Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1931 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 August 2010 - 12:33 AM

Показване на мнението`Боби`, в 24 August 2010 - 08:11 PM, написа:

Здавейте! Аз от снощи се сдобих с ново куче чау :) Казва се Барон. Той е брат на моя Майк и ако трябва да съм честна,
в деня в който избирахме кученце бяха останали само двете брадчета и аз си избрах сегашния Барон,
но моят мъж тогава пожела да вземем Майки,защото беше видимо по-едрото кученце от двете....
аз естественно бях малко разочарована,обаче сега една година по-късно стана така,че кучето е с нас и то без да го заплащаме :)
Историята му е следната: момчето,което има майката на кученцата работи в Австрия и малко след като остава само
последното кученце от кучилото го занася там при негови близки.Незнам как са го гледали,но е станал видимо злобен и
в един момент ухапва някой от фамилията там. За да го спаси,защото искали да го убиват, това същото момче вчера
се прибира в България и взима кучето със себе си.Веднага се свързал с моя мъж да го пита дали иска да ни го даде,
защото той не може да се грижи за него.Моя разбира се веднага ме взима и ме води да го видя...какво да ви кажа голям красавец
Обаче доста лошичко момчето.И най-лошото е,че не ме разбира по-точно не разбира български :) само името си разбира.
Голям майтап сме,не можем да го разходим днес,защото той ръмжи и не дава да го доближаваме :)
За сега сме го настанили в сервиза на мъжа ми,защото се притеснявам да взема второ куче /мъжко при това / в апартамента.
Пък и се притеснявам и за децата,да не вземе нещо да пощурее....и както не ме разбира какво му казвам ....то и да му се скараш
не става :))
Та так ... тези дне ще го снимам и ще кача снимки на новото ми момче.Убедена съм,че ще го накараме да ни заобича :)

Иска ми се да следя историята ви. Двама мъжки от неизвестен произход с липса на грамотност в дресура от към стопаните... Неизбежно ще доведе до беля. Пишете ми на личен ако искате телефона ми, мисля че мога да помогна при желанието от вашата страна.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1932 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2010 - 06:42 PM

Здравейте! Отдавна не съм писала, сега се връщаме от море и утре ще кача малко снимки да видите каква плувкиня е Ира. :ab_041: Гледам мечетата са си починали добре!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#1933 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 07:59 PM

:flagbg: На нас морето не ни се отрази добре ....тоест на Киарита :flagbg: . Получи рана , а ветеринарката в Царево беше под всякакава критика и подходих към самолечение от познатите медикаменти научени от форумите и изпробваните вече цярове. :flagbg: Та вече мечона е в отлично здраве , а раната вече здрава кожичка и то за отрицателно време.Определено морската вода и адските жеги правят козината на мечетата/....кофти.Но пък мечи бе атракция на плажа , деца не спираха да се снимат с нея , получаваше честичко кокали оттук - оттам , а да не говорим и , че не спряха да я ухажват разни там кучовци.Най=смешното беше , че беше омазала с кръв чаршафите във вилата в която бяхме и аз все като искаха да ги сменят виках , че са си наред и сама ги прах един по един.
User's Signature

Качена снимка

#1934 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 01:48 AM

Eхооо къде се изгубихте всички? Как са мечетата? Ние вече почнахме да сменяме бебешката козина. Малко по никое време ама какво да се прави. Последно Джино тежеше 25 кг преди месец. Морето му го спестих и слава Бого,защото точно тогава във Варна бяха най-големите жеги.

Лора 23 малката да не е била разгонена,че така са и се радвали мъжките ?

#1935 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 10:04 PM

Показване на мнениетоkrisi567, в 07 September 2010 - 12:53 AM, написа:

Eхооо къде се изгубихте всички? Как са мечетата? Ние вече почнахме да сменяме бебешката козина. Малко по никое време ама какво да се прави. Последно Джино тежеше 25 кг преди месец. Морето му го спестих и слава Бого,защото точно тогава във Варна бяха най-големите жеги.

Лора 23 малката да не е била разгонена,че така са и се радвали мъжките ?

Ххаха , да вече взе да й минава де.... :)
User's Signature

Качена снимка

#1936 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 07:31 PM

Привет на всички стопани и техните мечета!!! И ние се прибрахме от море, за съжаление любимците ни си останаха в къщи....не можех да рискувам. Там ми изтекоха очите да гледам чуждите кучовци и да им се радвам, бяха много, и все възпитани....Какво ново при Вас????:re_037:

#1937 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 September 2010 - 07:40 PM

Здрастииииииииии, и ние се прибрахме от морето, бяхме с рижавото Чудовище любимо, само дето основно се движеше с намордник в тази навалица. Ама така е като сме цял катун - тинейджър, предподготовителната и четирикрак охранител плюс съпружето:-)))
User's Signature

#1938 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 05:33 PM

Привет Furia_S, добрезаварила! Не сте били катун, а атракция!!!:md_064: Дано си направила снимки на Лео от морето, ще чакаме да ги видим. Ние се точехме като катун бяхме три семейства, специално ходихме до Созопол да минем през църквата с мощите на Йоан-кръстител и добре че не ни изгониха, като почнаха да звънят пет телефона....срам:wub: Имаше кучета на опашката, и дори като влезнаха стопаните им в църквата не гъкнаха. Винаги ми е правило впечатление за кучета на плажа без каишки пуснати свободно които не мърдат от стопаните си. Много плуват и не лаят, само един кокер се лигавеше та бързо го намразиха, иначе всички други кучета бяха перфектно възпитани :dog:

#1939 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 06:28 PM

sara92
моят чешит пренебрегна морето "Ти луда ли си заради тази локва да ме мъкнеш от София? Айде към борчета, там има катерици". Бяхме на Албена, там има много приятни горички-зеленини и е пълно с катериците. Крокодила откачи от кеф да ги гони. Помъчи се да литне след една катеричка и да се качи на дървото но успешно тупна на земята и ме изгледа учудено:
- Брех, мама му... А аз защо не умея така?

Пътуването не започна добре - прецака се кондишъна в колата и като се нажежи тая ламарина песа започна да диша тежко. За това докато мъжете се настаняваха заведох дъщерята да й правят плитки и държах намордника - не на дъщерята де - в ръката. Оставих го песа малко да си поеме дъх, беше много спокойно, на сянка, нямаше хора и не щеш ли - цял младежки отбор футболистчета. Идват от към завоя и директно към нас, аз в паникта хващам намордника да го сложа, едното футболистче пита:
- Хапе ли?- и тръгва да го пипа по глава отгоре.
Крокодила вади зъби и прави едно предупреждаващо излайване, докато го взимам на максимално къса каишка за да му сложа намордник.

Като събирахме багажа и го товарихме в колата, оставяйки го сам за минути в хотела, той изпадна в паника и започна да джавка жално, все едно ще го оставим, глупаче.
- Идиот - сопнах му се аз,- нали знаеш че няма да те оставя.
Настани се в краката ми и захърка щастливо.
Това е защото сме му купили играчка - една кожа с очи гони топка, цялата Албена му се смя на Лео, когато го видя как реагира на тая дивотия.
User's Signature

#1940 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 09:02 PM

За катериците ясно.,..:be_107: в морето въобще ли не иска да влезе Лео?
сесе,
как мина вашето море. Ира май вече свикна и влиза във водата? Незнам само как сте се сушели...:md_064: Приятна вечер на всички!

#1941 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2010 - 12:46 PM

sara92, Ира още като стъпи на плажа вече знае какво да прави. Почва да си копае дупка (търси си мокър пясък) и си ляга в нея. В морето влиза без притеснение само когато няма вълни и плува(тази година стоя във водата около 15 мин., без да излиза, за нея това е постижение, обикновено влиза и като усети, че губи почва под краката си излиза :ab_041: )Когато има вълни я е страх, даже се кара на децата и те да излизат.
Как са Лъки и Сара? Да ги нацелуваш и нагушкаш от мен

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1942 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 02:38 PM

Умна Ирка бе, браво на нея :ba_025:снимката е супер! Сара и Лъки ги оставих, те направиха тази година много еземи особенно Лъки. Бях паника като се върна как ще ги заваря....сесе, повярвай нито едно петънце не беше се отворило или да е избило ново. Обаче ги намерих страшно мръсни, пускали са ги да се търкалят наволя:af_089:и те са се възползвали максимално! Сменят козина и двамата, още не съм ги изкъпала. Стана при нас студено и чакам по-топъл ден, дори двата почивни дни вали. Както винаги Сара е в по-добра кондиция като хрътка е пъргава, докато при Лъки нещата се затормозяват. Обаче той си остава гальовен лигльо, буди ме всяка сутрин с нежно скимтене на ушенце и докато не го погалиш не се отделя.:dog::re_037:

#1943 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2010 - 05:14 PM

Браво на двамата калпазани! :wub: Налудували са се на воля! :ab_041:
Ира вече прави зимно кожухче, козината взе да се сгъстява и да и расте нов подкосъм.Никога не сме имали такава хубава козина(аз го отдавам на кастрацията, защото нищо друго не съм сменила в нейния режим, храната е същата).
User's Signature

#1944 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2010 - 08:49 PM

сесе, сигурно оказва влияние, дано обаче не ни се налага това. Сега ще взема рибено масло и Петнил трябва да им се оправят козинките. Лека седмица, особенно за учениците през новата учебна година да имат много късмет и успех във всяко начинание!:ba_025::wb_052:

#1945 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2010 - 09:40 AM

сесе, просто кучетата ни са вече здрави и въвзвръщат здравия си вид. Айра също не съм я виждала с такава козина, откакто беше на 6-7 месеца, и го отдавам на това, че още след първото разгонване са се появили проблеми, за които е нямало признаци, или поне не такива, за да и обърнат внимание лекарите. Защото не веднъж съм я водила на ветеринар за козинката. Вече пак приличаме на чау, а на какви изказвания се наслушахме... :ab_041: Беше заприличала на хрътка - плешива, слаба..., а веднъж си удари опашката, та представете си, уж чау, но почти без кожух, с много прибран и обръснат корем и изправена като сабя опашка. Голям смях! Отиваме към ветеринаря и върви насреща ни едно семейство. Мъжът казва на жената: В първия момент го помислих за чау. :ab_041:
Аз чувам и отговорям: Беше...Та така за вида на Айра. Сега всеки път като я погледна такава радост напира в гърдите ми - че е здрава и това и личи. Ще сложа снимки "преди" и "сега" в галерията.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1946 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2010 - 11:58 AM

Браво tigi, мечето е наистина като ново...ще ви гоним:ba_025: Ние тепърва ще се оправяме, но голямо влияние оказаха екземите. Дано и ние направим такъв зимен кожух :re_037:

#1947 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2010 - 01:49 PM

sara92, всичко ще се оправи, нужно е време. Айра продължава да се окосмява сякаш с часове. Малко разнообразих храната, много е вероятно и това да е дало тласък на възстановяването на козинката. Сега я храня с гранули, както преди, а вечерното меню е ориз с пиле. Така сме от 2-3 месеца и много и харесва, такъв апетит не е имала никога.
Пожелавам на всички да са ви много здрави мечетата!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1948 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2010 - 07:28 PM

Успешна нова учебна година на всички деца и от нас!
User's Signature

#1949 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 09:49 PM

Здравейте,
Не съм писала отдавна...Само минавам да се похваля, че ние вече сме пълна къща :be_107:
Имаме си девойка :-) Гушо вече почти не и обръща внимание :md_064: Беше му супер интересно първите 2 дни и после свикна :ae_085:
Поздрави и гушки на мечките :wub:

#1950 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 08:36 PM

:gl_165::gl_165:kkk, прекрасна новина!!! Честито първо на мамчето, и нека бебока бъде една малка Снежанка, много здрава и много, много красива!!! Честито за първото човешко бебе във форума!!!:zz_223: ХИЛЯДИ ЦЕЛУВКИ ЗА ПРИНЦЕСАТА!:va_010::va_010::va_010:

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни