Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1851 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 June 2010 - 11:57 AM

Ия,
Аз не се сдържах обаче - направо зяпнах когато прочетох това... Макар че някои лекари тук и на Лео искаха да му оперират клепачите и кожата около очите, добре че моите руски приятели, чау-стопани с голям стаж ми казаха "Задръж поне до 1 година".

Лора,
каква е била диагнозата? рязоха ли излишната кожа, цепиха ли очите с подшиване - въобще - какво точно му направиха на бебето?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1852 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 12:47 PM

И ние минахме през сълзенето, но Йорк беше вече на година и нещо...Съмняваха се за обърнати мигли на долен клепач, изписаха капки и очите се оправиха. Макар и аз да се съмнявах, че сълзят от храната..

#1853 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 07:26 PM

Ами каза ми че под втория клепач и на двете очи има конюктивит и отделно на лявото око мигли влизат и го дразнят.Казаха ми че само оперативно може да се поправи проблема и това е. Откакто я имам сме на капки....какви ли не видове , просто не помогнаха , а с горещините взе и гной да има + обилно сълзене.

Ами има и шевове , ще ги махаме след десетина дни.Сега сме на капки , антибиотик , мехлем....дано всичко е наред,
User's Signature

Качена снимка

#1854 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 June 2010 - 07:45 PM

Показване на мнениетоLora23, в 21 June 2010 - 07:31 PM, написа:

Ами каза ми че под втория клепач и на двете очи има конюктивит и отделно на лявото око мигли влизат и го дразнят.Казаха ми че само оперативно може да се поправи проблема и това е. Откакто я имам сме на капки....какви ли не видове , просто не помогнаха , а с горещините взе и гной да има + обилно сълзене.

Ами има и шевове , ще ги махаме след десетина дни.Сега сме на капки , антибиотик , мехлем....дано всичко е наред,

Лора,
и на двете ли очи има операция? Или само на едното - където са й влизали мигличките вътре?

Това със шевовете е безсмислено на тази ранна възраст, защото ентропион - обръщане на клепача навътре - на тази възраст няма смисъл да се лекува оперативно, (говоря от личен опит, понеже сме имали с Лео същото). Рязането на кожата около очите няма смисъл да се извършва ПРЕДИ да се оформи изцяло лицева част на черепа, което на вашата възраст 4-5 месеца просто няма как да стане. При нужните промивки, капки и грижи елементарен гноен конюктивит няма нужда от оперативна намеса.

Ето още един пример: дъщеря ми изписаха от родилното и след това се видяхме в чудо с вирусен конюктивит, приченен от стафилококи. Очите на бебето се подуха, имаше две цепки от които течеше мътен секрет, а като отвориш окото вътре не виждаш бялото - бе като във филмите на ужаси: чисто черни очи без грам зеница или бялото около тях.
Предполагам че просто не са ви излекували конюктевита, който даде гной, а на вашата възраст повечето чау имат тази ситуация за драскане на миглите по окото. Трябваше да дойдете до София при читави лекари да ви сложат вярна диагноза... Сега, на тази възраст, какво точно й направиха на малката? този конюктевит тя си го е носила от продавача, отдето сте я взели.
Отговорете ми точно - цепнаха ли й очите или ги подшиваха: отваряха клепачите със захващане с конци отгоре и/или отдолу.
какво точно направиха? какво ви обясниха лекарите?
User's Signature

#1855 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 10:29 PM

Ама аз съм в София :flagbg: водих я в 101 Далматинци , все пак клиника и очаквам да разбират , де да знам , че така ще стане. Но просто с капки не се получи знам го , защото дълго слагахме , а проблема си седеше....но ако е така както казвате ще им вдигна голям скандал , защото 200 лева се изръсих и ако е на вятъра съм в правото си да им се навикам.

Отдолу и отгоре са шевовете на лявото , а на дясното само отдолу.Ми никой нищо не е казвал....само възпаление уж беше леко , ама капки не помогнаха и в тая клиника това ми обадиха.Важното е , че вече е по-добре , че първия ден все едно нямаше очи....
User's Signature

Качена снимка

#1856 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 10:47 PM

Показване на мнениетоLora23, в 21 June 2010 - 10:34 PM, написа:

Ама аз съм в София :flagbg: водих я в 101 Далматинци , все пак клиника и очаквам да разбират , де да знам , че така ще стане. Но просто с капки не се получи знам го , защото дълго слагахме , а проблема си седеше....но ако е така както казвате ще им вдигна голям скандал , защото 200 лева се изръсих и ако е на вятъра съм в правото си да им се навикам.

Отдолу и отгоре са шевовете на лявото , а на дясното само отдолу.Ми никой нищо не е казвал....само възпаление уж беше леко , ама капки не помогнаха и в тая клиника това ми обадиха.Важното е , че вече е по-добре , че първия ден все едно нямаше очи....

ЛОРА!!!!

И малката САМО ТАМ ли сте я лекували? Тоест не сте я водили по други лекари и други клиники да им чуете мнение? И не сте се консултирали в други клиники за да съберете повече мнения от различни специалисти?

Ок.
Поне ми кажете какво точно са й направили на малката на очите като диагноза - какво ви обясниха лекарите в тази клиника? Каква диагноза има? Конюктивит, ентропион, сълзене, всичко заедно и как точно са решили проблема? Хванаха с конците клепачите, като ги опънаха за да не влизат миглите вътре ли заради конюктивита и временно драскане на миглите, което го имат повечето чау и шарпей?
И то на 5 месеца?! Което е напълно абсурдно...

Апропо, би ли ми дала този адрес на клиниката 101 далматинци? Да не бъркаш заглавието? Че не я откривам.
User's Signature

#1857 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 11:38 AM

Значи аз на самата операция не съм била , оставих я сутринта и вечерта отидох да си я взема.Попълних удостоверение за съгласие , че ще й бият пълна упойка след което оставих дуди там.Ами била съм при още двама ветове , единия ми предписа Тиацил от които не мина сълзенето , продължи си. То като цяло не ме притесняваше , но взе да тече и гной , стана и по-обилно откакто се затопли.После при следващия вет , пак капки.....др. вид бяха някакви и те не помогнаха , при което той ми каза , че е за операция и съответно да ида в клиника в която правят такива на миглите.

Отидох в тази 101 любимци точно на автогара Овча Купел се намира до нея има и зоомагазин и гише за вадене на карти , билети и прочие за гр. транспорт.Гледаха я двама ветове там и ми казаха , че има и на двете очи под втория клепач конюктивит , отделно на лявото око и мигли в долния край , който се извиват навътре.Казаха изрично , че с капки няма да мине , а се лекува само оперативно.Никой не ми каза , че трябва кучето да е минало година и някакви такива неща , направо час тръгнаха да записват и ми обадиха ценовата листа на услугата.Като отидох да си я взема вета ми обясни , че причината за сълзенето и конюктивита вече са отстранени и проблем не би трябвало да има занапред...., но трябвало да подходя сериозно със капките , антибиотика , мазилата и да не й свалям скафандъра от главата 10 дена за да не е напразно всичко било.Утре мисля да ги навестя да видят как зарастват очите на бебе и ще повдигна въпроса за това , че е малка за такива манипулации и ще запитам защо това ми е спестено като информация.А относно клиниката доста познати с кучета ми я похвалиха и наистина има доста клиенти....та нормално да се доверя , дано бебе не се е мъчило напразно и вече е излекувана.

БТВ:

101 ЛЮБИМЦИ....било :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#1858 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 11:49 AM

Лора,
Говориш за 101 любимци на Овча Купел, сетих се.
Станалото е станало вече, сега следоперационен период по-важен, мажи я усилено, само че това с конюктевита ме озадачи отново - вече нямало проблем с него. оперативно ли са го махнали да не би?

Сега и да повдигаш въпрос - късно вече, ще ти кажат да не слушаш какво пишат там някакви си по форумите без ветеринарно образование.

Относно тази клиника лично от моя опит - когато внесох бебе чау от руския развъдник и се оказа че е с демодекоза генерализирана форма то единствено там ми казаха че нямало проблем за по-нататъшно развъждане на кучето с тази болест. Което е абсолютно невярно и вредно като препоръка и съвет. За справка: израелката на ЦАЦИБа като разказах за това призна че в нейния развъдник е закупила куче, което се оказа със същата диагноза, в момента в който разбра за диагнозата - кастрира майката и бебета и ги продаде за домашни любимци. И животни с тази диагноза трябва категорично да се изключват от развъждането - а тя е развъдчик с около 20-годишен стаж.

Да не говоря за това как им ревах по телефона за лабрадорката която се натрови - нали уж имали посещения по домовете... А ме отсвириха щото били затваряли и трябваше по нощите да търча да търся друг лекар да ни спасява.

Изводите оставям на вас.
User's Signature

#1859 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 12:00 PM

Ми за конюктивита се използваше думичка от рода на изстърже :flagbg: от клепача.Аз два дена не вкусих нищичко в дните около операцията , само при мисълта , че ще я приспиват и може да не се събуди. :dh_188: Препоръчайте ми някоя клиника добра за да знам занапред къде да я водя.....А аз което зависи от мен го правя и капки слагам и мазило и антибиотик по часове давам.Най-интересното е , че каската на главата не я дразни , свикна с нея и дори си играем.На улицата една жена ме разсмя като попита да не е кучешка шапка това.....
User's Signature

Качена снимка

#1860 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 12:01 PM

Син кръст и Ита вет ти препоръчвам най горещо.

конюктевит да се изстърже?... Хъм... Любопитно. за оперативно премахване на перде съм чувала, но конюктивит да се изстърже...
User's Signature

#1861 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 12:21 PM

Ами то дясното око изобщо не й течеше , не знам какъв беше тоя конюктивит.Сега очите и идват някак си опънати надолу и долната част на клепача се вижда....е поспадна подутото , но още не е съвсем добре.А лекаря там чак ми вика , че наща порода била много кекава....иначе сменихме козинката на лапичките и върха на опашката...лъскава канелена козинка си имаме вече. :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#1862 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 12:29 PM

те там толкова разбират от кучета че да ти оперират от обърнати мигли малката на току що навършени 5 месеца.

нямам думи.
От там купувам само храна и обезпаразитяващи и ходя за дребни манипулации. Ако я закъсам - Ита Вет, Син кръст Или димов на Нишава.
User's Signature

#1863 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 12:34 PM

Ох дано поне не са я обезобразили и очите й си върнат предишния вид. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#1864 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 12:45 PM

Хора, моля ви, взимайте решения за оперативна намеса или липса на такава малко по-отговорно.
Лео когато скъса колянна връзка първи път ми казаха "Няма му нищо, ще му мине, навехнал си е лапата" и аз повярвах и чаках три седмици "да му мине", после се разтърчах и попаднах при Димов на Нишава, където го оперираха и казаха че много се забавихме... "благодарение" на съветите от другите клиники...
User's Signature

#1865 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2010 - 06:17 PM

Отдавна не съм писала,пожелавам бързо оздравяване на всички сладури!
И аз съм доволна от д-р Димов на Нишава, при него направихме ехографа на Ира и се видя пиометрата.
Една почерпка от мен :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1866 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 12:36 PM

Някой знае ли нещо за развъдник Рая в Пловдив? Рових се за материали на български за породата ни и се натъкнах на обяви че развъдник предлага чау-чау от руски родители. Подскочих при думата "развъдник", а и това за руски родители ми стана интересно... бръкнах в гугъла и добре че бях седнала, защото иначе щях да падна. Предлагат и померани, и шар пей, и бели чау-чау, и във фейсбука имат профил, където пише "ПРЕДЛАГА ВСИЧКИ ПОРОДИ КУЧЕТА, ГАРАНТИРА ЗА КАЧЕСТВОТО ИМ."
Е какъв развъдник е това??? Пореден прекупвач, мамка му.
Внимавайте откъде си взимате бебета, хора.
User's Signature

#1867 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2010 - 09:29 PM

Cece, много вкусно ми изглежда ... прати малко насам :ab_041: Отдавна не си писала ... как е Ира ? Поздрави и целувки за нея :wub: :dog:

Lora23, до колкото помня преди известно време на въпрос не е ли много на 3-4 месечно бебе да давате 2-3 таблетки Петнил и др. Вие отговорихтe - Малко, голямо, пие ги ... от витамини само полза ... Не е така ... Всяко нещо си има така наречената препоръчителна доза, започне ли да се прекалява с нея, нещата не отиват на добре ... Сега направихте операция на 5 месечно бебе ... :ea_103: Колкото до докторите - те гледат да си искарат пари ... Ще Ви дам само един съвет - Не си правете експерименти върху кучето и то е живо същество също като нас. Вече всичко е сторено, така че мога само да ви пожелая бързо оздравяване ! Поздрави ! :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#1868 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 23 June 2010 - 11:05 PM

milenkaaaaaaa,много точно казаноКачена снимка

#1869 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 07:17 PM

Показване на мнениетоmilenkaaaaaaa, в 23 June 2010 - 09:34 PM, написа:

Cece, много вкусно ми изглежда ... прати малко насам :ab_041: Отдавна не си писала ... как е Ира ? Поздрави и целувки за нея :wub: :dog:

Ира е добре, дебелее :ab_041: , вкъщи вече ми се карат, трябва да я поставя малко на диета. Но след като е била винаги злояда, сега и се радвам, като я видя как похапва.
Много целувки и на Чери от нас с Ира! :wub:
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1870 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 25 June 2010 - 12:47 AM

сесе, и аз така правяКачена снимка като ме кефи как си похапва. Като сетя как я храних с лъжичка козината ми настръхва.Много целувки и от нас на всичкиКачена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни