Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

Публикувано: 24 December 2011 - 08:40 PM
Весела Коледа!
Здраве,
Щастие и
Любов!

Публикувано: 15 January 2012 - 05:12 PM
Значи тя е още едва на 42 дни, страшно красива и послушна и невероятно умна, направо съм във възторг, пък ще видим как ще продължи занапред.
 Обичам я тази малка мечка! Кръстих я Maкaя.
 Обичам я тази малка мечка! Кръстих я Maкaя.  Вчера бяхме в "Добро хрумване" да ни дадат разтвор за обезоаразитяване, малката засега е здрава, няма никакви паразити за което съм много щастлива. Обича да си поспинква, но все пак е бебе още и е нормално да спи повечеко, иначе е много игрива.
  Вчера бяхме в "Добро хрумване" да ни дадат разтвор за обезоаразитяване, малката засега е здрава, няма никакви паразити за което съм много щастлива. Обича да си поспинква, но все пак е бебе още и е нормално да спи повечеко, иначе е много игрива.  Сега и взех Royal Canin, само такава имаха в клиниката, а точно този ден нямаше как да обикалям да търся друга, иначе занапред мисля да я сменя. Ами това е в общи линии, ще кача снимки във фотогалерията,  макар и правени с телефон, скоро и от фотоапарата ще сложа.
 Сега и взех Royal Canin, само такава имаха в клиниката, а точно този ден нямаше как да обикалям да търся друга, иначе занапред мисля да я сменя. Ами това е в общи линии, ще кача снимки във фотогалерията,  макар и правени с телефон, скоро и от фотоапарата ще сложа.   

Публикувано: 15 January 2012 - 05:52 PM

Колкото я обичаш сега, да знаеш,че с всеки изминат ден ще я обичаш все повече, а и тя тебе!
  Колкото я обичаш сега, да знаеш,че с всеки изминат ден ще я обичаш все повече, а и тя тебе!Много е мъничка още, много внимавай! Не я прехранвай, че те са готови да изядат целия свят, ако им го поднесеш.
На твоя предишен въпрос за храненето - ние нашия Лекси го отгледахме досега основно с Carocroc, но има много различни школи по тоя въпрос. Когато беше бебе, му давахме и малко плодове /без грозде/, но като порасна и прояви характер, ги отказа.

Публикувано: 16 January 2012 - 11:01 PM
Иначе да, много малка част от езичето и е с розови петънца. Иначе за прехранването мноооогооо внимавам, храня я с малко накиснати гранулки във затоплена водичка и всичко е ок, посъветвах се и с вета за всеки случай.
 Иначе е страшна сладурана, слушка много, дивее и тича из вкъщи, играем си
 Иначе е страшна сладурана, слушка много, дивее и тича из вкъщи, играем си    
   много обича да я гушкам и да спинка в мен, докато чета нещо или уча.
  много обича да я гушкам и да спинка в мен, докато чета нещо или уча.  Вчера ме притесни обаче, че повърна малко през ноща, съмнявам се да е от прехранване, много съм стрикта и и следя стомахчето, днес по-малко и дадох за хапаване да не би да е все пак от това... но то беше с бяло-жълтеникав цвят, полу-прозрачно, вета каза, че от смяната на храната е нормално, защото хората от които я взехме са я хранели с манджички, което до колкото знам, не е много препоръчително и сега рязко като сменихме на гранули сигурно е заради това. Жизнена е много, както казах,  "отпадъчните и продукти" са абсолютно нормални, така че мисля, че няма място за притеснение, ще видя, ако го направи още няколко пъти ще мислим за по-сериозни мерки...
 Вчера ме притесни обаче, че повърна малко през ноща, съмнявам се да е от прехранване, много съм стрикта и и следя стомахчето, днес по-малко и дадох за хапаване да не би да е все пак от това... но то беше с бяло-жълтеникав цвят, полу-прозрачно, вета каза, че от смяната на храната е нормално, защото хората от които я взехме са я хранели с манджички, което до колкото знам, не е много препоръчително и сега рязко като сменихме на гранули сигурно е заради това. Жизнена е много, както казах,  "отпадъчните и продукти" са абсолютно нормални, така че мисля, че няма място за притеснение, ще видя, ако го направи още няколко пъти ще мислим за по-сериозни мерки...  

П.П.: Сега, като си я гледам, се чудя как съм живяла без нея... тук някъде също го прочетох, но сега го и почувствах!!!

Публикувано: 17 January 2012 - 07:18 PM
 Така че сега ще я следя и се надявам да свикне с новата храна, защото няма как да и помогна по друг начин, разпитах приятели с кученца и те казаха, че техните са повръщали стомашни сокове в началото като са ги взели, както преди писах, ветовете казаха, че е нормално това, именно заради смяната...
 Така че сега ще я следя и се надявам да свикне с новата храна, защото няма как да и помогна по друг начин, разпитах приятели с кученца и те казаха, че техните са повръщали стомашни сокове в началото като са ги взели, както преди писах, ветовете казаха, че е нормално това, именно заради смяната...   След известно време ще и сменям храната, естествено ще смесвам постепенно по мъничко, четох за това. В момента я храня с храна за едри породи, защото в клиниката нямаха друга и ме увериха, че няма никакъв проблем... е дано да е така! А пък и не си правя експерименти и засега друго при мен не е яла. Като и се успокои стомахчето, след време, ще се посъветвам пак с лекарите и мога да и обогатя менюто. Вие само с гранули ли храните?
  След известно време ще и сменям храната, естествено ще смесвам постепенно по мъничко, четох за това. В момента я храня с храна за едри породи, защото в клиниката нямаха друга и ме увериха, че няма никакъв проблем... е дано да е така! А пък и не си правя експерименти и засега друго при мен не е яла. Като и се успокои стомахчето, след време, ще се посъветвам пак с лекарите и мога да и обогатя менюто. Вие само с гранули ли храните?И благодаря много за помощта и съветите.

П.П.: А, и ако знаете, каква е пазачка, думи нямам. Всичко, което е внесено в къщи,минава щателна проверка от нейна страна
 Започва да се перчи и да пръхти като конче
  Започва да се перчи и да пръхти като конче   Днес за малко дойдоха едни приятели да я видят и като почна да джафка....
 Днес за малко дойдоха едни приятели да я видят и като почна да джафка....   Иначе е послушничка де, не хапе и не е агресивна, обаче много строго го раздава понякога.
  Иначе е послушничка де, не хапе и не е агресивна, обаче много строго го раздава понякога.  
  И като спинка в мен и е застанала  в неудобна поза хърка много смешно.
  И като спинка в мен и е застанала  в неудобна поза хърка много смешно.  А като се развълнува се случва да изгрухти като прасенце.
 А като се развълнува се случва да изгрухти като прасенце.   Въобще купон пада, тя е моето ангелче.
 Въобще купон пада, тя е моето ангелче.  

Публикувано: 17 January 2012 - 07:25 PM

Публикувано: 17 January 2012 - 10:03 PM

Публикувано: 18 January 2012 - 12:04 AM
Целувки от нас и ни радвайте по често с някоя снимчица.

Публикувано: 20 January 2012 - 02:03 PM
Lexus, бяхте прав/а за езичето, вече почти няма помен от розовите петънца! Не знам честно казано защо се променя пигментацията, но като гледам след известно време и ние ще сме с изцяло лилаво езиче.

Иначе с повръщането нямаме проблеми вече, наистина е било от рязката смяна на храната, явно. Всичко е наред, забавляваме се много, всички мои приятели и роднини, които вече са я виждали са влюбени в нея и постоянно я снимат.
 Живот и здраве утре или в неделя сме на първа ваксинация. На сайта на  "Добро хрумване" имат списък с 5 ваксини за кученца, всички ли сте били на вашите мечоци? Естествено като отида ще разпитам, но са ми казвали, че е хубаво да се бият и други, освен основните 3, пък искам да знам повече по въпроса.
 Живот и здраве утре или в неделя сме на първа ваксинация. На сайта на  "Добро хрумване" имат списък с 5 ваксини за кученца, всички ли сте били на вашите мечоци? Естествено като отида ще разпитам, но са ми казвали, че е хубаво да се бият и други, освен основните 3, пък искам да знам повече по въпроса.И другото, което много исках да питам - относно този проект с безплатното кастриране и чипиране - дали си струва да я заведа там, или да отидем в някоя клиника? Не искам да пестя пари за такива важни неща, но вече двама мои познати са кастрирали и чипирали там и са много доволни. Все пак там извършват тези манипулации почти постоянно. Четох някакви теми по въпроса, но нищо конкретно не беше написано, а само предположения, затова питам, ако имате познати или ако сте се възползвали от програмата, дали си струва.

Поздрави на мечките!

Публикувано: 20 January 2012 - 02:48 PM
Много здраве и целувки от нас.

Публикувано: 20 January 2012 - 06:00 PM
 Тези базисните неща са ми ясни. До обувки не се докосва, а за миенето на ръцете съм много строга, знам, че може да се заради лесно, затова гледам да нямаме никакви пропуски в хигиената.
  Тези базисните неща са ми ясни. До обувки не се докосва, а за миенето на ръцете съм много строга, знам, че може да се заради лесно, затова гледам да нямаме никакви пропуски в хигиената. Обезпаразитена е вътрешно, писала съм, няма паразити, следя отблизо всичко, затова сега сме за ваксина. Излизането е ясно, особено тук в София, знаете как е........

Публикувано: 21 January 2012 - 11:09 PM
Късмет всичко да е наред при вас.

Публикувано: 23 January 2012 - 07:05 PM

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +