Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1911 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 June 2010 - 10:21 PM

Здравейте от мен , моето мече вече свали скафандъра и махнахме вчера конците. Възстанови се , почти вече очите са й ОК , окото и не тече вече. Дано всичко остане наред , ще кача снимки да покажа моето шуши с бръснатата муцуна. :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#1912 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2010 - 09:10 AM

Здравейте. Като взех Пъфет старият собственик ми каза, че е на една годинка. В паспорта, който ми даде не е нанесена дата на раждане. Вчера я заведох на лекар да я прегледат. Лекарката ми каза, че е поне на 3-4 години, защото зъбките и били пожълтели. Пожълтяването можело да се получи и ако е имала тежко детство. И сега не знам на колко е. Има ли начин да се разбере?

#1913 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 02 July 2010 - 10:55 AM

Може и от начин на хранене да са по жълти зъбите.Ако не е помирисвала гранули и е хранена само с готвена храна, резултата е такъв.

#1914 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2010 - 12:31 PM

Ами да, като я взех стария собственик ми каза, че не яде гранули. И наистина само като ги види и се обръща на другата страна. Предпочита да седи гладна. Сега и смевсвам с другата храна и малко гранули, за да свикне да ги яде.

#1915 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 July 2010 - 10:09 AM

18 юли – неделя – 16 часа – бул.”Джеймс Баучер” 23 – кв.Лозенец – София

Добре дошли за още един прекрасен неделен следобед в компанията на Animal Rescue Sofia и приятели!

Качена снимка

ТЕМАТА

#1916 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 July 2010 - 12:42 PM

ООО, там съм Качена снимка и гости ще доведа този пътКачена снимка

#1917 Потребителят е офлайн   Shift` Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 July 2010 - 07:32 PM

Здравейте мили дами!
Как сте?

Аз съм Nori_ta.

Съжалявам за голямото си отсъствие, но бях изключително ангажирана :)

Как са вашите мечета?

Моята норита е добре - вече пораснахме до крайните си размери, на морето много му се радваме, облизваме се с лилаво езиче и ви пращаме солени целувки :)

Едит: Гледам леки промени по форума :). Честито !

#1918 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 July 2010 - 10:43 AM

Ей, къде сте всичкиКачена снимка
Ия, пътува пак за Родопите, на семинар по ЦигунКачена снимкаНадявам се добре да се справи с медитациитеКачена снимка

#1919 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 09:48 PM

Показване на мнениетоIA---, в 22 July 2010 - 10:48 AM, написа:

Ей, къде сте всичкиКачена снимка
Ия, пътува пак за Родопите, на семинар по ЦигунКачена снимкаНадявам се добре да се справи с медитациитеКачена снимка

Някой сме все в командировки :(

#1920 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 02:53 PM

Здравейте момичета ! Как са мечетата ? Оправяте ли се с разлизаните места, както ги наричам ... Ние до сега не сме имали, но не смеяда се хваля , защото не се знае :smile: Имам въпросче ... С какво се обезпаразитявате и вършат ли работа, защото ние опитваме различни неща, но все пак не слея да я разхождам по полянки ? Иииии още един въпрос, който ми се струва по важен - От няколко дни във фекалиите намирам нещо като слуз ... Случвало ли ви се е ? Знаете ли нещо ? Благодаря предварително и целувки за чау-вците :dog: :wub:

ПС: Лора, по снимките виждам, че сте по - добре, но все пак разкажете как сте сега, спря ли сълзенето > :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1921 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 11:28 PM

Да сълзенето спря !!! Почти напълно добре сме , само леко лявото око още се забелязва , че е оперирано , но сълзене няма. :ba_025: Сега сме разгонени и е още по-голям цирк. :flagbg: Исках да кача видео , но нещо не стана директно от компютъра ми.Ве и рижавеем , сменяме козина упорито , лудеем с часове в парка....наистина не можем да се оплачем.
User's Signature

Качена снимка

#1922 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 05:04 PM

Здравейте, момичета ! Как сте ... пишете :mg_062: Уфффф ... да ви се оплача и ако можете да ми дадете съвет, защото планираното от нас ходене на ветеринар се отложи, поради лошото време :ea_103: Та така ... :tb_195: Онзиден намерих на Чери една раничка сигурно 5 на 2 см ... както и да е, премахнах козината, която трябваше да пада, дезинфекцирах я и сега зараства нормално, НО сноши над тази намерих още една - кръгла, може би 2 см в диаметър :eg_033: тази беше с прясна кръв ( не със спекла се като споменатата по-горе) и с нещо полепнало по нея, подобно на слуз. . . :dry: Такаааааа ... до тук добре. При днешното ресане намирам на дупето разлизано и проскубано място ... (май екзема) и също така още едно мъничко кръгче с паднала козина. Уффф ... до сега не сме имали никакви проблени свързани с козината, но очевидно времето повлия и на нас. Моля за съвет и поздрави за вашите чау-вци :smile: :wub: :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1923 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 11:22 PM

Сухата и мократа екзема се третират по различен начин. Последно каква е екземата и има ли силно чесане и ръфане на местата от кучето?

#1924 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 12:53 PM

Раничките не ги закача, само лигави тази на дупето ... Планирам след 5, когато ветеринарката ни си е в кабинета ( не помощниците) да отидем, за да ни види и да изкаже мнение . Ще ви съобщя новините. Сара92 все пак благодаря и съветите ти ще ми бъдат от полза :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#1925 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 01:17 PM

`Боби` ще пиша тук, за да не пълня фотогалерията с глупости. Ние имаме същия проблем, защото гледаме костенурка и морско свинче. Костенурката е лесна, защото стои на високо. Първоначално беше на раклата над леглото, но започна катеренето по леглото и лаенето по кокала с месо, както казвам на костенурката от гледна точка на Чери :ab_041: Но морското ни свинче се превърна в страхотен проблем, защото го мислеше за котка :eg_033: и единственото нещо, което се въртеше в главата й бе как да го изяде :r_181: Отделихме го в друга стая, защото положението стана неизбежно. И Въвеждахме Чери постепеннно и й показвахме, че няма заплаха от свинчето и все пак тя си остава нашата любимка . :mg_062: Сега са в горе- долу добри отношения... :mg_062: Ако има нещо - споделяй ! Целувки за твоя лъвчо :dog: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1926 Потребителят е офлайн   `Боби` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2010 - 09:11 PM

Миленка за 4 дни със зайчето взе да посвиква вече с идеята,че няма да е само той любимеца в къщата.
Но днес,когато взех зайчето в мен Майк дойде до дивана на разузнаване,аз си го помилвах и него с другата ръка и за мое учудване той взе,че отиде в другия край на стаята където си спи и си легна.Обаче през цялото време ни наблюдаваше.Определенно разликата с онзи ден е огромна...тогава беше като пощурял...суетеше се навсякъде ,малко злобен ми се стори за момент :(
Друго обаче ме притеснява в поведението му .... изобщо не иска да го къпя...дори преди два дни ме ухапа по ръката и сега съм със гадно синкаво петно... когато усети,че го викам за къпане и тръгва в другата посока,а когато започна да го дърпам към банята,той ляга посредата на коридора и поникакъв начин не мога да го преместя освен със суркане :) ужас ви казвам....
А в банята е още по лошо..през цялото време реве,лае душа и скача по вратата да излиза....променя се изцало....аз му говора,галя го,прегръщам го обаче все тая....голям страх.Незнам как да го укротявам.Като малък пак се страхуваше,но сега изпада в истерия някаква :(

#1927 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2010 - 10:26 AM

Миленка, от всичко направено засега най-ефектни са инжекциите, мини още в началото на тях. Вета ще прецени. Защото антибиотика в момента на този сезон, в тия жеги омаломощава, кучето ще спре да се храни и ще стане парцал. Антибиотика е най-малко за 10-14 дни според килограмите. Външно всичко може да правиш, леко да промиваш с хибитан, да мажеш с крем Кортизем, крем Vetenzan, крем Гентамицин Актавис или да наръсваш раната с Топоцин и в него има антибиотик и действа подсушаващо и заздравяващо. Подготви се с търпение, защото са много упорити тези екземи....:ba_025:
Боби, кучето изпитва страх, къпането ще почнеш да го правиш постепенно и като игра. Не го води в банята, не го дърпай...след разходка си приготви съд с вода и му измий лапите-примерно в коридора. Подсуши, и го остави. На другия ден миеш по-нагоре и около слабините да усети хладното...да му стане приятно. Ако знаеш с какво нетърпение чакам да мине на Лъки всичко и как ще го къпя на двора със слънчева вода. То е пяна, пръски и къпане във всички пози, слава богу и Сара обича къпането, обаче една опаковка шанпоан отива....:ab_041::re_037:

#1928 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2010 - 09:58 PM

Здравейте, момичета ! Сара92, много ти благодаря за съветите. :rc_036: :mg_062: Ветеринарката ни даде шампоанче, с което да измивам раничките и екземата през 2 дни, а днес ни дойде и яката и слава богу вече сме по- добре. Даже днес като отидохме да вземем яката ни прегледа и каза, че всичко заздравява отлично :ba_025: А в момента вкъщи е голям цирк ... блъска се в стените , чуди се, оглежда се . А понеже излязохме с яката малко пред блока да знаете какви предположения чух относно нея. Според едни била фуния, за да й топли главата, според други - шапка, според трети слухово апаратче, а следващото е най- абсурдното и смешно нещо, което чух днес - яката била антена, с която Чери хващала радио и телевизия ... :af_089: :ab_041: едва се сдържах да не се смея . :db_046: Та така ... при нас лудницата е пълна ! Поздрави и целувки ! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1929 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2010 - 10:37 PM

Миленка, разтвор за раните или шампоан...как се казва????:zz_218:

#1930 Потребителят е офлайн   `Боби` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 08:06 PM

Здавейте! Аз от снощи се сдобих с ново куче чау :) Казва се Барон. Той е брат на моя Майк и ако трябва да съм честна,
в деня в който избирахме кученце бяха останали само двете брадчета и аз си избрах сегашния Барон,
но моят мъж тогава пожела да вземем Майки,защото беше видимо по-едрото кученце от двете....
аз естественно бях малко разочарована,обаче сега една година по-късно стана така,че кучето е с нас и то без да го заплащаме :)
Историята му е следната: момчето,което има майката на кученцата работи в Австрия и малко след като остава само
последното кученце от кучилото го занася там при негови близки.Незнам как са го гледали,но е станал видимо злобен и
в един момент ухапва някой от фамилията там. За да го спаси,защото искали да го убиват, това същото момче вчера
се прибира в България и взима кучето със себе си.Веднага се свързал с моя мъж да го пита дали иска да ни го даде,
защото той не може да се грижи за него.Моя разбира се веднага ме взима и ме води да го видя...какво да ви кажа голям красавец
Обаче доста лошичко момчето.И най-лошото е,че не ме разбира по-точно не разбира български :) само името си разбира.
Голям майтап сме,не можем да го разходим днес,защото той ръмжи и не дава да го доближаваме :)
За сега сме го настанили в сервиза на мъжа ми,защото се притеснявам да взема второ куче /мъжко при това / в апартамента.
Пък и се притеснявам и за децата,да не вземе нещо да пощурее....и както не ме разбира какво му казвам ....то и да му се скараш
не става :))
Та так ... тези дне ще го снимам и ще кача снимки на новото ми момче.Убедена съм,че ще го накараме да ни заобича :)

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни