Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 12 November 2010 - 06:20 PM
Що се отнася до козината не само ,че няма да стане по-бял ,но като смени бебешката козина дори ще потъмнее на гърба. Аз бях силно притеснена от по-тъмната козина,но като гледам снимките на Торнадо съм спокойна,защото козината на Джино е със същият цвят.
Публикувано: 12 November 2010 - 06:41 PM
Публикувано: 12 November 2010 - 07:54 PM
weezy, в 12 November 2010 - 04:05 PM, написа:
Не се засягай излишно - просто родословно куче идва с имената в документите, а след това стопаните галено могат да му викат както си искат.
Относно "бяло" - не, няма да стане по-светло и "да избелее" - измамеха ви, и няма бели чау-чау, поради простата причина че в нашата порода няма ген който да отговаря за тази окраска. Бащата може да е светъл крем, но нито един истински развъдник няма да лъже че бебето с времето ще "изсветлее".
Кучето ти е симпатично бебе окраска крем, с възрастта се появяват повече рижави косъмчета, при някои кучета носът изсветлява и губи черната си пигментация, което е брак по американските стандарти, но се толерира от FCI.
Много повече се изненадох от факта че:
Цитат
Типичен фермер държи модерни породи, които са вървежни, само и само за да прави пари от тях. Като правило тези хора не знаят как правилно се отглежда дадена определена порода, подтвърждение за това са вашите думи че бебета на тази възраст ги е хранил само два пъти дневно, и то хем с гранули хем с месо.
Сега, първо ти препоръчвам да спреш върху качествена храна на бебето, при това накисната половин час преди хранене. И дай да му измислим име на това мъжкарче, пък после да мислим останалото, м?
И не се шашкай от нас - просто не обичаме търгашите и фермери-измамници, дето подвеждат стопаните като теб, понеже повечето от нас сме минали по този път и знаем колко може да е тъжен той.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 23 November 2010 - 11:50 AM
Публикувано: 23 November 2010 - 12:29 PM
Здравейте.
Кучета нямат сексуални нужди, когато кучето прави опит за скачка с някакъв предмет или човешки крак това е опит за доминиране и проблема е във възпитание и дресура: по този начин кученцето показва че доминира над човека. Подобно поведение, както всяко едно нежелателно, трябва да се прекратява незабавно. Кучета са социални животни и човешкото семейство за тях е глутница, в която трябва да има изградена йерархия, в която животното да заема най-ниското стъпало след всичките живущи до него хора.
Прочетете раздела за възпитание и обучение, има курс за послушание на малкото кученце и започнете да го смъквате надолу по йерархичната стълбата. Няма нужда от никакви хапове - той не го прави от сексуална възбуда или нужда, кучета нямат сексуално поведение, те не са хора.

Публикувано: 11 December 2010 - 11:25 PM
Публикувано: 12 December 2010 - 05:06 PM
Публикувано: 12 December 2010 - 06:33 PM
Публикувано: 12 December 2010 - 11:37 PM
Публикувано: 13 December 2010 - 01:08 PM
mihichkaaa, в 12 December 2010 - 05:38 PM, написа:
Чау, в сравнение с други породи, не миришат, поне за мен. Лабрадорката докато живееше при нас получаваше абсолютно същите хигиенни грижи, както и чау, но това куче понамирисваше си на куче от само себе си. Лео като се къпе редовно няма миризма на куче и туй то, същото съм чувала и от другите стопани на чау, които са гледали други породи. Същото мога да кажа и аз от моите наблюдения. Разбира се, ако се запусне кучето и ни гребен видяло ни баня, то ще мирише на мръсно, но при редовни хигиенни грижи миризма - еле пък воня - няма да има в апартамента (гледам Лео в апартамент).
Всички бебета чау се раждат с розови езици, но до няколко седмици то посинява. Ако взимате бебе-чау с розов език на сини петна, има голяма вероятност езика да не посинее по-нататък, а в нашата порода това се смята за порок - все пак уникалния син език е запазената марка на чау.

Публикувано: 13 December 2010 - 10:25 PM
Furia_S, в 13 December 2010 - 12:13 PM, написа:
mihichkaaa, в 12 December 2010 - 05:38 PM, написа:
Чау, в сравнение с други породи, не миришат, поне за мен. Лабрадорката докато живееше при нас получаваше абсолютно същите хигиенни грижи, както и чау, но това куче понамирисваше си на куче от само себе си. Лео като се къпе редовно няма миризма на куче и туй то, същото съм чувала и от другите стопани на чау, които са гледали други породи. Същото мога да кажа и аз от моите наблюдения. Разбира се, ако се запусне кучето и ни гребен видяло ни баня, то ще мирише на мръсно, но при редовни хигиенни грижи миризма - еле пък воня - няма да има в апартамента (гледам Лео в апартамент).
Всички бебета чау се раждат с розови езици, но до няколко седмици то посинява. Ако взимате бебе-чау с розов език на сини петна, има голяма вероятност езика да не посинее по-нататък, а в нашата порода това се смята за порок - все пак уникалния син език е запазената марка на чау.
Много благодаря за точния и изчерпателен отговор.А за езичето по скоро е лилаво с 2 розови петънца.
Публикувано: 13 December 2010 - 11:59 PM
Ще видим как ще се развият съдбите на Авитохол и Аурелия, има запитване от Белгия за единия от тях.Би било хубаво да останат тук, защото мисля че ще допринесат за развитието на
породата в България, напълно реалистично съм подходил към определянето на цената която искам.Оказва се, че цената е водеща за 99% процента от хората в България,
които се интересуват от чау-чау.Обяснимо е донякъде, живеем живеем в трудни времена, но като се замисля преди 5 - 6 години, когато нямаше криза и внесох Лаура и Торнадо много хора ме определиха като луд да давам толкова пари за кучета. Явно не е само кризата виновна...Но човека предполага, господ разполага, ще видим какво ще стане

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07
Публикувано: 14 December 2010 - 02:01 AM
Публикувано: 14 December 2010 - 03:44 AM
Цитат
Значи вече сте го избрала. Ако го взимате за домашен любимец - то стандарта и цветът на езика нямат значение, стига вашето куче да не два поколение по-нататък.

Публикувано: 14 December 2010 - 01:49 PM
Публикувано: 14 December 2010 - 04:42 PM
Pyfet, в 14 December 2010 - 12:54 PM, написа:
Прекратявайте всякакво нежелателно поведение с команда. На всяка нейна атака строго "Не!" и дърпане на каиша. Приучете кучето си към намордник, няма как щом е такава побойница, казвам го от личен опит - макар че моя побойник не налита на дребни и на женски, имаше период когато се разхождаше само с намордник, въпреки че като малък израсна с игри и усилена социализация в компания на кучкари, играеше и с бездомни, но в един момент след няколко нападения на едри кучета върху него всяко едро мъжко го възприемаше като потенциален спаринг-партньор. Преборихме се с това чрез отделни разходки и всекидневна забрана на всеки опит за агресия от неговата страна.
Успех!
Работете упорито, друг начин няма.

Публикувано: 15 December 2010 - 02:01 AM
Furia_S, в 14 December 2010 - 02:49 AM, написа:
Цитат
Значи вече сте го избрала. Ако го взимате за домашен любимец - то стандарта и цветът на езика нямат значение, стига вашето куче да не два поколение по-нататък.
Ами да харесала съм си кученце,но още изчаквам да видя какво ще решат стопаните.А имам и още един въпрос,на каква възраст може да се кастрира кученцето?