Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2281 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 December 2011 - 08:40 PM

Браво, ИА, невероятно вълшебство! Благодаря от името на цялото ни животинско войнство!
Весела Коледа!
Здраве,
Щастие и
Любов!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#2282 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 11:55 PM

Eдна Коледа - за много желания.
Една нова година - за много мечти!
Една цяла година - за много успехи!
Честита Коледа и весели празници на всички стопани и мечета!

Прикачена снимка

#2283 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2012 - 05:12 PM

Не знам дали някой следи още форума, но тъй като обещах да пиша за малката душичка, която вчера взех, сега ще го направя.
Значи тя е още едва на 42 дни, страшно красива и послушна и невероятно умна, направо съм във възторг, пък ще видим как ще продължи занапред. :af_089: Обичам я тази малка мечка! Кръстих я Maкaя. :smile: Вчера бяхме в "Добро хрумване" да ни дадат разтвор за обезоаразитяване, малката засега е здрава, няма никакви паразити за което съм много щастлива. Обича да си поспинква, но все пак е бебе още и е нормално да спи повечеко, иначе е много игрива. :wub: Сега и взех Royal Canin, само такава имаха в клиниката, а точно този ден нямаше как да обикалям да търся друга, иначе занапред мисля да я сменя. Ами това е в общи линии, ще кача снимки във фотогалерията, макар и правени с телефон, скоро и от фотоапарата ще сложа. :ae_085:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#2284 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 15 January 2012 - 05:52 PM

Да ти е честита сладунката, много целувки от нас, страшно сладко меченце. Да е жива и здрава!Качена снимка Качена снимка Колкото я обичаш сега, да знаеш,че с всеки изминат ден ще я обичаш все повече, а и тя тебе!

Много е мъничка още, много внимавай! Не я прехранвай, че те са готови да изядат целия свят, ако им го поднесеш.

На твоя предишен въпрос за храненето - ние нашия Лекси го отгледахме досега основно с Carocroc, но има много различни школи по тоя въпрос. Когато беше бебе, му давахме и малко плодове /без грозде/, но като порасна и прояви характер, ги отказа.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2285 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2012 - 05:52 PM

Какъв точно е дефектът на езичето, розови петна ли има? Може би защото е още много малка и има шанс да потъмнее целият?

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2286 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 11:01 PM

Благодаря за хубавите думи, разгледала съм всички снимки на мечоците от форума и до един са страшни бонбони, изчела съм всичко, има наистина много полезни неща тук!
Иначе да, много малка част от езичето и е с розови петънца. Иначе за прехранването мноооогооо внимавам, храня я с малко накиснати гранулки във затоплена водичка и всичко е ок, посъветвах се и с вета за всеки случай. :ae_085: Иначе е страшна сладурана, слушка много, дивее и тича из вкъщи, играем си :wub: :ab_041: много обича да я гушкам и да спинка в мен, докато чета нещо или уча. :ab_041: Вчера ме притесни обаче, че повърна малко през ноща, съмнявам се да е от прехранване, много съм стрикта и и следя стомахчето, днес по-малко и дадох за хапаване да не би да е все пак от това... но то беше с бяло-жълтеникав цвят, полу-прозрачно, вета каза, че от смяната на храната е нормално, защото хората от които я взехме са я хранели с манджички, което до колкото знам, не е много препоръчително и сега рязко като сменихме на гранули сигурно е заради това. Жизнена е много, както казах, "отпадъчните и продукти" са абсолютно нормални, така че мисля, че няма място за притеснение, ще видя, ако го направи още няколко пъти ще мислим за по-сериозни мерки... :dog: :dh_188:
П.П.: Сега, като си я гледам, се чудя как съм живяла без нея... тук някъде също го прочетох, но сега го и почувствах!!! :wub:
User's Signature

#2287 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 04:35 PM

Това с повръщането не е хубаво може да е раздразнен стомаха. Преминаването от една храна на друга трябва да става постепенно като се смесват двете храни и постепенно се намалява старата за сметка на новата.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2288 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2012 - 07:18 PM

Знам за смесването, но как да и давам същите манджи, които са и давали предишните и собственици? Няма как да стане, те не са готвили специално за кученцата, а са им давали от това, което те ядат.......... :wa_048: Така че сега ще я следя и се надявам да свикне с новата храна, защото няма как да и помогна по друг начин, разпитах приятели с кученца и те казаха, че техните са повръщали стомашни сокове в началото като са ги взели, както преди писах, ветовете казаха, че е нормално това, именно заради смяната... :zz_228: След известно време ще и сменям храната, естествено ще смесвам постепенно по мъничко, четох за това. В момента я храня с храна за едри породи, защото в клиниката нямаха друга и ме увериха, че няма никакъв проблем... е дано да е така! А пък и не си правя експерименти и засега друго при мен не е яла. Като и се успокои стомахчето, след време, ще се посъветвам пак с лекарите и мога да и обогатя менюто. Вие само с гранули ли храните?
И благодаря много за помощта и съветите. :rc_036:

П.П.: А, и ако знаете, каква е пазачка, думи нямам. Всичко, което е внесено в къщи,минава щателна проверка от нейна страна :ab_041: Започва да се перчи и да пръхти като конче :ab_041: Днес за малко дойдоха едни приятели да я видят и като почна да джафка.... :ab_041: Иначе е послушничка де, не хапе и не е агресивна, обаче много строго го раздава понякога. :ab_041: :wub: И като спинка в мен и е застанала в неудобна поза хърка много смешно. :ab_041: А като се развълнува се случва да изгрухти като прасенце. :ab_041: Въобще купон пада, тя е моето ангелче. :wub:
User's Signature

#2289 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 17 January 2012 - 07:25 PM

Няма нужда да обагатявате менюто. Гранулата е напълно достатъчна, иначе ще направите къпризно кученцето. Давайте сухата храна по график и точна дажба и нещата ще си дойдат на мястото. Постепенно спрете да киснете храната с водичка. На каква възраст сте?

#2290 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2012 - 10:03 PM

На 45 дни вече. Кога горе-долу да спра да и накисвам гранулките? :zz_218:
User's Signature

#2291 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 January 2012 - 12:04 AM

Изчакай малко тогава, продължете с накисването.Някой чаута до последно по понасят накисната храна от суха.Смята се, за някой,че ги дразни набъбването на сухата. Първо е трябвало да го захраниш със стартер.После да вземеш друга храна,но сега за нищо на света не сменяй пак нещата. Бъдете търпеливи и не се изкушавайте. За повръщането не се притеснявайте толкова, ако няма други симптоми, естествено. Бебета просто хапват много бързо и гълтат доста въздух, после просто ви е дошло в малко повече. Равномерно разпределяй дажбите, да не разшириш ненужно стомахчето и да увисне. Желателно е до година и половина поне,да сте на границата за да не натоварвате костите и да се изкривят. После можеш да засилиш храната,но и тренировките за да направите хубава мускулатура и да отворите добре гръдният кош. Чак след втората година ще видите истинската красота на своето чау. Сега започнете да свиквате с ресането. Както разбрах сте чели доста,но ако нещо не ви е ясно ,просто питайте. Пожелавам ви здраво кученце,това и от вас зависи, не само от гените.
Целувки от нас и ни радвайте по често с някоя снимчица.

#2292 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 02:03 PM

IA---- благодаря!
Lexus, бяхте прав/а за езичето, вече почти няма помен от розовите петънца! Не знам честно казано защо се променя пигментацията, но като гледам след известно време и ние ще сме с изцяло лилаво езиче. :db_046:
Иначе с повръщането нямаме проблеми вече, наистина е било от рязката смяна на храната, явно. Всичко е наред, забавляваме се много, всички мои приятели и роднини, които вече са я виждали са влюбени в нея и постоянно я снимат. :ab_041: Живот и здраве утре или в неделя сме на първа ваксинация. На сайта на "Добро хрумване" имат списък с 5 ваксини за кученца, всички ли сте били на вашите мечоци? Естествено като отида ще разпитам, но са ми казвали, че е хубаво да се бият и други, освен основните 3, пък искам да знам повече по въпроса.
И другото, което много исках да питам - относно този проект с безплатното кастриране и чипиране - дали си струва да я заведа там, или да отидем в някоя клиника? Не искам да пестя пари за такива важни неща, но вече двама мои познати са кастрирали и чипирали там и са много доволни. Все пак там извършват тези манипулации почти постоянно. Четох някакви теми по въпроса, но нищо конкретно не беше написано, а само предположения, затова питам, ако имате познати или ако сте се възползвали от програмата, дали си струва. :smile: :dog:
Поздрави на мечките! :ae_085:
User's Signature

#2293 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 January 2012 - 02:48 PM

Аз, за безплатната процедура нищо не мога да ти кажа, не съм ги използвала.Всичко си правя в Добро Хрумване и съм много доволна. И кастрацията на едната ,и ваксини и чипове, всичко. Ти трябва да си вземеш решението. Не изкарвай бебето на вън преди да минат 14 дни от третата ваксина, първо обаче се обезпаразитява вътрешно .Ако се намери нещо след седмица пак и после ако е чиста, минават 10 и ваксина.Сега не трябва да има контакт с други хора и вие като излизате и се прибирате трябва да криете обувките , да измивате щателно пода и ръцете си.И след това да пипате бебето. иначе и вие сте заразо носители. Вашите приятели ще имат много поводи да му се радват, не бързайте. Застраховайте се. За стомахчето ви бях сигурна,че е от храната. За петното ,до 40 ден по принцип е трябвало вече да е покрито езичето, но в много редки случаи пигментира по късно.Важното ,че всичко е наред. Имате сета 2-3 месеца по критични докато минат ваксините, и после ще лудувате на воля.
Много здраве и целувки от нас.

#2294 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 06:00 PM

IA---- благодаря отново за отговорите. :ae_085: Тези базисните неща са ми ясни. До обувки не се докосва, а за миенето на ръцете съм много строга, знам, че може да се заради лесно, затова гледам да нямаме никакви пропуски в хигиената.
Обезпаразитена е вътрешно, писала съм, няма паразити, следя отблизо всичко, затова сега сме за ваксина. Излизането е ясно, особено тук в София, знаете как е........ :dh_188:
User's Signature

#2295 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 10:59 PM

здравйте и тук.ще ми донесат кученцето от друг град.намерих го по обява единственото което ме интересува е да е здраво,но не съм много наясно с нещата

#2296 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 January 2012 - 11:09 PM

Здраво от обява се съмнявам.Но избора е ваш. Така или иначе сте влязли във форума, прочете информация защо кученцата не се купуват от обяви и борси. Използвайте търсачката ще ви излезат много полезни теми.
Късмет всичко да е наред при вас.

#2297 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 11:16 PM

мерси ще разгледам

#2298 Потребителят е офлайн   sami_2011 Икона

Публикувано: 23 January 2012 - 07:05 PM

Здравейте и от Казанлък.Имаме си малък сладък черен мечок на име Сами ! Взехме си го на 40 дена,сега е на 6 месеца.В началото му направихме ваксинките,обезпаразитяването и всичко беше ОК.Постепено забелязахме че сълзенето на очичките му се засилва.Водихме го при 1 ветеринар,който ни изписа едни капки.След третирането с тях имаше минимален ефект но проблема не изчезна.След срещата с първия ветеринар той каза че е нормално за тази порода и т.н.Решихме да потърсим съвет от друг ветеринар който ни предписа други капки и пак същия временен ефект.Много изчетахме по темата и решихме да търсим помощ от 3 лекър препоръчън ни от приятел.След прегледа при него и обяснението от нас какво е правено досега на кучето той каза че нашия Сами трябва да бъде спешно опериран иначе го грозяла опасност от ослепяване.Направиха му изследвания и последва операция на очите.След това му сложихме необходимата яка и така нашия герой седя с нея 2 седмици.Сега сме много доволни и има голямо подобрение и няма това сълзене и сабиране на "гной" . При изследванията стана ясно обаче че Сами има и гъбична инфекция и започна да му опада на места козинката-около очите и под брадичката.Сега му слагаме ваксини и се надяваме да се оправи.Много е важно на какъв доктор ще попадне човек и дали ще е навреме.Ако бахме намерили хората от клиника Херон гр.Казанлък по-рано,можеше и нощите ни да минават по спокойно.Надяваме се в най-скоро време Сами да е напълно здрав !!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2299 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 January 2012 - 08:18 PM

sami_2011
Дефинирайте "сълзене"? така, както ви чета може да е всичко - от ентропион до демодекозни очила.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2300 Потребителят е офлайн   sami_2011 Икона

Публикувано: 23 January 2012 - 08:22 PM

Ентрипион-правиха му козметична операция за "изрязване" на клепачите.След операцията му слагахме капки Тиацил.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни