Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2231 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2011 - 08:02 AM

Здравейте ! Не съм писала от мноогоо многоо време.Разглеждаш снимките на чау-чау-четата , всички са толкова хубавки . Furia_S все още ли търсят дом на чау-чаучето?

#2232 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 September 2011 - 08:12 AM

Показване на мнениетоiron_lady, в 16 September 2011 - 06:02 AM, написа:

Здравейте ! Не съм писала от мноогоо многоо време.Разглеждаш снимките на чау-чау-четата , всички са толкова хубавки . Furia_S все още ли търсят дом на чау-чаучето?

Не знам, не съм проверявала защото нямам подходящи кандидат-стопани за кучето. Звъннете ако имате впредвид някой сериозен кандидат, възрастните животни не се осиновяват много лесно за съжаление, повечето хора искат бебета, както разбирате.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2233 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 10:49 PM

Имам впредвид себе си. Запозната съм с отглеждането на чау-чау , защото до скоро имах. Но за съжаление някой недоброжелател ми го отрови ;( . Това е моята порода и много бих се радвала , ако мога да помогна на това кученце . Сега не съм в България , но след една седмица се пребирам и ще звънна на стопаните в СТара Загора.

#2234 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2011 - 08:23 PM

Здравейте!
Новият том на "Света на чау чау" е готов!Най-луксозното и голямо издание досега.Поради увеличените му страници и цената малко е скочила и е 62,50 евро.Томът е огромна "тухла" и е много интересен, вече разполагам с един брой за себе си.Статията за България вече е доста по-шарена!

Ето сайта на издателството за справка:

http://www.bbpress.n...2009-2010.shtml

Нека всички които искат да се сдобият с тази книга ми пишат и ще организираме доставката на всички книги накуп за 1-2 седмици.

Поздрави на всички и поздравления за чудесните снимки от лятото!
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#2235 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 09:57 AM

Привет, на всички!:md_064:
Направо съм ошашавена от глутниците бездомни кучета в София:smile: Сутринта за разстояние 12мин. пеша до УНСС, преброих минаващи покрай мен 42- е кучета. Видимо хранени, ама знаеш ли ги какво ще решат да правят насреща ти....:ea_103: Оставихме парализиращт спрей, дано не се налага да го използва малката. Сега сме спокойни защото, тя вече не е "Бездомна" като кучетата. ЛЕКА УЧЕБНА ГОДИНА НА ВСИЧКИ макар и за някой вече да е почнала:ba_025:. А за всички мечки много целувки!:wub:

#2236 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 September 2011 - 05:01 PM

sara92
Оооо, приятелко, добре дошла в нашия град. Питай IA как ходи с кучегони, питай ме мен как имам в главата си цял маршрут за да заобиколя глутниците, питай ме като изхвърлят край нас кашони с приплода от поредната къща, и като пропищим и да се видим в чудо, защото инстинкт за пазене на потомство дори при най-дъртите кастрирани кучки се включва.

Не можеш да излезеш с кучето навън бре човек.

Ха добре дошла в града, където глутниците са над хората.

Дъщеря ти да не е в студенски град? Ако е така, то моля те - научи я от сега как да се отбранява от глутниците. Те там са най-много. И добре че не си го написала това в раздел на Новини и Коментар, че щяха да ти скочат псевдо-защитниците на глутниците как ти не обичаш кучетата.
User's Signature

#2237 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 08:05 PM

Furia_S, благодаря за "хубавите новини" спрямо града...Трябваше да избираме от кварталите Хаджи Димитър, Зона Б18, и Студентски град. Разбира се избрахме най-голямата близост до УНСС. Незнам какво да я науча да се пази, аз съм немалка жена и не мога да се опазя, а детето ми е 45 кг.мъничка, слабичка..... Тук не мога да си намеря място от притеснение, никога не се е отделяла от нас. Приета е и в П-в, Международни икономически отношения, но избра С-я за Бизнес икономика. Ако видя проблеми ще я прехвърлям в Пловдив. Но тя проявява невероятна смелост, търпимост и борбеност към всяка неуредица с която започва тепърва да я сблъсква живота в чужд град..:ae_085: Наистина не съм очаквала това с кучетата, едно е да го чуваш, друго е да го видиш. Няма кой да ме обвини, че не обичам кучетата освен ако не ме познава..., но това е бедствие лошо за тях, лошо и за хората. КАК СЕ ОПАЗВАТЕ?????:mg_062:Тоест вие сте намерили всякакви трикове, иначе....:rc_036:

#2238 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 08:54 PM

Не питай как се пазим, особено като сме на разходка с кучето. Шутове, викове, кучегони, чудеса. Особено не ги мисля стопани с разгонените женски.

Никъде няма да си го местиш детето, остави я сама да извърши всичките си грешки.
Знам какво ти е и как ти е свито на сърцето, но повярвай ми - трябва да уважаваме избора на децата, инак няма да им дадем крила и да ги пуснем да летят сами.
Всичко ще е наред, не се притеснявай:-)))

Малката ми зълвичка също е в студенския в общежитията сега, подозирам че се е изнесла от квартирата си в общежитията точно заради купона нон-стоп))))) макар че учи детето усилено.
Остави я да си живее студенството, не се притеснявай)
User's Signature

#2239 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2011 - 10:14 AM

Знаеш ли как я търсят Сара и Лъки, ходят до леглото и търсят я, скимтят, чакат до вратата на детската да ги пусне. Като им отворя, обикалят в кръг и ме поглеждат, сякаш чакат да им обясня..:dh_188:Като си дойде, беше адска радост, подскачане, близане по лицето и ръцете. Не се отделят от нея, носят и чехлите, поводите да ги разхожда, четката ди ги реши тя. Не били разбирали....милите само дето не могат да говорят.:dog::dog:

#2240 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 09:12 PM

Искам да ви се оплача.... Моя чау има проблем с очите и с тестисите :( На едното око има петно а по тестисите са му се образували някакви жълти петна... днес ходихме на ветеринар и следващата седмица ще е на операция на окото. Искам да ви питам вие имали ли сте подобни проблеми ?
Отделно имам и проблем и с поведението на кучето... той признава само нас стопаните си а с чуждите хора е много много агресивен (и на нас е посягал и хапал няколко пъти) отделно на ветеринара днес примерно стана много агресивен започна да лае и ръмжи и не остави да го прегледат напълно и не знам просто как да променя това негово поведение за да бъде нормално куче... :|

#2241 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 09:23 PM

Показване на мнениетоweezy, в 18 November 2011 - 07:12 PM, написа:

Искам да ви се оплача.... Моя чау има проблем с очите и с тестисите :( На едното око има петно а по тестисите са му се образували някакви жълти петна... днес ходихме на ветеринар и следващата седмица ще е на операция на окото. Искам да ви питам вие имали ли сте подобни проблеми ?
Отделно имам и проблем и с поведението на кучето... той признава само нас стопаните си а с чуждите хора е много много агресивен (и на нас е посягал и хапал няколко пъти) отделно на ветеринара днес примерно стана много агресивен започна да лае и ръмжи и не остави да го прегледат напълно и не знам просто как да променя това негово поведение за да бъде нормално куче... :|

В кой град сте?
За петната по тестесите не мога да ви кажа, но за проблем на зрението и поведението ще помагам.
User's Signature

#2242 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 10:47 PM

Велико Търново :)

#2243 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 11:28 PM

Показване на мнениетоweezy, в 18 November 2011 - 08:47 PM, написа:

Велико Търново :)

Кажете ми какъв е проблема със зрението и какво казват вашите лекари за очите на кучето? По принцип ако сте окраска крем - то тази окраска има огромен проблем със здравето си защото е много модерна. Това силно се отразява и на зрението и на ставите и на връзките ( в желанието си да догонват модерните "кремчета" производителите нехаят за здравето).
А поведението - то е ясно защо - не можеш да размажем с пръст 2000 години генетика.
User's Signature

#2244 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 11:59 AM

За очите казаха че е ентропиум. И да - крем е :) споделих снимки вчера във фотогалерията виж ги ако искаш :)

#2245 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 12:13 PM

Показване на мнениетоweezy, в 19 November 2011 - 09:59 AM, написа:

За очите казаха че е ентропиум. И да - крем е :) споделих снимки вчера във фотогалерията виж ги ако искаш :)

Аха, ентропион, видях кучето на снимките. Готиняк е, да ви е жив и здрав дълги години. Горен или долен миглен ред е засегнат? Кучето на каква възраст е? Има животни които до 2 години оформят лицевата част, когато кожата на муцуната се опъва и не се налага оперативна намеса.

Вашето кремче на каква възраст е?
User's Signature

#2246 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 08:00 PM

Краят на септември направи една година. Днес се загледах и ми се струва че петното вече почти го няма (много е изсветляло и трябва да се загледаш за да се забележи) това значи ли че има вероятност да се оправи от самосебе си и дори да не е ентропион ... и също дали има вероятност това примерно да е някаква рана защото той много често има "спречквания" с котки и да не се нуждае от операция ?

#2247 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 09:59 PM

weezy не мога да ви отговоря конкретно защото не съм виждала въпросното петно, което ви смущава, но относно котките отговора ми е - да, може да е от тях, и относно ентропиона - да, когато обръщането на миглите не е фатално то с израстването най-често отшумява без оперативна намеса.

Сега за днешната сбирка. Страхотно беше, хора!
totschica, страшно се радвам че те видях и се запознах с малкото ти чаровно слънчице, аз този сериозен поглед още си го спомням когато тя ме попита "Ние кога се запознахме?" и като й обясних че току що се запознахме, но се държа така свойски защото имам малко по-голяма дъщеричка от нея:" Кога ще ти дойда на гости да се видим с нея?". Прекрасно мъниче си имаш, бе вярно трябва да ги съберем с моята маймунка.

Lexus, радвам се че се запознахме и си поговорихме, беше изключително приятно за мен:-)))

Кака на Жужето - дай една цигара, а? :md_064:

Забравих този черен разбойник, който омете тортите на всички.
Не забравям милия пинчер, който ядеше от ръцете на стопанката си.
Бе едно поредно готино събиране, много приятно.

IA--- - теб, забъркалата тази каша, си те обичам , да знаеш. И снимки чакаме, ей. Аз с тез две мои леви ръце дали успях да щракна нещо?
User's Signature

#2248 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 19 November 2011 - 11:13 PM

Благодаря на всички които ни уважиха и дойдоха.Снимки има 496 ще ги прегледам и кача ,скоро.

#2249 Потребителят е офлайн   Кака на Жужето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 11:38 PM

БРАВО! на IA за супер купончето което си направихме!!! :)) Много се радвам, че присъствах!! Целувки, IA!!

Показване на мнениетоFuria_S, в 19 November 2011 - 09:59 PM, написа:

Кака на Жужето - дай една цигара, а? :md_064:

Фурия, тази цигара е малко кармична, хахах! Мен все ме преследва кармата! :))

#2250 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2011 - 11:39 PM

Ветеринара ни каза, че ако не се направи операцията ще ослепее :(

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114