Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 14 June 2010 - 10:54 PM

Публикувано: 15 June 2010 - 07:08 AM
ИЯ, ти беше права, невероятно удоволствие е да я гледам как се съживи след операцията. Измисля всякакви щуротии. И тъй ката козината ни е много рядка, нямаме екземи.
Пожелавам на всички да се отървете от тази напаст.
Публикувано: 15 June 2010 - 01:14 PM
Увяхнаха ни раничките, спря да се дръгне за сега, да го посерат кокошките дано. Да видим до кога ще е така. Кисне на климатика по цял ден и ляга на плочките...
Тиги,
Хехехе, всяко нещо има свои положителни страни, видя ли? Поне ги нямате нашите ужаси, че с тези екземи направооооооооооо ми побеля косата.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 16 June 2010 - 12:15 PM

Публикувано: 17 June 2010 - 09:49 AM

не сме писали цяла вечност......
добре сме,всичко при нас е о'к

в неделя направихме една чау-чау среща в нас,за която мислех ,че Люси е писала вече ,беше много хубаво-ужасно горещо,но си прекарахме ,надявам се ,добре всички.бяхме с Ия,Ланди и Джино,на Криси-един прекрасен кремав мъжкар,наистина ,невероятен красавец ,Ия също е страхотно мече,цялата тераса беше в неиния кожух

ще има още такива срещи,със сесе не успяхме да се свържеме,или по точно не и не време ,Лили се чу с нея в неделя следобеда ,другия път и с нея .
ккк,кажи как си,ще се радвам да се видиме на по кафе,преди големия ден

sara92,ще идвам към Пловдив този уикенд,но ще е по работа .целувки за Сара и Лъки
пожелавам ви приятен ден на всички
Публикувано: 17 June 2010 - 11:36 AM
gerry_22 , много хубаво си изкарахме .Благодаря за гостоприемството.Да се бяхме снимали поне

сесе, беше права ,че ще смени след кастрацията обсолютно цялата козина.В твоята Симба ми останаха очите

kkk , Как си мила?Чакам да ми се обадиш когато ти е удобно.
Криси, хареса ли ти шамплоана, и как са раничките на малкият.Аз не смея да се похваля като гледам какво става тук,че ИЯ има спокойна кожа.
Фурия, нали искаше спрейчета ,какво стана, не звъниш.
Сара, много целувки на сладурите у вас и много здраве на всички мечета, пожелавам.Със здравето идват и веселите моменти.
tigi, много се радвам ,че твоята сладурана е добре.Казах ли ти ,че който не е кастрирвал кучето си не знае после какво изпуска.Аз още съжалявам ,че не го направих по рано.Ия си измислила нов номер.Аз първоначално мислех ,че нещо и има ,не е добре

АЙ, как с един пост писах на повечето от вас

Публикувано: 17 June 2010 - 11:45 AM
Искам ги разбира се, как! Кажи ми колко бройки са останали и ще се разберем когато ти е удобно, стига да намериш време:-)
Дане й е уроки на твоята кукла, поне вие да не го преживявате този ужас с екземите, че е непоносимо да го гледам моя как се мъчи...

Публикувано: 17 June 2010 - 12:49 PM

IA, много дини си направила под една мишница... да ти е леко в новото начинание и до Пловдив да стигнеш....УСПЕХ! За Ия, камъните са в мойта градина, но аз винаги съм казвала малко търпение и изчакване, повтори ли, кастрация, няма защо да съжаляваш, нещата сами си показаха. Сега само може да се радваш, че нямате екземи, алергии и т.н. козинката ще се оправи на "6". Да нагушкаш хитрушата от нас!!!

Ние тук се лекуваме ежечасно, Лъки е много зле, повръща, непрекъснато плаче той е много особен, като ви казвам, че плаче значи наистина плаче /скимти/, говори ми нещо и хора вярвайте ми, искам да разбирам кучешки, защото вярвам, че той ми казва какво му е, аз не мога да го разбера!

Публикувано: 17 June 2010 - 01:24 PM
Ние все още нямаме рана.Всяка сутрин и вечер се мажем с кортизема на вирбакс.Тъкмо отшуми на едно място и почва да чеше няколко сантиметра встрани,но за момента може да се каже ,че съм овладяла ситуацията.Имам чувството,че ако не го намажа със сигурност ще направи някоя голяма рана.Засега го хващам на време -кожата е само зачервена там където се чеше.
Симба много си хареса Джино,обаче глупачето хареса единствена женска,която не му обръщаше внимание .
Публикувано: 17 June 2010 - 03:49 PM

Фурия, в началото на седмицата ще ти звъна ,че имаш душач и повод при мен от кучето дето го спасявах ме.
Криси, спри Кортизема и вземи Кортаванс пак на Вирбак.С прей от който съм много доволна,той е точно за този момент в който сте сега.Пръскаш сутрин и вечер ,една седмица местата които го дразнят.Радвам се че и на теб ти е харесъл шаплоана.Ия е къпана на две седмици с него и още ефекта е добър.Ето ти спицификация за продукта който ти предложих.
ЕВРОПЕЙСКИ ДОКЛАД ЗА ОБЩЕСТВЕНА ОЦЕНКА (EPAR)
CORTAVANCE
Резюме на EPAR за обществеността
Този документ е резюме на Европейския доклад за обществена оценка. Неговата цел е да
обясни как оценката, направена от Комитета по лекарствените продукти за
ветеринарна употреба (CVMP) въз основа на представената документация, е довела до
препоръките за условията за употреба.
Какво е Cortavance?
Cortavance е спрей, съдържащ разтвор от активното вещество хидрокортизон ацепонат.
За какво се използва Cortavance?
Cortavance се използва за лечение на възпалена и раздразнена кожа при кучетата.
Cortavance се прилага веднъж на ден в продължение на 7 дни. Засегнатата област се
напръсква, като се избягват очите. Помпата осигурява за две пръскания достатъчно
лекарство за лечение на област от приблизително 100 cm2. Ако след 7 дни не се
забелязва подобрение, лечението следва да бъде преразгледано от ветеринарен лекар.
Как действа Cortavance?
Активното вещество в Cortavance, хидрокортизон ацепонат, е стероид, който помага да
се намали възпалението. Стероидът е в специална химична форма (диестер), която го
прави ефективен в ниски дози при кожни раздразнения, тъй като лекарството може да
проникне и да остане по-дълго време в горния слой на кожата.
Как е проучен Cortavance?
Клиничната част на досието се състои от проучвания за определяне на дозата и от един
практически опит. Практическият опит се състои от проучване, проведено на няколко
места, сравняващо лечение на кучета с раздразнена кожа с Cortavance с лечение с
различен продукт, съдържащ стероид. Петдесет и четири кучета бяха лекувани с
Cortavance и 51 с другия продукт.
Публикувано: 17 June 2010 - 05:22 PM
IA---, в 17 June 2010 - 03:54 PM, написа:
Тази вечер ще го взема.Дано да се успокои,защото съм почнала да се прибирам всеки ден на обяд,за да видя дали не е направил рана.
Публикувано: 17 June 2010 - 09:52 PM

Публикувано: 18 June 2010 - 11:42 AM
sara92, в 17 June 2010 - 09:57 PM, написа:

Спрея го нямаше във ветеринарната клиника. От нощес сме с яка,защото снощи му намерих малки ранички.Проблемната зона вече е отстрани ,а не под опашаката.Днес ще ходим на доктор,да видим с какво ще се лекуваме.
Между другото клиника Амино са открили нова денонощна клиника при зоологическата градина в София откъм Симеоновско шосе.Клиника е голяма,хубава и чистичка.Снощи ходих в 3 през нощта :(
Публикувано: 18 June 2010 - 12:33 PM
Публикувано: 18 June 2010 - 04:04 PM
IA---, в 18 June 2010 - 12:38 PM, написа:
Аз за лекуване не ги препоръчвам.Те нямат отношение към животните,защото са нереализирани лекари,станали ветеринари. Обаче за такива неща като яка в 3 през нощта или както предният път купих от там кортизема в 12 вечерта ,вършат чудесна работа.Просто ви казвам ,къде е новият кабинет,защото никога не се знае на кой какво ще му потрябва. Аз тогава за кортизема се рових сумати време в нета ,да намеря денонощна клиника.
Публикувано: 20 June 2010 - 08:50 PM

Публикувано: 21 June 2010 - 09:37 AM
Lora23,
Какво друго лечение ви е било предназначено преди операцията? Били ли са назначени капки, които да не са помогнали? Понякога е достатъчно да се видят кои мигли са обърнати навътре и да се изскубат с пинцета, като след време миглите растат в правилна насока и не дразнят окото. Ентропион - ако е имало такъв най-често оперират на възраст 1 година, но на пет месеца...
По време на интензивен растеж - след 6 месеца нататък - много често този проблем отшумява от самосебе си, както беше при моя Лео - сълзяха му очите, но при растежа кожата върху черепа се "опъна" така, че в последствия сълзенето спря, сега нямаме никакъв проблем...
На 5 месеца операция с обща упойка... Дори да има ентропион той трябваше да е в ужасяващ стадий за да не се чака до 1 година... А ужасяващ ентропион изобщо не е "сълзене", говорим за гной, перде, мътно око.

Публикувано: 21 June 2010 - 11:12 AM
Furia_S, тя не пише, че е имало трети клепач или кои миглички са обърнати ,долните или горните.А може и двете.Сързенето може да е било от прахоляк,треви и тем подобни, пролетно летни чудеса.И кой знае какъв доктор и се е паднал дето чау на снимка само е виждал.Та се е понаучил как се прави операция на очите върху нейната бебочка.
Lora23, свикни с мисълта ,че чау не са разпространена порода в бг и не всеки доктор може да ги лекува.Ветеринарите лекуват на принципа на отхвърлянето.По най близки симптоми и ако не се получи пробват друго ,но и то може да е неуспешно.Винаги имай съмнения когато става въпрос за по серьозно нещо.Защото после много ще съжаляваш.