Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1981 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 November 2010 - 05:00 PM

Мъжко е ... и не виждам каква е логиката в това че щом няма име няма родословие но щом така си решил ... : )

#1982 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 06:20 PM

Да ви е живо и здраво мечето. По въпроса за името и моят калпазанин седя една седмица без име,докато стигнем до консенсус как да се казва.

Що се отнася до козината не само ,че няма да стане по-бял ,но като смени бебешката козина дори ще потъмнее на гърба. Аз бях силно притеснена от по-тъмната козина,но като гледам снимките на Торнадо съм спокойна,защото козината на Джино е със същият цвят.

#1983 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 12 November 2010 - 06:41 PM

Много сладко бебе. Да е живо и здраво! За името ако има родословие е хубаво името да подхожда на имената на родителите - за да звучи добре. Ние на нашето бебе му оставихме името от родословието защото вече си го знаеше. За храната само качествени гранули за да няма проблеми със стомахчето.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1984 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 November 2010 - 07:54 PM

Показване на мнениетоweezy, в 12 November 2010 - 04:05 PM, написа:

Мъжко е ... и не виждам каква е логиката в това че щом няма име няма родословие но щом така си решил ... : )

Не се засягай излишно - просто родословно куче идва с имената в документите, а след това стопаните галено могат да му викат както си искат.
Относно "бяло" - не, няма да стане по-светло и "да избелее" - измамеха ви, и няма бели чау-чау, поради простата причина че в нашата порода няма ген който да отговаря за тази окраска. Бащата може да е светъл крем, но нито един истински развъдник няма да лъже че бебето с времето ще "изсветлее".
Кучето ти е симпатично бебе окраска крем, с възрастта се появяват повече рижави косъмчета, при някои кучета носът изсветлява и губи черната си пигментация, което е брак по американските стандарти, но се толерира от FCI.

Много повече се изненадох от факта че:

Цитат

иначе човека от когото го купихме (той развъжда много породи кучета даже се похвали че и понита има си личи че има нужните средства за да им е всичко идеално) каза че сутрин ги храни с гранули (скъпи) а вечер с месо. В дома не яде по 2 пъти на ден а по много повече. Купил съм му гранули, една консерва със месо и пастет и за сега само гранулите и пастета съм му давал и ги харесва (особенно пастета :) )

Типичен фермер държи модерни породи, които са вървежни, само и само за да прави пари от тях. Като правило тези хора не знаят как правилно се отглежда дадена определена порода, подтвърждение за това са вашите думи че бебета на тази възраст ги е хранил само два пъти дневно, и то хем с гранули хем с месо.

Сега, първо ти препоръчвам да спреш върху качествена храна на бебето, при това накисната половин час преди хранене. И дай да му измислим име на това мъжкарче, пък после да мислим останалото, м?

И не се шашкай от нас - просто не обичаме търгашите и фермери-измамници, дето подвеждат стопаните като теб, понеже повечето от нас сме минали по този път и знаем колко може да е тъжен той.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1985 Потребителят е офлайн   zvezda Икона

Публикувано: 23 November 2010 - 11:50 AM

Здравейте! Искам да попитам дългогодишните собственици на Чау/мъжки/ - нормално ли е на 7,5 месеца да има непрекъснати сексуални нужди. Под непрекъснати, разбирайте всяка вечер се спуска или на някои дрехи или одеало, или нечий крак..... и така от близо месец. Има ли някакъв вариант това да се прекрати, без да се навреди на кучето. Вета ми каза за някакви хапчета, но реших да попитам и вас и тогава да реша какво да правя. Това състояние временно ли е или???????

#1986 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 November 2010 - 12:29 PM

zvezda

Здравейте.
Кучета нямат сексуални нужди, когато кучето прави опит за скачка с някакъв предмет или човешки крак това е опит за доминиране и проблема е във възпитание и дресура: по този начин кученцето показва че доминира над човека. Подобно поведение, както всяко едно нежелателно, трябва да се прекратява незабавно. Кучета са социални животни и човешкото семейство за тях е глутница, в която трябва да има изградена йерархия, в която животното да заема най-ниското стъпало след всичките живущи до него хора.

Прочетете раздела за възпитание и обучение, има курс за послушание на малкото кученце и започнете да го смъквате надолу по йерархичната стълбата. Няма нужда от никакви хапове - той не го прави от сексуална възбуда или нужда, кучета нямат сексуално поведение, те не са хора.
User's Signature

#1987 Потребителят е офлайн   zvezda Икона

Публикувано: 24 November 2010 - 03:00 PM

Furia_S
Благодаря за отговора. :rc_036: Освен него прочетох доста неща и разбрах от къде е проблема и как да го разрешим.

#1988 Потребителят е офлайн   geri123453 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 06:45 PM

Не знам дали мястото на въпроса ми е за тази тема , но се пак реших да попитам кучето ми не играе с играчки как да го науча ...
User's Signature

Качена снимка

[url=http://line.romanticcollection.ru]Качена снимка[/url

#1989 Потребителят е офлайн   mihichkaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 December 2010 - 11:25 PM

Здравейте!Много харесвам породата и мисля да си взема и аз едно сладко меченце,но за сега още чета форума и ако не целия то поне на 90% искам да го изчета за да съм по информирана и запозната с породата.Но много ме вълнувата 2 въпроса и реших да ви попитам вас,които гледате такива сладури и можете да ми дадете точен отговор.Първо ме интересува тази порода мирише ли..знам че всяко куче си има специфична миризма,но съм срещала кучета от други породи при които е напоносимо.И второ бебетата чау с лилав език ли се разждат или потъмнява до 3-4 месец.Благодаря предварително

#1990 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 12 December 2010 - 05:06 PM

mihichkaaa, вие имали ли сте някога собствено куче? Ако чакате чау на 1,5-2 месеца тепърва да придобие син език, ще има да чакате до края на живота му.Никой от собствениците на чау не се е вълнувал преди да го купи дали мирише или не.Или харесвате чау или не го харесвате.За мен чау не миришат, съм гледала много породи.Миризмата на кучето за мен зависи от гледането му.Ако ви миреше чау няма да си вземете или ако се нацапа и ви замирише вместо да го изкъпите ,ще го изхвърлите ли?

#1991 Потребителят е офлайн   mihichkaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 December 2010 - 06:33 PM

Писах като нормален човек и очаквах такъв отговор.Не питам за себе си дали мирише или не за съвсем друго нещо става въпрос,но..казах че ми харесват и че ще си взема и разбира се,че ще го гледам колкото и да се цапа.Питах просто защото наскоро бях при пиятел,който гледа питбул и вунята беше направо непоносима.Интересуваше ме как е при чау с тази огромна козина,благодаря все пак за отговора...

#1992 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2010 - 11:37 PM

Няма миризма, но и да има някаква се свиква ако си го обичаш. Моето има слаба бебешка миризма, ко ято след къпане изчезна. Освен това има кучешки парфюми в магазините. Тази порода е трудна за гледане - страдат от много кожни проблеми, проблеми с очите и др. и е необходимо много грижи, време и внимание към кучето.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1993 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 01:08 PM

Показване на мнениетоmihichkaaa, в 12 December 2010 - 05:38 PM, написа:

Писах като нормален човек и очаквах такъв отговор.Не питам за себе си дали мирише или не за съвсем друго нещо става въпрос,но..казах че ми харесват и че ще си взема и разбира се,че ще го гледам колкото и да се цапа.Питах просто защото наскоро бях при пиятел,който гледа питбул и вунята беше направо непоносима.Интересуваше ме как е при чау с тази огромна козина,благодаря все пак за отговора...

Чау, в сравнение с други породи, не миришат, поне за мен. Лабрадорката докато живееше при нас получаваше абсолютно същите хигиенни грижи, както и чау, но това куче понамирисваше си на куче от само себе си. Лео като се къпе редовно няма миризма на куче и туй то, същото съм чувала и от другите стопани на чау, които са гледали други породи. Същото мога да кажа и аз от моите наблюдения. Разбира се, ако се запусне кучето и ни гребен видяло ни баня, то ще мирише на мръсно, но при редовни хигиенни грижи миризма - еле пък воня - няма да има в апартамента (гледам Лео в апартамент).

Всички бебета чау се раждат с розови езици, но до няколко седмици то посинява. Ако взимате бебе-чау с розов език на сини петна, има голяма вероятност езика да не посинее по-нататък, а в нашата порода това се смята за порок - все пак уникалния син език е запазената марка на чау.
User's Signature

#1994 Потребителят е офлайн   mihichkaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 10:25 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 December 2010 - 12:13 PM, написа:

Показване на мнениетоmihichkaaa, в 12 December 2010 - 05:38 PM, написа:

Чау, в сравнение с други породи, не миришат, поне за мен. Лабрадорката докато живееше при нас получаваше абсолютно същите хигиенни грижи, както и чау, но това куче понамирисваше си на куче от само себе си. Лео като се къпе редовно няма миризма на куче и туй то, същото съм чувала и от другите стопани на чау, които са гледали други породи. Същото мога да кажа и аз от моите наблюдения. Разбира се, ако се запусне кучето и ни гребен видяло ни баня, то ще мирише на мръсно, но при редовни хигиенни грижи миризма - еле пък воня - няма да има в апартамента (гледам Лео в апартамент).

Всички бебета чау се раждат с розови езици, но до няколко седмици то посинява. Ако взимате бебе-чау с розов език на сини петна, има голяма вероятност езика да не посинее по-нататък, а в нашата порода това се смята за порок - все пак уникалния син език е запазената марка на чау.

Много благодаря за точния и изчерпателен отговор.А за езичето по скоро е лилаво с 2 розови петънца.

#1995 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 11:59 PM

Благодаря Лексус!
Ще видим как ще се развият съдбите на Авитохол и Аурелия, има запитване от Белгия за единия от тях.Би било хубаво да останат тук, защото мисля че ще допринесат за развитието на
породата в България, напълно реалистично съм подходил към определянето на цената която искам.Оказва се, че цената е водеща за 99% процента от хората в България,
които се интересуват от чау-чау.Обяснимо е донякъде, живеем живеем в трудни времена, но като се замисля преди 5 - 6 години, когато нямаше криза и внесох Лаура и Торнадо много хора ме определиха като луд да давам толкова пари за кучета. Явно не е само кризата виновна...Но човека предполага, господ разполага, ще видим какво ще стане :smile:
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#1996 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 02:01 AM

Цената е гаранция, че кученцата ще попаднат на подходящи стопани, които ще се грижат с нужното внимание и любов, ще бъдат водени и представяни на изложби за да допринесат за развитието на породата. Жалко, че в България не е популярна нашата порода и малко хора биха си закупили елитни чау чау, но да се надяваме, че това ще се промени. А това, което сте направили с Торнадо и Лаурентина е правилния път. Поздравления и стискаме палци да се развият добре нещата! Когато купихме Лексус за нас цената нямаше значение, важното беше да вземем хубаво здраво кученце, шоу клас, което да бъде представяно на изложби.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1997 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 03:44 AM

Цитат

Много благодаря за точния и изчерпателен отговор.А за езичето по скоро е лилаво с 2 розови петънца.

Значи вече сте го избрала. Ако го взимате за домашен любимец - то стандарта и цветът на езика нямат значение, стига вашето куче да не два поколение по-нататък.
User's Signature

#1998 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 01:49 PM

Здравейте! Имам женско чау чау. По принцип е много кротка и не е агресивна. Но срещне ли се с друго куче и го напада, захапва го и не пуска. Едва успявам да ги разтърва. Не подбира - малки, големи кучета, женски, мъжки. Доближат ли се до нея да я подушат и то съвсем приятелски ги захапва. По принцип вече съм стигнала до там, че не я пускам при никакви кучета, но ако някое не е вързано идва и право при нас и край. Как да я разтървавам най - бързо?

#1999 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 04:42 PM

Показване на мнениетоPyfet, в 14 December 2010 - 12:54 PM, написа:

Здравейте! Имам женско чау чау. По принцип е много кротка и не е агресивна. Но срещне ли се с друго куче и го напада, захапва го и не пуска. Едва успявам да ги разтърва. Не подбира - малки, големи кучета, женски, мъжки. Доближат ли се до нея да я подушат и то съвсем приятелски ги захапва. По принцип вече съм стигнала до там, че не я пускам при никакви кучета, но ако някое не е вързано идва и право при нас и край. Как да я разтървавам най - бързо?

Прекратявайте всякакво нежелателно поведение с команда. На всяка нейна атака строго "Не!" и дърпане на каиша. Приучете кучето си към намордник, няма как щом е такава побойница, казвам го от личен опит - макар че моя побойник не налита на дребни и на женски, имаше период когато се разхождаше само с намордник, въпреки че като малък израсна с игри и усилена социализация в компания на кучкари, играеше и с бездомни, но в един момент след няколко нападения на едри кучета върху него всяко едро мъжко го възприемаше като потенциален спаринг-партньор. Преборихме се с това чрез отделни разходки и всекидневна забрана на всеки опит за агресия от неговата страна.
Успех!
Работете упорито, друг начин няма.
User's Signature

#2000 Потребителят е офлайн   mihichkaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 02:01 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 December 2010 - 02:49 AM, написа:

Цитат

Значи вече сте го избрала. Ако го взимате за домашен любимец - то стандарта и цветът на езика нямат значение, стига вашето куче да не два поколение по-нататък.

Ами да харесала съм си кученце,но още изчаквам да видя какво ще решат стопаните.А имам и още един въпрос,на каква възраст може да се кастрира кученцето?

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни