнила се дава на килограми три са му много, от него не може да стане никакъв проблем, отзад на опаковката е дадено упътване! :wb_052:

Furia_S, как е Лео, продължава ли да прави нови разчесвания. Лъки направи две на задницата колкото педесет стотинки, аз ги туширам с NEO CAF -SPRAY , ако е алергичен сигурно си му хванала начина на лечение и ще иска търпение. Лошо е така, защото стоиш в напрежение, дано се успокояват нещата. Сега бих ти казала да даваш само суха храна на BELCANDO заради метаболизма и склонността към алергии. Агнешко& ориз е за алергии и чревни проблеми не съдържа глутен. Изпробвана за чувствителни кучета с нормални нива на активност. Предимства:ленено семе, с високо съдържание на омега 3 мастни киселини, както и бирена мая, лецитин и линолова киселина, ориз, 40% агнешко, царевица,растително масло, пресовани гроздови семки, бирена мая, лющени овесени трици, ленено семе, птичи черен дроб/хидролизиран/, набъбваща скорбяла и екстракт от юка. Не я налагам и друг съм писала, че сме много доволни защото на Лъки е нужна силна, качествена храна чрез която да не трупа килогами и да го предпазва от възпаления и алергии.:re_037:

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни